Het is nu wo aug 05, 2020 1:10 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 60 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di aug 04, 2020 11:17 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Rightnow schreef:
Maatregelen in een crisis-situatie zijn zelden volkomen logisch. Ik volg ze op, maar ik begrijp dat ze niet logisch zijn. Als troost is er dan, dat helemaal niets doen nog iets slechter uitvalt. Zich schikken in de afgekondigde maatregelen is wat de meeste mensen daarom doen.

Maar het is wel goed dat burgers zelf blijven nadenken en eventueel onder woorden brengen wat het beste te doen en te laten. Zo geloof ik zelf niet in het nut van anderhalve meter buitenshuis. Maar ik geloof weer wel in het nut van goede ventilatie. Verlegging van de focus van de overheid zou zeer veel doden voorkomen, en onze economie bepaald niet schaden!

Als jij afspreekt met 10 vrienden en iedereen gaat elkaar staan knuffelen en zoenen maakt het natuurlijk niet veel uit of je buiten of binnen bent.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di aug 04, 2020 11:16 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Raya schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:
Het aantal doden doet er voor mij niet toe. Het is geen wedstrijd.

De ene besmetting is makkelijker te voorkomen dan de ander. En de ene besmetting is dodelijker -al dan niet voor bepaalde groepen- dan de ander.

Atidum schreef het al, je kunt op een veilige manier seks hebben om een aids-besmetting te voorkomen. Je kunt zelfs geen seks hebben met iemand waar je niet zeker van bent.

Dat is met corona toch echt anders. Iemand kan jou in het voorbij lopen, besmetten. En jij zult maar net tot de groep behoren die het niet zal overleven, of niet zonder enorme schade.

Of je nu wel of niet in corona of de gevaren ervan gelooft, er wordt nog steeds heel veel onderzoek gedaan. Er is met regelmaat nieuws, maar ook veel fake-nieuws over corona. Velen schreeuwen op basis van klokgelui in de verte door elkaar heen, vaak zonder te verifiëren.

Of er nu wel of geen sprake is van een complot. Of mainstream media zich nu wel of niet zich laten aansturen, het is in deze wereld niet meer mogelijk om alles geheim te houden. Te veel onderzoekers en teveel mogelijkheden om feiten te verspreiden. Neem niet alles klakkeloos aan, maar kijk om je heen, naar de feiten die jou bekend zijn of tot je kunt nemen. En denk vooral om elkaar. Als je als groepje op vakantie gaat, laat je ook niemand aan zijn lot over, waarom dan wel als het om corona gaat. Serieus of niet, denk om elkaar, wees er voor elkaar, houd rekening met elkaar. En dat op basis van hetgeen bekend is, gebeurd is, en gebruik daarbij je gezonde verstand.


Een beroep doen op verstand gebruiken, zal slechts voor een deel werken.
De vraag is wat doe je met de mensen, die de voorschriften aan hun laars lappen?
In landen als Amerika , België en Engeland is dat behoorlijk uit de hand gelopen.
Engeland gaat nu meer en sneller testen .
Dit zou bij ons ook moeten gebeuren.

In Groot-Brittannië komen binnenkort miljoenen snelle coronatests beschikbaar. Dat meldt de Britse regering. Zo'n snelle test moet binnen 90 minuten uitwijzen of iemand besmet is met het coronavirus. Met de test kunnen ook griep en verkoudheid worden aangetoond. "Dat is ook handig voor het geval er in de wintermaanden mogelijk een griepgolf komt, zegt de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

Groot-Brittannië is in Europa het zwaarst getroffen door het virus. Tot nu toe raakten meer dan 306.000 mensen besmet en vielen meer dan 46.000 doden als gevolg van de ziekte Covid-19.


https://www.trouw.nl/binnenland/wereldw ... ~be1e41e0/


Om te beginnen moet je niet roepen dat maatregelen noodzakelijk zijn, en roepen dat diezelfde maatregelen in delen van de samenleving niet nodig zijn. Of dat bijvoorbeeld hetzelfde mondkapje in het OV en het vliegtuig wel werkt, en elders niet.

Ergo, je moet de mensen niet belazeren, want dan steken velen een middelvinger naar je op en geloven ze je überhaupt niet meer, met wat voor zinnige maatregel je ook nog mag komen.
Deze overheid heeft naar heel velen haar geloofwaardigheid verspeeld. En dat is een uitermate ernstige situatie. Dat zovelen voorschriften aan hun laars lappen, is de schuld van de overheid zelf.

Nederland. Land vol stampvoetende kleuters.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo aug 02, 2020 8:08 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Aha. Dus pandemie gaat niet over het feit of een virus al dan niet wereldwijd om zich heen grijpt, maar over aantallen? Volgens mij echter is het aantal mensen dat wereldwijd aan HIV is overleden vele malen groter dan het aantal mensen dat aan corona is overleden...

20000 gevallen in de VS in de eerste 5-7 jaar, 6000 ziekenhuisopnamen tot 2000 in Nederland, een totaal andere manier van besmetten. Een kind snapt dat je dit soort pandemieen niet met elkaar kan vergelijken.En hoeveel AIDS-doden zijn er inmiddels?

34,5 miljoen. In meer dan 40 jaar. Bijna de helft van het aantal besmetten, dat is 77 miljoen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo aug 02, 2020 7:46 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:Dus het was geen pandemie? Tjee, en ik maar denken dat het wereldwijd uitbrak.

Zucht. Kijk nou even naar de cijfers die er genoemd worden.


Aha. Dus pandemie gaat niet over het feit of een virus al dan niet wereldwijd om zich heen grijpt, maar over aantallen? Volgens mij echter is het aantal mensen dat wereldwijd aan HIV is overleden vele malen groter dan het aantal mensen dat aan corona is overleden...

20000 gevallen in de VS in de eerste 5-7 jaar, 6000 ziekenhuisopnamen tot 2000 in Nederland, een totaal andere manier van besmetten. Een kind snapt dat je dit soort pandemieen niet met elkaar kan vergelijken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo aug 02, 2020 7:32 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Marcel schreef:
PeterJKH schreef:De manier van overdracht was jarenlang onduidelijk: lucht, speeksel, of anderszins. En het waanidee dat het uitsluitend een homo-ziekte was, bleek ook al gauw onzin. Ik denk dat heden ten dage meer hetero's dan homo's HIV hebben. Kortom, jarenlang tastte men in het duister over de herkomst van het virus, de mogelijke wijze van verspreiding van het virus en de aanpak van het virus. Het heeft uiteindelijk ca. 15 jaar geduurd voor er remmende medicatie beschikbaar was. Tussen pakweg 1980 en 1995 wist men er geen raad mee en gingen mensen gewoon dood. Inmiddels zijn er miljoenen mensen aan overleden, een vaccin bestaat niet. Hoe veel mensen het virus bij zich dragen is onbekend, want bijna niemand laat zich preventief testen. Toch is seks met one-night-stands niet verboden, of is wettelijk vastgelegd dat dat slechts onder strikte omstandigheden mag. Dus blijkbaar accepteren we dat DIT virus wereldwijd zijn vleugels uitspreidt. En dat daarbij dan vele doden vallen, nemen we blijkbaar ook voor lief.Tussen 1980 en 1995 wist men zich er inderdaad geen raad mee, maar sinds 1983 was wel in grote lijnen bekend hoe het virus werd overgedragen.
En dus kon er preventiebeleid ontwikkeld worden.
HIV wordt niet door hoesten, zingen of schreeuwen verspreid.
De preventieve maatregelen om HIV te voorkomen zijn dan ook op geen enkele manier te vergelijken met die om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Bovendien was bij het huidige coronavirus binnen 2 maanden bekend hoe het virus zich verspreidt en kon er dus al in een vroeg stadium maatregelen ter preventie genomen worden.
HIV heeft in Nederland nooit tot vol stromende ziekenhuizen en IC's geleid (tussen 1982 en 2000 zijn in 18 jaar tijd in totaal ongeveer 6000 HIV-geïnfecteerden in het ziekenhuis opgenomen.
Je vergelijking met het HIV-virus gaat dus volkomen mank.Dus het was geen pandemie? Tjee, en ik maar denken dat het wereldwijd uitbrak.

Zucht. Kijk nou even naar de cijfers die er genoemd worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo aug 02, 2020 7:31 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


HvR schreef:
Marcel schreef:
PeterJKH schreef:


Suïcidaal ben ik niet, nooit geweest en zal ik nooit worden.

Waar ik me zorgen over maak is het inperken van vrijheden zonder dat duidelijk is op welk moment die vrijheden weer teruggegeven worden. En óf die überhaupt ooit voor 100% teruggegeven zullen worden. Want dat moment wordt door de regering steeds verder de toekomst in geschoven en men is op zijn zachtst gezegd héél vaag als gevraagd wordt óf en zo ja onze vrijheden ooit nog onbeperkt terug zullen keren. Dáár maak ik me wel zorgen om.


Nou, koop een kristallen bol en je zult weten hoe het allemaal in de toekomst gaat verlopen.
En vergeet dan niet om het de regering te melden.


Beetje flauwe, nietszeggende reactie want deze vraag mag natuurlijk wel degelijk gesteld worden.

Er zal beslist een moment moeten komen waarop deze discussie gevoerd moet worden:
was Corona inderdaad zo ernstig en was het middel niet erger dan de kwaal ?

Maar alles op zijn tijd....

Het wordt sowieso dan een verhaal 'met de kennis van nu'...
Half maart waren en aanwijzingen uit China, Italie en Spanje dat op dat moment het virus erg besmettelijk en gevaarlijk was en dat er reeel gevaar was dat het zorgstelsel de toestroom niet zou aankunnen. Er kwamen op het hoogtepunt van de epidemie ruim 100 mensen op een dag op de IC terecht, een ongekend en nooit eerder vertoond aantal.
Waar naar mijn idee wel onderzoek naar gedaan moet worden is de te trage en slap ingestelde lockdown, het langdurig gebrek aan beschermingsmiddelen en beleid dat het testen van mensen in ouderenzorg tegenhield, zelfs als daar capaciteit voor was.
Dit artikel geeft een redelijk onthutsend beeld:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo aug 02, 2020 6:42 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Over de wijze van verspreiding van corona wordt nog steeds geruzied.

Ik kan me nog herinneren dat het RIVM beweerde dat het virus alleen in 'grote' druppels van hoesten en niezen anderen kon besmetten, en nu is het ineens in de minuscule kleine...

En veel wetenschappers en politici denken ook nog eens dat het virus allergisch is voor vliegen en dus niet mee zal reizen in het vliegtuig...


Ik kan uiteraard alleen maar voor mezelf spreken, maar ik heb (gelukkig) nooit verplicht thuis gezeten. Mijn functie maakte mijn aanwezigheid op de zaak noodzakelijk. Dus zat ik elke week zoals gewoonlijk 45 uur achter mijn bureau, ging om met collega's en andere mensen die zakelijk aanwezig waren, begaf me tussen de mensen over straat (per fiets) voor woon-werkverkeer, deed elke dag gewoon boodschappen bij de super op de hoek voor het avondeten, kortom, ik ben altijd tussen de mensen geweest. En of het nou precies grote of kleine druppels zijn, of een gevalletje van besmette adem bij het geeuwen, of dat je zomaar even de hand van iemand per ongeluk aanraakt bij het aanreiken van iets, ik weet het niet. En ja, ik heb heus wel eens meegemaakt dat iemand in mijn omgeving even nieste, gewoon, omdat er een kriebel in de neus zat, en ik zal heus wel eens iets hebben aangeraakt wat kort daarvoor door 50 andere mensen was aangeraakt, met of zonder ontsmette handen. Maar ik leef nog, geen dag ziek geweest.

Ik moet zeggen dat de lockdown ook voor mij een makkie was, al heb ik dan vrij lang thuis gewerkt. Maar als je geen last van de 'lockdown' gehad hebt waar zit je dan dag in dag uit over te zemelen, zelfs af en toe of het suicidale af? Ik denk dat jij heel andere problemen hebt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo aug 02, 2020 11:19 am 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Marcel schreef:
PeterJKH schreef:


Dus eigenlijk hadden we begin jaren '80 ook een pandemie. Het HIV-virus. Voldoet aan alle criteria. Het is levensgevaarlijk, het greep snel om zich heen en het was wereldwijd verspreid. Nou kan het gewoon zijn dat mijn geheugen me in de steek laat, maar ik heb destijds niks gemerkt van gesloten horeca, gesloten grenzen, niks van "maatregelen" in het openbare leven, of anderhalve meter-maatregelen, niks. En dat terwijl men toen niks wist van HIV of hoe het verspreid werd. Men dacht toen dat het door de lucht, door speeksel, zelfs door aanraking kon worden overgedragen. En toch leefden we gewoon door in die "pandemie". Raar toch?


Nee, helemaal niet raar.
Nou kan het gewoon zijn dat mijn geheugen mij in de steek laat, maar ik kan me in ieder geval niet herinneren dat er in Nederland binnen 2 maanden duizenden ziekenhuisopnamen en overvolle IC's met HIV-geïnfecteerden waren.
En in tegenstelling tot het HIV-virus wist men bij het coronavirus al heel snel dat het zich via druppelinfectie vanuit de luchtwegen verspreidt.
En dus was ook al snel duidelijk hoe de verspreiding voorkomen kan worden.
Je vergelijking met het HIV-virus gaat dus volkomen mank.Helemaal niet. Bij HIV wist men jarenlang ook niet precies hoe het verspreid werd. Speeksel, lucht, zelfs aanraking, men had geen flauw idee. Ik heb eind jaren '80 nog meegemaakt dat kopjes of glazen waaruit een HIV-geïnfecteerde gedronken had, werden weggegooid of grondig gedesinfecteerd. Toen prinses Diana het zomaar aandurfde een HIV-geïnfecteerd persoon een hand en knuffel te geven, was dat wereldnieuws, want men dacht oprecht dat ze een onaanvaardbaar risico had genomen. Pas in de jaren '90 kwam er meer duidelijkheid.

Totaal onzinnige vergelijking. HIV was al in de VS aanwezig en in 1985 waren er 20000 gevallen in de VS, zeg maar het aantal Coronagevallen dat je in de VS nu in een uurtje of 8 erbij ziet komen. Er is nooit een grote uitbraak geweest in het westen en er is altijd bekend geweest dat het door seksueel verkeer of bloed op bloed overgedragen werd, wat ook duidelijk was omdat het vooral in de homoscene voorkwam in die tijd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za aug 01, 2020 6:57 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Dus de Nederlandse bevolking is wekenlang voor de gek gehouden en gedwongen tot maatregelen die geen enkele zin hadden, en niemand heeft het fatsoen daar sorry voor te zeggen?

Wie zegt dat de maatregelen geen zin hadden. In alle landen ter wereld is gebleken dat lockdown, in welke mate dan ook, ervoor gezorgd heeft dat het aantal zieken en doden minder was dan in landen waar geen maatregelen zijn genomen. Nederland zat er een beetje tussenin, het was erg aarzelend en halfbakken waardoor de golf hoger was en langer duurde dan noodzakelijk was geweest.


En gaan we over een jaar, of over twee jaar, ook openheid van zaken krijgen hoeveel mensen de lockdown heeft getroffen, hetzij op gezondheidsgebied, hetzij op maatschappelijk of sociaal gebied, hetzij op economische gebied, en worden de cijfers dan ook gewoon naast elkaar gezet?

Geen idee. Dat zal aan de politiek in Den Haag liggen. Maar er zal altijd een vraagteken blijven over de gevolgen in het geval de regering niks gedaan had. En dan zullen mensen met het succes van de lockdown op de loop blijven gaan en roepen dat het allemaal niet nodig was geweest.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za aug 01, 2020 6:47 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Dus alle maatregelen half maart waren eigenlijk een beetje dom?

Aanvankelijk werd gedacht dat het virus rond moest gaan en werd er gezegd dat je geen handen moest schudden. Dat was een beetje dom. Al heel snel (een paar dagen) bleek dat beleid voor het zorgstelsel onhoudbaar (ook door het gebruik van verkeerde modellen).


Dus de Nederlandse bevolking is wekenlang voor de gek gehouden en gedwongen tot maatregelen die geen enkele zin hadden, en niemand heeft het fatsoen daar sorry voor te zeggen?

Wie zegt dat de maatregelen geen zin hadden. In alle landen ter wereld is gebleken dat lockdown, in welke mate dan ook, ervoor gezorgd heeft dat het aantal zieken en doden minder was dan in landen waar geen maatregelen zijn genomen. Nederland zat er een beetje tussenin, het was erg aarzelend en halfbakken waardoor de golf hoger was en langer duurde dan noodzakelijk was geweest.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za aug 01, 2020 6:31 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Maar hoezo verplichte quarantaine? De bedoeling was toch juist dat het virus zich onder de bevolking zou verspreiden om groepsimmuniteit te bereiken?

Ja dat was een heel dom idee dat gelukkig snel is losgelaten.


Dus alle maatregelen half maart waren eigenlijk een beetje dom?

Aanvankelijk werd gedacht dat het virus rond moest gaan en werd er gezegd dat je geen handen moest schudden. Dat was een beetje dom. Al heel snel (een paar dagen) bleek dat beleid voor het zorgstelsel onhoudbaar (ook door het gebruik van verkeerde modellen).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za aug 01, 2020 5:47 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Deze overheid kijkt helemaal niet naar welzijn.

Die denkt dat de bevolking slaven zijn en dus hebben te doen wat de neoliberalen hen opdragen. En daarbij zijn die liberalen het ook nog eens niet eens.

Zo kun je niet gedwongen worden om 14 dagen in quarantaine te gaan als je uit een oranje of rood gebied komt vanwege een totaal onnodige reis, want daarvoor ontbreekt het wettelijk kader. (Ze bedoelen dat ze de luchtvaartmaatschappijen geen beperkingen op willen leggen).

Maar je kunt wel € 400 boete en een strafblad krijgen, als je te dicht bij elkaar komt als je naar de supermarkt gaat om noodzakelijke levensmiddelen te kopen, ondanks dat ook daarvoor een wettelijk kader ontbreekt.

Dikke middelvinger voor dit Kabinet.


Maar hoezo verplichte quarantaine? De bedoeling was toch juist dat het virus zich onder de bevolking zou verspreiden om groepsimmuniteit te bereiken?

Ja dat was een heel dom idee dat gelukkig snel is losgelaten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do jul 30, 2020 3:40 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Rightnow schreef:
Er ligt wel een crisis in het verschiet. Ik moet toch zeggen: het is beter, dat een crisis niet al te zwaar wordt.

Elke crisis is ook een uitdaging die positief moet worden opgevat. Maar dat is heel iets anders als dat een crisis best wel zou mogen worden veroorzaakt. Ook is het zo dat een te erge crisis (zoals bijvoorbeeld in de jaren 30, of na het opheffen van de DDR) moeilijkheden oplevert die je een maatschappij niet moet toewensen.

Dat is zo mijn inschatting. Daar komt bij dat ik denk dat we onevenwichtig reageren op de uitdagingen en het zo ons zelf veel te moeilijk maken. Gaan mensen daar dan straks een les uit trekken, zo van: ik ga mijn persoonlijk leven minder laten bepalen door zulke zorgelijke omstandigheden? Of: ik zal in het vervolg mijzelf en anderen eerder kritische vragen durven stellen over het reilen en zeilen van authoriteiten?

Ik mag het hopen.

Als je het over de zwaarte van de crisis hebt kan vandaag geconstateerd worden dat Duitsland, die adequaat op de coronacrisis wist te reageren haar economie met 10% zag krimpen het tweede kwartaal en de VS, waar een volslagen debiel het land door de crisis moest leiden, met 33% in de min ging.
In tijden van crisis komt echt leiderschap bovendrijven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do jul 30, 2020 12:27 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Rightnow schreef:
PeterJKH schreef:
Mijn vriend uit Canada verwoordde het treffend toen hij zo zei: Stel dat iemand gaat zwemmen en doormidden wordt gebeten door een haai, en ze voeren een autopsie uit, en daarbij wordt het coronavirus aangetroffen, dan wordt die persoon als zijnde overleden aan corona geregistreerd...

Hij had het daarbij weliswaar over de situatie in Canada, maar die is mutatis mutandis ook van toepassing in ons land.

En nee, die vriend van me is geen leek, hij is als medicus werkzaam in het meest prestigieuze ziekenhuis van de hoofdstad Ottawa.


Het is terecht, Peter, dat je hier opmerkzaam op bent en je afvraagt: wat is er aan de hand?

Laat mij ook een duit in het zakje doen. Ik houd het op een paniekstoornis die niet individueel is, maar die onze samenleving betreft. Kijken we naar de situatie als we persoonlijk door angst overmand raken:

Citaat:
Als je een paniekstoornis hebt, ervaar je korte maar zeer intense angstaanvallen. De aanvallen zijn zeer onaangenaam en velen ontwikkelen daarom de angst om nieuwe aanvallen te krijgen, en dit kan een remmend effect hebben op de levensontwikkeling.

https://www.psykiatrifonden.dk/viden/di ... angst.aspx

Weliswaar is de aandoening nu niet direct persoonlijk, maar maatschappelijk. Persoonlijk gaan we er echter allemaal de ernstige gevolgen van plukken, bijvoorbeeld doordat de economie hapert of doordat jonge mensen in hun sociale en persoonlijke ontwikkelijk worden afgeremd.

Dat laatste vind ik dan juist weer paniek en hysterie.
Iedereen van wat rijpere leeftijd is door meerdere crises in zijn persoonlijke leven en maatschappelijke bestaan gegaan. Het probleem bij een deel van de millenial generatie is dat ze nooit een strobreed in de weg is gelegd, alles in de schoot geworpen hebben gekregen en dus nul resilience bezitten. Beetje crisis wordt je hard van.
Ik zie bij mensen die zich op een fatsoenlijke manier aan de coronaregels houden verantwoordelijkhiedsgevoel, empathie en intelligentie, de hysterie en asocialen zijn de malle eppies van viruswaanzin en de schuimbekkende Maurice de Hond die zijn slecht selectief onderbouwde zin niet krijgt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo jul 26, 2020 7:51 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Lang niet altijd. De moeder van een collega van me kampte al sinds augustus vorig jaar met een auto-immuunaandoening waardoor ze steeds in en uit het ziekenhuis was. Meerdere maanden ook verbleven in een revalidatiekliniek daardoor. In april overleden, en ja, ze had het coronavirus opgelopen, maar is ze dan aan corona overleden of aan alle andere dingen die ze sowieso al onder de leden had? Zeg het maar.

Dan heb je nog ouderen die thuis wonen en corona kregen en niet eens getest zijn.


Precies. Dus hoe betrouwbaar zijn "de cijfers"?

Niet heel erg betrouwbaar. De cijfers die door het RIVM werden gerapporteerd waren veel te laag. Mensen werden de eerste maanden pas getest als ze zo ziek waren dat ze in het ziekenhuis terecht kwamen en de oversterfte geeft een cijfer aan dat zeker het dubbele is dan het aantal door het RIVM gerapporteerde overledenen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo jul 26, 2020 7:44 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


En dat heel veel mensen die aan influenza of een ander virus overleden, ten onrechte werden bijgeschreven als slachtoffers van het corona-virus...


Alleen de mensen van wie vast stond dat ze een coronabesmetting hadden opgelopen en daaraan overleden, zijn in cijfers over coronadoden mee geteld.


Lang niet altijd. De moeder van een collega van me kampte al sinds augustus vorig jaar met een auto-immuunaandoening waardoor ze steeds in en uit het ziekenhuis was. Meerdere maanden ook verbleven in een revalidatiekliniek daardoor. In april overleden, en ja, ze had het coronavirus opgelopen, maar is ze dan aan corona overleden of aan alle andere dingen die ze sowieso al onder de leden had? Zeg het maar.

Dan heb je nog ouderen die thuis wonen en corona kregen en niet eens getest zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo jul 26, 2020 6:26 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


Ofwel: iedereen slaat een slag in de lucht en die luchtfietserij wordt dan via de media verkocht als waarheid.

Zoals jij allerlei slagen in de lucht doet over de gevolgen van uitgestelde zorg, terwijl de oversterfte na de piek in april er nog steeds niet is.


Ook daar valt nog niet veel over te zeggen.

Een paar sterfgevallen extra in de week zullen tot een normale marge gerekend worden en vallen dus niet op.
De acute zorg (spoedeisende) zorg ging wel zoveel mogelijk door. De uitgestelde zorg betreft zorg die niet onmiddellijk tot overlijden zou lijden. Een kankerpatient die geen bestraling krijg, zal daar niet onmiddellijk dood aan gaan, maar het risico dat hij een paar maanden later of een jaar later overlijdt voor zijn tijd als hij wel bestraling had gekregen, kan dan wel een stuk groter geworden zijn. Die sterftecijfers zullen een na-ijleffect zijn. Maar erg verspreid zal dat minder opvallen. Het zal alleen over een paar jaar misschien zichtbaar worden in de statistieken over de overlevingskans van patiënten die poliklinisch werden behandeld.

Vergeet ook niet dat door de lockdown de jaarlijkse griepgolf grotendeels is uitgebleven en er veel minder mensen aan zijn overleden als normaal. Dat soort factoren moet je ook meenemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo jul 26, 2020 6:05 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Dat heb ik nooit gesteld. Wél dat in Duitsland inmiddels bekend is dat er 2.500.000 miljoen doorverwijzingen naar specialistische zorg zijn uitgesteld en dat gerenommeerde artsen verwachten dat 100.000-200.000 van die gevallen waarschijnlijk zullen leiden tot een langer ziekteproces of een eerder overlijden dan nodig. Dat is geen wilde aanname, dat is de realistische schatting van gerenommeerde artsen.

En dan hebben we de mensen die niét ziek zijn, maar dankzij de "maatregelen" hun baan kwijt zijn en hun toekomstperspectief daarmee, of de mensen die té lang zijn verstoken geweest van mentale of psychische of sociale ondersteuning en die daardoor terugvallen, nog niet eens meegeteld.


Ergo, er wordt geschat, omdat er geen 0-meting was.

Kan ook niet.

We zouden een een uitbraak van corona moeten hebben zonder dat we ook maar iets doen, om te ervaren hoeveel doden er dan vallen. Dat is je 0-meting.

Vervolgens zouden we vanuit dezelfde uitgangspositie een uitbraak moeten hebben waarin we wel de maatregelen nemen etc, en kijken hoeveel doden er dan vallen. Dat kun je dan afzetten tegen je 0-meting.

Maar dat is onmogelijk, dus blijven het schattingen, aannames, en meer ook niet.


Ofwel: iedereen slaat een slag in de lucht en die luchtfietserij wordt dan via de media verkocht als waarheid.

Zoals jij allerlei slagen in de lucht doet over de gevolgen van uitgestelde zorg, terwijl de oversterfte na de piek in april er nog steeds niet is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo jul 26, 2020 3:16 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Ik zit te wachten op een eerlijke analyse:
Hoe veel levens zijn "gered" door de maatregelen en hoe veel levens getroffen (door uitgestelde zorg, verlies van banen en perspectief, het omvallen van je bedrijf, verhoogde psychische en sociale nood door lockdown, enz.).

Ik verwacht ook van de overheid dat ze al de mensen die ze teruggehaald hebben uit bijv. Kroatië, nauwlettend volgen en dat we te horen krijgen of daar wel of niet een verhoogd aantal ziektegevallen (dus geen besmettingen, maar ziektegevallen) uit zijn voortgekomen.

Of laten ze op campings in Nederland gaan meten: leidt het feit dat daar nu veel mensen verblijven, écht tot meer besmettingen en vooral meer ernstige ziektegevallen?

Dat soort informatie zou ik willen. Wanneer krijgen we die?


Hoeveel levens en banen er zijn gered kun je niet meten. Er is namelijk geen 0 meting. Je kunt je enkel afvragen of we er juist aan hebben gedaan en dat enkel beredeneren met ons boerenverstand. Dat boerenverstand moet erkennen dat als je besmettingen wilt voorkomen, je moet voorkomen dat mensen aan besmettingen worden blootgesteld. En daar kun je je maatregelen op treffen, om dat zoveel mogelijk te beperken, om het risico zo laag mogelijk te houden of te krijgen.


Er is wel degelijk een 0-meting. Begin maart, bijvoorbeeld.

En je kunt je natuurlijk uitsluitend focussen op "het virus", maar als je daarnaast géén oog hebt voor de effecten die maatregelen en beperkingen hebben náást dat virus, en die misschien wel ernstigere consequenties kunnen hebben dan dat hele virus zelf, dan ben je verkeerd bezig. Als regering dien je álle factoren mee te wegen.

Zoals de wilde aanname dat het uitstellen van 750000 afspraken met specialisten 200000 levens gaat kosten?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo jul 22, 2020 8:00 pm 

Reacties: 298
Bekeken: 1469


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Marcel schreef:


Je kan net zo goed tegen een muur lullen, PeterJKH is een van de dwaallichten menen dat er niets aan de hand is en die te egocentrisch zijn om rekening te houden met anderen.

De politie heeft het afgelopen zaterdagnacht druk gehad met illegale feesten in onder andere Amsterdam, Amstelveen en Prinsenbeek. Zeker zes feestjes werden door de politie vannacht beëindigd.

Op de twee feestjes in Amsterdam en Amstelveen waren er meer dan 500 bezoekers aanwezig. Zo trof de politie om 02.00 uur ‘s nachts een groot feest aan bij het Amsterdamse Bos, onder een viaduct. Na een oproep van de politie aan de feestgangers om te vertrekken, keerde iedereen huiswaarts. Er werden dan ook geen boetes uitgedeeld.

Veel mensen hebben geen idee meer van wat wel en wat niet waar is.

Als je als Kabinet tegen de vliegmaatschappijen zegt dat iedereen weer bij elkaar op schoot mag in het vliegtuig, ook als je uit een risicoland komt met veel besmettingen; maar dat op het terras toch echt 1,5 mtr bij elkaar vandaan moet blijven, omdat de volksgezondheid dat vereist, kun je op je vingers natellen dat je niet meer wordt geloofd. En dat mensen er, m.i. terecht wat achter gaan zoeken. Alleen komen ze dan vaak tot de verkeerde conclusies, als dat het virus een hoax zou zijn. Terwijl Rutte alleen maar faillissementen van grote bedrijven wil voorkomen, omdat anders de aandelen waardeloos worden.


Het is nog gekker. Begin juni zag ik het volgende: een busje stopte, er kwamen 9(!) politiemensen uit, zonder mondkapje of wat dan ook. Die stonden vervolgens alle 9 op een kluitje bij elkaar zonder mondkapje en zonder afstand te houden. En waarom waren ze daar? Om de burger te manen de 1,5 meter afstand te bewaren...

Jij maakt wat mee.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 60 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling