Het is nu wo jan 22, 2020 4:58 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 140 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di dec 24, 2019 9:38 am 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Subsidiegekte

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za dec 21, 2019 10:35 am 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Dus als ik het goed begrijp is Urgenda de Nederlandse regering die het beleid en de begroting bepaalt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do dec 12, 2019 4:12 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


HvR schreef:
baedeker schreef:
Klimaat alarm circus in Madrid: 26.706 deelnemers, waaronder circa 8.000 NGO's. Top 5:
1) Ivoorkust = 348
2) Dem. Rep. Congo = 293
3) Spanje = 172
4) Brazil = 168
5) Congo = 165
Allemaal top klimaat experten. Goed voor de horeca.Totale idioterie.

Maar nog niet zo idioot als de EU met haar 'man-op-de-maan-moment' en haar strategie die 'goed zal zijn voor alles en iedereen'.
Geen overeenstemming tussen de landen en nog geen idee van hoe de plannen er concreet uit gaan zien.
'Alles en iedereen blij maken' KAN helemaal niet, nooit. Deze mensen zijn los gezongen van de realiteit.

Men zwetst dus maar weer wat maar heeft intussen al wel een huid gekocht voor euro 260 miljard (!!!) terwijl de beer nog gevonden moet worden.
Euro 260 miljard die er helemaal niet is. Als het er wel is, zouden onderwijs, zorg, veiligheid prioriteit verdienen. Get the basics right first !

Zolang het klootjesvolk deze onzin nog blijft subsidieren, zal het erger worden eer het beter wordt. Wie stopt deze idioterie ?
Nexit komt wel weer een stapje dichterbij zo....

Het klimaatplan van Timmermans is onrealistisch, onhaalbaar, stervensduur en onnodig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo nov 10, 2019 4:57 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Einstein schreef:
Raya schreef:
Einstein schreef:

Ja euuh... je kunt iets wel "dringend openbaar belang" noemen en een wet maar voor 6 maanden laten ingaan, maar dat verandert natuurlijk niks aan de situatie. Het is een noodverbandje.. een oplossing voor de uitvoerders van nu lopende projecten. Zoiets moet óók vergezeld gaan van een voorstel, welke eisen er aan nieuwe projecten moeten worden gesteld, zodat de bouwondernemers en de gemeenten weten, waar ze aan toe zijn. Anders is het voor je uit schuiven van het probleem. Bouwprojecten lopen jaren, een uitstel van 6 maanden doet niet zoveel in die branche.


Soms is het verstandig om eerst het bloeden te stelpen, zodat je meer tijd hebt om over een goede aanpak na te denken.

Als dit Kabinet niet in staat is in zes maanden met oplossingen te komen, is het geen knip voor de neus waard. Immers, voor veel zaken zijn allang oplossingen doorgerekend door het leger ambtenaren en wetenschappers, compleet met alternatieven. Waar het telkens op misloopt is gekissebis tussen politici.
Die moeten nu maar eens een keer durven kiezen voor de gewone Nederlanders ipv de grote bedrijven en hun rijke vriendjes.

Met een opschortingswet, kan de bouw weer ter hand worden genomen. Als we nu niets doen, gaan we nog weer meer jaren achterlopen in het oplossen van de woningnood.

Ik was ook verbaasd over dit voorstel, maar sta er wel achter. Hoop dan ook op brede steun in de Kamer.
We zullen het echter zien. Wie hier tegen stemt, heeft duidelijk een andere agenda dan de belangen van de gewone Nederlanders behartigen.

Het geeft wat tijd.. maar het blijft om de hete brij heendansen.. een oplossing moet dan wel in dat halve jaar besloten worden ! Hoe gaan we het stikstofleed eerlijk spreiden over de belanghebbenden.. de boeren, de bouwers, overige industrie en centrales, de vakantievliegers.. de automobilisten.. de consument..

Afbeelding
(RIVM)

Het is beter daar inderdaad tijd voor te nemen in plaats van de facto een paar sectoren plat te leggen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo nov 10, 2019 2:31 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


HvR schreef:

PVV-leider Wilders komt met een zes maanden durende noodwet om de stikstofproblematiek het hoofd te bieden. Hij wil daarin woningbouw, infrastructuur en de meeste landbouw tot projecten van 'dringend openbaar belang' laten verklaren, licht hij toe in De Telegraaf.

De strenge stikstofregels gelden dan een half jaar niet voor deze sectoren. In die tijd kan het kabinet in relatieve rust naar een definitieve oplossing zoeken, is het idee.

In de noodwet is ook geregeld dat boerenbedrijven met een vergunning daarvoor hun ongebruikte bouwcapaciteit mogen overdragen aan andere bedrijven. Nog niet afgeronde vergunningsaanvragen kunnen met de noodwet worden vlotgetrokken, maar bouwprojecten voor megastallen komen niet onder de noodwet te vallen.

"Met deze wet kunnen boeren boeren en bouwers bouwen, zonder dat de maximumsnelheid hoeft te worden verlaagd of andere pijnlijke maatregelen hoeven te worden genomen. En zo hoeft de premier niet nog meer verkiezingsbeloftes te breken", zegt Wilders in De Telegraaf.


https://nos.nl/artikel/2309808-wilders- ... lemen.html


Zoals wel vaker wijst Wilders de juiste weg....

Dit idee zal natuurlijk eerst worden weg gestemd en belachelijk gemaakt.
Over enkele weken komt de VVD dan met een soortgelijk voorstel waarmee we dan weer een paar maanden verder kunnen. :rolleyes:

Ik sta perplex. Wilders die met een realistisch, wenselijk en haalbaar wetsvoorstel komt (hoewel zijn gebruikelijk gesneer richting Rutte, wines steun hij nodig zal hebben alweer niet handig is). First time for everything zullen we maar zeggen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo nov 03, 2019 2:57 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Lumiere schreef:
HvR schreef:
Lumiere schreef:


Ach als zelfs een hoog gedecoreerde generaal ontslag neemt omdat Trump te dom is om naar advies te luisteren, dan kun je het moeilijk een 16 jarig meisje verwijten dat spreken met Trump tijdverspilling is.


Kapitaliseert die generaal ook zo onbeschaamd op z'n handicap ?

I am different.... :praattegendehand:


Oh dit is gewoon weer zo'n 'dat meisje moet gewoon haar bek houden want ze zegt iets waar ik het niet mee eens ben' rant :rolleyes:

De haat van heel veel zure witte mannen van middelbare leeftijd jegens dit meisje is zorgelijk te noemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 9:00 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Wil je iets doen aan het klimaat, dan moet je een ander beleid voeren. En als je klimaatkoploper en brandschoon landje wil zijn, dan moet je keuzes maken qua economische ambities en wijdopen grenzen. Want waar het vol is, is het al gauw vuil. Die "klimaatbeleid is ruk" DUS "moeten de grenzen dicht" is dan ook geheel jouw verzinsel. Hou eens op met die frames.
'Wie klimaatkoploper wil zijn, moet de grenzen sluiten' is de titel van het stukje van Wynia. Hij legt dus het verband. Daarom hebben we het erover en niet omdat ik dat verzin.

Nee, we hebben het erover omdat je dingen verzint:
"het luie schijnverband Tussen klimaat en immigratie" ... Het verband is nog schijn nog lui.
"gald voor klimaat OK, maar dan eerst de buitenlanders eruit" ... Wynia vindt geld voor het huidig klimaatbeleid helemaal niet ok. Ik lees nergens "buitenlanders eruit", noch dat dat "eerst" moet gebeuren, noch dat hij dan geld voor dit klimaatbeleid gaat bepleiten.

Ik lees in het artikel dat welvaart, klimaatkoploper en grenzen wijd open niet allemaal tegelijk kunnen. Daar is weinig tegen in te brengen. De kop is scherp maar logisch. Massaimmigratie laat de overheid ons in stilte overkomen en klimaatkoploper is de gekte van het moment maar bedreigt ook de welvaart. Wat is je probleem? Ben je het er niet mee eens, of mag immigratie niet genoemd worden? In ieder geval geen reden om hier met frames en verzinsels stampei te komen maken.

Wynia is degene die framet (het nieuwe stopwoordje op wsp). Je kunt nog 200 andere zaken en vormen van beleid poneren die allemaal heel veel geld kosten (kinderen bijvoorbeeld, gehandicapten, of (zieke) ouderen. Of openbaar vervoer, werkloosheidsuitkeringen, belastingconstructies met het grootbedrijfhet bestrijden van criminaliteit, en ga zo maar door) en waarvan het geld dat aan al dat soort zaken besteed wordt kan worden aangewend om het klimaatakkoord uit te voeren. Maar ik constateer dat Wynia kiest voor dat ene onderwerp.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 7:05 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:


Ik hoef geen honderd te worden en als het water stijgt, hebben we hier als een van de eersten natte voeten....

Misschien hebben jullie ook nog argumenten, ipv. dit flauwe persoonlijke gezeur ? :rolleyes:

Was met een knipoog, dus niet serieus bedoeld.
Maar de manier waarop dit bewerkstelligd zou moeten worden is wel een serieus vraagstuk natuurlijk. De succesvolle bestrijding van kindersterfte is bijvoorbeeld een verworvenheid waar mensen over het algemeen bijzonder blij mee zijn. Ga maar eens uitleggen dat mensen moeten stoppen met het laten vaccineren van hun kinderen om het milieu te ontlasten. En waar stopt het, want om de bevolking in Nederland significant te laten zul je ook nog rigoreuzere maatregelen moeten gaan nemen die zwaar zullen ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer.


Het zijn enerzijds afwegingen. Weegt vaccineren op tegen de vervuiling die het veroorzaakt.
Anderszijds is het de vraag van wat je met vervuiling doet. Loos je gif van schepen in rivieren en kanalen of vang je het ergens op. En storten we hier gifgrond uit Belgie in onze natuurgebieden omdat dat voor sommigen geld oplevert, of voorkomen we dat grond vervuild raakt en zoeken we naar reinigingstechnieken om vervuiling er uit te halen?

Dit geldt ook voor CO2 en fijnstof e.d. Moeten we allemaal perse met de auto van noord naar zuid en oost naar west, of zorgen we voor werkgelegenheid dichterbij, en woningen bij het werk? Moeten we allemaal met het vliegtuig naar Brussel en Parijs, of zorgen we voor snelle en net zo goedkope treinverbindingen?
Gaan we supermarkten aan de rand van de stad vestigen zodat iedereen daar een vervuilende auto voor nodig heeft, of brengen we winkels weer dicht bij de winkels? Kan bijvoorbeeld door van winkelpanden geen melkkoeien te maken, zodat lokale winkeliers wel uit de kosten kunnen komen.

En zo valt er veel meer te bedenken, waarmee we vervuiling kunnen verminderen en toch een fatsoenlijk leefklimaat kunnen scheppen voor jong en oud.

Ja het al of niet vaccineren om vervuiling tegen te gaan is een afweging waarvan ik aanneem dat ook jij daar dubbele ideeen over hebt, je geeft hier in elk geval geen antwoord op de afweging. Net als bij zwaar gehandicapten of ouderen begeef je je namelijk al snel op een hellend vlak.
De voorbeelden die je daarna geeft zijn alweer wat veiliger.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 6:30 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


HvR schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:


Stapje verder:
accepteren dat er meer mensen dood gaan, stoppen met alle kinderziektes te willen oplossen en oudjes niet allemaal honderd willen laten worden.

Als we het niet zelf doen, doet moeder natuur het voor ons, op een veel akeliger manier.


Misschien dat je jezelf als vrijwilliger kan aanmelden in plaats van groepen aan te wijzen waar je niet toe behoort die het lekker voor jou moeten 'oplossen'. :wink:


Ik hoef geen honderd te worden en als het water stijgt, hebben we hier als een van de eersten natte voeten....

Misschien hebben jullie ook nog argumenten, ipv. dit flauwe persoonlijke gezeur ? :rolleyes:

Was met een knipoog, dus niet serieus bedoeld.
Maar de manier waarop dit bewerkstelligd zou moeten worden is wel een serieus vraagstuk natuurlijk. De succesvolle bestrijding van kindersterfte is bijvoorbeeld een verworvenheid waar mensen over het algemeen bijzonder blij mee zijn. Ga maar eens uitleggen dat mensen moeten stoppen met het laten vaccineren van hun kinderen om het milieu te ontlasten. En waar stopt het, want om de bevolking in Nederland significant te laten zul je ook nog rigoreuzere maatregelen moeten gaan nemen die zwaar zullen ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 6:06 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


HvR schreef:
Einstein schreef:
HvR schreef:


Het (onvermijdelijke) alternatief heb ik allang gegeven maar dat wil je niet horen....


Jouw alternatief is geboortebeperking. Maar er wonen daar al miljoenen mensen. Wat is je alternatief ?


Stapje verder:
accepteren dat er meer mensen dood gaan, stoppen met alle kinderziektes te willen oplossen en oudjes niet allemaal honderd willen laten worden.

Als we het niet zelf doen, doet moeder natuur het voor ons, op een veel akeliger manier.

Misschien dat je jezelf als vrijwilliger kan aanmelden in plaats van groepen aan te wijzen waar je niet toe behoort die het lekker voor jou moeten 'oplossen'. :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 4:47 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Nee hoor, het is geen schijnverband, en Wynia onderlegt haarfijn waarom het Nederlands klimaatbeleid op tal van punten dure onzin is die geen bijdrage levert tegen opwarming. Waar het schuurt is dat Enzo de werkelijkheid ontkent en standpunten verkeerd weergeeft om hier een potje te framen.
Je geeft zelf eigenlijk aan dat er een schijnverband is. Dat het voorgestelde klimaatbeleid duur is, veel mensen op enorme kosten jaagt en uiteindelijk niet heel veel zal opleveren voor vervuiling en het klimaat is een discussie en argumentatie op zich. Dat dan DUS de grenzen dicht moeten is een luie gezochte argumentatie. Of is Wynia ineens voor het klimaatakkoord als de grenzen dicht gaan? Nee dat dacht ik al. :rolleyes:

Wil je iets doen aan het klimaat, dan moet je een ander beleid voeren. En als je klimaatkoploper en brandschoon landje wil zijn, dan moet je keuzes maken qua economische ambities en wijdopen grenzen. Want waar het vol is, is het al gauw vuil. Die "klimaatbeleid is ruk" DUS "moeten de grenzen dicht" is dan ook geheel jouw verzinsel. Hou eens op met die frames.

'Wie klimaatkoploper wil zijn, moet de grenzen sluiten' is de titel van het stukje van Wynia. Hij legt dus het verband. Daarom hebben we het erover en niet omdat ik dat verzin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 3:36 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Het is het luie schijnverband Tussen klimaat en immigratie dat Wynia legt waar het schuurt. Vooral als het komt van iemand die eigenlijk helemaal niet in opwarming of urgentie van de milieuproblemen gelooft. Dan wordt het een nogal goedkoop: gald voor klimaat OK, maar dan eerst de buitenlanders eruit.

Nee hoor, het is geen schijnverband, en Wynia onderlegt haarfijn waarom het Nederlands klimaatbeleid op tal van punten dure onzin is die geen bijdrage levert tegen opwarming. Waar het schuurt is dat Enzo de werkelijkheid ontkent en standpunten verkeerd weergeeft om hier een potje te framen.

Je geeft zelf eigenlijk aan dat er een schijnverband is. Dat het voorgestelde klimaatbeleid duur is, veel mensen op enorme kosten jaagt en uiteindelijk niet heel veel zal opleveren voor vervuiling en het klimaat is een discussie en argumentatie op zich. Dat dan DUS de grenzen dicht moeten is een luie gezochte argumentatie. Of is Wynia ineens voor het klimaatakkoord als de grenzen dicht gaan? Nee dat dacht ik al. :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 2:36 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


HvR schreef:
Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Dit onderwerp gaat over duurzaamheid, oplossingen voor de inwoners van dit land die betaalbaar zijn. Eigenlijk geldt dit voor de inwoners van heel Europa, haalbaarheid, betaalbaarheid, bestaanszekerheid, voedselzekerheid.

Nu weet ik wel dat boeren via hun gewassen CO2 kunnen opslaan in de bodem, maar hoe zit het met die CO2-zuiger uit het artikel van Wynia?

Ja het gaat over duurzaamheid, en ik ben niet degene die dat rechtreeks aan immigratie te linkt en alle kosten die het met zich meebrengt, zoals Wynia doet. Dat zou je kunnen classificeren als demagogische bangmakerij, iets wat veel klimaatsctivisten en de media wordt verweten. Pot en ketel dus. Over de betaalbaarheid en de zin van het door Nederland ingezette klimaatbeleid kun je verder discussieren en van mening verschillen, maar ik zou het liever feitelijk houden zonder dit soort stemmingmakerij.


Niks stemmingmakerij.... Ieder jaar weer 30.000 mensen erbij is niet duurzaam in een toch al overvol land.

Zo simpel is het, maar dat wil men niet horen. Zoals men ook niet na wil denken over kernenergie.

Mega-paniek en toch nog zeuren over de oplossing, dan zal het wel meevallen....

Het is het luie schijnverband Tussen klimaat en immigratie dat Wynia legt waar het schuurt. Vooral als het komt van iemand die eigenlijk helemaal niet in opwarming of urgentie van de milieuproblemen gelooft. Dan wordt het een nogal goedkoop: gald voor klimaat OK, maar dan eerst de buitenlanders eruit.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 1:27 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Lies schreef:
Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Hij heeft toch gelijk, er gaat geen dag voorbij dat kinderen geen eng nieuws voorgeschoteld krijgen. Om iemand nog meer weg te zetten heb je dan toch geen ander artikel nodig van Wynia om je zuur hier te spuien Enzo, 'howe dare you'.


Volgens Rosanne Hertzberger is dit land ook stamp- en stampvol. Waar laat je het allemaal en is het te betalen? Hoe gaan we straks om als er grotere botsingen ontstaan?

Ontzie de boer, hij is al te lang onze boksbal
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/28/on ... l-a3974907

Waar laten we het allemaal in dit land? 17 miljoen mensen, die straks allemaal alleen willen wonen, in grote huizen en alleen in hun SUV willen zitten. 1,8 miljoen hectare aan landbouw en 100 miljoen kippen, 12 miljoen varkens, 4 miljoen koeien. 160 beschermde Natura2000 gebieden. Dit land is stamp- en stampvol.
(…)
Maar het is niet alleen een botsing tussen natuur en boer. Het is een botsing tussen stad en land. Tussen Haarlem en Hoogeveen. Tussen D66 en CDA. (Bespaar me de brieven, ik weet dat u de uitzondering op deze regel bent). Telkens weer mag de stad haar eisen opleggen aan het land. De stad zelf is één groot stinkend verontreinigd astmatisch gebied, maar ja, dat maakt niet uit, want daar heb je geen Natura2000.


Je begint over de media die teveel 'eng nieuws' brengen om dan vervolgens Hertzberger te quoten die het stamp- en stampvol vindt, en grotere botsingen schijnt te voorspellen. 'Eng neuws' mag blijkbaar alleen als het buitenlanders, de EU en islam betreft... :rolleyes:
Dit onderwerp gaat over duurzaamheid, oplossingen voor de inwoners van dit land die betaalbaar zijn. Eigenlijk geldt dit voor de inwoners van heel Europa, haalbaarheid, betaalbaarheid, bestaanszekerheid, voedselzekerheid.

Nu weet ik wel dat boeren via hun gewassen CO2 kunnen opslaan in de bodem, maar hoe zit het met die CO2-zuiger uit het artikel van Wynia?

Ja het gaat over duurzaamheid, en ik ben niet degene die dat rechtreeks aan immigratie te linkt en alle kosten die het met zich meebrengt, zoals Wynia doet. Dat zou je kunnen classificeren als demagogische bangmakerij, iets wat veel klimaatsctivisten en de media wordt verweten. Pot en ketel dus. Over de betaalbaarheid en de zin van het door Nederland ingezette klimaatbeleid kun je verder discussieren en van mening verschillen, maar ik zou het liever feitelijk houden zonder dit soort stemmingmakerij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 11:53 am 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Lies schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:

Wie klimaatkoploper wil zijn, moet de grenzen sluiten
door Syp Wynia

Er is in Nederland van alles teveel. Nederland is er trots op de (bijna) grootste landbouwexporteur van de wereld te zijn. Nederland is er trots op twee ‘mainports’ te hebben: Schiphol èn Rotterdam. Nederland zet de grenzen wijd open: ieder jaar komen er weer honderdduizend (100.000) mensen bij, vrijwel helemaal door immigratie – waaronder 30.000, vaak kansloze asielzoekers.

Maar Nederland wil ook klimaatkoploper van Europa zijn, en dus van de wereld. Nergens in Europa is er kabaal over teveel stikstofuitstoot, maar wel in Nederland. Zoals er eerder ook alleen in Nederland een mestoverschot was. Nederland wil misschien niet vol zijn, maar maakt zichzelf wel vol. En waar het vol is, is het al gauw vuil. Je kunt ook wel de koeien decimeren, maar wat helpt het als het aantal mensen sterk blijft groeien?

....

Bericht aan kinderen, over klimaatverandering
Lieve kinderen,

Het spijt me dat grote mensen jullie bang hebben gemaakt voor klimaatveranderingen en voor wat jullie daar in de toekomst van kunnen merken. Misschien ben je minder bang als je een paar feiten kent die de volwassenen expres niet aan jullie voorleggen. Ik ga ze nu aan je vertellen.

Het nieuws was vroeger een bron van reële informatie, althans dat vonden wij. Maar in recenter tijden hebben journalisten gemerkt dat ze meer geld kunnen verdienen als ze ons eng nieuws voorschotelen, en dan doet het er niet toe of het waar is. Tegenwoordig bestaat veel nieuws, zowel van rechts als van links, uit meningen die bedoeld zijn om je bang te maken, niet om je informatie te verschaffen. Enge dingen krijgen namelijk meer aandacht en zo worden mediabedrijven winstgevender. Datzelfde geldt ook voor mensen die boeken schrijven. Schrijvers maken hun boeken vaak eng zodat je ze gaat kopen. De meeste volwassenen weten best dat al dat enge niet echt is. De meeste kinderen weten dat niet. Jullie hebben het nu net geleerd.


https://www.sypwynia.nl/altijd-loopt-he ... erandering

Interesting read....

De notoire klimaatontkenner die zich ineens lijkt te bekommeren om vervuiling...I smell a rat.
Ah! Het komt door de buitenlanders! Minder buitenlanders, minder vervuiling! The convenient 'truth'.
Hij heeft toch gelijk, er gaat geen dag voorbij dat kinderen geen eng nieuws voorgeschoteld krijgen. Om iemand nog meer weg te zetten heb je dan toch geen ander artikel nodig van Wynia om je zuur hier te spuien Enzo, 'howe dare you'.


Volgens Rosanne Hertzberger is dit land ook stamp- en stampvol. Waar laat je het allemaal en is het te betalen? Hoe gaan we straks om als er grotere botsingen ontstaan?

Ontzie de boer, hij is al te lang onze boksbal
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/28/on ... l-a3974907

Waar laten we het allemaal in dit land? 17 miljoen mensen, die straks allemaal alleen willen wonen, in grote huizen en alleen in hun SUV willen zitten. 1,8 miljoen hectare aan landbouw en 100 miljoen kippen, 12 miljoen varkens, 4 miljoen koeien. 160 beschermde Natura2000 gebieden. Dit land is stamp- en stampvol.
(…)
Maar het is niet alleen een botsing tussen natuur en boer. Het is een botsing tussen stad en land. Tussen Haarlem en Hoogeveen. Tussen D66 en CDA. (Bespaar me de brieven, ik weet dat u de uitzondering op deze regel bent). Telkens weer mag de stad haar eisen opleggen aan het land. De stad zelf is één groot stinkend verontreinigd astmatisch gebied, maar ja, dat maakt niet uit, want daar heb je geen Natura2000.


Je begint over de media die teveel 'eng nieuws' brengen om dan vervolgens Hertzberger te quoten die het stamp- en stampvol vindt, en grotere botsingen schijnt te voorspellen. 'Eng neuws' mag blijkbaar alleen als het buitenlanders, de EU en islam betreft... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 11:41 am 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


PeterJKH schreef:
Wisp schreef:
Gatsy wat een zuur gekat :(


Geen gekat, maar het is nou eenmaal zo dat mensen die zélf in een bevoorrechte positie verkeren, heel vaak anderen denken te moeten wijzen op fouten. Zo ook Greta Thunberg. Heel mooi hoor, dat ze als tiener de halve wereld over reist om een opgeheven vingertje naar anderen te zwaaien, maar wat doet ze zélf om dingen te verbeteren? Makkelijk de bal bij een ander te leggen, maar heeft ze zélf dan inmiddels de milieu-impact hebbende miljonairs-levensstijl waarin ze opgegroeid is, verwisseld voor een gehuurd zolderkamertje in Stockholm? Of bestaat haar bijdrage er alleen maar uit dat ze voortaan alleen nog maar duurzaam verkregen kaviaar eet, terwijl ze anderen furieus verwijt milieu-onvriendelijke kibbeling te eten?

Zuur, en afgunstig richting mensen die het beter doen/hebben. Geen positieve eigenschappen.
"Wat doet ze zelf?" Het kind is 16, doet wat zijn denk dat nodig is voor het miliieu en krijgt, zeer veelzeggend vooral van boze witte mannen, bakken haat over zich heen, wat natuurlijk meer over die mensen zegt dan over haar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo sep 29, 2019 7:52 am 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


HvR schreef:

Wie klimaatkoploper wil zijn, moet de grenzen sluiten
door Syp Wynia

Er is in Nederland van alles teveel. Nederland is er trots op de (bijna) grootste landbouwexporteur van de wereld te zijn. Nederland is er trots op twee ‘mainports’ te hebben: Schiphol èn Rotterdam. Nederland zet de grenzen wijd open: ieder jaar komen er weer honderdduizend (100.000) mensen bij, vrijwel helemaal door immigratie – waaronder 30.000, vaak kansloze asielzoekers.

Maar Nederland wil ook klimaatkoploper van Europa zijn, en dus van de wereld. Nergens in Europa is er kabaal over teveel stikstofuitstoot, maar wel in Nederland. Zoals er eerder ook alleen in Nederland een mestoverschot was. Nederland wil misschien niet vol zijn, maar maakt zichzelf wel vol. En waar het vol is, is het al gauw vuil. Je kunt ook wel de koeien decimeren, maar wat helpt het als het aantal mensen sterk blijft groeien?

....

Bericht aan kinderen, over klimaatverandering
Lieve kinderen,

Het spijt me dat grote mensen jullie bang hebben gemaakt voor klimaatveranderingen en voor wat jullie daar in de toekomst van kunnen merken. Misschien ben je minder bang als je een paar feiten kent die de volwassenen expres niet aan jullie voorleggen. Ik ga ze nu aan je vertellen.

Het nieuws was vroeger een bron van reële informatie, althans dat vonden wij. Maar in recenter tijden hebben journalisten gemerkt dat ze meer geld kunnen verdienen als ze ons eng nieuws voorschotelen, en dan doet het er niet toe of het waar is. Tegenwoordig bestaat veel nieuws, zowel van rechts als van links, uit meningen die bedoeld zijn om je bang te maken, niet om je informatie te verschaffen. Enge dingen krijgen namelijk meer aandacht en zo worden mediabedrijven winstgevender. Datzelfde geldt ook voor mensen die boeken schrijven. Schrijvers maken hun boeken vaak eng zodat je ze gaat kopen. De meeste volwassenen weten best dat al dat enge niet echt is. De meeste kinderen weten dat niet. Jullie hebben het nu net geleerd.


https://www.sypwynia.nl/altijd-loopt-he ... erandering

Interesting read....

De notoire klimaatontkenner die zich ineens lijkt te bekommeren om vervuiling...I smell a rat.
Ah! Het komt door de buitenlanders! Minder buitenlanders, minder vervuiling! The convenient 'truth'.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di aug 13, 2019 10:12 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:


De klachten zitten tussen de oren, joh. Allemaal spychologie.

Zegt de ontwikkelaar, dus het moet wel kloppen.... :holy:

Ik denk het ook. In Oost-Europa zijn de woningen vanwege de traditioneel koudere winters veel beter geisoleerd, met dikke muren en dubbele ramen. Daar hoor je dit gejank niet. Als deze mensen van isolatie geen hoofdpijn krijgen dan krijgen ze het wel van mobiele telefoons, fijnstof, windmolens, de muziek van de buren of wat ze verder kunnen verzinnen.

Ach ja, daar stoken ze nog gewoon met kolen, omdat het kan en mag. :wink:

Gelukkig in Nederland niet, daar schijn je ook hoofdpijn van te krijgen. :yes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di aug 13, 2019 9:52 pm 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


HvR schreef:
Biertje schreef:
Huis dat volledig energie-neutraal moest worden veroorzaakt vooral veel hoofdpijn
VIDEOHet moest een van de eerste volledige energie-neutrale woningprojecten in het land worden, maar de 52 gezinnen van de verduurzaamde huizen in Zoetermeer liggen wakker en kampen met hoofdpijn door te veel CO2 in huis.


Volgens Denis de Jong wordt de lucht in de duurzame woningen niet goed ververst.
Volgens Denis de Jong wordt de lucht in de duurzame woningen niet goed ververst. © Frank jansen
52 gezinnen uit wijk Palenstein in Zoetermeer hebben gezondheidsklachten sinds hun bestaande woning door verhuurder De Goede Woning als een van de eerste in Nederland is verduurzaamd en CO2-neutraal is gemaakt. Ze hebben al een jaar hoofdpijn door een te hoge concentratie CO2in huis. Verder kampen ze met benauwdheid, hebben ze een droge mond en slapen ze slecht.

GGD Haaglanden, die door de bewoners werd ingeschakeld, constateerde dat de woningen - die werkelijk potdicht zijn geïsoleerd - een te hoge concentratie CO2 bevatten. De ventilator die lucht in- en uitlaat, kan de capaciteit niet aan. ,,De lucht met CO2 die de bewoners uitademen, wordt niet goed ververst'', aldus bewoner Denis de Jong, die namens de tientallen gezinnen de woordvoering doet. ,,We werden maandenlang niet serieus genomen; 'Die klachten kunnen niet', werd gezegd.'' De bewoners hebben inmiddels een advocaat op de zaak gezet. ,,Ik moet elke ochtend na mijn slaap naar buiten rennen om frisse lucht te krijgen.''


Benauwd
Het voelt benauwd, zegt ook Sunita Panday, die met enige regelmaat bij haar vriend in de straat slaapt. ,,Je slaapt slecht, je wordt wakker van de warmte. De lucht is droog.''

Verhuurder De Goede Woning kwam uiteindelijk in beweging na onderzoek door de ggd. Zij meldde gisteren dat in vier van de 120 verduurzaamde huizen inmiddels duidelijk is hoe de installatie beter kan worden afgesteld. ,,We hebben de aannemer aangesproken op het niet goed functioneren van de ventilatie'', aldus de wooncorporatie. ,,We zetten druk op de aannemer om de maatregelen zo snel mogelijk bij alle woningen door te voeren.'' De gemeente Zoetermeer verklaart dat zij het project nauwgezet volgt.

Willen we de duurzaam­heids­am­bi­tie van het kabinet waarmaken, dan zul je de huizen zo moeten inpakken.


Klimaatneutraal
Ruim een jaar geleden werden de 120 huizen klimaatneutraal gemaakt. Alle huizen van de klimaatpioniers kregen muren en gevels met daarin 37 centimeter dik isolatiemateriaal. De ramen kregen driedubbel glas. En in het huis kwamen ventilatieroosters waarbij schone lucht werd ingeladen en vervuilde lucht werd uitgeladen. In elke voortuin werd een grote systeemkast gezet met daarin een warmtepomp om de boiler van warm water te voorzien, plus de aansturing van de zonnepanelen op het dak.

In huis kwam een bedieningspaneel dat aangeeft hoeveel vermogen de zonnepanelen leveren, en hoeveel de wasmachine, televisie en andere huishoudelijke apparaten verbruiken. Het idee is dat de woning net zoveel energie produceert, als dat het gebruikt: zogeheten nul op de meter-huizen.

Toekomst
,,Dit zijn wel de huizen de toekomst'', aldus een woordvoerder van De Goede Woning. ,,Willen we de duurzaamheidsambitie van het kabinet waarmaken, dan zul je de huizen zo moeten inpakken.'' Duurzaamheidsprofessor Jan Rotmans gelooft in het Zoetermeerse concept. ,,De huizen krijgen een isolatieschil om zich heen in combinatie met een waterpomp en zonnepanelen. Er zijn kinderziektes geweest, er wordt aan gewerkt. De techniek wordt steeds geavanceerder. Er wordt geleerd, er worden fouten gemaakt. Maar in de kern is dit de toekomst. Ik ben optimistisch.'' De woningen staan onder meer ook al in Tilburg, Amersfoort, Groningen, Kerkrade en Leeuwarden somt hij op. ,,De meeste bewoners zijn juist tevreden.''

Volgens ontwikkelaar Jan Willem van de Groep van Factory Zero die de installaties leverde, zitten de gezondheidsklachten van de bewoners uit Zoetermeer mogelijk tussen de oren. ,,Misschien zit er toch een psychologie achter. De mensen ervaren het in ieder geval zo. Er zijn ook veel gezinnen die de klachten niet hebben.''

Van de Groep erkent dat er in Zoetermeer instellingsfouten zijn gemaakt. ,,Het is nu een kwestie even langs alle 120 woningen gaan en zorgen dat het systeem goed gaat werken.'' De ventilator uitzetten kan niet, zegt hij. Maar bewoners kunnen volgens hem wel frisse lucht binnenhalen door een raam open te zetten.https://www.ad.nl/wonen/huis-dat-volled ... ~a2a29711/

Waarom vragen we het de eskimo's. hoe je zo'n klimaatneutrale woning bouwt? :luidlachen: :luidlachen:


De klachten zitten tussen de oren, joh. Allemaal spychologie.

Zegt de ontwikkelaar, dus het moet wel kloppen.... :holy:

Ik denk het ook. In Oost-Europa zijn de woningen vanwege de traditioneel koudere winters veel beter geisoleerd, met dikke muren en dubbele ramen. Daar hoor je dit gejank niet. Als deze mensen van isolatie geen hoofdpijn krijgen dan krijgen ze het wel van mobiele telefoons, fijnstof, windmolens, de muziek van de buren of wat ze verder kunnen verzinnen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo jul 17, 2019 8:54 am 

Reacties: 2090
Bekeken: 60750


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
/mij komt ter ore dat toeristen vaak worden afgezet.

Uiteraard. Zoals in elke stad waar veel toeristen komen.
Als ik dit dan lees:

http://www.inspireizen.nl/bestemmingen/ ... ig-bezoek/

Nou als 1 van de 4 tourist traps het punt is dat je op sommige plekken meer dan 1 euro 80 voor een halve liter prima bier in het centrum van de stad betaalt zal het wel meevallen toch?
Geld wisselen (hoeft niet je kunt overal contactloos betalen), pinnen (inderdaad een probleem als je niet bij een officiele bank pint) en taxis (yep, vermijden, maar dat is heel makkelijk als je zulk goed en goedkoop openbaar vervoer hebt) zijn inderdaad wel puntjes waar je op moet letten. En je loopt dan verder rond in een van de mooiste en veiligste steden in Europa. :yes:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 7 [ Er voldeden 140 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling