Het is nu zo feb 23, 2020 9:27 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 13 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: do feb 20, 2020 1:35 pm 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


En zo worstelen velen met de gesprekken in de Tweede Kamer. Zo wil Tjeerd de Groot van D66 van Carola Schouten weten hoe de minister ermee omgaat als Brabant op slot komt te zitten als de aankomende rechtse coalitie niet aan de natuurverplichtingen kan voldoen.

Minister Schouten vindt dat D66 er zelf ook bij is nu Brabant in deze situatie zit. Als het college verandert, is dat een zaak van de provincie zelf. "Ik heb als minister afspraken met provincies. Daar hou ik ze aan, wat voor college er ook zit."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 18, 2020 6:55 pm 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Religie...…..al het oude wordt overboord gekieperd, we gaan voor het nieuwe en zingen samen :).

I'm a believer - oefening

En nu ben ik om, Now I'm a believer
Nu zeg ik kom
Geef mij een advies
ik ben om oe-oeh, I'm a believer
ik doe niets liever dan dat ik bespaar.

In Gouda doen ze dus echt aan Klimaatreligie met samenzang en alles
https://tpo.nl/2020/02/18/in-gouda-doen ... en-alles/#

Zingen in Gouda, omdat ze van het gas af gaan. Moeten we het nog wel over Baudet hebben?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za feb 15, 2020 11:27 am 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Het is overleven, ook een stem op Baudet of op al het nieuwe dat nog gaat volgen.

Gevolgen voor natuur
Lopend over het wad laat Van der Heij van de Waddenvereniging zien wat volgens hem de gevolgen zijn. Hij stopt op een stuk waar allemaal kleine wormpjes naar boven komen. "Dit zijn kokerwormpjes. Die kunnen een rif vormen en dan komt de bodem hier helemaal omhoog. Andere dieren schuilen daar, leggen daar eitjes. Maar als je daar met een garnalennet overheen gaat, kunnen die riffen zich niet goed ontwikkelen."

Dat bestrijdt vissersvoorman Pim Visser. "Het effect van een storm als Ciara is veel groter dan het effect van die lichte garnalennetten. Wij proberen in Nederland alles in cijfers en procedures te vatten, maar de natuur gaat z'n eigen gang."Cijfers, procedures en controle:

Column: Democratische controle op natuursubsidie ontbreekt
https://www.akkerwijzer.nl/artikel/2367 ... ontbreekt/

Hoe goed controleren provincies of de miljoenen euro’s die ieder jaar uitgegeven worden aan natuurbeheer ook daadwerkelijk goed worden besteed? En sturen provincies genoeg om meer middelen in te zetten binnen de Natura 2000-gebieden als bevoegd gezag? Op die vragen probeerde ik de afgelopen maanden antwoorden te krijgen. Dat was lastiger dan ik dacht, terwijl het heel hoopvol begon bij gedeputeerde Henk Jumelet van de Provincie Drenthe.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za feb 15, 2020 11:01 am 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Lies schreef:
Biertje schreef:
Lies schreef:
Nee, de Brabantse koehandel, de deal vooraf, is de oorzaak van de (stikstof)crisis. Partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD komen niet uit de lucht vallen, hoe lief een voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid ook overkomt.

En zo mogen we als burgers dagelijks kijken naar politici in een zandbak, die naar elkaar zand gooien.

Ook in Duitsland. Ik denk dan aan een 74-jarige vrouw in Duitsland, die 's morgens om vier op staat (zolang dat nog gaat) om de folders en kranten te bezorgen om te overleven. Ik word daar erg conservatief van.
Het CDA wist vanaf het begin de hoge derogatie- en stikstofproblemen en stak haar kop in het zand. Totdat ene Volleboer aan de bel trok bij de RvS en toen het kabinet teruggefloten werd en het CDA in Brabant met een probleem zat en een hervorming waar ze niet achter stand. Dus het CDA stapte eruit en ging toen maar over rechts. En nou zijn de rapen ineens gaar.
Iedere partij hield zich bezig met het groene Paard van Troje, extra moeilijk voor een partij als het CDA met altijd al twee stromingen. In Duitsland zie je dit ook al lange tijd. Dat is niet de kop in het zand steken, dat is redden wat er te redden valt als je de kikkers niet meer in de kruiwagen kunt houden. Mij verwondert de opkomst van partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD dan ook niet, men drijft mensen tot het uiterste. Je hoopt het niet, maar ik denk dat de vis duur betaald wordt, hieronder weer een koehandel:

Urker vissers leggen bom onder Noordzeeakkoord
https://www.rd.nl/urker-vissers-leggen- ... -1.1630850

„Volgens het akkoord wordt 12 procent van de Noordzee gesloten voor de visserij, waaronder het voor ons belangrijke Friese Front. De natuurorganisaties hebben dat geclaimd als compensatie voor de windparken. Maar dat zou betekenen dat wij onze beste visbestekken kwijt raken. Dat kunnen we niet accepteren”, zegt Van Urk.En boeren zitten je nogal hoog hé Biertje :), het is ene Vollenbroek die nog wel even bezig is totdat iedereen de broek vol heeft. Die behoort tot een nieuw soort herenboer. En herenboeren staan bij mij bekend als edellieden die het communisme op het Groningse platteland hebben laten groeien.
En nadat de Urker vissers een bom hadden gelegd onder het Noordzeeakkoord, kon je er op wachten dat er bommen worden gelegd door de tegenpartij.

Garnalenvissers veel te actief in Wadden- en Noordzee, overheid deed niets
https://nos.nl/artikel/2323114-garnalen ... niets.html

Het is een eeuwige discussie tussen vissers en natuurbeschermers of garnalenvisserij schade aanbrengt. De wetenschap kan nauwelijks uitsluitsel geven. Wetenschappers verwachten wel dat er natuurschade is, maar hoeveel is onduidelijk. Ze proberen al jaren een niet-bevist stuk zee te vergelijken met een stuk dat wel wordt bevist. Dat lukt niet. Onderzoekers van de Wageningen University klagen dat er nog steeds wordt gevist in gebieden die officieel voor de visserij zijn gesloten. Dat maakt goed onderzoek onmogelijk.En dan deze zin in het artikel: Toezichthouder NVWA staat vrijwel machteloos tegenover de garnalenvissers, of deze: Dat maakt goed onderzoek onmogelijk.

Treurig, net zo treurig als het gedoe in Zeeland over de verhuizing van de mariniers. Op den duur gaan bommen af zonder iets goed te hebben uitgezocht. Baudet mag hier dan neergezet worden als een leugenaar, maar zou het van de zittende macht niet eerlijker zijn om te zeggen dat je iets ook kapot kunt regelen en dat boeren en vissers van land en water moeten worden geknikkerd? Voor woningbouw, zonneparken, windmolens, zeereservaten, bos, recratiecentra en mega-distributiecentrums?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: wo feb 12, 2020 2:10 pm 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


kwaaisteniet schreef:
Wat mij betreft had die FDP-er rustig kunnen blijven zitten.
Onbegrijpelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren.
De FDP is een eerbiedwaardige liberale politieke partij.
Het is eerder onbegrijpelijk dat de AFD deze man steunde.
Dat is toch niet onbegrijpelijk, wat doe je als AFD als je eigen kandidaat geen schijn van kans maakt? In het praatprogramma van Anne Will, waar al het onbegrijpelijke voorbij kwam, werd ze dat verweten.

Valt het handelen van de AFD nu onder een samenwerking met andere partijen, of heeft de AFD gekozen wat ze het beste leek voor eigen partij? Ik denk het laatste, en begrijp daarom de ontstane situatie ook niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: wo feb 12, 2020 10:19 am 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


HvR schreef:
Lancelot schreef:
Wat heeft Ramelow voor verschrikkelijke dingen op zijn geweten behalve zijn werkzaamheden voor Die Linke dat samenwerking met Die Linke in Thüringen niet wenselijk is?


Hoe is dat anders voor AfD dan ?

'Cordonnes sanitaire' zijn een buitengewoon slecht idee, want wie bepaalt wat sanitaire is en wat niet.... ?
Het zijn noodgrepen, omdat ook in Duitsland het politieke midden aan het verdwijnen is. Eigenlijk zie je dit in heel Europa, waar we inmiddels leven van dagelijkse ophef en bedreigingen. De mond vol over stabiliteit in Europa, maar dit lijkt steeds verder weg te waaien. Politici gaan mee met het klimaat, na storm Ciara, komt opvolger Dennis.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 11, 2020 11:32 am 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Timmermans over rechts-extremisme en communisme en ziet de bui ook hangen:

Timmermans waarschuwt tegen samenwerken met 'extreem-rechts'
https://nos.nl/artikel/2322436-timmerma ... echts.html

'Niet één antwoord'
Timmermans maakt zich zorgen over de toenemende bereidheid bij partijen om in gesprek te gaan met extreem-rechtse partijen. Hij ziet dat de gesprekken overal in Europa plaatsvinden. "Natuurlijk kan je niet op Europese schaal één antwoord verzinnen, want die partijen zijn ook allemaal anders.

En ik vind het niet fair om partijen als Forum over een kam te scheren met de AfD."
Timmermans refereert aan gesprekken die de VVD en het CDA in Brabant voeren met Forum voor Democratie over de vorming van een coalitie. Vooral binnen het CDA is verdeeldheid over samenwerking met Forum.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 11, 2020 10:12 am 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Biertje schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Het Conservatisme begint parten te spelen, je ziet hetzelfde in Duitsland. De CDU die wil regeren met Afd die doodleuk dat de holocaust een vliegenpoepje was en feitelijk niet zoveel voorstelde.
Wat coalities voortaan moeten doen is die achterlijke regeerakkoorden afschaffen waarbij partijen gewoon hun kleur kunnen houden en niet hun verkiezingsprogramma's hoeven te begraven.
Nee, de Brabantse koehandel, de deal vooraf, is de oorzaak van de (stikstof)crisis. Partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD komen niet uit de lucht vallen, hoe lief een voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid ook overkomt.

En zo mogen we als burgers dagelijks kijken naar politici in een zandbak, die naar elkaar zand gooien.

Ook in Duitsland. Ik denk dan aan een 74-jarige vrouw in Duitsland, die 's morgens om vier op staat (zolang dat nog gaat) om de folders en kranten te bezorgen om te overleven. Ik word daar erg conservatief van.
Het CDA wist vanaf het begin de hoge derogatie- en stikstofproblemen en stak haar kop in het zand. Totdat ene Volleboer aan de bel trok bij de RvS en toen het kabinet teruggefloten werd en het CDA in Brabant met een probleem zat en een hervorming waar ze niet achter stand. Dus het CDA stapte eruit en ging toen maar over rechts. En nou zijn de rapen ineens gaar.
Iedere partij hield zich bezig met het groene Paard van Troje, extra moeilijk voor een partij als het CDA met altijd al twee stromingen. In Duitsland zie je dit ook al lange tijd. Dat is niet de kop in het zand steken, dat is redden wat er te redden valt als je de kikkers niet meer in de kruiwagen kunt houden. Mij verwondert de opkomst van partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD dan ook niet, men drijft mensen tot het uiterste. Je hoopt het niet, maar ik denk dat de vis duur betaald wordt, hieronder weer een koehandel:

Urker vissers leggen bom onder Noordzeeakkoord
https://www.rd.nl/urker-vissers-leggen- ... -1.1630850

„Volgens het akkoord wordt 12 procent van de Noordzee gesloten voor de visserij, waaronder het voor ons belangrijke Friese Front. De natuurorganisaties hebben dat geclaimd als compensatie voor de windparken. Maar dat zou betekenen dat wij onze beste visbestekken kwijt raken. Dat kunnen we niet accepteren”, zegt Van Urk.En boeren zitten je nogal hoog hé Biertje :), het is ene Vollenbroek die nog wel even bezig is totdat iedereen de broek vol heeft. Die behoort tot een nieuw soort herenboer. En herenboeren staan bij mij bekend als edellieden die het communisme op het Groningse platteland hebben laten groeien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma feb 10, 2020 2:59 pm 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Het is helaas een utopische gedachte dat je als maatschappij het aantal van dit soort en soortgelijke gevallen naar nul kunt terugbrengen.


Klopt. Maar het zijn er dan ook geen nul. Verre van dat. We zullen er wel alles aan moeten doen om het zo dicht mogelijk bij 0 te krijgen.

Ik ben het daar mee eens. Alleen weten we van jou dat jij te pas, maar vooral te onpas, met dit soort zaken op de loop gaat en als we twee pagina's verder zijn we al moeten geloven dat er in Duitsland honderduizenden bejaarden folders lopen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
Er zijn er ook bij die lege flessen zoeken en inleveren. Hoe zou het gevoel zijn in delen van de voormalige DDR, denkend aan gedoe in Thüringen? Het is nl niet niets om een heel land in je eigen systeem in te passen.

Annegret Kramp-Karrenbauer gooit de handdoek in de ring. Misschien wel door het gekrakeel gisteravond in de uitzending van Anne Wil,

Anne Will - 09.02.2020 - Wahl-Eklat in Thüringen - welche Konsequenzen hat der Tabubruch?
https://www.youtube.com/watch?v=dF0pQFIrffk

http://www.youtube.com/watch?v=dF0pQFIrffk

Of door CDU-man Lars-Jörn Zimmer
https://www.zdf.de/politik/berlin-direk ... r-100.html

CDU-Vize-Fraktionschef in Sachsen-Anhalt, Lars-Jörn Zimmer, will die AfD als Partner nicht grundsätzlich ausschließen: Damit stoße man 25 Prozent der Wähler vor den Kopf. Das müsste auch die Parteispitze in ihrem "Elfenbeinturm" akzeptieren.Elfenbeinturm, iets anders dan mijn eerder genoemde zandbak. CDU en ook het CDA jagen het midden naar de flanken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma feb 10, 2020 11:26 am 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


kwaaisteniet schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Het Conservatisme begint parten te spelen, je ziet hetzelfde in Duitsland. De CDU die wil regeren met Afd die doodleuk dat de holocaust een vliegenpoepje was en feitelijk niet zoveel voorstelde.
Wat coalities voortaan moeten doen is die achterlijke regeerakkoorden afschaffen waarbij partijen gewoon hun kleur kunnen houden en niet hun verkiezingsprogramma's hoeven te begraven.
Nee, de Brabantse koehandel, de deal vooraf, is de oorzaak van de (stikstof)crisis. Partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD komen niet uit de lucht vallen, hoe lief een voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid ook overkomt.

En zo mogen we als burgers dagelijks kijken naar politici in een zandbak, die naar elkaar zand gooien.

Ook in Duitsland. Ik denk dan aan een 74-jarige vrouw in Duitsland, die 's morgens om vier op staat (zolang dat nog gaat) om de folders en kranten te bezorgen om te overleven. Ik word daar erg conservatief van.

je kunt daar beter sociaal voor worden. Dan krijgt die vrouw tenminste nog enige kans op verbetering van haar positie.
De wereld is niet zo zwart-wit, sociaal-conservatief bestaat ook.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma feb 10, 2020 10:46 am 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Biertje schreef:
Hume schreef:
Het CDA worstelt met Baudet.

De samenwerking met Forum voor Democratie in de provincie Brabant, doet oude discussies herleven in het CDA. Voorlopig geeft de partijtop groen licht.

Hoe kan het CDA ooit samenwerken met Forum voor Democratie? vraagt voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid Dave Ensberg zich af. “Ik ben geen lid geworden van het CDA om mijn partij een coalitie te zien vormen met een partij die mijn gemengde gezin beschouwt als het symbool van homeopathische verdunning van het boreale ras”. Doe het niet, smeekt Ensberg zijn partij. De Brabantse christen-democraat met Surinaamse wortels is een van de eersten die zich roerden, na het nieuws dat CDA en VVD met FvD onderhandelen over een nieuw provinciebestuur.

Ensberg voorspelt zijn partij een herhaling van het trauma van tien jaar geleden, toen het CDA nationaal in zee ging met de PVV. “Dat heeft onze partij verscheurd. Ik hoop niet dat zo’n fout nog een keer wordt gemaakt”, waarschuwt hij in het Brabants Dagblad. “Forum voor Democratie is Thierry Baudet, die uitspraken doet die rabiaat zijn, seksistisch, fascistisch en racistisch. Partijleden die daar geen afstand van nemen, legitimeren zulke uitspraken.”


https://www.trouw.nl/politiek/verzet-in ... b12f9650a/
Het Conservatisme begint parten te spelen, je ziet hetzelfde in Duitsland. De CDU die wil regeren met Afd die doodleuk dat de holocaust een vliegenpoepje was en feitelijk niet zoveel voorstelde.
Wat coalities voortaan moeten doen is die achterlijke regeerakkoorden afschaffen waarbij partijen gewoon hun kleur kunnen houden en niet hun verkiezingsprogramma's hoeven te begraven.
Nee, de Brabantse koehandel, de deal vooraf, is de oorzaak van de (stikstof)crisis. Partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD komen niet uit de lucht vallen, hoe lief een voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid ook overkomt.

En zo mogen we als burgers dagelijks kijken naar politici in een zandbak, die naar elkaar zand gooien.

Ook in Duitsland. Ik denk dan aan een 74-jarige vrouw in Duitsland, die 's morgens om vier op staat (zolang dat nog gaat) om de folders en kranten te bezorgen om te overleven. Ik word daar erg conservatief van.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 04, 2020 12:58 pm 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Oh ironie...….waar hebben we dit toch allemaal aan verdiend :noo: :

Sylvana Simons wil met Bij1 de Tweede Kamer in
https://www.npostart.nl/sylvana-simons- ... V_15946136

Sylvana Simons wil met Bij1 de Tweede Kamer in. Opnieuw doet ze een gooi naar een Kamerzetel, nadat de vorige poging mislukte.

Deze keer wil ze net zo luid en schaamteloos zijn als Thierry Baudet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 04, 2020 12:04 pm 

Reacties: 217
Bekeken: 1942


Baudet liegt, Trump liegt...…..en daarom rolt op sociale media bijna iedereen al dagen over elkaar heen. Ondertussen liegt de rest zich ook een slag in de rondte door zelf gecreëerde problemen.

Neutrale handhavers en politici, bestaan die eigenlijk nog wel in een land waar we ons zelf in de nesten hebben gewerkt?

Is het probleem niet handhaven of soms overdreven handhaven, waardoor we te maken krijgt met bovenstaande heren?

Ik vraag mij vaak af waar die opstandigheid vandaan komt, waardoor iedere scheet van Baudet en Trump uitgroeit tot een orkaan.

Door ook het leugenachtige van andere politici op sociale media misschien? Die al bezig zijn met de komende verkiezingen? Die met het probleem daklozen en een tekort aan woningen worstelen? Bang voor het klimaat en stikstof zijn? En daardoor de veestapel willen halveren om meer huizen kunnen bouwen?

Of bomen, veel bomen:

Minister Schouten wil komende 10 jaar 37.000 hectare bos erbij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... 00-hectare

Houtoogst
Het bos moet volgens Schouten weer weerbaar worden. Alleen dan kunnen toekomstige generaties er ook van profiteren. Daarvoor is het nodig dat er meer verschillende bostypen en boomsoorten komen.
Schouten wil daarbij ook ruimte houden voor kap. Ze wil zelfs een lichte uitbreiding van de houtoogst. Die moet vooral worden gebruikt voor hoogwaardige toepassingen, zoals de bouw van huizen. Het gebruik van hout om te stoken en energie op te wekken wordt afgebouwd.Vanmorgen las ik een kop in het AD: Harry Mens snapt ‘Marokkaantjes’-ophef niet: Stelletje azijnpissers

,,Hebben mensen niets anders te doen op zondagmiddag? 200.000 van die twitteraartjes. Ik voelde me even Trump.’’We zitten er maar mooi mee, twitteraartjes, politiek of anders, die zich uitspreken over Marokkaantjes, boertjes en stikstofprobleempjes, zich niet druk makend over de centjes.

Het klotst tegen de plintjes en men wringt zich hierdoor in allerlei bochtjes.

Ondertussen slaat de natuur wild om zich heen met virusjes, brandjes en sprinkhaantjes:

Grote zorgen over sprinkhanenplaag Oost-Afrika
https://www.npostart.nl/nieuwsuur/01-02 ... ON_1310695
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 13 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling