Het is nu vr sep 17, 2021 4:28 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 404 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo sep 12, 2021 1:42 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Het achterbakse is dat bepaalde zaken als "leuk" worden gepresenteerd om mensen erin te laten trappen en hun eigen kuil te laten graven. Ik noem even een volkomen fictief, maar niet onrealistisch voorbeeld: veel mensen houden via hun smartfone tegenwoordig bij hoe vaak ze bewegen, hoe veel stappen ze per dag zetten, enz. Stel dat een zorgverzekeraar op een gegeven moment een actie start: deel met ons hoe vaak u beweegt en hoe veel stappen u per dag zet, en als u boven een bepaald aantal komt, krijgt u van ons een cadeautje. Klinkt allemaal helemaal leuk natuurlijk. Maar het achterliggende idee is uiteraard dat na verloop van tijd mensen die minder bewegen, of minder stappen per dag zetten dan een X-aantal, opeens te maken krijgen met een brief van hun zorgverzekeraar dat "gezien uw levenspatroon wij helaas genoodzaakt zijn uw premie met 20 euro per maand te verhogen"...

Jaren en jaren geleden merkte ik het aan het gebruik van mijn Bonuskaart bij AH. Opeens kreeg ik aanbiedingen in de bus voor precies dié merken en producten die ik altijd kocht. Ik deed toen navraag bij de AH-klantenservice, want ik vond het wel héél toevallig. Zij gaven toen toe dat de aanbiedingen die ik kreeg, waren afgestemd op mijn koopgedrag dat via de Bonuskaart in hun systeem werd geregistreerd. Ik heb die Bonuskaart toen meteen doorgeknipt en in de vuilnisbak gegooid.

Een kind begrijpt dat klantenkaarten bedoeld zijn om gerichte reclame te maken. Het is verbazingwekkend dat er mensen zijn die dat niet weten.


Sommige mensen kunnen het zich niet veroorloven géén klantenkaart te nemen, omdat ze met de kortingen die alleen voor houders van de kaart, nog wel net rond kunnen komen, of minder tekort komen. De rest interesseert ze dan niet. Logisch.


Klantenkaarten van supermarkten geven zelden tot nooit korting op eerste levensbehoeften zoals verse groenten, vlees, fruit, zuivel, brood, enz. Als het om korting op dat soort zaken gaat, kan je beter aan het eind van de middag even naar de super gaan, dan staan allerlei versproducten met 35% korting in het schap omdat de uiterste verkoopdatum die dag of de volgende dag afloopt, maar daarna zijn ze nog dagenlang te gebruiken. Daar heb je dan meer profijt van dan van een klantenkaart die ten eerste minder korting biedt en ten tweede alleen op actieproducten als chips, koekjes, dure portieverpakkingen yoghurt, enz.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za sep 11, 2021 9:54 am 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Biertje schreef:
GGD gefrustreerd over contact-ontkenners: ‘Ik ben bij niemand in de buurt geweest, meneer’
Een groeiende groep mensen werkt niet zomaar meer mee met het bron- en contactonderzoek van de GGD. Terwijl de samenleving opengaat en op sommige plekken de anderhalve meter niet meer lijkt te bestaan, zeggen steeds meer besmette personen dat ze met niemand contact hebben gehad. ,,Maar dat kan natuurlijk niet.”

Albert Heller 11-09-21, 07:41
Bij twee GGD's in Oost-Nederland herkennen ze het beeld dat besmette personen bij het bron- en contactonderzoek aangeven met weinig mensen contact te hebben gehad. ,,Soms zeggen ze: ik ben met niemand in contact geweest. En dan weten wij best dat dat helemaal niet kan. Het aantal contacten dat mensen hebben neemt juist steeds meer toe”, zegt Henk Bril, directeur van de GGD in de regio Ede-Arnhem.

Hij ziet dat de samenleving steeds meer open gaat. ,,En dan willen mensen blijkbaar niet in quarantaine of een ander niet lastig vallen met de regels die mensen verplichten thuis te blijven.” Ook de GGD in Noord- en Oost- Gelderland bevestigt het beeld van een groeiende groep ‘contactontkenners’. In Gelderland-Zuid is het de GGD nog niet opgevallen. Daar is het aantal gemelde contacten juist toegenomen.

‘GGD-Medewerkers moeten meer rechercheren’
Als iemand zegt weinig contact te hebben, doen de GGD's hun best door te vragen of mensen te overtuigen toch hun contacten te delen, vertelt Bril. Op het onderzoek van de GGD was nog al eens kritiek. Onderzoek van de GGD zou niet snel en grondig genoeg zijn. Bril herkent dat deels. Ja, zegt hij, er werd te weinig diepgaand gezocht naar besmettingen en de bron daarvan. ,,We zagen veel nieuwe mensen in de rol van hulpverleners, maar te weinig in de rol van onderzoeker, zeg maar ‘rechercheur’, of analist. We hebben daar echt wel een verdiepingsslag in willen maken.”

Zo intensief als het bron- en contactonderzoek van de GGD’s in de beginfase van de coronapanedemie plaatsvond, zo minder omvangrijk lijkt het werk nu. In de afgelopen maanden ontstond er dan ook discussie over de kosten van het onderzoek.

Henk Bril, directeur van de GGD in de regio Ede-Arnhem, snapt dat het ministerie niet tot in lengte van dagen ongelimiteerd de portemonnee kan trekken. ,,Wij willen het blijven doen. We hoeven niet op volle kracht te blijven, maar we hebben hier een basis nodig om controle houden. Dat is wat de artsen bij ons ook zeggen: het spel is nog niet gespeeld. We hebben nu controle, dat willen we houden. Landelijk hebben we met VWS het aantal onderzoeken afgesproken dat we tenminste moeten kunnen uitvoeren.’’

Vrees voor opleving van het virus
De komende maanden verwacht Bril dat het drukker wordt bij zijn organisatie vanwege een opleving van het virus. ,,De daling van het aantal besmettingen is al aan het afvlakken. Je ziet dat er toch te veel contactmomenten op scholen komen en we verwachten besmettingen bij reizigers die van vakantie terugkomen. We houden eigenlijk ons hart vast voor de maand september. Een aanzienlijk deel van de mensen is niet gevaccineerd en de ziekenhuizen konden nog helemaal niet op adem komen.”

De extra besmettingen en de houdingen van de mensen die niet mee willen werken, maken het werk van de GGD lastiger. En dat terwijl dat bron- en contactonderzoek juist in deze periode belangrijk is, om te zorgen dat we niet op nieuwe maatregelen afstevenen, zegt Bril.


Bron- en contactonderzoek als stuwdam
Ook over het nut van het werk worden wel eens vraagtekens gesteld. Bij veel besmettingen lukt het de onderzoekers niet een duidelijke bron vast te stellen. Waar het virus precies vandaan komt, kan de GGD dan niet achterhalen.

Toch gelooft Bril dat het goed is het brononderzoek te verrichten. ,,Anders zouden we het niet doen. Soms kunnen we het wél terugbrengen tot een kroeg of feest waar iemand is geweest. Onze artsen zeggen altijd: het lijkt op de delta van de Nijl. De echte bron van de Nijl vinden, lukt ons misschien niet, maar we kunnen wel alle stroompjes herkennen die naar de Nijl toe lopen. Als we die vinden, kunnen we een dam zetten, zodat dit virus geen Nijl wordt.’’

GGD-onderzoek gaat er anders uit zien
Dat onderzoek gaat er wel iets anders uit zien dan voor de zomer. Over twee weken gaat de GGD werken met de app ‘GGD-contact’. Waar medewerkers nu nog veel tijd kwijt zijn met het opschrijven van de contacten van iemand die besmet is, kunnen mensen dit straks zelf invullen. Dat scheelt administratieve druk voor de medewerkers én veel tijd aan de telefoon voor mensen die besmet zijn. Bril: ,,Zo vaak hebben mensen een verkeerd nummer opgegeven en dat wij er niet uitkwamen. We hebben ooit becijferd dat we per besmetting acht uur hadden voor het bron- en contactonderzoek. Dat willen we zeker gaan halveren.’’


Bril hoopt dat mensen zich de komende tijd aan alle regels blijven houden, ook als ze besmet zijn. ,,De pandemie, die kunnen we misschien wel onder de knie krijgen. Maar van dit virus komen we niet zomaar af. We moeten gewoon anders met elkaar omgaan. Hou afstand en als dat niet lukt, gebruik dan een mondkapje. Zandvoort was wat dat betreft een slecht voorbeeld. En dat iemand met een snotneus op het werk komt, dat moeten we eigenlijk niet accepteren. Heb je klachten? Laat je testen!”


https://www.ad.nl/binnenland/ggd-gefrus ... ~a8295388/

Zo makkelijk gaat het dus om bron- en contactonderzoek te frusteren. Je geeft gewoon een valse naam, adres, huis- of telefoonnummer op.


Ik zou nooit valse gegevens verschaffen, maar tegelijkertijd zou ik niet kunnen zeggen met wie ik eventueel in contact zou zijn geweest. Ja, natuurlijk, als er een vriendin op de koffie is geweest, kan ik dat aangeven, maar als ik in een supermarkt ben geweest, ben ik waarschijnlijk met veel verschillende mensen "in aanraking" geweest die ik totaal niet ken, hooguit misschien van gezicht omdat ik ze vaker tegenkom bij de super. Soms zou ik zelfs de exacte tijd waarop ik in die supermarkt ben geweest, niet weten. Ik heb nu vakantie en dan weet ik dat ik ergens tussen 14.00 en 15.00 uur even naar de buurtsuper op de hoek ben geweest, maar of ik daar dan om 14.15 uur was of om 14.45 uur zou ik dan echt niet tot op de minuut weten. Als ik vrij ben, weet ik hooguit globaal hoe laat het is, kijk ik niet elke 5 minuten op de klok.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr sep 10, 2021 11:31 am 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Rightnow schreef:
Nu zijn de gegevens hier alleen in het bezit van een enkele grote winkelketen. Bedenk wat er gebeurt als behoorlijk privacy gevoeilige informatie in 1 systeem wordt vastgelegd als criterium voor TOEGANG en bedenkt dat dit systeem door de overheid en door de machtigste internationale organisaties (veel machtiger dan een nationale overheid) kunnen gaan worden gebruikt als basis voor een universele bankpas.

Dit is een hellend vlak. Juist nu democratische controle hierop last gaat krijgen van de "noodtoestand" die men graag wil uitroepen. Sommige roeptoeters beginnen al te speculeren over de volgende pandemie of de volgende grote IT crisis.

We zijn gewaarschuwd, maar luisteren we nog? Of zijn we bang voor het coronavirus en schakelen we daarom "even" alle andere informatie uit?


Ik denk zelfs dat het corona-virus misbruikt is om mensen er makkelijk toe over te halen (te dwingen) extra concessies te doen aan de privacy. Immers, we deden het voor ons bestwil, om het virus in te dammen, om besmettingen te voorkomen, enz. Allerlei apps en QR-codes en andere registratiesystemen werden met open armen ontvangen om die reden, maar er werd niet bij stil gestaan welke deuren dit ging openen voor de toekomst waar het inleveren van privacy betreft, en deuren die eenmaal open zijn, gaan meestal niet meer dicht...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do sep 09, 2021 5:27 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Rightnow schreef:
Enkele van mijn vrienden maken zich hier ook zorgen om. Ja, ook die man die nog elke dag met het mondkapje oploopt, hij wil geen data afstaan en niet gevolgd worden. Het maakt mij ook wel voorzichtiger. Zeker op de mobiele telefoon. Op een dag wil je het ding niet meer gebruiken met internet.

Het heeft denk ik te maken met het potentieel gebruik voor betalingen en voor toegang. We beginnen ons te realiseren dat (als we hier niet rechtsomkeerd gaan maken) je straks nergens meer binnenkomt als je niet 100 procent meedoet met een aantal zaken die nooit democratisch zijn besloten, en dat er gaat worden gelet op waar we komen. Sommige bestemmingen en activiteiten zijn niet langer "planet proof" of "corona bestendig" of niet helemaal "woke". Dat kost je burgerschapspunten en dan kun je nergens meer in.

Dat dwingt een mens met hersens om eens na te gaan denken over de wetten van de macht. Historische voorbeelden helpen om lessen te trekken uit onnodige en vreemdsoortige machts-overdracht. Vaak kwamen er de grootste ongelukken van. Een enkel voorbeeld voldoet niet, maar een constellatie die vaker in de geschiedenis op meer plekken terugkomt, kan wijzen op een wetmatigheid.


Het achterbakse is dat bepaalde zaken als "leuk" worden gepresenteerd om mensen erin te laten trappen en hun eigen kuil te laten graven. Ik noem even een volkomen fictief, maar niet onrealistisch voorbeeld: veel mensen houden via hun smartfone tegenwoordig bij hoe vaak ze bewegen, hoe veel stappen ze per dag zetten, enz. Stel dat een zorgverzekeraar op een gegeven moment een actie start: deel met ons hoe vaak u beweegt en hoe veel stappen u per dag zet, en als u boven een bepaald aantal komt, krijgt u van ons een cadeautje. Klinkt allemaal helemaal leuk natuurlijk. Maar het achterliggende idee is uiteraard dat na verloop van tijd mensen die minder bewegen, of minder stappen per dag zetten dan een X-aantal, opeens te maken krijgen met een brief van hun zorgverzekeraar dat "gezien uw levenspatroon wij helaas genoodzaakt zijn uw premie met 20 euro per maand te verhogen"...

Jaren en jaren geleden merkte ik het aan het gebruik van mijn Bonuskaart bij AH. Opeens kreeg ik aanbiedingen in de bus voor precies dié merken en producten die ik altijd kocht. Ik deed toen navraag bij de AH-klantenservice, want ik vond het wel héél toevallig. Zij gaven toen toe dat de aanbiedingen die ik kreeg, waren afgestemd op mijn koopgedrag dat via de Bonuskaart in hun systeem werd geregistreerd. Ik heb die Bonuskaart toen meteen doorgeknipt en in de vuilnisbak gegooid.

Een kind begrijpt dat klantenkaarten bedoeld zijn om gerichte reclame te maken. Het is verbazingwekkend dat er mensen zijn die dat niet weten.


Wat verbazingwekkend is, is dat dat bij de uitreiking van een klantenkaart niet duidelijk wordt gezegd. Er wordt alleen maar gezinspeeld op voordelen die die kaart zou hebben, maar bijna nergens wordt tevens duidelijk te kennen gegeven dat jouw inkopen, gekoppeld aan jouw persoon, opgeslagen worden in een databank. Ik zie het nog dagelijks gebeuren in winkels: caissière vraagt: heeft u een klantenkaart? Klant zegt nee. Vervolgens zegt caissière: wilt u er één, want dan krijgt u extra aanbiedingen en u spaart punten voor van alles en nog wat en extra voordeel... Nooit wordt er bij verteld dat je dús ook wordt geregistreerd in een database, dat jouw aankopen aan die gegevens worden gekoppeld, enz.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do sep 09, 2021 3:30 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Rightnow schreef:
Enkele van mijn vrienden maken zich hier ook zorgen om. Ja, ook die man die nog elke dag met het mondkapje oploopt, hij wil geen data afstaan en niet gevolgd worden. Het maakt mij ook wel voorzichtiger. Zeker op de mobiele telefoon. Op een dag wil je het ding niet meer gebruiken met internet.

Het heeft denk ik te maken met het potentieel gebruik voor betalingen en voor toegang. We beginnen ons te realiseren dat (als we hier niet rechtsomkeerd gaan maken) je straks nergens meer binnenkomt als je niet 100 procent meedoet met een aantal zaken die nooit democratisch zijn besloten, en dat er gaat worden gelet op waar we komen. Sommige bestemmingen en activiteiten zijn niet langer "planet proof" of "corona bestendig" of niet helemaal "woke". Dat kost je burgerschapspunten en dan kun je nergens meer in.

Dat dwingt een mens met hersens om eens na te gaan denken over de wetten van de macht. Historische voorbeelden helpen om lessen te trekken uit onnodige en vreemdsoortige machts-overdracht. Vaak kwamen er de grootste ongelukken van. Een enkel voorbeeld voldoet niet, maar een constellatie die vaker in de geschiedenis op meer plekken terugkomt, kan wijzen op een wetmatigheid.


Het achterbakse is dat bepaalde zaken als "leuk" worden gepresenteerd om mensen erin te laten trappen en hun eigen kuil te laten graven. Ik noem even een volkomen fictief, maar niet onrealistisch voorbeeld: veel mensen houden via hun smartfone tegenwoordig bij hoe vaak ze bewegen, hoe veel stappen ze per dag zetten, enz. Stel dat een zorgverzekeraar op een gegeven moment een actie start: deel met ons hoe vaak u beweegt en hoe veel stappen u per dag zet, en als u boven een bepaald aantal komt, krijgt u van ons een cadeautje. Klinkt allemaal helemaal leuk natuurlijk. Maar het achterliggende idee is uiteraard dat na verloop van tijd mensen die minder bewegen, of minder stappen per dag zetten dan een X-aantal, opeens te maken krijgen met een brief van hun zorgverzekeraar dat "gezien uw levenspatroon wij helaas genoodzaakt zijn uw premie met 20 euro per maand te verhogen"...

Jaren en jaren geleden merkte ik het aan het gebruik van mijn Bonuskaart bij AH. Opeens kreeg ik aanbiedingen in de bus voor precies dié merken en producten die ik altijd kocht. Ik deed toen navraag bij de AH-klantenservice, want ik vond het wel héél toevallig. Zij gaven toen toe dat de aanbiedingen die ik kreeg, waren afgestemd op mijn koopgedrag dat via de Bonuskaart in hun systeem werd geregistreerd. Ik heb die Bonuskaart toen meteen doorgeknipt en in de vuilnisbak gegooid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do sep 09, 2021 1:05 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Rightnow schreef:
Dat de grenzen momenteel worden verlegd, en dat er nu een risico is dat ze worden overschreden, op ernstige wijze, dat zie ik nu ook als groot risico, Raya.


Om dezelfde reden ben ik heel terughoudend waar het het gebruik van een mobiele telefoon betreft. Ik heb pas sinds afgelopen januari een mobiele telefoon, niet van mezelf, maar van mijn werk; mijn baas vond dat handig. Prima, mijn baas betaalt hem ook.

Dat ik tot 2021 geen mobiele telefoon had, was om de hele simpele reden dat ik zo'n ding nooit nodig had. Nooit iets gemist omdat ik geen mobieltje had. En degene die ik nu heb, gebruik ik alleen voor mijn werk, thuis zit dat ding ongebruikt in mijn tas en als ik de deur uitga, blijft hij thuis.

De afgelopen jaren ben ik me werkelijk gaan verbazen hoe zo'n simpel mobieltje een big brother kan worden, die al jouw doen en laten registreert, opslaat, doorgeeft aan databanken, enz. En aangezien er steeds meer zaken bijkomen waarvoor je het mobieltje nodig hebt, zijn we bijna op het punt dat je wel verplicht bent het altijd bij je te hebben. Je hoeft dus in feite geen chip in je arm te hebben, die big brother draag je dan toch al nolens volens mee. Ik denk dat de meeste mensen dat niet eens beseffen, verslaafd als ze zijn aan dat speledingetje dat aan hun hand geplakt zit.

Maar ik vraag me af wat er met al die data gebeurt die dat apparaat ongewild uitzendt, opslaat, naar databanken straalt, enz.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 6:05 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


We moeten af van politieke correctheid en zaken gewoon benoemen zoals ze zijn, ook als sommigen dat niet leuk vinden om te horen.

Zelfs de overheid heeft aangegeven dat vooral immigranten zich nog niet hebben laten vaccineren. Dat doet niets af aan de individuele vrijheid om zich wel of niet te laten vaccineren. Een feit is een feit, en moet dus ook benoemd kunnen en mogen worden. Er is echter bij mijn weten nog geen onderzoek gedaan waarom onder immigranten het percentage zo laag ligt. Daar kunnen we vooralsnog alleen naar gissen, maar ongetwijfeld speelt kan, net als in een deel van de bible belt, religie een rol spelen. Dat zou onderzocht kunnen en moeten worden.

Er is vrijheid om jezelf niet te laten inenten, dat kan zijn omdat je een wappie bent die denkt dat je een chip geimplanteerd krijgt, dat je er onvruchtbaar van wordt, dat het een plan is om de halve wereldbevolking om te brengen, omdat je denkt dat je een superieur immuunsysteem hebt en niet ziek zal worden, omdat de here god ertegen is of wat dan ook. Onderzoek daarnaar is niet nodig.


Je zou je ook kunnen afvragen waarom er zoveel wantrouwen is jegens de regering.


In de afgelopen anderhalf jaar heb ik soms het idee naar een bizar toneelstuk te kijken, zoals van Yourcenar, bijvoorbeeld, dat opeens realiteit werd. Bizarre beelden van politiemensen die huizen binnenvielen omdat de bewoners op hun eigen balkon een wijntje dronken in de zon, bizarre beelden van parken die door grootscheepse politie-inzet leeggeveegd werden terwijl de mensen niks anders deden dan van de zon genieten met een picknick, bizarre beelden van een echtpaar met hun bejaarde moeder die per persoon een boete kregen opgelegd van € 490,00 omdat ze gewoon op een bankje in een plantsoen even samen waren met een kopje koffie uit een thermoskan en een gebakje, een echtpaar dat vorig jaar een fietstochtje maakte door de bollenstreek, even afstapte om een foto van elkaar te maken met de tulpen als achtergrond en een boete van 1000 euro moesten betalen, want afstappen was verboden... ik verzin het niet, helaas, het is allemaal écht gebeurd, en nog veel meer. Maar het ergste is nog dat de verwondering en de verontwaardiging daarover is weggeëbt en plaats heeft gemaakt voor een gevoel van terecht handelen door de overheid. En als we eenmaal zo ver zijn afgegleden op de helling, voorspelt dat voor mij weinig goeds.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 5:29 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Er is vrijheid om jezelf niet te laten inenten, dat kan zijn omdat je een wappie bent die denkt dat je een chip geimplanteerd krijgt, dat je er onvruchtbaar van wordt, dat het een plan is om de halve wereldbevolking om te brengen, omdat je denkt dat je een superieur immuunsysteem hebt en niet ziek zal worden, omdat de here god ertegen is of wat dan ook. Onderzoek daarnaar is niet nodig.


Natuurlijk is die vrijheid er. Maar dan moeten we die ook erkennen en niet langer vrijheden inperken omdat anderen van wettelijke vrijheden gebruik maken.

Vrijheid is altijd beperkt of kan beperkt worden als je er anderen mee in gevaar brengt of kan brengen. Dat is niks nieuws. Het geldt in bepaalde mate voor andere vaccins ook al.


Ik heb nog nooit meegemaakt dat vrijheden ingeperkt werden in de afgelopen 50-60 jaar vanwege een virus.

Anderen in gevaar brengen dient dan ook opnieuw te worden gedefinieerd. In het griepseizoen 2018 overleden ruim 12.000 mensen. Die zullen toch op één of andere manier aangestoken zijn door anderen. Was dat dan ook een geval van anderen verwijtbaar in gevaar brengen? Of accepteerden we toen gewoon dat griep er nu eenmaal is en dat niemand daar iets aan kan doen? En sommige mensen lieten zich inenten tegen die griep, anderen niet. Deden we ook niet moeilijk over. Laat staan dat je moest aantonen gevaccineerd te zijn om ergens naar binnen te mogen.

En we leven allemaal nog.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 5:05 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Misschien kunnen we hier net als in het woningtopic een berekeningetje op loslaten.... :wink: Om dan weer tot de conclusie te komen dat het verhaal maar gedeeltelijk opgaat en het toch aan de buitenlanders ligt....
Bovendien: het ging toch om vrijheid van al dan niet vaccineren, lichamelijke integriteit en meer van dat soort termen. Dat geldt dan natuurlijk net zo zeer voor fvD aanhang als voor allochtonen.


We moeten af van politieke correctheid en zaken gewoon benoemen zoals ze zijn, ook als sommigen dat niet leuk vinden om te horen.

Zelfs de overheid heeft aangegeven dat vooral immigranten zich nog niet hebben laten vaccineren. Dat doet niets af aan de individuele vrijheid om zich wel of niet te laten vaccineren. Een feit is een feit, en moet dus ook benoemd kunnen en mogen worden. Er is echter bij mijn weten nog geen onderzoek gedaan waarom onder immigranten het percentage zo laag ligt. Daar kunnen we vooralsnog alleen naar gissen, maar ongetwijfeld speelt kan, net als in een deel van de bible belt, religie een rol spelen. Dat zou onderzocht kunnen en moeten worden.

Er is vrijheid om jezelf niet te laten inenten, dat kan zijn omdat je een wappie bent die denkt dat je een chip geimplanteerd krijgt, dat je er onvruchtbaar van wordt, dat het een plan is om de halve wereldbevolking om te brengen, omdat je denkt dat je een superieur immuunsysteem hebt en niet ziek zal worden, omdat de here god ertegen is of wat dan ook. Onderzoek daarnaar is niet nodig.


Natuurlijk is die vrijheid er. Maar dan moeten we die ook erkennen en niet langer vrijheden inperken omdat anderen van wettelijke vrijheden gebruik maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 2:11 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Lumiere schreef:
Raya wil blijkbaar liever politiek correct wegkijken van het probleem :snooty: Vaccineren is gewoon verstandig :ok: Niet vaccineren is erg dom en de oorzaak dat er nog steeds maatregelen nodig zijn :foei:


Dat kan met nog geen 10% niet-gevaccineerden de reden niet zijn.
Immers, ook gevaccineerden krijgen nog steeds corona en kunnen anderen, zowel niet-gevaccineerden als gevaccineerden besmetten.

Voor het goede begrip: 'Politiek correct' is hier met oogkleppen achter een paar politici aanlopen, die zelf al niet meer weten wat nu wel en wat nu niet waar is inzake corona.

Het percentage volledig gevaccineerden van de volwassen bevolking ligt nog rond de 77%.


Met name vanwege de enorme achterstanden in vaccinatie bij migrantenpopulaties, omdat die zich laten hersenspoelen door hun imams en zieners. Je zult ook zien dat (als je daar een kaartje van zou (mogen) maken), met name de migrantenwijken laag scoren op vaccinatiegebied.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo sep 08, 2021 12:24 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Lumiere schreef:
Raya wil blijkbaar liever politiek correct wegkijken van het probleem :snooty: Vaccineren is gewoon verstandig :ok: Niet vaccineren is erg dom en de oorzaak dat er nog steeds maatregelen nodig zijn :foei:


Alle mensen maken elke dag keuzes die hun gezondheid kunnen beïnvloeden. Sommige zijn verstandig, sommige niet zo verstandig. Maar dat mag gewoon in Nederland. Daar word je niet voor met de nek aangekeken, of in je vrijheden beperkt. Laat staan dat de maatschappij daardoor in haar vrijheden beperkt wordt. Ook niet als iemand anders door een onverstandige keuze in zijn/haar leven onverhoopt zorg nodig heeft.

En ik vind niet dat we dat principe, en de daarmee gepaard gaande tweedeling, nu alsnog moeten introduceren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di sep 07, 2021 7:16 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Lumiere schreef:
Dat is ook alleen iets wat jij schetst als stropop :fluiten:


Ach. Ik denk zomaar dat het aardige kinderliedje met de volgende strofe op jou is geënt (gezien je Franse forumnaam die op een kandelaber schijnt te zijn geïnspireerd):

Ma chandelle est morte
Je n'ai plus de feu

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di sep 07, 2021 5:53 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Lumiere schreef:
Corona is geen worm :rolleyes:


Corona is ook geen skelet-man in een zwarte mantel met een zeis over zijn schouder die door de straten trekt om iedereen die hij tegenkomt het leven te benemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di sep 07, 2021 8:50 am 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Zelfs als je gevaccineerd bent is het verstandig voorzichtig te zijn, en uiteraard betekent dat zelfbeperkingen. Al is het maar om straks niet als 2e groep de schuld krijgen dat je het virus verspreid en schuld hebt aan overbelasting van de zorg. Je weet maar nooit, dezer dagen! Dat de geschiedenis zich op 1 groep herhaalt is al erg genoeg!


Een leven vol voorzichtigheid en zelfbeperking vind ik geen leven. Als ik een leven van onthouding en beperking had willen leiden, was ik wel het klooster in gegaan.

Er is een mooi verhaal over:

Een vrouw spoorde haar man tientallen jaren aan een leven vol beperkingen te leiden. Niet roken, niet drinken, geen vlees eten, alleen maar onbespoten groente, nooit een traktatie, eigenlijk was alles dat het leven prettig maakte of kon maken, taboe. Dit met het idee dat hij dan gezond zou blijven en oud zou worden. En ja, ze werden oud. Toen, ze waren bijna 80, werden ze aangereden door een bus en overleden allebei. Het echtpaar kwam in de hemel, waar Petrus hen ontving, en hij bracht het echtpaar naar een grote zaal die vol stond met grote tafels met het heerlijkste eten, fijne wijnen, er mocht worden gerookt, er was muziek en dans, kortom, één groot feest. En Petrus zei tegen het echtpaar: dit is allemaal voor jullie om in eeuwigheid van te genieten. Waarop de man zich tot zijn vrouw wendde: "Zonder al jouw beperkingen had ik hier al járen eerder kunnen zijn"...

Aparte insteek van iemand die al anderhalf jaar vrijwillig thuis zit.


Mijn insteek was: liever thuis waar ik in alle vrijheid kan doen en laten wat ik wil, dan buiten de deur waar iedere stap die ik zet aan maatregelen gebonden is. Bovendien was er zeer lange tijd geen reden om buiten de deur iets te gaan doen. Alle restaurants, kroegen, bioscopen, theaters, musea, festivals en evenementen, enz. waren dicht of verboden. Plus nog een paar maanden een avondklok waardoor we om 21.00 uur binnen moesten zijn, dus in die tijd had een bezoekje aan vrienden ook weinig zin, want als je er was, moest je na 1 haastig kopje koffie weer weg om op tijd thuis te zijn. Dan hoeft het voor mij niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di sep 07, 2021 8:42 am 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Raya schreef:
Lumiere schreef:
PeterJKH schreef:
Ik vind het getuigen van bijzonder weinig respect voor de medemens dat die tegenwoordig mag woorden uitgemaakt voor "wappie" (waar komt dat rare woord eigenlijk vandaan?) of complotdenker, puur omdat die kanttekeningen zet bij het beleid en met name de afname van vrijheden en de onwil die terug te geven.


Stellen dat Rutte een pedofiel is, dat corona niet bestaat, of dat een laxerend paarden ontwormingsmiddel beter is dan een vaccin.... is niet 'kantekeningen zetten bij het beleid'.

Dat is gewoon debiel en daar is het woord 'wappie' voor.


PeterJKH schreef:
Ik heb al maanden en maanden niks anders gezien dan mijn huis, mijn kantoor en de supermarkt op de hoek.


Sorry hoor, maar dat is toch echt je eigen schuld. Je had naar van allerlei plekken gekund, op allerlei manieren met inachtneming van de maatregelen.


Zelfs als je gevaccineerd bent is het verstandig voorzichtig te zijn, en uiteraard betekent dat zelfbeperkingen. Al is het maar om straks niet als 2e groep de schuld krijgen dat je het virus verspreid en schuld hebt aan overbelasting van de zorg. Je weet maar nooit, dezer dagen! Dat de geschiedenis zich op 1 groep herhaalt is al erg genoeg!


Een leven vol voorzichtigheid en zelfbeperking vind ik geen leven. Als ik een leven van onthouding en beperking had willen leiden, was ik wel het klooster in gegaan.

Er is een mooi verhaal over:

Een vrouw spoorde haar man tientallen jaren aan een leven vol beperkingen te leiden. Niet roken, niet drinken, geen vlees eten, alleen maar onbespoten groente, nooit een traktatie, eigenlijk was alles dat het leven prettig maakte of kon maken, taboe. Dit met het idee dat hij dan gezond zou blijven en oud zou worden. En ja, ze werden oud. Toen, ze waren bijna 80, werden ze aangereden door een bus en overleden allebei. Het echtpaar kwam in de hemel, waar Petrus hen ontving, en hij bracht het echtpaar naar een grote zaal die vol stond met grote tafels met het heerlijkste eten, fijne wijnen, er mocht worden gerookt, er was muziek en dans, kortom, één groot feest. En Petrus zei tegen het echtpaar: dit is allemaal voor jullie om in eeuwigheid van te genieten. Waarop de man zich tot zijn vrouw wendde: "Zonder al jouw beperkingen had ik hier al járen eerder kunnen zijn"...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma sep 06, 2021 5:26 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Lumiere schreef:
PeterJKH schreef:
Ik vind het getuigen van bijzonder weinig respect voor de medemens dat die tegenwoordig mag woorden uitgemaakt voor "wappie" (waar komt dat rare woord eigenlijk vandaan?) of complotdenker, puur omdat die kanttekeningen zet bij het beleid en met name de afname van vrijheden en de onwil die terug te geven.


Stellen dat Rutte een pedofiel is, dat corona niet bestaat, of dat een laxerend paarden ontwormingsmiddel beter is dan een vaccin.... is niet 'kantekeningen zetten bij het beleid'.

Dat is gewoon debiel en daar is het woord 'wappie' voor.


PeterJKH schreef:
Ik heb al maanden en maanden niks anders gezien dan mijn huis, mijn kantoor en de supermarkt op de hoek.


Sorry hoor, maar dat is toch echt je eigen schuld. Je had naar van allerlei plekken gekund, op allerlei manieren met inachtneming van de maatregelen.


Ik ga nergens heen als ik niet net zo vrij kan bewegen als 2 jaar geleden. Heb geen zin in maatregelen die ik in acht moet nemen, want dat vind ik een nog grotere kooi dan gewoon niet verder komen dan mijn eigen huis, waar ik wél volkomen vrij ben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma sep 06, 2021 4:21 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Raya schreef:
Er wordt hier flink gediscrimineerd.

Als de een een 'wappie' zijn ze allemaal wappies, toch?
Dat er zestig organisaties aan deelnamen met allemaal hun doelgroep met hun eigen doel, doet blijkbaar niet ter zake.

Zo wordt er op Twitter volop geroeptoeterd dat iedereen die daar met goede bedoelingen was, de demonstratie had moeten verlaten nog voor dat deze begonnen was, want er liepen nazi's tussen, zo vinden een aantal mensen.
Dan ben je in mijn ogen zelf een nazi, want je wilt mensen die oprecht wilden demonstreren tegen inperking van rechten, de woningnood, het toeslagenbeleid waarbij 10.000den vals werden beschuldigd van fraude en gedwongen werden 10.000den euro's per persoon terug te betalen met 10.000den euro's aan boete erbovenop - bij voorbaat de mond snoeren.

Eerder genoemde figuren als die dame en nazi's kun je overal tegenkomen. Misschien is de medewerker van de supermarkt waar jij je eten en drinken koopt er wel zo een. Wat moet je dan doen? Bij voorbaat maar uitwijken naar een andere supermarkt? Maar daar kan hetzelfde spelen. Laten bezorgen dan maar. Maar weet jij wie die bezorger is, wat hij denkt en in zijn vrije tijd doet?

Tenzij het om je minderjarig kind gaat, ben jij niet verantwoordelijk voor wat anderen doen. Al helemaal niet voor wat zij denken, wat hun gedachtegoed is. En zolang iemand zich binnen de wet begeeft, wordt er van een legaal recht gebruik gemaakt, wat voor gedachtegoed iemand ook aanhangt.

Ik heb hier een nieuwe slagzin op bedacht: 'Respecteer eerlijk verkregen rechten, zoals jij wilt, dat jouw rechten ook worden gerespecteerd!' En daarvoor hoef je het echt niet met een ander eens te zijn!


Ik vind het getuigen van bijzonder weinig respect voor de medemens dat die tegenwoordig mag woorden uitgemaakt voor "wappie" (waar komt dat rare woord eigenlijk vandaan?) of complotdenker, puur omdat die kanttekeningen zet bij het beleid en met name de afname van vrijheden en de onwil die terug te geven. En heus, ik snap waar de sentimenten vandaan komen, want het is er de afgelopen anderhalf jaar met de knoet ingeramd. Voor genuanceerde of afwijkende visies was nauwelijks ruimte. Want iedereen die het niét eens was met OMT, RIVM of het beleid uit Den Haag, was bij voorbaat veroordeeld tot complotdenker of wappie.

Ik heb al maanden en maanden niks anders gezien dan mijn huis, mijn kantoor en de supermarkt op de hoek. Mijn kantoor ligt op 15 minuten fietsen, en mijn hele buitenwereld bestond uit dat fietstochtje elke dag, wat godzijdank nog langs een park voert, zodat ik nog wat groen en bloemen kan zien onderweg. De laatste keer dat ik buiten mijn woonplaats ben geweest, is 6 maanden geleden, voor mijn onderzoeken in het ziekenhuis in Eindhoven. En dat was dan: trein uit, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, trein in, weer naar huis. Nauwelijks een uitje te noemen.

Morgen (ik heb nu vakantie) met manlief even de stad in en omdat het mooi weer is, staat ook een terrasje op het programma. Dat is dan voor het eerst in een half jaar, dat ik iets anders zie dan mijn huis en tuin, mijn kantoor en de super op de hoek.

En ja, ik ben dat beperkte leven ondertussen ook wat zat. Mag dat?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma sep 06, 2021 9:22 am 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Lumiere schreef:
Biertje kan het blijkbaar niet aan dat mensen die denken dat Trump nog president is, rutte een pedofiel, corona niet bestaat en een laxerend paarden ontworm middel beter is dan een vaccin..... Gewoon wappies en complotsukkels zijn.


In iedere stad en ieder dorp heb je wel mensen die er nogal aparte denkbeelden op na houden. Dat wil niet zeggen dat heel die stad of heel dat dorp er zo over denkt. Integendeel, de meeste mensen in die stad of in dat dorp zullen die denkbeelden ook bizar vinden.

Dus als een verslaggever zo'n persoon met aparte denkbeelden in zeg Gouda gaat interviewen en vervolgens gaat concluderen dat alle mensen in Gouda er zo over denken en dus een beetje gek zijn, doet hij dan recht aan de situatie of aan de inwoners van Gouda?

Toch is dat wat hier nu gebeurt: één persoon met nogal bijzondere ideeën wordt als voorbeeld gesteld voor iédereen die in Amsterdam aanwezig was. Ik denk niet dat dat terecht is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo sep 05, 2021 2:44 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Je zou verwachten dat mensen blij zouden zijn met zo'n grote opkomst en duidelijke standpunten. Maar nee hoor, blijven jammeren. Waarom zijn jullie er zelf eigenlijk niet? :lol:
Trouwens, als de organisator aangeeft dat er niet alleen tegen de coronamaatregelen wordt geprotesteerd aangezien die er nog amper zijn, maar ook tegen 'toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire' (Ik sta hier voor gewoon alles bij elkaar", vertelt een demonstrant), komen er natuurlijk allerlei mensen op af. (bron AD).


Daar had de verslaggever het niet over. Die had het alleen over een demonstratie tegen de resterende coronamaatregelen en vaccinatiedwang en -drang, om vervolgens die dame aan te voeren.

En daar ging mijn bericht dan ook over.


En dan net te doen alsof die dame, die duidelijk wat bizarre ideeën had, representatief was voor de mening van alle aanwezigen daar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo sep 05, 2021 1:42 pm 

Reacties: 3773
Bekeken: 80423


Raya schreef:
Net op het radiojournaal duizenden mensen in Amsterdam die protesteren tegen de de nog resterende coronamaatregelen en de discriminatie van ongevaccineerden die op diverse manieren onder druk worden gezet om zich toch te laten vaccineren.

En toeval had de verslaggever ook een demonstrante getroffen die denkt dat Trump nog president is en Mark Rutte pedofiel is, waarmee toch even uitgebreid een beeld van de demonstratie wilde geven...

Over beeldvorming gesproken!


Dat is natuurlijk prachtig voor media die een bepaald beeld willen neerzetten. Vind tussen de duizenden en duizenden mensen die ene die denkt dat de aarde plat is, de maan van Goudse kaas is gemaakt en dat onze wereld eigenlijk wordt bestuurd door elfen die diep onder Stonehenge leven, en je kostje is gekocht. Vervolgens doe je alsof die ene persoon representatief is voor alle andere duizenden die daar aanwezig zijn en we kunnen weer heerlijk lachen om die domme wappies. Plus dat je hiermee de aandacht ook heerlijk kan afleiden van de kern van de zaak, de reden waaróm betoogd wordt.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 21 [ Er voldeden 404 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling