Het is nu ma apr 12, 2021 6:37 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 17 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: vr apr 09, 2021 6:01 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Lancelot schreef:
Rightnow schreef:
Nu weer het Janssen vaccin, iedereen in paniek want eigenlijk begrijpen de authoriteiten het niet, wat ze ook zeggen https://www.thetimes.co.uk/article/john ... -7mlsmttw8

Vaccinfabrikanten weten misschien niet wat ze doen? Ze zijn GEDWONGEN door regeringen om in te stemmen met spoedvaccins op experimentele basis.

Maar wat zeggen de ervaringen dat al deze vaccins (heel incidenteel) op korte termijn vreselijke bijwerkingen hebben? NIET dat het gevaarlijk is; de straat oversteken is ook niet gevaarlijk omdat er een kans is van 1 op een miljard dat er binnen een straal van een kilometer een meteoriet neervalt.

Wel zegt het, dat men niet begrijpt, en zeker niet kan of wil uitleggen, hoe de heel ongebruikelijke trombosegevallen in samenhang met tekort aan bloedplaatjes nu toch moeten worden uitgelegd. Want dan zou men moeten uitleggen wat iedereen al had kunnen weten:

We hebben GEEN IDEE wat er op langere termijn met de gevaccineerden gebeurt. Velen zouden wel eens heel vroeg kunnen gaan overlijden aan allerlei ziekten; speculatie heeft misschien geen zin hier.

Denk na als je enige kwetsbaarheid hebt, denk na OF je wel kwetsbaar bent en OF je wel voldoende doet voor normale gezonde weerstand. Als je niet kwetsbaar bent, waarom gok je met je leven?

Jawel, we hebben we wel een idee wat de lange termijn effecten zijn, namelijk geen. En wat je kansberekening betreft, het klopt inderdaad dat als je een gezond mens bent de kans dat je trombose krijgt na een vluchtje naar Costa del Sol of als je de pil slikt of je een aspirientje slikt vele malen groter is dan een corona vaccinatie., Zeg Rightnow, waarom probeer je zo driftig mensen te weerhouden om zich te beschermen tegen Corona?

Er zijn een paar miljoen mensen aan covid overleden en enkele tientallen/honderden(?) aan bijwerkingen van het vaccineren. Eentje in Europa door trombose na een Janssen vaccinatie. Maar volgens Rightnow is corona lang niet zo gevaarlijk als ons werd/wordt voorgespiegeld maar moeten we wel erg bang zijn voor de vaccins. De verhoudingen zijn totaal uit zicht. Helaas doet de overheid mee aan deze bangmakerij. Slechte zaak want het gaat onnodig veel coronadoden kosten.
By the way: de titel van dit draadje gaat over mRna vaccins en dat zijn nou net Pfizer en Moderna die nog minder bijwerkingen hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do apr 08, 2021 1:04 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Het was gewoon een conclusie waarvoor alle argumenten al gepasseerd moeten zijn geweest.

O, er zijn ook artsen die het met mij eens zijn, hier in het prestigieuze British Medical Journal: https://www.bmj.com/content/372/bmj.n810/rr-14
Citaat:
Desalniettemin, waar ik momenteel mee worstel, is het niet melden van de realiteit van de morbiditeit die wordt veroorzaakt door ons huidige vaccinatieprogramma binnen de gezondheidsdienst en de personeelspopulatie. Het ziektecijfer na vaccinatie is ongekend en het personeel wordt erg ziek en sommigen met neurologische symptomen, wat een enorme impact heeft op de functie van de gezondheidsdienst. Zelfs de jonge en gezonde mensen zijn dagenlang, sommige wekenlang vrij en sommige hebben medische behandeling nodig. Hele teams werden uitgeschakeld terwijl ze samen gingen vaccineren.

Als het vaccin vele gezonde jonge mensen ziek maakt op een manier die hier beschreven wordt zou je verwachten dat 75 plussers en kwetsbaren die nu worden ingeent (en in GB al ingeent zijn) er nog veel meer last van zouden hebben. Maar dat is niet zo, het aantal overledenen en ziekenhuisopnames bij de ingeente groepen is hard afgenomen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: za apr 03, 2021 1:12 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Moet je je ogen open houden en na-denken. Niet alleen maar: mee-denken en verder roepen "onbewezen".

Speculatie is van nature onbewezen. Ik denk altijd aan die voorzitter van een wetenschappelijke conferentie die zei: ik houd van speculeren. Ja, zo worden mogelijkheden verkend en dan gaat men kijken, onderzoeken, nadenken en vooruit komen.

Blijft een open mind houden. Stimuleer anderen dat ook te doen in plaats van vijandsbeelden te cultiveren.

Speculeren doe je over iets in de toekomst, zoals je leest doe ik dat hierboven ook. Verschil is dat ik niet conclusies ga verbinden voor beleid van nu aan wat er wellicht over een jaar gaat gebeuren, of met een onbewezen stelling kom dat vaccineren meer zieken en doden oplevert maar kijk wat er nu in Israel, GB en de VS speelt en dan is mijn conclusie voor de komende maanden: prikken, prikken, prikken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: vr apr 02, 2021 7:21 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Wij kunnen niet eens de kwetsbare mensen binnen enig tijdsbestek vaccineren. Dan, in onze egoistische inhaligheid, negeren we de mogelijkheid om daarna mensen in andere EU landen terzijde te staan, die anders als kwetsbaren nog veel langer van vaccin verstoken blijven.

Ondertussen willen we alleen maar 1 oplossing overwegen, sneller en meer vaccineren. Dat is dus precies wat in NL niet lukt, wat er hoogstens toe leidt dat de organisatie van het vaccineren (waar wel een en ander aan te verbeteren viel) nog meer onder druk komt.

Tot slot vergeten we dan 6 van de 8 zinnige maatregelen. Enzo, jouw "prikken-prikken-prikken-voorstellen" leiden tot onnodige ziekte en overlijden.

Dat laatste is gewoon onbewezen wappie onzin. Uiteraard zijn er bijwerkingen en soms zijn die ernstig, maar dat geldt voor alle vaccins die in de geschiedenis zijn ontwikkeld en massaal toegepast. De gezondheidswinst van al die vaccinatieprogramma's is onomstotelijk. Vaccineren heeft nog nooit meer ziekte en overlijden opgeleverd.
En waarom klaag je in de eerste zin over het trage tempo van het vaccineren om uiteindelijk aan te geven dat dit een gevaarlijk pad is? :hum:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: vr apr 02, 2021 4:56 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Alleen, dat prikken gaat niet sneller dan dat het gaat. Realiteit is dus dat epidemie doorgaat terwijl mensen worden gevaccineerd en dat is wat bij uitstek leidt tot nieuwe varianten. Dus die kippendrift om te roepen "vaccineer dan sneller" helpt niet, dat is een paniekreactie die enkel leidt tot nog meer brokken. Geloof me, sneller kunnen we niet vaccineren met de sukkels die het in de praktijk moeten organiseren.

In gevaccineerden is een enorme selectiedruk op het virus. Wat een gevaccineerde niet minder maar juist meer verspreidt, is (in de zeldzame gevallen die er nu juist wel toe doen) is zulke mutaties die de vaccin-immuniteit omzeilen (immers, weinig epitopen, etc., etc.). Een enkele uiterst zeldzame nieuwe variant verspreidt zich weer onder de vele nog vatbare mensen.

Dit is een van de redenen waarom vaccinatie in meer afgesloten groepen zou moeten plaatsvinden. Het begin in verzorgingstehuizen leek daar nog op. Een verbijzondering van het Herstel-NL verhaal dus weer.

Er is absoluut geen wetenschappelijke overeenstemming over de vraag of en in welke mate het al dan niet vaccineren het ontstaan van mutaties bevordert of juist tegenhoudt en in hoeverre die meer of minder gevaarlijk zouden zijn. Wat je hier noemt zijn dus voorlopig aannames. Wellicht is het feit dat veelverspreide mutaties zijn ontstaan landen waar veel ongehinderde verspreiding heeft plaatsgevonden (GB, Brazilie, Zuid-Afrika) een teken dat laten rondgaan van het virus niet zo'n slimme strategie is.
We gaan het zien, in de VS en Israel zal binnen 1 of 2 maanden de grote meerderheid van de volwassenen gevaccineerd zijn. Inmiddels is het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en doden in die landen al sterk afgenomen. Op dit moment is de logische en geprefereerde route dus : prikken, prikken, prikken. Wat er in het najaar gebeurt en of de strategieen dan moeten of kunnen worden aangepast zien we dan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: vr apr 02, 2021 3:09 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Dat zou dan weer geen verschil uitmaken met klassieke vaccins, als dat zo is. Sommige dingen zijn dus wel anders, het blijft experimenteel en dus is het koffiedik kijken voor wat betreft langere termijneffecten.

Zo zijn de vaccinologen ook nog aan het worstelen met het gegeven van "imperfectie": de vaccins stoppen maar 90 procent van de transmissie, en dat in situaties waarin gedurende enkele maanden maar een enkele leeftijdsklasse in een land zo'n vaccin krijgt.

En zo komen we weer op het belang van de Zes Maatregelen die al de tijd worden veronachtzaamd (waar iedereen dan maar op zijn eentje een oplossing voor moet organiseren, wat heel slecht gaat werken - het OMT en de WHO falen):

1. ventilatie/luchtbehandelen
2. extra beschermen kwetsbaren via beter gefaciliteerde bubbles (Herstel-NL)
3. voor niet-kwetbaren een aan tijd en plaats gebonden mogelijkheid voor meer vrijheden
(zal in bepaalde gevallen vergezeld gaan van testen en/of isolatie)
4. meer test- en IC capaciteit (want nu is er enorme chaos, zelfs als er nooit een golf komt is er continu paniek)
5. huisartsen extra ruimte en middelen geven
6. versterken immuniteit: gezond leven, vertrouwen in eigen afweer en rust bevorderen

Zo weet je zeker dat de weg wordt gebaand voor nieuwe varianten en golven!

'de vaccins stoppen maar 90 procent van de transmissie'
MAAR 90%, dit is toch niet meer serieus te nemen? Alsof er vaccins zijn die het beter doen. Toch wel opzienbarende opmerking van iemand die zich voordoet als semi-expert die zo goed zijn onderzoek doet.
Het belang van deze maatregelen, zeker waar het het beschermen van kwetsbaren betreft, wordt trouwens minder als er 1 belangrijke maatregel wordt genomen, waar jij je vreemd genoeg tegen verzet: prikken, prikken, prikken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do apr 01, 2021 4:57 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Einstein schreef:
Rightnow schreef:
Iets exacter: 90 procent geeft geen virus door. Tien dus wel, en dit altijd in situaties waarin meer dekkende vaccinatie maanden tijd kost!

Dit is problematisch omdat het onmogelijk is om hier op tijd te vaccineren, maar wereldwijd is de situatie heel anders: daar is het algeheel vaccineren voorlopig onmogelijk. Ecologen en vaccinologen krabben zich op het hoofd.

De Israelische bevindingen trekken de twijfelaars omtrent vaccinatie naar de kant van "niet doen". Sterfte per 100.000 lijkt hoog en finale publicatie nog steeds niet gevonden.

Corona verdwijnt niet zomaar. Dit virus is een verkoudheid tot de dood erop volgt, voor sommigen. Of het vereist zorg. Of je houdt er maanden last van. Jaarlijkse vaccins zullen nodig zijn. en dan is het maar hopen op kudde-immuniteit.. op termijn.. het Pokken-virus heeft na de toediening in 1796 van het eerste vaccin nog 170 jaar bestaan.Je moet de lat dus ook niet te hoog leggen, de Israelische verwachtingen waren (zijn nog steeds) hooggespannen, maar wat we nu zien zijn slechts de eerste 4-5 Corona-vaccins. Werkzaamheid tegen besmetting 90 procent ? Lijkt me goed nieuws.. welk ander vaccin (voor wat dan ook) geeft 90% bescherming ? Besmettings-risico is zelfs een strenger criterium. Wat zeker is, dat er 0% Covid-slachtoffers vallen onder gevaccineerden. Eerlijk gezegd valt me die 90% reductie van het besmettingsrisico reuze mee. Deze cijfers kunnen het leven van dit virus bekorten (jaren ? tientallen jaren ?) wanneer we ervoor zorgen, dat deze super-effectieve vaccins overal ter wereld worden gedistribueerd. Blijkbaar werkt RnA het beste. Het zijn de vaccins die nu de hoogste percentages geven. De patenten moeten m.i. gewoon public domain worden, zodat ook mensen in Indonesie, Ecuador, Mexico, Nigeria en Oekraine toegang hebben. Voor de farmaceuten een pennestreek en een gebaar, voor de politici een politieke keuze, om de distributie ter hand te nemen. En ja, daar moet geld bij.

Het klopt dat we in een zeer vroeg stadium zitten met een wetenschappelijk en medisch gezien wonder dat er zo snel vaccins ontwikkeld zijn. Wat betreft de toekomst is alles nog onzeker. Hoe het vaccin met mutatie's omgaat, of er nieuwe mutatie's ontstaan die gevaarlijke of juist milder zijn, of er elk jaa gevaccineerd gaat worden, en in samenhang met die mutaties, of dan iedereen weer een prik moet krijgen of alleen ouderen en kwetsbaren....het zijn allemaal vragen voor de toekomst.
Wat wel zeker is is dat de huidige vaccins in de huidige situatie een sterk positief effect op de pandemie hebben en dat vaccineren voor nu een uitweg is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do apr 01, 2021 3:10 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Iets exacter: 90 procent geeft geen virus door. Tien dus wel, en dit altijd in situaties waarin meer dekkende vaccinatie maanden tijd kost!

Dit is problematisch omdat het onmogelijk is om hier op tijd te vaccineren, maar wereldwijd is de situatie heel anders: daar is het algeheel vaccineren voorlopig onmogelijk. Ecologen en vaccinologen krabben zich op het hoofd.

De Israelische bevindingen trekken de twijfelaars omtrent vaccinatie naar de kant van "niet doen". Sterfte per 100.000 lijkt hoog en finale publicatie nog steeds niet gevonden.

In elk geval is het aantal mensen dat bij niet vaccineren besmettelijk is vele malen hoger.
Er worden dagelijks tussen de 10 en 15 miljoen mensen gevaccineerd en de resultaten zijn onomstotelijk positief, vooral ouderen worden ingeent en het aantal zieken en doden in die groepen neemt sterk af, ook in Nederland, maar het effect is in GB, Israel en de VS nog veel groter. Elk incident en bericht over bijwerkingen wordt opgepikt en opgeblazen, maar staat in geen enkele verhouding tot het positieve effect en het aantal gespaarde ziekenhuisopnames en overledenen die de in dit stadium massavaccinatie oplevert.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do apr 01, 2021 2:02 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Wederom prima nieuws over de vaccins van Pfizer en Moderna: mensen zijn na vaccinatie nauwelijks nog besmettelijk. Niet echt verrassend natuurlijk gezien de resultaten in landen waar al veel gevaccineerd is. Dus nu meer vaart erachter: prikken, prikken, prikken. :ok:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do maart 18, 2021 8:38 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Kom kom Enzo je begint zelf over aantallen doden. Dan vraag je er om.

Capaciteitsgebrek in de zorg is trouwens ook kabinetsbeleid, net als het negeren van wensen om kwetsbare mensen goed af te schermen.

Jij bent zogenaamd niet bang maar waarom zie je dan niet wat er nu gebeurt met die 33 mensen die nog iedere dag moeten overlijden? Met meer te komen omdat komend najaar de nieuwe stammen virus opkomen, opgekweekt overal waar niet-profylactisch midden in de epidemie massaal wordt gevaccineerd.

Lijkt mij weer een van de manieren om mutaties de ruimte voor uitbreiding te geven. Het virus, voor de 303e keer, is beter te beteugelen als het oploopt tegen een muur van natuurlijke immuniteit. Ringvaccinatie past alleen profylactisch als het virus nog niet heerst, dus voordat het "endemisch wordt" in de woorden van de Volkskrant.

Toen ik 31 januari als eerste over de nieuwe SARS begon, was noch op dit forum, noch bij het RIVM iedereen bewust van de situatie. Elke keer als er moet worden bijgestuurd, ging Rutte eerst een paar weken de kat uit de boom kijken. Daarbij verliep het getij om het virus langdurig uit onze bevolking te houden. Een volgende kans was nog in de zomerperiode, toegegeven iets lastiger, maar haalbaar. Ook toen hetzelfde verhaal en meneer ging op vakantie, net als Hugo de Jonge. Dus het hele "strenger lockdown" spel is niet effectief.

Het gaat niet om 33 mensen die dagelijks overlijden. Sterftecijfers zijn nooit onderdeel van het beleid geweest. Het beleid was overal min of meer hetzelfde: flatten the curve zodat zorgsystemen niet omvallen. Toch blijft het argument van het sterftecijfers maar aangehaald worden.
Het is niet OF corona OF andere zorg. Ziektes en aandoeningen tegen elkaar uitspelen is een naar trekje wat je veel ziet helaas. Het laten lopen van corona zorgt er voor dat NOG meer mensen hun uitgestelde zorg nog later of niet krijgen waardoor er nog meer slachtoffers vallen onder mensen die niet-coronagerelateerde klachten hebben. Corona eronder krijgen, in de meeste landen middels vaccinatie, is de enige uitweg, ook voor het volledig kunnen hervatten van andere zorgtaken.
Dit is echt al een jaar bekend.
Het vaccineren werkt. Elk land waar op grote schaal gevaccineerd ziet een flinke afname in ziekenhuisopnamen en aantallen doden de groepen die voor een groot deel ingeent zijn. Het is de manier om de kwetsbare groepen te beschermen, maar Rightnow ziet waarschijnlijk liever nog honderduizenden extra doden zodat we zijn onbewezen 'betere' vorm van natuurlijke groepsimmuniteit bereiken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do maart 18, 2021 3:44 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Dat heb ik dan ook niet geschreven. Nee, maar wel zet ik jouw schreeuwerige 10.000 in perspectief.

Mijn eigen perspectief zet ik er ook even naast: meerdere familieleden zitten nu in de laatste fase van hun longkanker. Als je dan zo graag naar de hele wereld wilt kijken verdiep je maar eens in hoe vreselijk het lot is van mensen die in onwetendheid hun shisha roken https://en.wikipedia.org/wiki/Hookah

Jouw angst voor corona kan je misschien wel iets meer egoistisch maken, dus onoplettend op het totaal wat zich afspeelt - en dan is (met zo velen die net als jij teveel met dezelfde angst behept zijn) het gevolg dat MEER mensen aan corona doodgaan (301e keer geloof ik) en dat alle andere kwalen die het leven bedreigen worden genegeerd.

Wat een viezige sugestie weer in dat laatste zinnetje. :noo:
Sowieso ben ik niet bang voor corona voor mezelf, maar, 302e keer:
Sterftecijfers zijn nooit onderdeel van het beleid geweest. Het beleid was overal min of meer hetzelfde: flatten the curve zodat zorgsystemen niet omvallen. Toch blijft het argument van het sterftecijfers maar aangehaald worden.
Het is niet OF corona OF andere zorg. Ziektes en aandoeningen tegen elkaar uitspelen is een naar trekje wat je veel ziet helaas. Het laten lopen van corona zorgt er voor dat NOG meer mensen hun uitgestelde zorg nog later of niet krijgen waardoor er nog meer slachtoffers vallen onder mensen die niet-coronagerelateerde klachten hebben. Corona eronder krijgen, in de meeste landen middels vaccinatie, is de enige uitweg, ook voor het volledig kunnen hervatten van andere zorgtaken.
Dit is echt al een jaar bekend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do maart 18, 2021 3:17 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Rightnow betekent: hier en nu. Terug naar Nederland, 18 maart 2021.

10.000 per dag WAS het cijfer, wereldwijd - een maand geleden! Inmiddels gedaald tot 8650 over laatgste 7 dagen.

Maar zullen we even kijken hoeveel mensen in Nederland overlijden per dag, die de afgelopen maand corona hebben opgelopen? Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Daglijks in ons land overlijden 400 mensen, waarvan momenteel slechts 30 met coronavirus! Op gemiddeld een veel lagere leeftijd dan de mensen die met corona sterven!

9903 gisteren volgens worldometer, maar goed dat was het punt niet. Als je je al niet druk maakt om zoveel duizenden doden, en al helemaal niet omdat het toch allemaal dor hout is, waarom maak je je dan wel druk om een paar dozijn mensen die eventueel (want nog niet aangetoond verband) aan de gevolgen van het vaccineren sterven.
En, voor de 300e keer, het sterftecijfer is niet bepalend voor het beleid of voor de noodzaak tot vaccinatieprogramma's.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do maart 18, 2021 1:49 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:

Nou, het enige gevolg is nu dat ze de twijfel aanblazen. Ze zijn wel degelijk bang, niet alleen voor die paar trombose-gevallen, maar ook voor andere bijwerkingen, en voor alles wat nog de nasleep gaat zijn.

Maar kennelijk wegen de doden die er wel vallen (dankzij het falend beleid, voor de 201e keer) niet op tegen de koudwatervrees?

Welke andere bijwerkingen?
De meeste landen blijven gewoon inenten met AZ en beseffen dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Het was wat mij betreft beter geweest dat iedereen bleef doorprikken terwijl tegelijkertijd het risico onderzocht zou worden. We hebben het over een paar dozijn overledenen (?) aan bijwerkingen tegenover dagelijks nog steeds rond de 10000 coronadoden wereldwijd, nog afgezien van aantal mensen in ziekenhuizen.
Ja, dat lijstje van 8 maatregelen waarvan ze er volgens jou 6 niet of niet goed hebben uitgevoerd. Maar als het maar een griepje is waarom zou je je daar druk om maken?


Ik vind dat jij erg gemakkelijk praat over mensenlevens.
Zeg je dat ook als er veel te hard gereden wordt bij de oversteekplaats bij een lagere school? Dat je de auto's gewoon voorbij die school moet laten scheuren tot een onderzoek is afgerond? Ik mag hopen van niet.

Als er aanwijzingen zijn dat er doden vallen door gebruik van een vaccin, zul je de nodige maatregelen moeten treffen en niet met de gedachte van 'wat maken die paar levens nou uit'? Er zijn immers nog andere vaccins. Maar daar worden politieke spelletjes mee gespeeld, want Russisch of Chinees, niet Europees.

Makkelijk over mensenlevens? Ik ben niet blij met 10000 coronadoden per dag, waar jij gemakshalve maar aan voorbij gaat.
Vaccins geven altijd bijwerkingen, net als medicijnen, daar is niets nieuws aan. Maar het gaat natuurlijk om de balans waarbij vaccineren een enorme veelvoud aan levens red ten opzichte van het aantal mensen dat overlijdt aan de gevolgen van een vaccin. Er wordt nu natuurlijk enorm veel aandacht aan besteed en de usual suspects gaan ermee op de loop en blazen het op.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: di maart 16, 2021 3:14 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
Enzo501 schreef:
Het lijkt vooral een manier om te laten zien dat ze voorzichtig zijn en geen om de twijfelaars gerust te stellen.

Nou, het enige gevolg is nu dat ze de twijfel aanblazen. Ze zijn wel degelijk bang, niet alleen voor die paar trombose-gevallen, maar ook voor andere bijwerkingen, en voor alles wat nog de nasleep gaat zijn.

Maar kennelijk wegen de doden die er wel vallen (dankzij het falend beleid, voor de 201e keer) niet op tegen de koudwatervrees?

Welke andere bijwerkingen?
De meeste landen blijven gewoon inenten met AZ en beseffen dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Het was wat mij betreft beter geweest dat iedereen bleef doorprikken terwijl tegelijkertijd het risico onderzocht zou worden. We hebben het over een paar dozijn overledenen (?) aan bijwerkingen tegenover dagelijks nog steeds rond de 10000 coronadoden wereldwijd, nog afgezien van aantal mensen in ziekenhuizen.
Ja, dat lijstje van 8 maatregelen waarvan ze er volgens jou 6 niet of niet goed hebben uitgevoerd. Maar als het maar een griepje is waarom zou je je daar druk om maken?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: di maart 16, 2021 2:15 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Rightnow schreef:
En wat vinden we van het plotseling stilleggen van de vaccinaties met het Astra Zeneca vaccin?

Ik vind het aantal gemelde bijwerkingen extreem laag. Wordt alles wel gemeld? Mij zegt het, dat de authoriteiten vreselijk bang zijn voor het naar boven komen van de echte vragen, en daarom alles maar stllleggen. Ook zegt het iets over het feit dat ze donders goed begrijpen dat corona niet het grote "ebola" type killervirus is, maar eerder gelijkwaardig aan een seizoensgriep.

Het lijkt vooral een manier om te laten zien dat ze voorzichtig zijn en geen om de twijfelaars gerust te stellen. Want inderdaad is het aantal bijwerkingen minimaal, is in GB al een groot deel van de bevolking met AZ ingeent zonder grote problemen. Uberhaupt is het aantal bijwerkingen van de vaccins (8 miljoen prikken per dag wereldwijd) te verwaaarlozen. Nou ja, de bijwerking dat het aantal zieken en doden onder ingeente groepen sterk is teruggelopen.
De laatste opmerking is weer van het bekende niveau.... al honderden keren uitgelegd. Wacht ik kopieer mijn bijdrage van gisteren (waar dan weer geen reactie op komt, om vervolgens weer dezelfde onzin te herhalen enz enz enz enz):
En voor de 100e (of 200e) keer , ik snap dat je je informatie bij Cafe Weltschmerz en Maurice de Hond of wappie Engel haalt die het voornamelijk hebben over de sterftecijfers en niet over het feit dat door de hoge besmettelijkheid heel veel mensen tegelijk ziek worden en dus ook veel mensen tegelijk in ziekenhuizen terecht komen. Sterftecijfers zijn nooit onderdeel van het beleid geweest. Het beleid was overal min of meer hetzelfde: flatten the curve zodat zorgsystemen niet omvallen. Toch blijft het argument van het sterftecijfers maar aangehaald worden. Dit is echt al een jaar bekend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: do jan 28, 2021 2:28 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Raya schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:
Sorry Einstein, maar het RIVM dan? Die meende dat groeposimmuniteit de oplossing maar moest later toegeven dat er geen sprake daarvan was. Prima dat iemand zijn mening bijsteld.

Veel te kort door de bocht.. zonder een vaccin betekent "groepsimmuniteit" met dit virus 100.000 tot 200.000 doden in Nederland. Als ik het in 2021 heb over "groepsimmuniteit" dan is dat mét vaccin. Uiteraard.

Raya schreef:


Het is mij dan ook nog steeds een raadsel, dat er zo lang kon worden gereisd naar en van risicogebieden, met alle mogelijke varianten. Dat het nu even niet massaal mogelijk is naar en van het VK, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, lijkt enkel voor de show, omdat het volk massaal vragen stelde over dat personenverkeer.

Nog steeds worden mensenlevens opgeofferd aan het belang van vliegmaatschappijen en luchthavens.

Nieuw Zeeland staat bovenaan de ranglijst van landen die corona het beste hebben aangepakt.
Nederland staat op de 75e plaats. We blijven achter de feiten aanhuppelen. Het ontbreekt aan visie en daadkracht in Nederland. Rutte wordt volkomen ten onrechte op het schild gehesen. Hij maakt het eerder erger dan beter. Ik zou er haast voor pleiten om als Nederland een provincie te worden van Nieuw Zeeland, in plaats van de EU.

Bedenk dat Nieuw Zeeland de huidige situatie heeft bereikt zonder vaccins en nu ook de tijd heeft om mensen zonder negatieve gevolgen te vaccineren.
Komen wij aan: paniek omdat AstraZenica 'onze' vaccins heeft doorverkocht.

Hoor je mij zeggen dat Nederland alles goed doet ? Het was een reactie op de bijdrage van Rightnow, die hierboven beweert, dat het aan de vaccins ligt en dat is niet zo. Het ligt aan de varianten. Dokters en laboranten zijn niet helderziend, men is in februari-maart 2020 begonnen met de ontwikkeling.


Nee, dat heb ik je niet schrijven. Als ik die indruk heb gewekt, excuus daarvoor.

Ik wilde een stapje verder terug gaan. Dat varianten die zich elders ontwikkelen, hier zo makkelijk binnen kunnen komen heeft een oorzaak. En ook dat die varianten zich zo snel verder over de wereld kunnen verspreiden.

Het beste vaccin op dit moment is nog steeds: deuren dicht! Voor zowel menselijke als dierlijke reizigers. Dat werkt tegen alle varianten. Wereldwijd! Een geproduceerd vaccin is nog steeds het dempen van de put als het kalf verdronken is.

Het dichtgooien van de grenzen heeft geen zin als je door slap binnenlands beleid de cimmunity spread laat voortdenderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: mRNA vaccins zijn te onveilig en werking is onzeker

Geplaatst: wo jan 27, 2021 7:14 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 803


Lancelot schreef:
Gelukkig zijn er geen aanwijzingen dat de vaccins minder goed werken. Natuurlijk, het kan zijn dat het minder goed gaat werken, maar zoals een bekend gezegde luidt, alles kan, behalve Kan kan niet want die is dood.

In dat geval kunnen er vrij eenvoudig, net als bij de jaarlijke griepvaccins, cocktails gemaakt worden.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 17 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling