Het is nu zo aug 25, 2019 7:53 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 7 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!

Geplaatst: za jun 22, 2019 1:41 am 

Reacties: 533
Bekeken: 22539


Is de ramp met MH17 niet eerder een gevolg van het trieste feit dat de EU en de rest van de wereld de annexatie van de Krim door Rusland gewoon heeft laten plaatsvnden?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!

Geplaatst: vr jun 14, 2019 7:15 pm 

Reacties: 533
Bekeken: 22539


P-G schreef:
baedeker schreef:
P-G schreef:
Er is geen sprake van een frame doch een logische conclusie. Het afschaffen van de drempel voor voorkeursstemmen past in het streven het gestelde partijkartel te bestrijden, maar argumenten van raciale en etnische aard wogen zwaarder dan die van democratische aard.

Er zijn meerdere wegen die leiden naar democratie en het afschaffen van het partijkartel. Maar wat is er precies democratisch aan een kiesstelsel inrichten waarvan je weet dat bepaalde groepen daar buitenproportionele baat van zullen hebben ... omdat ze zich laten aansturen om hun kruisje te zetten op basis van ras?

P-G schreef:
Ondergetekende heeft geen inzicht in de politieke voorkeuren van topambtenaren. De SP is voorstander van een burgemeester die benoemd wordt door de gemeenteraad in plaats van de Kroon. Om deze reden levert zij zelden een kandidaat. Een burgemeester geleverd door de PVV is problematisch vanwege het gedachtegoed alsmede de organisatie van genoemde partij. Het gedachtegoed is onverenigbaar met de rechtsstaat; de organisatie is onverenigbaar met de onafhankelijke positie van burgemeesters.

Meer verhaaltjes van het partijkartel.
:leugens:

Heb je al een kijkje genomen bij de nieuwe provinciebesturen?
Wat een inteelt zeg, dat partijkartel.
:misselijk:


Met welke partijen had FvD willen samenwerken? Toch niet met de gehate kartelpartijen?

Maar wellicht is het streven naar democratische vernieuwingen louter theater. Het afschaffen van de drempel voor voorkeurstemmen zou de positie van partijen en hun leidingen hebben aangetast, maar omwille van raciale en etnische redenen werd daarvan afgezien.
Ondertussen zorgen de leden van FvD goed voor zichzelf. Annabel Nanninga is lid van de Amsterdamse gemeenteraad, de Provinciale Staten van Noord-Holland en de Eerste Kamer der Staten-Generaal!Als ik het goed begrepen heb, zijn dat allemaal parttime banen, dus wat is er mis mee om functies te combineren tot een fulltime baan?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!

Geplaatst: wo jun 12, 2019 9:52 pm 

Reacties: 533
Bekeken: 22539


Hume schreef:
baedeker schreef:
Het partijkartel is niet gewoon een coalitie of de gebruikelijke weerstand van oude partijen tegen nieuwkomers. Het kartel hanteert het uitsluitmechanisme ook bij de benoeming van hogere functionarissen bij overheid, semi-overheid, omroepen en universiteiten. De 10.000 kartelleden van de bestuurlijke baantjescarrousel dienen de kartelhand die hen voedt, en vaak niet de Nederlandse bevolking. Deze carrousel bepaalt dienovereenkomstig welk onderzoek wordt gedaan, of en hoe iets openbaar wordt, hoe politiek beleid wordt uitgevoerd en wie er verder binnen die instanties aangenomen wordt. (a) Gebeurt dat grotendeels buiten het bereik van de electorale colleges die geacht worden ze te controleren. (b) Krijg je daardoor slechte besluitvorming omdat het echte debat niet uit de startblokken komt. Rightnow en P-G lijken daar erg lichtvaardig over te denken. Naar mijn mening heeft het FvD daarmee een belangrijk punt.


De coalitievorming met het FVD in ZuidHolland is mislukt.
Natuurlijk wordt er direct weer geroepen dat het de schuld van het kartel is.
Kan het niet zo zijn dat de programma-verschillen te groot waren om tot een coalitie te komen.
De heer Wiegel heeft eindeloos zijn best gedaan.


Waarom accepteert men niet dat de programmapunten van de grootste partij leidend zijn? Want dat is toch waar het merendeel der kiezers zich voor heeft uitgesproken? Wat heeft democratie voor zin als de meerderheid buitenspel kan worden gezet omdat kleinere partijen niet bereid zijn die meerderheid te erkennen? Is het dan niet eerder de plicht van die kleinere partijen water bij de wijn te doen, dan te verwachten dat de grootste partij haar principes en standpunten aan de kant zet?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!

Geplaatst: di mei 14, 2019 8:26 pm 

Reacties: 533
Bekeken: 22539


baedeker schreef:
NEXIT: herinvoering gulden leidt tot 8,4% koopkrachtstijging of €6.000 PER JAAR voor een modaal gezin

Longread over de zichtbare en onzichtbare geldtransfers, over de eurokoers die voor de Nederland sterk ondergewaardeerd is (en dus tot fors koopkrachtverlies leidt), en over de mythe dat Nederland 70% van zijn welvaart door handel met het buitenland verdient (dat moet zijn 30%).

Internationaal is er inmiddels geen econoom meer te vinden die nu nog van mening is dat de invoering van de euro een verstandige zet is geweest, en overal in Europa vragen ook politici en burgers zich nu af wat eigenlijk precies de voordelen zijn van de eenheidsmunt. Steeds meer economen vinden inmiddels dat de euro afgeschaft moet worden om de EU te redden. Eén van hen, de EU-minnende Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz, is tot de conclusie gekomen dat het doormodderen met de euro het hele Europese project bedreigt. Ook een van de belangrijkste architecten van de euro, voormalig ECB-directeur Otmar Issing, constateert dat het ‘eurokaartenhuis’ op instorten staat. En zo zijn er veel meer.
Europa heeft in de afgelopen 200 jaar al meerdere muntunies gekend. Eén van de bekendste is de Latijnse, maar er waren er nog een stuk of wat. En die zijn ook stuk voor stuk aan hun einde gekomen doordat men geforceerd trachtte landen met een totaal verschillende economie en een totaal verschillende visie op bestuur en economie, op kunstmatige wijze aan elkaar te koppelen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!

Geplaatst: ma mei 13, 2019 10:27 am 

Reacties: 533
Bekeken: 22539


Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Waarom wel?

Omdat het inkomen van Nederland groeit. Dit gaat nu naar een grootbedrijf dat kapitaal weg sluist, en naar een overheid die steeds meer belast maar de voorzieningen terug schroeft. Waarom gaat die groei niet naar het besteedbaar inkomen van de burgers?
Een belangrijke reden van de stagnatie in het besteedbaar inkomen is dat de grootte van huishoudens kleiner is geworden de afgelopen decennia. Hoe kleiner een huishouden, hoe groter het kosten aandeel.
Nog belangrijker is echter dat de groei van het arbeidsinkomen steeds minder wordt en het kapitaal inkomen steeds meer. De fundamentele verandering de afgelopen decennia is de verschuiving van het belang van arbeid naar dat van kapitaal. Dat geldt eigenlijk voor heel de (Westerse) wereld. In vrijwel alle Westerse landen is het arbeidsinkomensaandeel de afgelopen decennia sterk gedaald. Technologie laat zich niet stoppen immers. Als je een machine kunt maken met 2 mensen in plaats van 10 mensen doe je dat natuurlijk met 2 mensen. Als je de administratie gerund kan worden door een software programma in plaats van een batterij administratief personeel kies je voor de software. De oorzaak van het stagnerend besteedbaar inkomen is niet dat het bedrijfsleven geld wegsluist maar dat door technologische ontwikkelingen steeds minder mensen nodig zijn om hetzelfde inkomen te genereren. Met minder mensen hetzelfde inkomen genereren betekent wel dat een paar mensen heel veel inkomen krijgen. Voor socialisten en andere mensen die vinden dat zij over jouw geld mogen beslissen natuurlijk een verschrikking, maar ik vind dat als je vandaag evenveel biefstukken kunt eten als 40 jaar geleden het allemaal niet zo erg is.


En vergeet niet dat er een enorme verdringing heeft plaatsgevonden op de arbeidsmarkt door de enorme instroom van goedkope krachten uit het Oostblok. Met name in de bouw, in het transport, in de "klusjessector". Werkgevers kunnen dan wel klagen dat ze geen mensen kunnen krijgen en dús aangewezen zijn op Oostblokkers, maar dat is in veel gevallen onzin. Als ze gewoon de marktconforme salarissen willen betalen met alle secundaire arbeidsvoorwaarden van dien, zijn er ook vandaag genoeg mensen die bereid zijn orchideeën in potten te zetten, of tomaten te plukken. Maar die werkgevers vinden het wel geweldig dat er mensen voor een appel en een ei bereid zijn dat werk te doen. Mensen die niet zeuren, omdat ze hier zelfs met een minimale betaling nog 300% méér verdienen dan in Polen of Tsjechië. En dan geef ik die arbeidsmigranten echt niet de zwarte piet, want als ik morgen 4 maal mijn salaris kan verdienen door in Polen geraniums op te gaan potten of tomaten te plukken, zou ik het ook doen.

Maar kijk ook eens op de weg. Hoe veel vrachtwagens zie je niet met een Pools, Roemeens, Hongaars, Lets, enz. kenteken hier in Nederland? En dat gaat echt wel ten koste van de Nederlandse chauffeur die in dienst is bij een Nederlands bedrijf.

En zo ook in andere sectoren. Een Nederlander die eerst een eerlijke boterham verdiende door bij mensen thuis te schilderen, stucen, tegels te zetten, enz. is nu vrijwel geheel van de markt verdrongen door Polen die het voor een schijntje doen, mede omdat ze zich onttrekken aan bepaalde wet- en regelgeving.

Dus de zegeningen van de EU zijn in dit opzicht puur eenrichtingsverkeer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!

Geplaatst: zo mei 12, 2019 7:00 pm 

Reacties: 533
Bekeken: 22539


Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Maar als de EU de burger welvaart zou brengen, hoe kan het dan dat het besteedbaar inkomen van de burger sinds 1980 niet gestegen is? Ofwel: het percentage van het loon dat na aftrek vaste lasten overblijft. Sterker nog, van één inkomen leven, zoals in 1980 nog makkelijk kon, is tegenwoordig vrijwel onmogelijk voor veel mensen. Dus wat is de gewone burger erop vooruit gegaan dan de afgelopen pakweg 40 jaar?

Waarom moet het besteedbaar inkomen stijgen?Misschien omdat de burger die elke dag weer trouw op zijn fietsje klimt om mee te werken aan de stijging van de rijkdom en welvaart in Nederland, daar dan ook wel eens iets voor terug zou mogen zien? Nederland is de afgelopen decennia steeds rijker geworden, zo zeggen de cijfers, maar de werkende mens ziet daar bijster weinig van terug in het loonzakje, terwijl hij/zij wel degene is die daar elke dag zich voor inspant.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Nexit van de PVV en FVD wordt een ramp!

Geplaatst: zo mei 12, 2019 10:34 am 

Reacties: 533
Bekeken: 22539


Maar als de EU de burger welvaart zou brengen, hoe kan het dan dat het besteedbaar inkomen van de burger sinds 1980 niet gestegen is? Ofwel: het percentage van het loon dat na aftrek vaste lasten overblijft. Sterker nog, van één inkomen leven, zoals in 1980 nog makkelijk kon, is tegenwoordig vrijwel onmogelijk voor veel mensen. Dus wat is de gewone burger erop vooruit gegaan dan de afgelopen pakweg 40 jaar?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 7 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling