Het is nu zo mei 31, 2020 5:49 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Een intelligente exit komt er aan
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: za mei 23, 2020 11:36 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Biertje schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:
Waar haalt Timmermans die 260*30= 7800 biljoen vandaan?

7800 biljoen !?? daar kun je Europa, China en de VS tweehonderd keer van opkopen :gniffel:
Einstein wordt eindelijk wakker. Of toch niet?


,,Moeder Aarde heeft er genoeg van”, zei Frans Timmermans een half jaar geleden, toen de wereld er iets anders uitzag dan nu. Als verse Eurocommissaris had hij toen bijna in recordtijd de Europese Green Deal in elkaar gedraaid, een zak vol maatregelen die ervoor moeten zorgen dat Europa in 2050 klimaatneutraal is. Het wordt een weg vol hindernissen, zei hij er bij, en ja, het gaat ook heel veel geld kosten (de komende tijd 260 miljard euro per jaar). ,,Maar we hebben geen keuze. En niks doen kost meer.”

Timmermans ziet de miljarden verdampen in een tijd dat velen niks meer kunnen doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: za mei 23, 2020 11:32 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Einstein schreef:
Lies schreef:
En zo vinden we in deze nare tijd altijd wel een stok om de hond te slaan, om de wereld te kneden zoals we het zelf volgens de eigen agenda graag zien hé Einstein?

Nou het lijkt er op, dat de immigratie-tegenstanders hierboven de Corona-epidemie aangrijpen om hun stokpaardjes te berijden.. net alsof een immigratiestop iets zou uitmaken voor de Nederlandse bevolkingsdichtheid ! Als je dat wilt beperken, dan moet je een paar miljoen mensen het Nederlanderschap ontnemen en deporteren. Anders zet het echt geen zoden aan de dijk.

Citaat:
Terwijl ik bij deze berichten geen verschil zie in een vleesbedrijf of een verzorgingstehuis, waar mensen onvoldoende getest en beschermd worden.

De branchevereniging van de slachthuizen pleitte al eerder om de 12.000 werknemers in de branche voorrang te geven bij het testen op coronaDat is ook het hele punt, die branchevereniging heeft gelijk ! in Nederland is het beleid veel te weinig onderscheid tussen veilig en onveilig en er is geen testbeleid voor mensen buiten de zorg. Dat geeft risico bij dit soort bedrijven. Je moet kiezen: of fatsoenlijk testen, of bedrijven voorlopig dicht houden..
Of kijken naar de luchtcirculatie en de temperaturen binnen, waardoor het coronavirus zich prettig voelt en kan toeslaan. I.p.v. nu iets wegwerken wat ons niet welgevallig is zou men daar ook naar moeten kijken. Zo moet ik altijd moed verzamelen om een supermarkt binnen te stappen, niet door de drukte, maar een onprettig gevoel bij de koelingen, de waternevels boven de groente, de temperatuurverschillen. Dat nare gevoel krijg ik ook in auto's met een airco die niet goed werkt. Daarom voel ik mij bij dit nare virus ook het gelukkigst buiten en kom ik uit bij Maurice de Hond, buiten is veilig, niet de ruimtes met veel mensen waar de ventilatie slecht is.

De lage reproductiefactor van Nederlandse bestuurders en media
https://www.maurice.nl/2020/05/23/de-la ... dse-media/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 22, 2020 9:58 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Raya schreef:
De allereerste vraag is, waarom dat allemaal hier moet worden geproduceerd.

Nergens voor nodig. We schaffen alle exporten gewoon af. Wie daar werkt moet het met de bijstand gaan doen, of sport-instructeur worden of zo. We ontslaan een evenredig aantal ambtenaren, en we krimpen alle uitkeringen inclusief AOW zo ver in dat we toch nog weer rond kunnen komen. Wat we over houden daar schaffen we windmolens en zonne-panelen van aan.

Briljant plan. :mrgreen:
Ja :) welkom in het paradijs. Vergeet Rightnow ook nog de plannen van Frans Timmermans voor veel bos, zodat we leren om op een houtje te bijten.

Plan Timmermans: Europeanen moeten anders gaan eten
https://www.ad.nl/buitenland/plan-timme ... ~a99707d5/

,,Moeder Aarde heeft er genoeg van”, zei Frans Timmermans een half jaar geleden, toen de wereld er iets anders uitzag dan nu. Als verse Eurocommissaris had hij toen bijna in recordtijd de Europese Green Deal in elkaar gedraaid, een zak vol maatregelen die ervoor moeten zorgen dat Europa in 2050 klimaatneutraal is. Het wordt een weg vol hindernissen, zei hij er bij, en ja, het gaat ook heel veel geld kosten (de komende tijd 260 miljard euro per jaar). ,,Maar we hebben geen keuze. En niks doen kost meer.”Toen de wereld er iets anders uitzag dan nu.....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: do mei 21, 2020 10:22 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


En zo vinden we in deze nare tijd altijd wel een stok om de hond te slaan, om de wereld te kneden zoals we het zelf volgens de eigen agenda graag zien hé Einstein?

Terwijl ik bij deze berichten geen verschil zie in een vleesbedrijf of een verzorgingstehuis, waar mensen onvoldoende getest en beschermd worden.

De branchevereniging van de slachthuizen pleitte al eerder om de 12.000 werknemers in de branche voorrang te geven bij het testen op corona

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: wo mei 20, 2020 8:33 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Einstein schreef:
Ja @Lies als dat waar is he.. als je denkt over de consequenties.. alles wat je nodig hebt vóór het begin van een nieuwe golf is een neusverkoudheid !
"Welkom in de nieskliniek".. misschien iets voor Rightnow om te organiseren ? :hatsjoe:
Ik heb niet de indruk dat Rightnow iets wil gaan organiseren, maar een voorstander is van natuurlijke vaccinatie zonder dat het gevaar oplevert voor mensen met minder weerstand.

Bij dit artikel in de NRC moet ik denken aan mijn zus met een klas vol hummels, die zegt altijd dat ze overal immuun voor is gezien al het besmettelijke wat de kleintjes meenemen, als het niet uit de neus loopt, loopt het wel van onderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: di mei 19, 2020 8:29 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Einstein schreef:
Lies schreef:
Kan het coronavirus worden overgedragen door zweten tijdens het sporten?

Raya schreef:
Bij coronapatienten met koorts die zweten, is het natuurlijk vrij eenvoudig te meten. Gewoon wat zweet op een wattenstaafje en je ding doen.
(..)

Op dat zweten moet ik terugkomen.. ik had bij eerder uitzoekwerk over Maurice de Hond deze voorbij zien komen maar dat ging niet over zweet maar over voorwerpen..

Sowieso even terug naar bijdrage #4 hierboven, over die bescherming/immuniteit (T-cellen) aanvulling een wetenschappelijke publicatie.. deze heb ik vannacht voorbij zien komen in Microsoft Windows News (of al places)

https://www.cell.com/action/showPdf?pii ... %2930610-3

Dit is zware kost, maar de belangrijke zin is m.i. deze uit de conclusie pag. 7,

While it was important to identify antigen-specific T cell responses in COVID-19 cases, it is also of great interest to understand whether crossreactive immunity exists between coronaviruses to any degree. A key step in developing that understanding is to examine antigen-specific CD4+ and CD8+ T cells in COVID-19 cases and in unexposed healthy controls, utilizing the exact same antigens and series of experimental techniques. CD4+ T cell responses were detected in 40-60% of unexposed individuals. This may be reflective of some degree of crossreactive, preexisting immunity to SARS-CoV-2 in some, but not all, individuals. Whether this immunity is relevant in influencing clinical outcomes is unknown—and cannot be known without T cell measurements before and after SARS-CoV-2 infection of individuals—but it is tempting to speculate that the crossreactive CD4+ T cells may be of value in protective immunity.


Het komt er kortweg op neer, dat dit onderzoek aanwijzingen heeft gevonden (of suggereert), dat immuniteit tegen het gewone verkoudheidsvirus (familie van Corona) óók zou kunnen helpen tegen het veel gevaarlijker CoV-2 virus !

Dit zou die 30% "besmet geweest" voor Brabant ook kunnen verklaren, die Maurice de Hond vond, op basis van zijn besmettingscijfers en rekenmodel. Alleen hij ging uit van de verkeerde aanname, dat al die mensen met Cov-2 besmet zijn geweest: het zou zomaar kunnen zijn, dat die waargenomen immuniteit van 30% voor het leeuwendeel bestaat uit mensen, die al door een verkoudheid afgelopen winter immuun waren, dus vóór de epidemie. Als je in oktober-december rondgelopen hebt met een neusverkoudheid, alle kans, dat de Corona-epidemie je niet heeft geraakt.. al deze dingen moeten nog worden onderzocht overigens en bewezen, maar als dit een verklaring is.. Groningen heeft dan óók die 30% dekking (iets minder)

Dit vak heet immunologie en ik ben geen immunoloog, dus misschien ben ik te optimistisch en maakt één zwaluw geen zomer. We moeten de beer natuurlijk niet verdelen, maarre.. als Corona zo sterk verwant is aan de gewone verkoudheid, geeft het wellicht de mogelijkheid, om bestaande vaccins (?) en middeltjes tegen verkoudheid te gaan onderzoeken op werkzaamheid tegen CoV-2 en symptomen van Cov-2. Je zou misschien mensen met verkoudheid kunnen inenten tegen iets ernstigers.. verkoudheidsfeestjes.. haalt Rightnow zijn gelijk, maar met veel minder risico voor de deelnemers !
NRC heeft er nu ook een artikel over:

Helft mensen heeft afweercellen tegen coronavirus
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/15/he ... s-a3999888

Afweercellen tegen verkoudheidsvirussen bieden mogelijk ook bescherming tegen het coronavirus. Dat verklaart ook milde infecties.

De helft van de mensen die nog niet besmet is geweest met het nieuwe coronavirus heeft toch al afweercellen die het virus kunnen aanvallen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek dat is verschenen in het wetenschappelijke blad Cell. De conclusie werpt nieuw licht op de Covid-19-epidemie: het kan helpen verklaren waarom niet iedereen even ziek wordt van het coronavirus SARS-CoV-2. Iemand die in eerder in aanraking is geweest met een ander coronavirus dat over het algemeen alleen verkoudheid veroorzaakt (er zijn daarvan vier varianten die circuleren) hebben daartegen een afweer ontwikkeld die hen mogelijk ook beschermt tegen SARS-CoV-2.
(….)
Snotneuzen
Schoolgaande kinderen hebben vaker snotneuzen en voor ouderen is dat misschien wat langer geleden. Zou dat verschil in blootstelling aan coronavirussen ook de gevoeligheid voor Covid-19 bepalen? Volgens Van Baarle is dat nog niet duidelijk, maar zou het wel interessant zijn om uit te zoeken. „Maar je moet wel naar het hele plaatje bij elkaar blijven kijken. Kinderen hebben misschien ook minder receptoren via welke het virus kan binnendringen, en ouderen hebben ook een immuunsysteem dat minder goed reageert, zowel wat betreft het aanmaken van antistoffen als wat betreft het activeren van afweercellen. Dat kan evengoed een rol spelen.”

Maar stel dat het zo werkt, zouden we dan niet de bevolking kunnen beschermen tegen Covid-19 door iedereen verkoudheidsvirus in de neus te spuiten? „Dat is zeker een mogelijkheid”, zegt Van Baarle, „Maar bij kwetsbare ouderen kan een mild verkoudheidsvirus ook al stevige ziekte veroorzaken, dus ik zou dan meer denken in de richting van vaccinatie met een verzwakt verkoudheidsvirus, dat wel de afweer oproept maar geen ziekte veroorzaakt.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: di mei 19, 2020 6:23 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Volgens mij was het carnaval dit jaar niet iets voor buiten:

Ook op zondag veel carnavalsoptochten afgelast vanwege slecht weer
https://www.nu.nl/binnenland/6032769/oo ... -weer.html

In bijna het hele land heeft het KNMI code geel afgegeven voor harde windstoten en vooral in de zuidelijke provincies kan het hard waaien, met windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen worden de meeste optochten daarom afgelast of verplaatst naar maandag, dinsdag of 22 maart, de datum van het halfvasten.En waar kom je dan terecht als bezoeker?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: ma mei 18, 2020 10:50 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Dit artikel sluit mooi aan bij het openingsbericht van Rightnow.

Ik denk vaak dat we al lang op deze lijn zouden zitten als we niet overvallen waren door de uitbraak bij vakantiegangers en carnavalsvierders. Door de vele opnames en een tekort aan bedden en beschermingsmiddelen ging de angst een grote rol meespelen. Gebrek aan testcapaciteit wil ik niet noemen, prof. dr. Alex Friedrich van het UMC Groningen noemde dat al onzin.

Ik snap eerlijk gezegd het punt van deze medisch specialisten niet. Iedereen is allang buiten, anderhalve meter is op veel plekken een illusie, ouderen en zwakkeren zijn al bij bosjes overleden, de aanvankelijke solidariteitsgedachte heeft het hooguit twee weken volgeheouden en het nieuwe normaal is gewoon het oude normaal.
Ik snap ze wel. En niet iedereen is allang buiten, want veel mensen zijn bang, wat tot gevolg heeft dat je met andere ziektes en sterfgevallen te maken krijgt.

De blik moet worden verbreed, zodat niet langer enkel de virologen en de epidemiologen het voor het zeggen hebben. De beperkende maatregelen zo lang mogelijk volhouden in de hoop op een vaccin, is volgens hen een heilloze weg, ook omdat de kans bestaat dat het niet wordt gevonden. „We moeten ook andere behandelmogelijkheden verkennen.”

Het coronabeleid is volgens Grandjean en Ozdemir te veel op aannames en onzekerheden gebaseerd en is voorbijgegaan aan allerlei sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen. De maatregelen mogen niet zonder brede discussie geruisloos overgaan in het nieuwe normaal.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: za mei 16, 2020 1:53 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Biertje schreef:
Citaat:
Medisch topspecialisten zijn klaar met 1,5 meter: ‘Onnodige angst’
De 1,5 metersamenleving heeft voor twee medisch specialisten uit Twente lang genoeg geduurd. Overheid en media maken mensen onnodig bang. Volgens hoogleraar en hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir is het hoog tijd de angst die in de samenleving is geslopen, weg te nemen. Angst is niet nodig en langdurige stress verzwakt de weerstand.

De regering zou juist de nadruk op dat laatste moeten leggen. De eigen weerstand op peil brengen, is volgens hen een simpele, maar uiterst effectieve maatregel. Erop uitgaan, bewegen en gezond eten zijn volgens hen een goed medicijn, ook in de strijd tegen corona.

Wat Grandejean en Ozdemir betreft moeten daarom de sportscholen meteen weer open. Ook kan het slot van de deuren van de verpleeghuizen, maar om een andere reden: mensen binnen opsluiten maakt hen kwetsbaarder, en haalt bovendien de kwaliteit van leven van de laatste dagen weg.

Overwicht
Corona leidt volgens de medici helemaal niet tot buitensporig veel slachtoffers. Het zijn bovendien hoofdzakelijk ouderen, mensen met veel overgewicht en patiënten die meer onder de leden hebben, en de dood hoort nu eenmaal bij het leven. „Van de besmette mensen overlijdt slechts een heel klein percentage”, stellen ze.

De medici hebben goed nagedacht over het naar buiten treden met deze boodschap. „Nu de corona-epidemie in Nederland beteugeld lijkt te zijn, is het moment rijp voor reflectie”, zeggen ze. Daarbij speelt een rol dat volgens hen de maatregelen hebben geleid tot meer ziekte en sterfte onder hartpatiënten.

Heilloze weg
De blik moet worden verbreed, zodat niet langer enkel de virologen en de epidemiologen het voor het zeggen hebben. De beperkende maatregelen zo lang mogelijk volhouden in de hoop op een vaccin, is volgens hen een heilloze weg, ook omdat de kans bestaat dat het niet wordt gevonden. „We moeten ook andere behandelmogelijkheden verkennen.”


Het coronabeleid is volgens Grandjean en Ozdemir te veel op aannames en onzekerheden gebaseerd en is voorbijgegaan aan allerlei sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen. De maatregelen mogen niet zonder brede discussie geruisloos overgaan in het nieuwe normaal.


https://www.ad.nl/binnenland/medisch-to ... ~a06a5e30/
Dit artikel sluit mooi aan bij het openingsbericht van Rightnow.

Ik denk vaak dat we al lang op deze lijn zouden zitten als we niet overvallen waren door de uitbraak bij vakantiegangers en carnavalsvierders. Door de vele opnames en een tekort aan bedden en beschermingsmiddelen ging de angst een grote rol meespelen. Gebrek aan testcapaciteit wil ik niet noemen, prof. dr. Alex Friedrich van het UMC Groningen noemde dat al onzin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 15, 2020 3:48 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Raya schreef:
Ik dacht dat het virus diep in de neus en de keel zat en met niezen of hoesten de vrijheid zocht.

Maar nu moet ik begrijpen dat ze ook in je poriën zitten, en met het zweet naar buiten komen? Ik heb daar nog niet eerder van gehoord en klinkt in mijn oren als een indianenverhaal.
Dat wordt gezegd uit voorzorg denk ik, want ook dit weten ze niet, wat er natuurlijk wel weer voor zorgt dat we voor alles wat uit de mens komt op de loop gaan.

Kan het coronavirus worden overgedragen door zweten tijdens het sporten?
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... ijdens-het

Maar, vervolgt de hoogleraar: "Als er hevig wordt gezweet, dan wordt er ook hevig uitgeademd. En in die microdruppels van die uitgeademde lucht kan het virus wél zitten."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 15, 2020 3:42 pm 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Een intelligente exit - Rutte heeft ons uitgedaagd om zelf met oplossingen te komen. Begrip van de situatie groeit, voorbeeld: https://youtu.be/EG2coZJhYMA

Risicogroepen moeten beter worden beschermd met de JUISTE maatregelen en met de BESTE behandeling mocht het toch nog fout gaan. Dit gaat binnen een aantal maanden verbeteren. Reguliere zorg komt weer op gang.

De economie gaat weer beginnen. Onze mensenrechten kunnen behouden blijven.

We gaan meer mogelijkheden zien om op onze natuurlijke weerstand te vertrouwen. Het zal intelligent worden gecombineerd met effectief gedrag: mondkapjes, ventilatie, vermijden van grote bijeenkomsten binnensmuurs worden steeds belangrijker.

LOL, hoe vaker mensen iets 'intelligent' noemen hoe meer je het moet wantrouwen.
Willekeurige exit na een willekeurige lockdown lijkt een meer passende omschrijving, met een heleboel branches die vergeten zijn of worden, links en rechts bedrijven die zich afvragen: waarom hunnie wel en wij niet en verder: te weinig testen engeen contactonderzoek zodat je nooit INTELLIGENT uitbraakjes kunt ontdekken, geen plannen over hoe ouderen en zwakkeren beschermd kunnen gaan worden en een RIVM modelleur die met heel veel woorden zegt dat ze eigenlijk geen idee hebben.
Ik word er juist vrolijk van, hoe vaker het woord intelligent in deze moeilijke tijd valt, hoe beter.

Niemand heeft een idee hoe dit virus zich in de toekomst gaat gedragen, daarom heb je in alle landen dezelfde discussie. Gisteren ook bij onze Duitse buren, waar een Gaststätte wel open mag en een Schankwirtschaft niet. In de reportage zag je dat beide bedrijven beschikten over een ruime tuin, dan zet ik ook vraagtekens waarom de één wel open mag en de ander niet. En dan zit je daar ook nog met de verschillen in aanpak in al die deelstaten, de reacties hierop verschillen niet veel met die in de VS.

Nu we mogen hopen dat Nederland eindelijk het aantal mondmaskers en de testcapaciteit op orde heeft, we oog hebben voor mensen die zich niet kunnen verdedigen, heeft Jacco Wallinga toch gelijk uit je link:

Maar de adviezen over wat er de komende maanden telkens aan versoepelingen kan worden doorgevoerd worden wel gebaseerd op de modellen van het RIVM. Wat voorspellen die modellen?

"De prognoses van het aantal ziekenhuis- en ic-opnames laten zien dat we naar een heel laag aantal nieuwe opnames per dag gaan als we met de huidige maatregelen doorgaan. Als we die aantallen laag willen houden, kunnen we het beste doorgaan met wat we nu doen. Maar volgens mij worden daar niet veel mensen blij van."En dat niet blij zijn bij veel mensen heeft te maken met de economie, met alles....overal.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Een intelligente exit komt er aan

Geplaatst: vr mei 15, 2020 10:09 am 

Reacties: 76
Bekeken: 438


Interessant filmpje, maar dat komt misschien ook door mijn wantrouwen in de ventilatie. Mooie uitvinding, maar ook veel te veel mensen met klachten.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling