Het is nu za maart 28, 2020 10:38 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 24 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za maart 07, 2020 4:09 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Einstein schreef:
Is het niet een beetje vreemd in een democratisch land, dat een politicus de pers laat vervolgen, om wat de pers over hem beweert ? In wat voor land denkt Baudet eigenlijk dat hij woont.. :snooty:
In een land waarin het tegenwoordig heel normaal is om alles via de rechter af te laten dwingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za maart 07, 2020 3:09 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


HvR schreef:

De leden van de PvdA willen in aanloop naar de verkiezingen veel meer met GroenLinks optrekken, maar ze willen geen gezamenlijke kandidatenlijst.

Op het PvdA-congres in Nieuwegein is gestemd over twee voorstellen om nauwer samen te werken met GroenLinks. De meeste leden willen wel toewerken naar een gezamenlijk campagneplan, maar een vergaande lijstverbinding gaat hen te ver.

Eerder deze week kondigden de PvdA, GroenLinks en de SP al aan dat zij gezamenlijk willen proberen de belastingplannen van het kabinet bij te sturen. Met zijn drieën willen rond bepaalde onderwerpen een links blok vormen.


https://nos.nl/artikel/2326163-pvda-led ... lijst.html

Ocharme, kijkend naar de afbeelding van het ledencongres in Nieuwegein lijkt het draagvlak bijzonder mager gezien het aantal lege stoelen.

Nog slechts ca 2% van de kiesgerechtigden is lid van een politieke partij, hoezo draagvlak ? Geen wonder dat men weer gaat samenklonteren.

Je kan een boel van de FvD zeggen maar ze spreken met hun congressen heel wat meer mensen aan.
Deze lege stoelen kunnen veroorzaakt zijn door het coronavirus. Hoewel ik hier ook zie dat de PvdA al lange tijd geen volle zalen meer trekt.

Maar misschien zien veel leden het groene feestje van GroenLinks niet zitten, die hebben nog niet iets in het water zitten.

Diederik Samsoms ‘crazy journey’ met de Green Deal als rechterhand van commissaris Timmermans
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b4b6481b/

‘Bevrijdingsfeestje’
Onbewust boort Samsom een laag ­enthousiasme aan die door vijf crisisjaren (eurocrisis, Griekse crisis, ­migratiecrisis, terreuraanslagen) is weggezakt. De vergadering was een ‘bevrijdingsfeestje’, zegt een deel­nemer. ‘Het juk van de crisis werd afgeworpen.’ Wat overheerst is een ‘heroïsch’ gevoel. ‘Ongekend’, zegt Samsom na afloop tegen een naaste medewerker. ‘Ik weet niet wat ze hier in het water doen, maar iedereen denkt groen. Iedereen wil aanhaken.’Bevrijdingsfeestje met briefjes van 100 en 200 euro , de vernieuwde groene en goudgele briefjes zijn voorzien van een speciaal smaragdgroen cijfer en een hologram met kleine €-tekens en het portret van de mythologische figuur Europa.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: do maart 05, 2020 3:04 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

het zou beter zijn als het rechtssysteem dat al behoorlijk overwerkt is zich niet met dit soort futuliteiten zou hoeven bezig houden.


Mee eens.

Steel niet!
Moord niet!
Lieg niet!

En wees een kerel als je in de politiek zit.
En buiten de politiek, al lijkt mij dit gevoelsmatig heel moeilijk:

Denk-Kamerleden niet vervolgd voor moordbeschuldiging tegen militairen
https://nos.nl/artikel/2325722-denk-kam ... airen.html

Vakbond mogelijk naar rechter

De militaire vakbond ACOM laat het er niet bij zitten. "We vinden dit weer een trap na, niet van de Kamerleden maar van het Openbaar Ministerie", zei voorzitter Jan Kropf in het NOS Radio 1 Journaal. "Dit betekent dat iedereen, militairen maar ook politieagenten, die in de lijn van hun werk een slachtoffer maakt een moordenaar is."

Kropf stelt dat je met de redenering van het OM militairen die op missie gaan van poging tot moord kunt beschuldigen. "Ik vind dat een hele rare kwalificatie."

Vakbond ACOM overweegt naar de rechter te stappen om het OM tot vervolging van de Kamerleden te dwingen. "Wat natuurlijk de discussie is, is of het vrij mogen spreken in een Kamerdebat betekent dat je dit moet toelaten. Want waar ligt dan de grens?"

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: do maart 05, 2020 2:17 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


kwaaisteniet schreef:
Doe je best Lies.
Daar gaat het toch om in de politiek, de zetelwinst. Misschien moet je Baudet gaan prijzen, want een opvoeder is een stakker die in 't duister tast volgens Wim Sonneveld.

wim sonneveld - de jongens
https://www.youtube.com/watch?v=taPkaLphBPE

http://www.youtube.com/watch?v=taPkaLphBPE

Blijven lachen ("Je haalt de kwal binnen of het Sinterklaaaaaaaaas is..... ik prees hem regelrecht het graf in") een wapen tegen de ziekte COVID-19 en tegen het politiek gekrakeel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: do maart 05, 2020 12:44 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


En...….is de partij van Baudet inmiddels al gekelderd in de peilingen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 25, 2020 11:53 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Biertje schreef:
Speciaal voor kwaaisteniet, hoe een kut Volkskrant-journalist Bert Wagendorp het demoniseren van Baudet door Nathalie Righton goedpraat en hoe verrot de NPO is.

Volkskrant-verslaggever Natalie Righton debuteerde zondag als presentatrice van Buitenhof, het politieke interviewprogramma van VPRO, Avrotros en BNNVara – apetrots verspreidde de Volkskrant afgelopen week het nieuws, iets wat je de NOS nou nooit ziet doen wanneer een televisiejournalist ook voor de krant gaat werken. Goed, zo liggen de verhoudingen; ik zat er klaar voor, want het was wel onze Natalie op de tv.

Voor het tweede item van de uitzending schoof Henk Otten van de Groep Otten aan tafel. Het gesprek zou gaan over het Ceta-verdrag. Maar eerst wilde Righton iets anders weten: wat Otten dacht van de opmerkingen van zijn oude strijdmakker T. Baudet, vorige week dinsdag in de Tweede Kamer, over een ‘vooropgezet plan om het blanke, Europese ras te vervangen door Afrikaanse emigranten’.

Ze verwees naar een lang en verward betoog tijdens een debat over de Europese begroting. Daarin had Baudet het over een complot: het geld van de EU gaat naar het opzetten van veerdiensten waarmee Afrikanen worden overgezet naar Europa om zo de nationale Europese identiteiten te verzwakken en de natiestaten naar de ondergang te voeren. Dat was niet gering. Lodewijk Asscher (PvdA) vroeg om nadere toelichting, want Baudets woorden kwamen hem behoorlijk rechts-radicaal voor. T. Baudet zette zijn college Samenzweringen nog even voort en voerde het ad absurdum met de bewering dat de geschiedenis van WO II verkeerd werd geïnterpreteerd, dat natiestaten nooit andere natiestaten zouden veroveren, want waarom zouden ze dat doen, er woonden immers in Denemarken andere mensen dan in Nederland.

Ja, namelijk Denen. Zoals er in 1940 in Duitsland veel Duitsers woonden en in Engeland veel Engelsen.

Om 13.24 uur, Buitenhof was nog geen half uur afgelopen, liet Baudet een woedende tweet. De woorden die Natalie Righton hem in de mond had gelegd waren ‘schandelijke leugens’, hij had dit ‘ABSOLUUT NIET ZO GEZEGD’ en hij eiste binnen een uur rectificatie; bleef die uit dan spande hij een kort geding aan.

Ik zette meteen de eierwekker. Nu werd het spannend.

T. Baudet had de woorden van Righton inderdaad niet letterlijk zo gezegd. Maar de strekking van zijn woorden viel moeilijk anders te interpreteren dan haar korte samenvatting deed vermoeden – de redacteur die het item had voorbereid had het nog wel wat scherper kunnen aanzetten zonder de waarheid geweld aan te doen.

Voor de eerste keer toonde T. Baudet zich namelijk in de Kamer in alle openheid de radicaal-rechtse complotdenker die hij is en tevens werkte hij zijn omstreden theorie van de homeopathische verdunning verder uit.

Alleen schrikt T. Baudet vaak van de ophef die zijn woorden veroorzaken, waarna hij de schade weer moet beperken door ze af te zwakken, onnozel te verklaren dat hij het heel anders had bedoeld, met een stalen gezicht te beweren dat zijn Forum tegen elke vorm van racisme is of vol in de aanval te gaan en te dreigen met een kort geding.

Altijd maar diezelfde hetzerige riedel, de pogingen te verhullen wie hij echt is, de gecoiffeerde logica, dat air van de redelijkheid zelve, dat overspannen wereldbeeld, de duistere hersenspinsels en enge theorietjes.

Toe maar, Thierry, draai er niet langer omheen, kom uit de kast, jongen!

Intussen werd het dankzij T. Baudet natuurlijk wel een prima debuut van Natalie Righton, die op deze manier snel in beeld komt voor Op1.


https://www.topics.nl/toe-maar-thierry- ... 4064077vk/


Maar er nu gaat er echt iets rollen:

Reactie n.a.v. gesprek met Henk Otten
23 februari 2020

Buitenhof is een journalistiek programma dat onafhankelijk van welke politieke invloed dan ook wordt gemaakt. De redactie hecht grote waarde aan de zorgvuldigheid van het journalistieke proces.

In de uitzending van zondag stelt presentator Natalie Righton in haar gesprek met Dhr. Otten de vraag: “Thierry Baudet baarde deze week in de Tweede Kamer opzien door te zeggen dat hij denkt dat de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse migranten. Dat zorgde ervoor dat de vice-premier De Jonge afgelopen vrijdag zei dat is wel heel radicaal taalgebruik, en ik wil eigenlijk iedereen oproepen zich daar tegen uit te spreken. Wat vindt u daarvan?

In het Tweede Kamerdebat ontstond afgelopen week commotie bij enkele Tweede Kamerleden naar aanleiding van enkele uitspraken van Dhr. Baudet. Onder meer ging het om de volgende uitspraken: “De Europese Unie is een staat in wording. Al dat geld gaat naar de wording van die staat. Dus naar het regelen van buitenlandse politiek. Naar het opzetten van veerdiensten om immigranten uit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn.” Later in het debat stelt Dhr. Baudet dat het doel van de EU is “om de Europese bevolking tot één amalgaan te maken” en “het doel is het verzwakken van de Europese, traditionele identiteiten” en ”ik ben ervan overtuigd dat het idee [is] om de natiestaten te verzwakken door massale migratie”. Als bron verwijzen we naar de transcripties van het kamerdebat.
De uitspraken van Baudet leidden tot verontwaardigde reacties van Lodewijk Asscher en Rob Jetten.

Doel van de vraag aan Henk Otten was om een reactie te vragen over de ontstane ophef. De woordkeuze bij die vraagstelling is een juiste parafrasering van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp) als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en Minister De Jonge.


https://www.vpro.nl/buitenhof/lees/nieu ... -2020.html

En dan Righton in de uitzending: Is Henk Otten de redden engel in het kabinet (Voor CETA)? Maar mevr. Righton, nee natuurlijk. Immers, als Otten zou besluiten om vóór te stemmen voor dat verdrag komt de coalitie 4 zetels tekort. Het was dus niet nodig om deze vraag te stellen.

Natuurlijk had Righton ook zich af kunnen vragen waarom De Jonge met een radicaal in zee wil als het gaat om de provincie Brabant? Maar nee, dat was te ver gezocht.
Te ingewikkeld, vooral in Brabant waar men de politiek gegijzeld heeft door jaren maar aan één knop (de boerenknop) te willen draaien om de problemen op te lossen. Net zo ingewikkeld als dat Otten denkt dat er nog veranderingen kunnen worden aangebracht in het CETA-verdrag.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 25, 2020 11:26 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


kwaaisteniet schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Het geklaag van kwaaisteniet doet mij niet zoveel, maar wel dat het onderwijspersoneel tegenwoordig het ontbijt moeten regelen van kinderen en de opvang, want vaak worden ze niet opgehaald.

Geloof dat die bezeten Baudet daar ook ooit een mening over had.

Mijn 'geklaag' was maar een grapje naar Biertje.
Ik vind het juist bijzonder leuk dat de kleinkinderen ons opzoeken als ze even veel tijd ter beschikking hebben.
Ze hebben tal van andere keuzemogelijkheden.
Blij als ze komen en blij als ze weer vertrekken, ik begreep dat wel....het was lachen. Deed me een beetje denken aan meneer Barendse:

Thuiszorg? Nee, dank u! - Van Kooten en De Bie
https://www.youtube.com/watch?v=oLdz4YHuNic

http://www.youtube.com/watch?v=oLdz4YHuNic

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 25, 2020 10:34 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Biertje schreef:
kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
Ik zou niet weten waarom cursussen buiten lestijd moeten. Heb jij een idee waarom dat zou moeten zijn?

Dat is zo duidelijk als wat.
Dan krijg ik de kleinkinderen niet op mijn dak.
Die verwende ouders ook, die denken dat lerearen alles maar in hun vrije tijd cursussen maar moeten doen
Verwende of drukke ouders. Ik zeg weleens tegen mijn zus in het onderwijs dat er een tijd kan komen waarin het onderwijspersoneel de kinderen zelf ook nog moet verwekken door tijdgebrek van anderen.

Het geklaag van kwaaisteniet doet mij niet zoveel, maar wel dat het onderwijspersoneel tegenwoordig het ontbijt moeten regelen van kinderen en de opvang, want vaak worden ze niet opgehaald.

Geloof dat die bezeten Baudet daar ook ooit een mening over had.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma feb 24, 2020 11:40 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
Voor de politicus Baudet is dit geen nepnieuws maar doet hij het voorkomen alsof zijn (voort)bestaan er mee gemoeid is.
Verder is het weer flink lachen geblazen natuurlijk.
Ik ga er maar eens lekker voor zitten.

Het is al bij voorbaat bekend wat de rechter hier op zal vonnissen:
Mijnheer Baudet als U van mening bent dat U als politicus verkeerd bent geciteerd of geïnterpreteerd staat het U geheel vrij om dit publiekelijk nader bekend te maken. Dit is geen zaak die in de rechtszaal thuishoort. Dat is Uw taak als bekend politicus. (of vergelijkbaar)

De staatsomroep mevrouw heeft gelogen. Het is een patroon van demoniseren dat we eerder bij Fortuyn ook al zagen. Wat er toen gebeurde is bekend, en kwaaisteniet vindt het wel lachen geblazen. Inderdaad maar eens tijd dat een rechter hier naar kijkt.
Ik krijg zo langzamerhand medelijden met rechters die nu ook nog moeten oordelen welke kant de kiezers moeten kiezen. En met Buitenhof die probeert journalistieke programma's te maken, onafhankelijk van welke politieke invloed dan ook. Kijkend naar het gevecht om de kiezer en de kijker in deze tijd, is het dan om te lachen of om te huilen?

Onafhankelijk bestaat niet en daarom was WNL op zondag gisteren leuker om te kijken
https://www.npostart.nl/wnl-op-zondag/2 ... #938210ec6

Om ong. 48.00 over dwarsdenkers, en rebellen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo feb 23, 2020 10:18 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


HvR schreef:
Lies schreef:
kwaaisteniet schreef:
Drama-queen Baudet stapt naar de rechter.
Het is logisch dat hij als half Waalse super narcist alle aandacht opeist. Maar nu maakt hij het toch wel weer erg bont.
Omdat een interviewster op Buitenhof hem verkeerd geciteerd en of geïnterpreteerd zou hebben wil hij maar de rechter stappen omdat Buitenhof de uitlatingen van de presentatrice (nog) niet heeft gerectificeerd.
Natuurlijk heeft zij een eigen interpretatie van zijn speech in de tweede kamer gegeven. Maar om een paar woorden zo hoog op te spelen en naar de rechter te stappen toont wel weer aan dat de man totaal geen verstand heeft van politiek bedrijven.
Als politicus moet je nu eenmaal een dikke huid en een gladde rug hebben en niet om ieder wissewasje zo'n drama creëren.
Wat een hysterische aanstellerij is dat nu weer.
Als je vindt dat je niet correct geciteerd en of geïnterpreteerd bent maak je eenvoudig in het openbaar duidelijk wat je wel gezegd hebt en wat je er mee bedoelde.
Daarmee is de kous af.
In het vervolg zal die dame zich wel vergewissen wat er letterlijk is gezegd en meer de vraag oproepen wat hij daar dan wel mee bedoelde.


Pim Fortuyn had ook een dikke huid en gladde rug en kon zich bovendien prima verdedigen. Hoe dat afgelopen is weten we ook.


Het is alweer zolang geleden.... Wat is er eigenlijk veranderd sindsdien ?
Niets.

SP-fractie geeft dartbord met Baudet als afscheidscadeau aan opgestapte fractievoorzitter
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/219146/S ... voorzitter

Kluit stapte vorige maand op uit de gemeenteraad. Aanleiding was een tweet waarin hij Forum voor Democratie-leider Baudet een nazi noemde. De SP nam afstand van die uitspraak, waarna Kluit per direct opstapte als raadslid en fractievoorzitter. Hij is op de achtergrond nog wel actief voor de fractie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: zo feb 23, 2020 9:49 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


kwaaisteniet schreef:
Drama-queen Baudet stapt naar de rechter.
Het is logisch dat hij als half Waalse super narcist alle aandacht opeist. Maar nu maakt hij het toch wel weer erg bont.
Omdat een interviewster op Buitenhof hem verkeerd geciteerd en of geïnterpreteerd zou hebben wil hij maar de rechter stappen omdat Buitenhof de uitlatingen van de presentatrice (nog) niet heeft gerectificeerd.
Natuurlijk heeft zij een eigen interpretatie van zijn speech in de tweede kamer gegeven. Maar om een paar woorden zo hoog op te spelen en naar de rechter te stappen toont wel weer aan dat de man totaal geen verstand heeft van politiek bedrijven.
Als politicus moet je nu eenmaal een dikke huid en een gladde rug hebben en niet om ieder wissewasje zo'n drama creëren.
Wat een hysterische aanstellerij is dat nu weer.
Als je vindt dat je niet correct geciteerd en of geïnterpreteerd bent maak je eenvoudig in het openbaar duidelijk wat je wel gezegd hebt en wat je er mee bedoelde.
Daarmee is de kous af.
In het vervolg zal die dame zich wel vergewissen wat er letterlijk is gezegd en meer de vraag oproepen wat hij daar dan wel mee bedoelde.
Pim Fortuyn had ook een dikke huid en gladde rug en kon zich bovendien prima verdedigen. Hoe dat afgelopen is weten we ook.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: do feb 20, 2020 1:35 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


En zo worstelen velen met de gesprekken in de Tweede Kamer. Zo wil Tjeerd de Groot van D66 van Carola Schouten weten hoe de minister ermee omgaat als Brabant op slot komt te zitten als de aankomende rechtse coalitie niet aan de natuurverplichtingen kan voldoen.

Minister Schouten vindt dat D66 er zelf ook bij is nu Brabant in deze situatie zit. Als het college verandert, is dat een zaak van de provincie zelf. "Ik heb als minister afspraken met provincies. Daar hou ik ze aan, wat voor college er ook zit."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 18, 2020 6:55 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Religie...…..al het oude wordt overboord gekieperd, we gaan voor het nieuwe en zingen samen :).

I'm a believer - oefening

En nu ben ik om, Now I'm a believer
Nu zeg ik kom
Geef mij een advies
ik ben om oe-oeh, I'm a believer
ik doe niets liever dan dat ik bespaar.

In Gouda doen ze dus echt aan Klimaatreligie met samenzang en alles
https://tpo.nl/2020/02/18/in-gouda-doen ... en-alles/#

Zingen in Gouda, omdat ze van het gas af gaan. Moeten we het nog wel over Baudet hebben?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za feb 15, 2020 11:27 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Het is overleven, ook een stem op Baudet of op al het nieuwe dat nog gaat volgen.

Gevolgen voor natuur
Lopend over het wad laat Van der Heij van de Waddenvereniging zien wat volgens hem de gevolgen zijn. Hij stopt op een stuk waar allemaal kleine wormpjes naar boven komen. "Dit zijn kokerwormpjes. Die kunnen een rif vormen en dan komt de bodem hier helemaal omhoog. Andere dieren schuilen daar, leggen daar eitjes. Maar als je daar met een garnalennet overheen gaat, kunnen die riffen zich niet goed ontwikkelen."

Dat bestrijdt vissersvoorman Pim Visser. "Het effect van een storm als Ciara is veel groter dan het effect van die lichte garnalennetten. Wij proberen in Nederland alles in cijfers en procedures te vatten, maar de natuur gaat z'n eigen gang."Cijfers, procedures en controle:

Column: Democratische controle op natuursubsidie ontbreekt
https://www.akkerwijzer.nl/artikel/2367 ... ontbreekt/

Hoe goed controleren provincies of de miljoenen euro’s die ieder jaar uitgegeven worden aan natuurbeheer ook daadwerkelijk goed worden besteed? En sturen provincies genoeg om meer middelen in te zetten binnen de Natura 2000-gebieden als bevoegd gezag? Op die vragen probeerde ik de afgelopen maanden antwoorden te krijgen. Dat was lastiger dan ik dacht, terwijl het heel hoopvol begon bij gedeputeerde Henk Jumelet van de Provincie Drenthe.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: za feb 15, 2020 11:01 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Lies schreef:
Biertje schreef:
Lies schreef:
Nee, de Brabantse koehandel, de deal vooraf, is de oorzaak van de (stikstof)crisis. Partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD komen niet uit de lucht vallen, hoe lief een voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid ook overkomt.

En zo mogen we als burgers dagelijks kijken naar politici in een zandbak, die naar elkaar zand gooien.

Ook in Duitsland. Ik denk dan aan een 74-jarige vrouw in Duitsland, die 's morgens om vier op staat (zolang dat nog gaat) om de folders en kranten te bezorgen om te overleven. Ik word daar erg conservatief van.
Het CDA wist vanaf het begin de hoge derogatie- en stikstofproblemen en stak haar kop in het zand. Totdat ene Volleboer aan de bel trok bij de RvS en toen het kabinet teruggefloten werd en het CDA in Brabant met een probleem zat en een hervorming waar ze niet achter stand. Dus het CDA stapte eruit en ging toen maar over rechts. En nou zijn de rapen ineens gaar.
Iedere partij hield zich bezig met het groene Paard van Troje, extra moeilijk voor een partij als het CDA met altijd al twee stromingen. In Duitsland zie je dit ook al lange tijd. Dat is niet de kop in het zand steken, dat is redden wat er te redden valt als je de kikkers niet meer in de kruiwagen kunt houden. Mij verwondert de opkomst van partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD dan ook niet, men drijft mensen tot het uiterste. Je hoopt het niet, maar ik denk dat de vis duur betaald wordt, hieronder weer een koehandel:

Urker vissers leggen bom onder Noordzeeakkoord
https://www.rd.nl/urker-vissers-leggen- ... -1.1630850

„Volgens het akkoord wordt 12 procent van de Noordzee gesloten voor de visserij, waaronder het voor ons belangrijke Friese Front. De natuurorganisaties hebben dat geclaimd als compensatie voor de windparken. Maar dat zou betekenen dat wij onze beste visbestekken kwijt raken. Dat kunnen we niet accepteren”, zegt Van Urk.En boeren zitten je nogal hoog hé Biertje :), het is ene Vollenbroek die nog wel even bezig is totdat iedereen de broek vol heeft. Die behoort tot een nieuw soort herenboer. En herenboeren staan bij mij bekend als edellieden die het communisme op het Groningse platteland hebben laten groeien.
En nadat de Urker vissers een bom hadden gelegd onder het Noordzeeakkoord, kon je er op wachten dat er bommen worden gelegd door de tegenpartij.

Garnalenvissers veel te actief in Wadden- en Noordzee, overheid deed niets
https://nos.nl/artikel/2323114-garnalen ... niets.html

Het is een eeuwige discussie tussen vissers en natuurbeschermers of garnalenvisserij schade aanbrengt. De wetenschap kan nauwelijks uitsluitsel geven. Wetenschappers verwachten wel dat er natuurschade is, maar hoeveel is onduidelijk. Ze proberen al jaren een niet-bevist stuk zee te vergelijken met een stuk dat wel wordt bevist. Dat lukt niet. Onderzoekers van de Wageningen University klagen dat er nog steeds wordt gevist in gebieden die officieel voor de visserij zijn gesloten. Dat maakt goed onderzoek onmogelijk.En dan deze zin in het artikel: Toezichthouder NVWA staat vrijwel machteloos tegenover de garnalenvissers, of deze: Dat maakt goed onderzoek onmogelijk.

Treurig, net zo treurig als het gedoe in Zeeland over de verhuizing van de mariniers. Op den duur gaan bommen af zonder iets goed te hebben uitgezocht. Baudet mag hier dan neergezet worden als een leugenaar, maar zou het van de zittende macht niet eerlijker zijn om te zeggen dat je iets ook kapot kunt regelen en dat boeren en vissers van land en water moeten worden geknikkerd? Voor woningbouw, zonneparken, windmolens, zeereservaten, bos, recratiecentra en mega-distributiecentrums?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: wo feb 12, 2020 2:10 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


kwaaisteniet schreef:
Wat mij betreft had die FDP-er rustig kunnen blijven zitten.
Onbegrijpelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren.
De FDP is een eerbiedwaardige liberale politieke partij.
Het is eerder onbegrijpelijk dat de AFD deze man steunde.
Dat is toch niet onbegrijpelijk, wat doe je als AFD als je eigen kandidaat geen schijn van kans maakt? In het praatprogramma van Anne Will, waar al het onbegrijpelijke voorbij kwam, werd ze dat verweten.

Valt het handelen van de AFD nu onder een samenwerking met andere partijen, of heeft de AFD gekozen wat ze het beste leek voor eigen partij? Ik denk het laatste, en begrijp daarom de ontstane situatie ook niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: wo feb 12, 2020 10:19 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


HvR schreef:
Lancelot schreef:
Wat heeft Ramelow voor verschrikkelijke dingen op zijn geweten behalve zijn werkzaamheden voor Die Linke dat samenwerking met Die Linke in Thüringen niet wenselijk is?


Hoe is dat anders voor AfD dan ?

'Cordonnes sanitaire' zijn een buitengewoon slecht idee, want wie bepaalt wat sanitaire is en wat niet.... ?
Het zijn noodgrepen, omdat ook in Duitsland het politieke midden aan het verdwijnen is. Eigenlijk zie je dit in heel Europa, waar we inmiddels leven van dagelijkse ophef en bedreigingen. De mond vol over stabiliteit in Europa, maar dit lijkt steeds verder weg te waaien. Politici gaan mee met het klimaat, na storm Ciara, komt opvolger Dennis.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 11, 2020 11:32 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Timmermans over rechts-extremisme en communisme en ziet de bui ook hangen:

Timmermans waarschuwt tegen samenwerken met 'extreem-rechts'
https://nos.nl/artikel/2322436-timmerma ... echts.html

'Niet één antwoord'
Timmermans maakt zich zorgen over de toenemende bereidheid bij partijen om in gesprek te gaan met extreem-rechtse partijen. Hij ziet dat de gesprekken overal in Europa plaatsvinden. "Natuurlijk kan je niet op Europese schaal één antwoord verzinnen, want die partijen zijn ook allemaal anders.

En ik vind het niet fair om partijen als Forum over een kam te scheren met de AfD."
Timmermans refereert aan gesprekken die de VVD en het CDA in Brabant voeren met Forum voor Democratie over de vorming van een coalitie. Vooral binnen het CDA is verdeeldheid over samenwerking met Forum.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: di feb 11, 2020 10:12 am 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Biertje schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Het Conservatisme begint parten te spelen, je ziet hetzelfde in Duitsland. De CDU die wil regeren met Afd die doodleuk dat de holocaust een vliegenpoepje was en feitelijk niet zoveel voorstelde.
Wat coalities voortaan moeten doen is die achterlijke regeerakkoorden afschaffen waarbij partijen gewoon hun kleur kunnen houden en niet hun verkiezingsprogramma's hoeven te begraven.
Nee, de Brabantse koehandel, de deal vooraf, is de oorzaak van de (stikstof)crisis. Partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD komen niet uit de lucht vallen, hoe lief een voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid ook overkomt.

En zo mogen we als burgers dagelijks kijken naar politici in een zandbak, die naar elkaar zand gooien.

Ook in Duitsland. Ik denk dan aan een 74-jarige vrouw in Duitsland, die 's morgens om vier op staat (zolang dat nog gaat) om de folders en kranten te bezorgen om te overleven. Ik word daar erg conservatief van.
Het CDA wist vanaf het begin de hoge derogatie- en stikstofproblemen en stak haar kop in het zand. Totdat ene Volleboer aan de bel trok bij de RvS en toen het kabinet teruggefloten werd en het CDA in Brabant met een probleem zat en een hervorming waar ze niet achter stand. Dus het CDA stapte eruit en ging toen maar over rechts. En nou zijn de rapen ineens gaar.
Iedere partij hield zich bezig met het groene Paard van Troje, extra moeilijk voor een partij als het CDA met altijd al twee stromingen. In Duitsland zie je dit ook al lange tijd. Dat is niet de kop in het zand steken, dat is redden wat er te redden valt als je de kikkers niet meer in de kruiwagen kunt houden. Mij verwondert de opkomst van partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD dan ook niet, men drijft mensen tot het uiterste. Je hoopt het niet, maar ik denk dat de vis duur betaald wordt, hieronder weer een koehandel:

Urker vissers leggen bom onder Noordzeeakkoord
https://www.rd.nl/urker-vissers-leggen- ... -1.1630850

„Volgens het akkoord wordt 12 procent van de Noordzee gesloten voor de visserij, waaronder het voor ons belangrijke Friese Front. De natuurorganisaties hebben dat geclaimd als compensatie voor de windparken. Maar dat zou betekenen dat wij onze beste visbestekken kwijt raken. Dat kunnen we niet accepteren”, zegt Van Urk.En boeren zitten je nogal hoog hé Biertje :), het is ene Vollenbroek die nog wel even bezig is totdat iedereen de broek vol heeft. Die behoort tot een nieuw soort herenboer. En herenboeren staan bij mij bekend als edellieden die het communisme op het Groningse platteland hebben laten groeien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!

Geplaatst: ma feb 10, 2020 2:59 pm 

Reacties: 622
Bekeken: 7678


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Het is helaas een utopische gedachte dat je als maatschappij het aantal van dit soort en soortgelijke gevallen naar nul kunt terugbrengen.


Klopt. Maar het zijn er dan ook geen nul. Verre van dat. We zullen er wel alles aan moeten doen om het zo dicht mogelijk bij 0 te krijgen.

Ik ben het daar mee eens. Alleen weten we van jou dat jij te pas, maar vooral te onpas, met dit soort zaken op de loop gaat en als we twee pagina's verder zijn we al moeten geloven dat er in Duitsland honderduizenden bejaarden folders lopen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
Er zijn er ook bij die lege flessen zoeken en inleveren. Hoe zou het gevoel zijn in delen van de voormalige DDR, denkend aan gedoe in Thüringen? Het is nl niet niets om een heel land in je eigen systeem in te passen.

Annegret Kramp-Karrenbauer gooit de handdoek in de ring. Misschien wel door het gekrakeel gisteravond in de uitzending van Anne Wil,

Anne Will - 09.02.2020 - Wahl-Eklat in Thüringen - welche Konsequenzen hat der Tabubruch?
https://www.youtube.com/watch?v=dF0pQFIrffk

http://www.youtube.com/watch?v=dF0pQFIrffk

Of door CDU-man Lars-Jörn Zimmer
https://www.zdf.de/politik/berlin-direk ... r-100.html

CDU-Vize-Fraktionschef in Sachsen-Anhalt, Lars-Jörn Zimmer, will die AfD als Partner nicht grundsätzlich ausschließen: Damit stoße man 25 Prozent der Wähler vor den Kopf. Das müsste auch die Parteispitze in ihrem "Elfenbeinturm" akzeptieren.Elfenbeinturm, iets anders dan mijn eerder genoemde zandbak. CDU en ook het CDA jagen het midden naar de flanken.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 24 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling