Het is nu do jul 09, 2020 10:01 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 9 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: economische gevolgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di jun 16, 2020 8:41 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Verbaasde reactie vanmorgen op NPO radio 1 op dit bericht. Maar zo vreemd is dit toch niet als je om je heen kijkt en het geworstel van veel bedrijvigheid ziet?

CPB: economie krimpt dit jaar 6 procent, 'ongekende daling'
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artik ... cpb-corona

De Nederlandse economie zal dit jaar met zo'n 6 procent krimpen. Dat verwacht het Centraal Planbureau (CPB). De werkloosheid zal stijgen tot 5 procent en volgend jaar nog verder, ondanks het feit dat in 2021 de economie weer zal gaan groeien.
(….)
Omdat de onzekerheid groot is, heeft het CPB vier verschillende scenario's uitgewerkt. De krimp dit jaar van 6 procent is het basisscenario, dat is het scenario waar het CPB nu vanuit gaat. Volgend jaar zal de economie in dat scenario weer groeien met 3 procent, maar de werkloosheid zal niettemin stijgen tot 7 procent.

Volgens dat scenario zal het overheidstekort dit jaar oplopen tot 8 procent, terwijl er vorig jaar nog een overschot was van 1,7 procent. Volgend jaar zal het tekort afnemen tot circa 5 procent, denkt het CPB.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: vr mei 15, 2020 9:11 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Hume schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:


Het beleid zwabbert alle kanten op.
Zo mag je wel in supermarkten met veel te nauwe paden je boodschappen doen, maar een museum met veel meer ruimte om je te verspreiden mag je niet in. Terwijl ook daar makkelijk een restrictie kan worden gesteld aan het aantal mensen dat wordt binnengelaten. En dat geldt ook voor dierentuinen.

Er is geen visie bij dit kabinet, als het gaat om de samenleving. Het enige waar ze direct een visie op hadden, was financiële steun uit de belastingpot voor grote bedrijven.
Bij de Vomar heeft schijt aan alles en heeft kennelijk nog geen enkel boete gekregen. Ik heb daarom het sterke idee dat dit bewust beleid is en men liever de zachte doelen pakt.


Niet alleen de Vomar ,ook Deen
Rutte roept op om bij de middenstand om de hoek te komen en supermarkten negeren de Nederlandse economie
en kopen liever uit Afrika of Israel.

Onze aardappels niet leverbaar? Hier heb je ze!’ Het spandoek op de kiepwagen waarmee donderdagmiddag 6000 kilo aardappelen bij de ingang van het hoofdkantoor van Deen Supermarkten in Hoorn werd uitgestort, verwoordt de woede van de boerin die achter het stuur van de trekker zat. Francis is kwaad. ,,Heel kwaad’’. Omdat Deen aardappelen uit Israël verkoopt, maar die van haar niet afneemt.

Francis teelt in Noordbeemster het exclusieve aardappelras BeemsterValery, die ze onder meer aan Deen levert. ,,Zo lang de kwaliteit goed is, hadden we afgesproken. Maar dit seizoen werd sowieso maar mondjesmaat afgenomen, ze mochten bij de filialen maar een bepaalde hoeveelheid bestellen. En vanmorgen waren de schappen in het filiaal in Middenbeemster leeg. Ik hoorde dat Deen had aangegeven dat de aardappel niet leverbaar is. Terwijl ik nog 120.000 kilo in de schuur heb liggen!’’

Astrid Francis, die bij haar actie steun kreeg van mensen van Agractie Nederland, zegt ook namens andere Nederlandse telers te spreken. Deen heeft volgens haar tegen klanten aangegeven dat sprake is van leveringsproblemen, door het eind van het Nederlandse aardappelseizoen. Ze leest een app voor van een andere teler: ,,In de schappen ligt anderhalve kilo voor 2,47 uit Israel, terwijl mijn overheerlijke Avia’s maandag het veevoer ingaan voor 1 cent per kilo.’’


https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... 20-000-kil
Alles valt en staat, vooral in deze nare coronatijd, met eerlijk communiceren. Ik begrijp de actie van Astrid Francis. Deen had het niet moeten afschuiven op leveringsproblemen, maar had moeten uitleggen dat ze gebonden waren aan een contract met een Israëlische leverancier. Het gedrag van Deen is het fout informeren van de klant, en dit zien we op meer gebieden. Beetje hetzelfde als dat politici mondmaskers niet nodig vonden, alleen omdat een contract met een leverancier niet te verkrijgen was, of de valse start met het testen en isoleren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di mei 12, 2020 9:14 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Staar je niet blind op die kapitalen van BN-ers, en villa's met dakgoten die door de de schulden overlopen, als bij die mensen ook door in een ineenstortende economie de schaapjes niet meer op het droge staan.

Deze zanger, BN-er heeft het bv ook erg moeilijk:

René Froger biedt excuses aan voor corona-uitspraken: ‘Ik heb het totaal verkeerd verwoord’
https://www.ad.nl/show/rene-froger-bied ... ~aad8702b/

Froger zei gisteren tegen Shownieuws dat hij baalde dat de evenementenbranche stilligt tot er een vaccin is gevonden. ,,Ik bedoel, uiteindelijk zijn wij artiesten, en dat is niet om zielig te zijn, van alle sectoren het hardst getroffen van iedereen.” Daarnaast stelde de zanger dat er niet snel een andere mogelijkheid zou zijn om geld in het laatje te brengen. ,,Er is gewoon niks, weet je. En een artiest is niet iemand die morgen bij een boer kan gaan werken ofzo. Je hebt een specifiek beroep en daar heb je allemaal een opleiding voor genoten. Een artiest kan niet zonder publiek.”Ophef op sociale media, waar ik dan weer om moet lachen, want als boer zou ik met de handen in het haar zitten om klusjes te zoeken voor Froger, zo simpel zijn die werkzaamheden tegenwoordig ook niet meer.

Economie, boeren en landbouw, als het kalf bijna verdronken is gaan ook politici piepen, want door een verwaarloosde landbouwsector vervalt een land in armoede.

Minister Schouten van Landbouw schetst de impact van Covid-19 op foodagri Nederland als geheel
https://www.foodlog.nl/artikel/minister ... oodagri-n/

Afgelopen vrijdag stuurde minister Schouten van Landbouw een brief naar de Tweede Kamer, die beschouwd mag worden als een bestandsopname van de gevolgen van de Coronacrisis voor de Nederlandse landbouw. Ze signaleert een zware wissel op de Nederlandse land- en tuinbouwsector en de visserij- en aquacultuursector. Opvallend: de minister signaleert niet alleen het belang van de landbouw, maar dat van het foodagricluster als geheel.

Tegen het einde vermeldt ze iets dat econoom Mathijs Bouman van het Financieele Dagblad nog niet zo lang geleden nadrukkelijk ontkende: dankzij de aanwezigheid van landbouw in Nederland is de bijdrage van het agrifoodcomplex aan het BBP is groter dan menigeen zich realiseert.

Schouten: "(Uit scenariostudies van het Centraal Planbureau) komt naar voren dat de sector landbouw, bosbouw en visserij op korte termijn bovengemiddeld geraakt wordt door de crisis. Bij een duur van de contactbeperkende maatregelen van 3 maanden bevinden de schattingen voor de toegevoegde waarde ontwikkeling zich tussen -2% en -10%. Hierbij is geen rekening gehouden met de effecten op schakels in de ketens. De Nederlandse landbouw als centrale sector heeft een grotere impact op het BBP dan de omvang van de primaire productie alleen zou doen vermoeden."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo mei 03, 2020 11:38 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Baedeker: Dat is het mooie van Nexit, dat we met elkaar zelf kunnen beslissen wat het beste voor ons is.


Is dat zo, blijven de zakken zo diep?

China laat oog op (verzwakte) Nederlandse bedrijven vallen
https://nos.nl/artikel/2332506-china-la ... allen.html

De coronacrisis verzwakt Europese bedrijven en dat ontgaat ook China niet. China loert op bedrijven om over te nemen, wordt vanuit allerlei kanten gewaarschuwd. Onder anderen Europese Commissie-voorzitter Von der Leyen en Eurocommissaris voor Mededinging Vestager gaven afgelopen tijd een waarschuwing uit aan lidstaten, en ook hier in de Tweede Kamer bestaan zorgen.

China zou onder andere in de Nederlandse maritieme industrie geïnteresseerd zijn. Het liefst nemen ze grote bedrijven over, zoals scheepsbouwer IHC. Die overname werd deze week met steun van het kabinet afgewend. Het Financieele Dagblad schreef eerder dit jaar op basis van bronnen uit de bankensector dat een Chinees bedrijf zijn oog had laten vallen op IHC. Maar ook familiebedrijven zijn een gewilde prooi.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di apr 07, 2020 9:56 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Biertje schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Dankzij regeltjes al 40,000 bouwvakkers weg, Knap gedaan van Rutte.
Te eenzijdig, kijk je ook naar de regeltjes die we hebben omarmd van voor de tijd Rutte?
Jazeker, maar heb je de ogen van de ministers zien knipperen toen al die regeltjes de bouw plat legden? Ze halen hun schouders er gewoon over op. Logisch want terugtredende overheid.
Ik zou ook knipperen als ik juridisch klem werd gezet door eerder genomen uit de kluiten gewassen ambtelijke regels. Oorzaak en gevolg en dan komt corona er nog overheen. We mogen blij zijn als deze nare tijd voorbij is dat we nog een schouder kunnen ophalen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di apr 07, 2020 9:37 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Enzo501 schreef:
Ik neem aan dat alle mensen die nu vrijwillig of gedwongen thuis zitten voor volk en vaderland de handen uit de mouwen gaan steken, al was het maar om te bewijzen dat we zonder al die mensen uit het buitenland kunnen die onze baantjes inpikken.
Doen we ook en de Nederlander is vindingrijk, aspergedrive-in :) , hoewel er zorgen zijn over de economische gevolgen.

Een aspergedrive-in in Noordbroek wegens corona. Klanten hoeven de auto niet uit meer voor het witte goud
https://www.dvhn.nl/groningen/Bij-Meina ... 10121.html

Geen zorgen over personeel
Zorgen dat hij de komende tijd geen personeel kan vinden om de witte asperges dagelijks te steken, heeft Meinardi niet. ,,Daar ben ik niet zo bang voor. Aanbod genoeg, van studenten tot mensen uit de horeca en de evenementenbouw die nu zonder werk thuiszitten. We zijn niet volledig afhankelijk van Poolse werknemers.’’

Zorgen zijn er wel over de handel zelf. ,,Alles wat we verbouwen verkopen we zelf. Er gaat niets naar de veiling. We leveren de asperges vooral aan de horeca, maar die is nu volledig weggevallen.’’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di apr 07, 2020 9:00 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Biertje schreef:
Dankzij regeltjes al 40,000 bouwvakkers weg, Knap gedaan van Rutte.
Te eenzijdig, kijk je ook naar de regeltjes die we hebben omarmd van voor de tijd Rutte?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: di apr 07, 2020 8:52 am 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
Wij zijn slechts het vijfde aspergeland van de EU. Duitsland is de grootste producent.
Er worden ook asperges in Polen geteeld, alleen niet zoveel.


Omdat al die Polen hier zitten.


Ondanks dat de asperges uit Polen hier even duur zouden zijn, zouden de Poolse stekers in Polen minder verdienen dan hier, hoewel ze hier ook al stevig worden uitgebuit.
Wat toch een wonderlijke wereld van import en export, die vooral zichtbaar wordt in een crisistijd hé? Dan wordt er veel 'uitbuiting' gehamsterd (lege schappen) en naar binnen gewerkt, waarna we ons gat afvegen met een ander hamsterprodukt, wc papier.

Polen willen geen asperges in Duitsland plukken
https://www.polennieuws.nl/2019/05/pole ... d-plukken/

Met robuuste economische groei en royale sociale voordelen thuis, raken de Polen in stijgend mate ongeïnteresseerd in het aannemen van laaggeschoolde banen in buurland Duitsland, zoals asperges plukken, aldus een rapport.Internationale voedselvoorziening in gevaar door corona
https://www.nporadio1.nl/buitenland/228 ... oor-corona

Om het coronavirus in te dammen sluiten steeds meer landen hun grenzen met alle gevolgen van dien. Ook de wereldwijde voedselvoorziening loopt hierdoor gevaar. Sommige landen besluiten uit angst voor tekorten geen voedsel meer te exporteren. En in sommige Europese landen is er een tekort aan seizoenarbeiders die op het land werken, want ook voor hen zijn de grenzen potdicht. De Verenigde Naties waarschuwen daarom voor voedseltekorten in sommige delen van de wereld.En de ene aardappel is de andere niet....consumptie- en verwerkingsaardappelen.

Zwitserland moet aardappelen importeren
https://www.agf.nl/article/9205861/zwit ... mporteren/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: economische gevolgen

 Berichttitel: Re: economische gevolgen
Geplaatst: zo maart 29, 2020 6:02 pm 

Reacties: 397
Bekeken: 3966


Ach moderatie, we zijn toch volwassen met z'n allen? En de economie dat wordt nog een groot probleem, na de corona, de bedden en zorgpersoneel.

Bij ons zakken politici door de knieën, in Duitsland pleegt er een zelfmoord. Laten we voorzichtig zijn.

Duitse deelstaatminister dood aangetroffen op HSL-traject: ‘Zorgen over coronacrisis overweldigden hem’
https://www.ad.nl/buitenland/duitse-dee ... ~aa7f82c9/

In de Duitse politiek is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van de minister van Financiën van de deelstaat Hessen. Het stoffelijk overschot van de 54-jarige Thomas Schäfer (CDU) werd gistermorgen gevonden op het traject van de hogesnelheidslijn bij Wiesbaden. Alles wijst op een wanhoopsdaad.Hessischer Finanzminister Thomas Schäfer tot
https://www.hessenschau.de/politik/hess ... t-100.html
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 9 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling