Het is nu ma sep 21, 2020 10:30 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: vr jul 03, 2020 7:14 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Einstein schreef:
Raya schreef:
Wees er maar van overtuigd dat straks weer gewoon publiek bij voetbalwedstrijden worden gelaten.
Mensen worden nu alleen maar in spanning gehouden, zodat ze zich straks in het stemhokje beter zullen herinneren dat de VVD hen echt niet vergeten was.

Mja iedereen wil "weer gewoon" zus of zo. Maar of iets "weer gewoon" kan, zal tzt het RIVM moeten adviseren..

Ik denk dat Corona nog even de agenda blijft bepalen en óók de polls voor Rutte. Hangt er helemaal vanaf, wat het verloop van de epidemie zal zijn tot december-januari, of een afrekening op het gebied van Corona onderdeel wordt van de campagnes. Het electoraat is niet gek. Op dit moment waardeert 70% het beleid van de regering en dat is dankzij de gunstige cijfers, niet dankzij het beleid van de regering, want dat was Alice in Wonderland en achter de feiten aanhobbelen. De cijfers zijn gedaald, omdat de bevolking (het electoraat!) voorzichtiger was dan Rutte ! Hij liet de winkels open en niemand ging naar de stad. De horeca ging open maar het is nog steeds stil, ondanks dat iedereen met vakantie thuis zit. De bus rijdt leeg. Woonwerk verkeer geen files, mensen blijven thuis werken. De bevolking is verstandig. Wanneer de KNVB het straks in zijn hoofd haalt, om tegen het advies van dokters rechtszaken aan te spannen voor heropening, dan worden de eerste wedstrijden geen succes, d.w.z. bijzonder rustig.


De vraag is hoe leuk de bevolking het nog vindt als straks de kater komt. Wopke zei aan het begin van de corona-maatregelen: Het mag niet zo zijn dat de rekening voor deze maatregelen straks op het bordje van de burger komt te liggen.

Maar inmiddels is bekend dat lokale belastingen waarschijnlijk fors gaan stijgen, dat andere lasten voor de burger waarschijnlijk fors gaan stijgen, allemaal door de corona-situatie.

Dus hoezo niet op het bordje van de burger?

Wacht maar tot die forse rekeningen bij de burger in de bus vallen later dit jaar. Kijken of ze Rutte en zijn kabinet dan nog steeds de toffe peer vinden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: ma jun 29, 2020 7:03 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Raya schreef:
Het selectieve beleid van dit kabinet, leidt tot steeds meer onbegrip en verzet.

Supporters zullen zich niet aan de regels gaan houden. Dat weten we nu al. En dat hoeft niet eens bewust te zijn. Nederlanders zijn gewone dieren, kuddedieren en zullen elkaar navolgen. Zelfs als één iemand in een reflex luidt begint te juichen of boe te roepen, zullen vele anderen hem onwillekeurig volgen.

Het beleid is gericht op de economie, niet op de gezondheid en niet op menselijk gedrag. De wetenschap ontbreekt, de neoliberale ideologie viert hoogtij. Het gaat zoals gebruikelijk: alles voor de aandelen, en kruimels voor de burgers, oneerlijk verdeeld onder verschillen de groepen om ze een beetje rustig te houden richting politiek, maar zo, dat ze tegen elkaar worden opgezet en elkaar gaan bestrijden mocht de vlam in de pan slaan. Zo gebeurt dat al meer dan 20 jaar.
Gelukkig begint er een kentering te komen. Maar tegelijk houdt ik ook mijn hart vast. Zeker als hooligans in de strijd betrokken worden.


Je komt dagelijks rare dingen tegen tegenwoordig. Vorige week moest ik met de stadsbus mee in Eindhoven. Ik reis zelden of nooit met het OV, dus koop altijd een los kaartje. Niet in me opgekomen dat dat tegenwoordig in de bus niet meer kan. Want de chauffeur zit in een afgezet gedeelte van de bus. Ik moest dus even teruglopen naar het Centraal Station om een kaartje te kopen bij het loket van Hermes/Bravo. Prima.

Kom je bij het loket, zit daar de (oudere) loketmedewerker net de laatste hap van zijn broodje kaas weg te spoelen met een slok koffie. Tuurlijk, die mensen moeten ook eten. Ik bestel mijn kaartje, hij veegt mond en neus met de hand af en overhandigt mij met dezelfde hand mijn kaartje. Op mijn vraag waarom niet gewoon geregeld wordt dat kaartjes in de bus kunnen worden gekocht, antwoordt hij dan: Tja, da's niet hygiënisch hè, want dan moet je je kaartje kopen bij de chauffeur en die willen we nou net zo goed mogelijk beschermen...

Tadaaa.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: zo jun 28, 2020 7:41 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Einstein schreef:
Om precies te zijn, 65 nachtjes slapen en dan is het 1 september. Tot die datum gaan voetballiefhebbers inderdaad zwaar gebukt onder dit virus, beweer jij.

Volgens de KNVB 2018/2019 website liep het speelseizoen van 16 augustus tot 28 mei. In de zomer euuh :smile:

https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voet ... 919-bekend

.. dus zo'n exceptionele martelgang is de zomer van 2020 nu ook weer niet :snooty:Het gaat me niet om martelgang. Ik vind het gewoon verbazingwekkend dat men NU al weet dat medio september (de eerste wedstrijd staat voor 11 september of daaromtrent gepland) het nog steeds hoognodig is dat men niet juicht bij een doelpunt, of geen clublied aanheft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: zo jun 28, 2020 7:28 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Einstein schreef:
In Italie begon het met twee voetbalwedstrijden.. super-spread.. het lijkt me terecht, dat men beducht is voor opnieuw massale verspreiding ! Het is nu te behappen door de GGD: zolang er nog 50-150 mensen per dag positief worden getest in Nederland, zoals het nu gaat. Maar je moet die staart van de epidemie wel in de gaten houden, zie wat er in de VS gebeurt. Wij zitten nu in de comfortabele positie, dat de aantallen behapbaar zijn. Bij elke positieve testuitslag hoort een vragenlijst en een vervolgonderzoek. Met wie ben je in contact geweest. Die mensen worden dan gebeld. Bij een stadion- of concert-besmetting kun je niet zo makkelijk samen met de dokter nalopen, wie er precies naast je stond. Ik zou zeggen laten we nog even wachten, tot de cijfers onder de 10 besmette gevallen per dag komen, en het zou mooi zijn als er een werkende app zou zijn.. dan kun je preventief te werk gaan, bij dat soort evenementen..

En wat betreft die regel van niet mogen juichen en zingen, dat is medisch correct maar ik vind het ook niet erg realistisch.. nog meer humor was de suggestie van Rutte, om een vuvuzela (toeter) mee te nemen. Dat is euuh.. misschien wel erger dan zingen, qua verspreiding van druppeltjes. Laten we hopen, dat we er op 1 september (met 2-8 gevallen per dag) hard om zullen lachen. Maar ik denk niet dat je de datum verder naar voren krijgt dan 1 september.


Maar... we praten over een datum bijna 3 maanden in de toekomst. Gaat Nederland dan nog steeds zwaar gebukt onder "het virus"? Volgens mij is dat NU al niet meer het geval, laat staan over 3 maanden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Onrealistische corona-maatregelen sport

Geplaatst: zo jun 28, 2020 6:58 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 399


Onlangs werd bekend dat in september weer voetbalwedstrijden met publiek mogen plaatsvinden. De eerste wedstrijden zijn medio september gepland. Maar dan wordt er NU al gesteld dat men niet mag juichen bij doelpunten, geen clublied mag zingen, enz.

Hallo... we hebben het niet over vandaag, maar over (bijna) een kwartaal verderop. En vandáág is het virus al nauwelijks meer actief in Nederland, laat staan over pakweg 3 maanden. Waarom zo rigide doen? Als over een maand of anderhalve maand blijkt dat het aantal besmettingen nog steeds nihil is, er geen overvolle IC's zijn of mensen hijgend aan de beademing liggen (wat NU eigenlijk al het geval is), waarom je dan nog druk maken over een juichkreet bij een doelpunt over 2,5 maand? Is dat niet een beetje vooruitlopen op "feiten" die geen feiten zijn? Hebben die beleidsmakers een kristallen bolletje dat hen vertelt dat over een kwartaal de situatie nog steeds kritiek is? Waar zijn we mee bezig?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling