Het is nu za okt 24, 2020 8:45 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 52 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: economische gevolgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za okt 03, 2020 4:59 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


kwaaisteniet schreef:
Ik heb de indruk dat het kabinet met het derde steunpakket wel oog heeft voor bedrijven die geen overlevingskans hebben zonder de steun en of na de coronaperiode. Dat gaat economisch gezien dus de goede kant op.
Alle lof voor dit heldere inzicht. De rest van het pakket mag er ook best zijn. Vooral het aspect van de omscholing van overtollig personeel is een goede zaak.


Omscholing slaat nergens op. Iemand van 57 die op straat komt te staan als horecamedewerker, is gewoon de sjaak, want die kan je niet even in een paar maanden omscholen naar zorgmedewerker of elektromonteur of onderwijzer. Laten we nou gewoon eens eerlijk zijn: dat hele verhaal van omscholing is op zijn best nog haalbaar voor mensen van onder de 30. Boven die leeftijd is het al problematisch, en boven de 40 kan je het schudden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di sep 08, 2020 4:11 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Biertje schreef:
hoe het ministerie van Buitenlandse zaken de vakantie-economie vakkundig sloopt

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1042 ... isadviezen


Met je eens. Hier heb ik me ook over verbaasd. Dus opeens zijn álle Griekse eilanden enórme besmettingshaarden? En hoeveel mensen die op die eilanden zijn geweest, liggen dan nu in het ziekenhuis of op de IC? Want dat zou je dan toch verwachten, van mensen die uit die enórme besmettingshaarden terugkeren, of niet dan?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo sep 06, 2020 8:03 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


kwaaisteniet schreef:
Er komt een derde steunpakket voor het bedrijfsleven, en dat niet alleen maar dat gaat tot 1 juli volgend jaar werken.
Dat lijkt heel mooi en de vakbeweging en de werkgeversorganisatie zijn in hun nopjes met dit geweldige resultaat.
Maar is het wel zo'n goed idee?
Natuurlijk kost het bakken met geld,geld dat geleend moet worden en dat de belastingbetalers met rente in de komende jaren moeten gaan opbrengen. Dat heeft tot gevolg dat de overheidsuitgaven in de komende jaren beknot worden.
Verder zullen bedrijven die het uiteindelijk toch niet gaan overleven het nog met overheidssteun een poos langer kunnen uithouden. Dat is goed geld naar kwaad geld gooien.
We komen hiermee dicht in de buurt van de voormalige Oostbloklanden-economie.
Ik heb daarom mijn twijfels of dit wel een 100% goed idee is.
Graag verneem ik wat economen van deze gang van zaken vinden.


Ik ben geen econoom. Maar als bedrijven in zwaar weer komen door de maatregelen van de overheid, dient de overheid dat ook goed te maken. En het kabinet heeft in maart of april reeds laten weten dat de rekening daarvoor niet bij de burger mag terechtkomen, dus ik neem aan dat ze zich daaraan houden of als ze dat niét doen, ze daarvoor ter verantwoording mogen worden geroepen. (Niet dat ik serieus denk dat dat gaat gebeuren, maar hé, je zou zomaar in een democratie mogen verwachten van wel...).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: do aug 20, 2020 9:49 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Het voelt gewoon heel onwerkelijk aan, want de levensgevaarlijke dodelijke situatie die tijdens persconferenties en in actualiteitenrubrieken wordt uitgedragen, zie ik gewoon niet om me heen. Het is heel schizofreen, je zit te kijken naar mensen die het over Nederland hebben, maar het Nederland waarin ik elke dag gewoon leef, naar de winkel ga, naar mijn werk ga, een praatje maak met buren en koffie drink met vrienden, komt op geen enkel punt overeen met het Nederland van gloom & doom dat door de regering wordt gepredikt.

En dan zijn er opeens "maatregelen" die eigenlijk min of meer "wet" zijn, maar aan de andere kant toch ook weer niet, want ze hebben geen wettelijke basis. Snap jij het dan nog?

En kroegen worden gesloten omdat mensen daar even uit hun dak gaan na maanden lang niks te hebben gemogen. En dan zijn die kroegen opeens broeinesten van dood en verderf. Nou, wie weet, kan best zijn. Maar volg dan al die mensen die tijdens al die ongehoorde feestjes aanwezig waren, en liggen die over 2 weken opeens allemaal ziek, zwak en misselijk thuis, dan weet je dat het fout was. Maar wát nou als er eigenlijk niemand ziek wordt door die feestjes in de kroegen? Welk geloofwaardig instrument heb je dan alsnog in handen om die feestjes te verbieden en de kroegen te sluiten? Gebruik het als testcase en mocht blijken dat eigenlijk niemand ziek wordt van een avondje uit je dak gaan in de kroeg, houd dan op er met ernstige gezichten over te jeremiëren, zou ik zeggen.

Nee, het covid-19-virus is niet weg. Net zo goed als dat talloze ándere virussen niet "weg" zijn en gewoon nog onder ons aanwezig zijn. Maar daar maken we ons ook niet druk om, terwijl die voor bepaalde mensen net zo goed dodelijk kunnen zijn of tot een zwaar ziekbed kunnen leiden. Dus wat is de bedoeling? Dat we allemaal bibberend thuis gaan zitten met de deur op slot en de dekens over ons hoofd tot álle virussen uitgeroeid zijn? Nou, dan kunnen we blijven zitten tot we een ons wegen, want die tijd komt nooit. Of dat we onze sociale, maatschappelijke en burgerrechten in de ijskast zetten tot hét "wondervaccin" is uitgevonden? Dus gewoon nog twee jaar doorgaan zoals nu? Hoe realistisch is dat? En wie zegt mij dat, wanneer dat "wondervaccin" er is, er weer niet een ánder virus is, of een mutatie van een bekend virus, en dat we weer van voren af aan moeten beginnen van de regering? Dus eigenlijk moet ik de 25-30 jaar die mij nog rest van mijn leven, in quarantaine doorbrengen of in elk geval met allerlei beperkende "maatregelen"? Wie geeft hier eens helderheid in? Rutte? Nog niet gehoord.

Waar we met zijn allen mee bezig zijn, is een angstregime creëren en een bange samenleving, bang voor het virus, maar voornamelijk bang voor de maatregelen en restricties vanuit de overheid. Mensen zijn gewoon overvallen door BOA's in hun eigen huis én zwaar beboet omdat... ze op een zonnige dag mét hun eigen huisgenoten wat frisse lucht genoten op het balkon van hun woning. En als het aan de regering ligt, wordt dit gewoon mogelijk: mensen die jouw huis en privésfeer binnen dringen, handhavers, omdat ze vinden dat jouw feestje niet voldoet aan "de maatregelen". Nog niet zo lang geleden associeerden we dit met het Sowjet-regime, maar opeens lijken we dit normaal te gaan vinden.

Inmiddels is de schade aan economie en maatschappij enorm. Ongekend groot zelfs en bepaalde (negatieve) cijfers zijn sinds de oorlog niet meer voorgekomen. Maar de overheid trekt zich er niks van aan en de mensen lijken het (nog) te accepteren. Zorgmedewerkers waar héél de regering in april nog voor stond te applaudisseren, want ze waren de meest geweldige mensen in Nederland, kunnen fluiten naar een welverdiende salarisverhoging. Geen geld voor. Maar er is wél geld om miljarden over te maken (via de EU) aan andere landen vanwege hun coronaproblemen. Wie het snapt, mag het uitleggen.

Mad world...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: do aug 20, 2020 7:38 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Biertje schreef:
De ondernemers die in en gebied zitten met mondkapjesplicht moeten gecompenseerd worden. Dit is immers geen ondernemersrisico wat de plicht wordt betiteld als pandemie

https://www.rtlnieuws.nl/economie/busin ... m-inretailMaar ik ZIE geen pandemie als ik om me heen kijk. Ik zie alleen maar kerngezonde bruinverbrande mensen over straat lopen, in de winkels, soms op een terrasje, en ik ZIE helemaal niks van doodzieke mensen die snotterend rondlopen of zich beroerd voelen of naar adem happend thuis zitten. Ik woon al 25 jaar in mijn huidige woning, ken vele mensen in mijn wijk en aangezien het een al wat oudere wijk is, is er een behoorlijke populatie van 70-80 plussers, maar die zitten allemaal koffie te drinken in hun tuin, maken een praatje met hun buren, lopen naar de supermarkt op de hoek of stappen op de fiets, krijgen hun kleinkinderen op bezoek (oh schande), en het dagelijkse leven gaat gewoon zijn gangetje. Als er écht een PANDEMIE zou zijn waardoor véle mensen getroffen zijn, dan zou er toch op het minst iéts zichtbaar van moeten zijn in de samenleving? Maar ik zie het niet.

En ja, dan schermt men met aantallen "besmettingen". Dat zegt geen fluit. Bijna 99% van de mensen wordt er niet ziek van, of hooguit in heel lichten mate. Een paar dagen wat verkouden of wat hangerig, dat is het dan wel voor de meesten. Zoals we dat "vroeger" ook konden zijn door een "zomervirus", dan had je soms zomaar een paar dagen diarree en buikgriep (zoals we dat noemden) en na een paar dagen was je dan weer boven Jan.

Twee weken geleden werd de dochter van een collega ook "besmet" bevonden bij testen. Dus zij zal ongetwijfeld hebben meegeteld in "de cijfers". De week erop deed ze weer een test, zonder ook maar 1 dag ziek te zijn geweest, en ze was "coronavrij".

Tja.

En maar volhouden dat we volgende maand allemaal aan de beademing liggen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: wo aug 05, 2020 8:55 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Ik vind de vraag wie er als eerste of een van de eersten mee naar voren kwam niet zo interessant.

Wat ik erg vind, is dat een instelling, RIVM, waar we met zijn allen op moeten kunnen vertrouwen, dat aan ons vraagt hen blind te geloven, het rapport geheim hield. De informatie is voor vele kwetsbaren onder ons van levensbelang. Vooral nu we in een hittegolf terechtkomen. En niet alleen in verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook café's, winkels, kantoren, ziekenhuizen, etc.

De poging dit rapport geheim te houden, staat m.i. gelijk aan poging tot massamoord!Absoluut mee eens. Ik vind het eveneens erg kwalijk dat de overwegingen van het OMT niet openbaar zijn.

Huh? Is Corona ineens een gevaarlijke ziekte? Probeer je verhalen eens op jezelf af te stemmen.


Ik doe geen uitspraak over de ziekte corona, ik pleit voor openbaarheid van bestuur.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: wo aug 05, 2020 8:07 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Raya schreef:
Ik vind de vraag wie er als eerste of een van de eersten mee naar voren kwam niet zo interessant.

Wat ik erg vind, is dat een instelling, RIVM, waar we met zijn allen op moeten kunnen vertrouwen, dat aan ons vraagt hen blind te geloven, het rapport geheim hield. De informatie is voor vele kwetsbaren onder ons van levensbelang. Vooral nu we in een hittegolf terechtkomen. En niet alleen in verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook café's, winkels, kantoren, ziekenhuizen, etc.

De poging dit rapport geheim te houden, staat m.i. gelijk aan poging tot massamoord!Absoluut mee eens. Ik vind het eveneens erg kwalijk dat de overwegingen van het OMT niet openbaar zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: wo aug 05, 2020 7:15 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Waar al die 'deskundigen' op Cafe Weltschmerz (waarvan er opvallend veel geen achtergrond hebben als viroloog of epidemioloog of mislukt zijn in het vakgebied) het nooit over hebben (of hooguit als voetnoot) is de noodzaak van testen, contactonderzoek en isoleren van gevallen. De enige die het opbracht was Bert Slagter, wiens betoog interviewer Ramon Bril reduceerde tot een stamelende puber die nog wat pruttelde over vrijheden. Punt is dat het opheffen van restricties alleen structureel kan zijn als je de testprocedures op orde hebt, ook aangezien je onherroepelijk een stijging gaat zien en als de herfst/winter aanbreekt zal het aantal mensen met symptomen die getest willen/moeten worden toenemen en dan kun je veel gaan missen. Bij de GGD's kraakt het nu al en dat is een veeg teken.
Wire zegt dat al die virologen gelijk hebben? Waar baseer je dat op? Denk eens aan groepsimmuniteit dat niet eens bestaat?Wie kwam daarmee op de proppen?

Geen idee, wie kwam daarmee op de proppen? Lijkt mij geen realistische stelling.
Niet 'al die virologen' hebben gelijk, maar vergeet ook niet dat veel van het onderzoek dat de Hond doet op internet van virologen en epidemiologen is, de fout die hij maakt is dat hij selectief shopt en onderzoeken die zijn verhaal niet ondersteunen opzijn schuift. Ventilatie, mondkapjes, buitenlucht, het zijn inmiddels breed wetenschappelijk gedragen feiten, die natuurlijk niet door Maurice de Hond zijn uitgevonden.


Ik zie Maurice ook niet als dé Messias. Maar feit is dat hij wel als eerste/één van de eersten naar voren bracht dat goede ventilatie van de binnenruimte van groot belang is, evenals het feit dat het virus zich in de buitenlucht vele malen minder verspreid dan in andere situaties. En daarin werd hij zeker in de eerste periode na half maart niet serieus genomen. Terwijl hij nu zomaar toch gelijk blijkt te hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di aug 04, 2020 6:28 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:Zelfs in Nederland zijn "dissidente visies" gewoonweg van internet verwijderd destijds...

En de media hebben gezagsgetrouw vooral ten dienste gestaan van overheid en RIVM, en mensen met afwijkende meningen kwamen vrijwel niet aan het woord.

We moeten de omvang van het aantal mensen dat 'het dissidente geluid' aanhangt ook niet overdrijven. Alternatieve media als Cafe Weltschmerz of de zichzelf nogal overschattende Robert Jensen kijken een paar duizend tot misschien enkele tienduizenden mensen en op demonstratie's komen inmiddels hooguit een paar honderd msnen af, waarbij je maar ook beter niet kijkt wat voor types daartussen lopen. Moet daar echt zoveel aandacht aan besteed worden, omdat er een paar verongelijkte scheeuwers als Maurice de Hond en Willem Engel tussen zitten?
Maurice heeft anders weg gelijk gekregen met zijn opmerking over ventilatie en dat was juist wat her EIVM niet snapte. Teveel alfamensen, niet of nauwelijks meten. Tja, dat krijg je dan.Niet alleen Maurice heeft gelijk gekregen. Talloze gerenommeerde artsen en deskundigen hebben hun zorgen reeds geuit over het overheidsbeleid en onderbouwd beargumenteerd waarom dat contraproductief is. Ik heb hen echter nog niet in de media gezien, aan tafel bij een actualiteitenprogramma of anderszins. Waarom worden die mensen niet uitgenodigd om hun woordje te doen en hun visie toe te lichten?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo aug 02, 2020 7:33 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Nee, maar de media brengen wel zaken aan het licht, Polen niet omdat daar hun mond volledig gesnoerd is.Zelfs in Nederland zijn "dissidente visies" gewoonweg van internet verwijderd destijds...

En de media hebben gezagsgetrouw vooral ten dienste gestaan van overheid en RIVM, en mensen met afwijkende meningen kwamen vrijwel niet aan het woord.

We moeten de omvang van het aantal mensen dat 'het dissidente geluid' aanhangt ook niet overdrijven. Alternatieve media als Cafe Weltschmerz of de zichzelf nogal overschattende Robert Jensen kijken een paar duizend tot misschien enkele tienduizenden mensen en op demonstratie's komen inmiddels hooguit een paar honderd msnen af, waarbij je maar ook beter niet kijkt wat voor types daartussen lopen. Moet daar echt zoveel aandacht aan besteed worden, omdat er een paar verongelijkte scheeuwers als Maurice de Hond en Willem Engel tussen zitten?Ik denk dat in een tijd als deze iedere mening ertoe doet. Sommige meningen zullen relevant zijn, andere minder. Maar de kijker heeft recht op alle invalshoeken en welke invalshoek hij dan al dan niet waardeert, is aan de kijker. De media hebben slechts één taak: álle facetten en álle meningen en opinies objectief ter beschikking van het publiek te stellen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo aug 02, 2020 6:49 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Wat dacht je via de media?


Welke media? Heb jij in de afgelopen maanden media meegemaakt die NIET volkomen in dienst stonden van het overheidsstandpunt? Die objectief kritisch ook aandurfden meningen die NIET in lijn waren met het overheidsstandpunt alle ruimte te geven?
Nee, maar de media brengen wel zaken aan het licht, Polen niet omdat daar hun mond volledig gesnoerd is.Zelfs in Nederland zijn "dissidente visies" gewoonweg van internet verwijderd destijds...

En de media hebben gezagsgetrouw vooral ten dienste gestaan van overheid en RIVM, en mensen met afwijkende meningen kwamen vrijwel niet aan het woord.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo aug 02, 2020 10:57 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Marcel schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Wat dacht je via de media?


Welke media? Heb jij in de afgelopen maanden media meegemaakt die NIET volkomen in dienst stonden van het overheidsstandpunt? Die objectief kritisch ook aandurfden meningen die NIET in lijn waren met het overheidsstandpunt alle ruimte te geven?


Het is een complot.


Complot gaat me te ver, maar ik heb wel het idee dat men niet blij was met andere geluiden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo aug 02, 2020 9:49 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Glazen bollen geven enkel mist. Dus hou op daar in te staren.
Hoe lang het gaat duren weten we niet. Er wordt hard gewerkt om het zo kort mogelijk te laten duren.

Het enige wat we moeten doen, is er voor waken dat politici misbruik maken van de situatie.


En hoe gaan we dat doen of kúnnen we dat doen? Referendum is afgeschaft, dus het volk zal niet geraadpleegd worden ten aanzien van (nieuwe) maatregelen. Dus hoe dacht je in de praktijk waar te kunnen maken dat we als bevolking invloed hebben op wat de politiek bekokstooft? Met zijn allen het Malieveld op? Simpel, dan wordt dat Malieveld gewoon leeggeveegd vanwege ongeoorloofde demonstratie en klaar. Dus hoe ga je dat "waken tegen misbruik door de politiek" vorm geven?
Wat dacht je via de media?


Welke media? Heb jij in de afgelopen maanden media meegemaakt die NIET volkomen in dienst stonden van het overheidsstandpunt? Die objectief kritisch ook aandurfden meningen die NIET in lijn waren met het overheidsstandpunt alle ruimte te geven?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo aug 02, 2020 9:21 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
HvR schreef:


Dat gaat ook nog wel even duren, vrees ik, temeer daar het aantal gevallen weer aan het stijgen is....

Het is nog niet klaar allemaal.


Dus in feite komt het erop neer dat we ons leven zoals het wás, de komende jaren niet meer terugkrijgen of wat is de bedoeling? Laat het kabinet daar eens openheid van zaken over geven.


Glazen bollen geven enkel mist. Dus hou op daar in te staren.
Hoe lang het gaat duren weten we niet. Er wordt hard gewerkt om het zo kort mogelijk te laten duren.

Het enige wat we moeten doen, is er voor waken dat politici misbruik maken van de situatie.


En hoe gaan we dat doen of kúnnen we dat doen? Referendum is afgeschaft, dus het volk zal niet geraadpleegd worden ten aanzien van (nieuwe) maatregelen. Dus hoe dacht je in de praktijk waar te kunnen maken dat we als bevolking invloed hebben op wat de politiek bekokstooft? Met zijn allen het Malieveld op? Simpel, dan wordt dat Malieveld gewoon leeggeveegd vanwege ongeoorloofde demonstratie en klaar. Dus hoe ga je dat "waken tegen misbruik door de politiek" vorm geven?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 6:45 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
HvR schreef:


Dat gaat ook nog wel even duren, vrees ik, temeer daar het aantal gevallen weer aan het stijgen is....

Het is nog niet klaar allemaal.


Dus in feite komt het erop neer dat we ons leven zoals het wás, de komende jaren niet meer terugkrijgen of wat is de bedoeling? Laat het kabinet daar eens openheid van zaken over geven.

Klopt. Probeer er wat van te maken. Mensen die zich niet kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden worden meestal niet erg gelukkig.


Ik verwacht openheid en duidelijkheid. Krijgen we ons oude leven nog terug of niet? Ik kan overal iets van maken, maar dan moet ik wel weten wat het uitgangspunt is. Dus het kabinet is aan de bal om duidelijkheid en openheid te geven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 6:15 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


HvR schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


De veronderstelling dat dit 20 jaar gaat duren is volkomen uit de lucht gegrepen.


Maar hoe lang dan wél? Hoe lang gaat het nog duren voor ik zonder mondkapje bus, trein of vliegtuig weer in mag? Tot ik gewoon in de horeca kan verblijven zoals begin dit jaar gebruikelijk was? Tot de lijnen in winkels die aangeven waar je moet staan in verband met afstand, weer verdwenen zijn? Tot er gewoon weer concerten, festivals, filmvoorstellingen, theatervoorstellingen, enz. zijn op de manier zoals we dat altijd gewend waren? Zeg het maar als jij het weet. Ik heb het nog niet gehoord.


Dat gaat ook nog wel even duren, vrees ik, temeer daar het aantal gevallen weer aan het stijgen is....

Het is nog niet klaar allemaal.


Dus in feite komt het erop neer dat we ons leven zoals het wás, de komende jaren niet meer terugkrijgen of wat is de bedoeling? Laat het kabinet daar eens openheid van zaken over geven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 5:22 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


We hebben geen glazen bol die voorspeld hoe een virus zich ontwikkeld.
We kunnen enkel uit varianten proberen de basis aan te pakken. Maar hoe dan ook, zullen we IETS moeten doen en niet bij de pakken neer gaan zitten met de gedachte dat we altijd achter de feiten aan zullen huppelen. Want ook dat valt niet in een glazen bol af te lezen.

Ik behoor tot diverse risico-groepen, maar wil toch graag nog een poosje verder. Heb nog heel veel plannen en genoeg plezier om door te zetten. Alles wat bij kan dragen aan mijn veiligheid is welkom. Het draagt namelijk niet alleen bij aan MIJN veiligheid, maar ook dat van vele anderen. Laat mensen gewoon hun werk doen. Of het nu om het onderzoek naar een vaccin gaat, of gebruik van mondkapjes. Ieder procentje helpt.Ik behoor ook tot "de risicogroep". Ik zal niet in details treden, maar neem van me aan dat het zo is. En ik leef liever 10 jaar verder in alle vrijheid om te doen en te laten wat ik wil, dan 20 jaar onder strenge restricties. Leven zonder dat je het leven ten volle mag genieten, in alle vrijheid en zonder "maatregelen" die die vrijheid beperken, is voor mij geen leven.


De veronderstelling dat dit 20 jaar gaat duren is volkomen uit de lucht gegrepen.


Maar hoe lang dan wél? Hoe lang gaat het nog duren voor ik zonder mondkapje bus, trein of vliegtuig weer in mag? Tot ik gewoon in de horeca kan verblijven zoals begin dit jaar gebruikelijk was? Tot de lijnen in winkels die aangeven waar je moet staan in verband met afstand, weer verdwenen zijn? Tot er gewoon weer concerten, festivals, filmvoorstellingen, theatervoorstellingen, enz. zijn op de manier zoals we dat altijd gewend waren? Zeg het maar als jij het weet. Ik heb het nog niet gehoord.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 3:50 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:Dat vaccin, waar nu steeds weer van wordt gedaan alsof het een soort heilige graal is, is een lege huls. Dat vaccin wordt NU ontwikkeld op basis van het huidige virus. Tegen de tijd dat het uitontwikkeld is over een jaar, of over twee jaar, is dat virus allang 10 keer gemuteerd. Vergelijk het met de griepprik: je gaat die prik halen en wordt gevaccineerd tegen influenzavarianten van een jaar of twee jaar geleden, maar je kan nog steeds gewoon influenza krijgen, omdat jouw griepprik geen antistoffen bevat tegen de laatste variant van het virus. Daarom gingen er 2 jaar geleden ook gewoon 12.000 mensen dood aan influenza. Velen daarvan hadden wel degelijk braaf in november de griepprik gehaald, maar het virus was inmiddels gemuteerd en daar hadden ze géén antistoffen tegen.

Ik denk dat we gewoon moeten accepteren dat er altijd en overal virussen actief zijn die de ene keer dodelijker zijn dan de andere keer, maar waar we gewoon niet direct een antwoord op hebben. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven.


We hebben geen glazen bol die voorspeld hoe een virus zich ontwikkeld.
We kunnen enkel uit varianten proberen de basis aan te pakken. Maar hoe dan ook, zullen we IETS moeten doen en niet bij de pakken neer gaan zitten met de gedachte dat we altijd achter de feiten aan zullen huppelen. Want ook dat valt niet in een glazen bol af te lezen.

Ik behoor tot diverse risico-groepen, maar wil toch graag nog een poosje verder. Heb nog heel veel plannen en genoeg plezier om door te zetten. Alles wat bij kan dragen aan mijn veiligheid is welkom. Het draagt namelijk niet alleen bij aan MIJN veiligheid, maar ook dat van vele anderen. Laat mensen gewoon hun werk doen. Of het nu om het onderzoek naar een vaccin gaat, of gebruik van mondkapjes. Ieder procentje helpt.Ik behoor ook tot "de risicogroep". Ik zal niet in details treden, maar neem van me aan dat het zo is. En ik leef liever 10 jaar verder in alle vrijheid om te doen en te laten wat ik wil, dan 20 jaar onder strenge restricties. Leven zonder dat je het leven ten volle mag genieten, in alle vrijheid en zonder "maatregelen" die die vrijheid beperken, is voor mij geen leven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: za aug 01, 2020 10:01 am 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Raya schreef:Dat vaccin, waar nu steeds weer van wordt gedaan alsof het een soort heilige graal is, is een lege huls. Dat vaccin wordt NU ontwikkeld op basis van het huidige virus. Tegen de tijd dat het uitontwikkeld is over een jaar, of over twee jaar, is dat virus allang 10 keer gemuteerd. Vergelijk het met de griepprik: je gaat die prik halen en wordt gevaccineerd tegen influenzavarianten van een jaar of twee jaar geleden, maar je kan nog steeds gewoon influenza krijgen, omdat jouw griepprik geen antistoffen bevat tegen de laatste variant van het virus. Daarom gingen er 2 jaar geleden ook gewoon 12.000 mensen dood aan influenza. Velen daarvan hadden wel degelijk braaf in november de griepprik gehaald, maar het virus was inmiddels gemuteerd en daar hadden ze géén antistoffen tegen.

Ik denk dat we gewoon moeten accepteren dat er altijd en overal virussen actief zijn die de ene keer dodelijker zijn dan de andere keer, maar waar we gewoon niet direct een antwoord op hebben. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di jun 30, 2020 7:29 pm 

Reacties: 477
Bekeken: 7904


Hume schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Het aantal Nederlandse werklozen loopt flink op. Waarom staan ze niet in de rij om asperges te steken of tomaten te plukken? (rethorische vraag hoor)..
Waarom kan een vriend van mij die een goeie functie bij een van de grootste sportmerken in de wereld had en daar redundant is gemaakt de dag dat hij zich meldt bij AH om boodschappen te rijden aan de slag, terwijl er volgens sommigen honderduizenden mensen niet aan de slag komen? (ook een rethorische vraag).

1. Aspergesteken is zwaar werk, je moet een fit lijf en je moet leren hoe je het moet doen.
2. Reiskosten voor grote afstand worden niet vergoed.
3. Te weinig betaald waardoor je toch niet rond kan komen
4. Aanvulling loon is eigenlijk subsidie werkgever, dus wie wordt daar beter van en wie niet?
5. Ontbreken van causaal verband tussen productiviteit enerzijds , al dan niet met risico voor eigen lijf, de belangrijkheid en zwaarte van het beroep, en het netto besteedbaar inkomen anderzijds.
6. Geen hoe die goede vriend van je financieel ervoor staat en wat voor rijbewijs hij nodig heeft.
&. Waarom ga jij dat werk niet doen als je het zo belangrijk vindt?


Als het om werken gaat, dan doen de Nederlanders dat veel langer dan in de meeste andere landen in Europa.
Dus over Nederland valt niet te klagen.
Laten ze in andere landen maar meer gaan werken bijvoorbeeld België.

https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/pr ... /whats-new


Nederlanders wel (met name de autochtone Nederlanders). Als het om arbeidsparticipatie van migranten gaat, is het bedroevend gesteld.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 52 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling