Het is nu za maart 28, 2020 10:44 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 16 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: PFAS is geen probleem.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: do maart 05, 2020 8:18 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Rightnow schreef:
Er zijn ook natuurlijke koolwaterstoffen... en het fijne over PFAS: https://jaaphanekamp.com/blog/chemistry ... ezondheid/


Uit het artikel van Jaap Hanekamp:

Politici en ambtenaren houden zich het liefst bezig met zaken die op geen enkele wijze meetbaar zijn in termen van, in dit geval, gewonnen gezonde levensjaren bij een strenge PFAS norm. Of wat te denken van natuurbescherming en emissiebeperkingen van stikstofverbindingen? De vraag stellen is haar beantwoorden. Want politici willen niet worden afgerekend op hun beleid. Stel je voor. Hoe onmeetbaarder hoe beter. (Klimaatbeleid iemand?)En een nieuw artikel van hem over het geworstel:

Lesgeven, media en het RIVM
https://jaaphanekamp.com/blog/science/e ... -het-rivm/

Het is een goede ontwikkeling in onze samenleving dat steeds meer ‘buiten-experts’ zich aandienen om serieus werk te verzetten ten aanzien van onderzoek dat beleid onderbouwt.

Dat vraagt inderdaad meer werk van instituties zoals het RIVM. En het is méér dan stem en tegenstem: het gaat om betrokkenheid van burgers met verstand van zaken bij het onderzoeksproces naar deugdelijke onderbouwing van beleid dat iedereen in Nederland raakt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo feb 19, 2020 5:55 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Kan het bijna niet meer verdragen, eerst de boel slopen...….en daarna excuses:

Van Veldhoven maakt excuses voor PFAS-malaise
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1569394 ... as-malaise

Minister Stientje van Veldhoven (Milieu) heeft voor het eerst excuses gemaakt voor de PFAS-malaise. Baggeraars, bouwers en het grondverzet kwamen massaal in de problemen door strenge milieuregels van de D66-bewindsvrouw.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: za nov 23, 2019 10:42 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


We moet af van het getob, geklaag, geruzie en het demoniseren van elkaar zegt wethouder Willemien Vreugdenhil (CDA) van de gemeente Ede. Wonend tussen twee dorpen, waar het ook een kunst is om iedereen er bij te houden en samen op te trekken om iets van de grond te krijgen, begrijp ik haar beter dan de landelijke politici. Over de ministers zegt ze, ze moeten allemaal leiders zijn, niet alleen naar premier Rutte wijzen, waarbij ze uitstralen er voor allen in dit land te zijn.

Dick Veerman interviewt Willemien Vreugdenhil
https://www.youtube.com/watch?v=LDNtjGYigRA

http://www.youtube.com/watch?v=LDNtjGYigRA

Vreugdenhil waarschuwde al jaren geleden bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voor de problemen rond stikstof waar Nederland nu middenin zit.
In de zomer van 2018 kreeg ze een motie geaccepteerd. Veel is er niet mee gedaan, maar in Ede startte zij met een gebiedsgerichte aanpak en 'moedige gesprekken'. Ze pleit vol vuur voor een inclusief gesprek met alle betrokkenen in plaats van politieke polarisaties die het land verlammen. Dat zal lokaal moeten.
In Ede is het vergunningenloket allang weer open. Vreugdenhil durft dat aan omdat ze zelfs van de bouw eist dat die natuurinclusief is.Koehandel met vergunningen: bedrijven shoppen bij boeren
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/ ... bij-boeren

Door de stikstofproblematiek zit het land voor een deel op slot; nieuwe vergunningen kunnen niet worden afgegeven en daardoor lopen projecten in de bouw, in het verkeer en in de natuur in het honderd. Door boeren te vragen om stikstofruimte te verkopen kan een project dan toch doorgaan. Dat heet extern salderen.

Een slechte zaak volgens Vreugdenhil. 'Wij willen dat een bedrijf zelf de stikstof compenseert, tenzij het echt niet anders kan.' Bovendien zijn de landbouwgronden volgens Vreugdenhil hard nodig. 'Anders hebben we over twintig jaar wel een elektrische auto, maar geen eten.'Eigenlijk zegt ze 'stop het tegen elkaar uitspelen', na een week het nieuws volgend over allerlei onderwerpen doen we niets anders. De nuchtere kijk op zaken is zoek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 8:39 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


En we doen er nog een schepje bovenop:

LTO Noord stuurt brandbrief Natura 2000-habitats
https://www.ltonoord.nl/provincie/regio ... 0-habitats

LTO Noord roept minister Carola Schouten dringend op geen extra habitats en soorten aan Natura 2000-gebieden toe te voegen nu er in Nederland een stikstofcrisis is. Volgens LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins moet eerst sprake zijn van een 'gedegen afweging van belangen', zo schreven we in een brandbrief naar het ministerie van LNV.

Reden voor het schrijven van de brandbrief zijn ontwikkelingen rond Natura 2000-gebied Oudegaasterbrekken, Fluessen en omgeving in Zuidwest-Friesland. Er zijn aanwijzingen dat het ministerie binnen 'enkele weken' twee stikstofgevoelige habitats wil toevoegen aan het gebied. Dat het Natura 2000-gebied hiermee een stikstofgevoelig gebied wordt heeft grote gevolgen voor zeker vijfhonderd agrarische bedrijven in het gebied, zegt LTO Noord-beleidsadviseur Roel Visser. Ook verwacht hij dat bouwwerkzaamheden op de Afsluitdijk gevaar oplopen door de aanwijzing.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 8:24 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Dat dacht ik gisteren ook, in het buiteland zullen ze ons wel uitlachen.

Annie Schreijer: ‘Door andere landen uitgelachen om stikstofregels in Nederland’
https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/ ... ~a0d396f1/

Annie Schreijer schreef in 2015 al het rapport Land in de knel, over de grote problemen die ons land te wachten stonden vanwege de invoering van het Europese natuurbeleid. Toen luisterde niemand. Het Europarlementslid zet nu nog één keer alles op alles om gehoor te vinden en overweegt zelfs een vertrek uit het CDA.

Het zit Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde hoog: de stikstofcrisis waar Nederland op dit moment in verkeert en de grote gevolgen die dat heeft voor de agrarische sector. Als lid van het Europees Parlement voor het CDA roept ze het al jaren: Nederland komt in de knel door de manier waarop het Europese natuurbeleid in Nederland is ingevoerd. "Vertegenwoordigers van andere landen in het Europees Parlement lachen mij uit vanwege onze strenge regels. 'Het kan niet wat in Nederland gebeurt', zeggen ze."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 8:16 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Biertje schreef:
Rightnow schreef:
Ja Biertje je hebt een preoccupatie met zakkenvullen. Maar het zakkenvullen wat elders bestaat is nu bij PFAS niet aan de orde. Dat de huizenmarkt bijvoorbeeld niet in woonruimte voorziet, zal ook wel met zakkenvullen te maken hebben en heb ik vaak genoeg aangekaart. Maar nu voelt het als off-topic.

De VVD faciliteert het PFAS drama EN ook doen ze niet genoeg om bouwruimte beschikbaar te krijgen. In beide gevallen zal het wel zo zijn dat kapitalisten hun zakken vullen maar de oplossing is niet de kapitalisten opsluiten, maar de regels normaal vaststellen, bijvoorbeeld PFAS norm zoals al langer wordt geadviseerd, en verplichte quota per provincie en gemeente om bouwgrond te organiseren.

Dat de kapitalisten dat niet leuk vinden, daar mag jij dan plezier aan beleven maar mij gaat het er om dat we kunnen bouwen en kunnen wonen.
Je wilt maar niet begrijpen dat eventuele fondsen om natuur- of andere schade te herstellen voor het grootste deel hun doel niet bereiken en er gewoon een grabbelton is gemaakt.. Dankzij het faciliteren van zakkenvullers. Nederland en de EU vormen beiden een grabbelton.

https://www.platform-investico.nl/artik ... verspeeld/

Zie ook
We begrijpen je wel, maar wij kijken naar andere grabbelaars die heel Nederland op slot zetten. Ik denk nu weleens dat die boer met zijn tractor het niet bij die deur van het Groninger provinciehuis had moeten laten, maar doorrijden tot in de vergaderzaal.

Waddengeld voor een blacklight golfbaan?
https://www.groene.nl/artikel/waddengel ... t-golfbaan

Het Waddenfonds moest de ideale uitruil worden: gas voor natuur. Inmiddels is bijna zeshonderd miljoen euro in het Waddengebied verjubeld zonder dat de natuur er beter van werd. Vooral slimme ondernemers en hobbyisten profiteerden van het fonds.“Toeristen willen graag op het strand paardrijden.Onder het mom van stikstof wordt er heel wat grond verzet voor wensnatuur en wat voor ons overblijft zijn plaggenhutten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 4:06 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Biertje schreef:
Citaat:
Ik heb er niets op tegen als groot en klein hun zakken proberen te vullen. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor de zakkenvullers met goede bedoelingen, want die vulling moet weer komen van groot en klein.

En met dat dedain van milieu-jongen Diederik Samsom over protesterende boeren heb ik ook niets, dat brengt nu juist niemand bij elkaar:
Beste Lies, een zakkenvuller is iemand die geld krijgt voor vrijwel nul prestaties ten koste van een ander. Als je daar niets op tegen hebt kan je dus niet tegen grootgrutters hebben die hun zakken vullen ten koste van de boeren. Toch?
Bij nul prestaties denk ik aan de clubs die op de benen worden gehouden door o.a. de Postcode loterij.

Clubs met veel eisen, waar boeren tegenwoordig aan moeten voldoen. Maar dat geld hé.....dat hark je gemakkelijker naar binnen via de goklustige mens. De handel in de werkelijke wereld is geen grabbelton.

Grote supermarkten kiezen voor duurzame melk
https://milieudefensie.nl/over-ons/succ ... rzame-melk

De supermarkten moeten nog wel duidelijkheid geven over het extra geld dat ze aan boeren gaan betalen zodat deze de milieumaatregelen kunnen uitvoeren. Daar gaan we dus, samen met boeren, verder over in gesprek met de supermarkten.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 3:19 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Biertje schreef:
Biertje schreef:
Rightnow schreef:

De reacties uit Den Haag bevestigen het alleen maar.

"Zeer gevaarlijk" zegt de VVD-politicus maar waar blijkt dit uit? Niet uit de IARC indeling, niet uit de originele publicaties over problemen van werknemers.

Het product is dus gevaarlijk, maar niet zeer gevaarlijk - bestuurlijk is het echter zeer gevaarlijk omdat de milieulobby veel macht heeft en de betere toegang tot de media. Gewone burgers die geen beleidsbeslissingen voorbereiden, en geen milieuactivist zijn, zijn bestuurlijk ongevaarlijk, net als de gevolgen bij hen, van stress voor lichaam en geest, voortkomend uit werkloosheid en de angst om een baan te verliezen.

Kan het wezen dat net op de piek van de conjunctuur, we dat even vergeten zijn en dat dan "economie" niet ter zake heet te zijn?
Waaruit blijkt dat enkel milieulobby heel veel macht heeft?
Omdat ik uit je reacties leeft dat als het over malloten gaat het enkel over milieufanaten gaat terwijl je ook wel pbjectief mag kijken naar de tegenkrachten? Over economie gesproken, ik kan het bij rechts eveneens niet vinden dat economie zo belangrijk is, wel dat ondernemers en grootkapitaal goed hun zakken kunnen vullen want dat komt heb toe.
Ik heb er niets op tegen als groot en klein hun zakken proberen te vullen. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor de zakkenvullers met goede bedoelingen, want die vulling moet weer komen van groot en klein.

En met dat dedain van milieu-jongen Diederik Samsom over protesterende boeren heb ik ook niets, dat brengt nu juist niemand bij elkaar:

De democratische rechtsstaat bepaalt hoe het afloopt, niet jij in je eentje
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~bfe1ba5c/

. Stikstof, bouw, veeteelt, natuur- en klimaatbescherming, banen, bedrijven, publieke voorzieningen moeten allemaal hun plaats krijgen. Dat vergt van ons allemaal inschikkelijkheid. Het vermogen een eindje met de ander mee te lopen. Dat maakt een samenleving waardevol.
Mooi voorbeeld van zakkenvullende bedoelingen is onderstaand artikel over een grabbelton, misschien krijgt Samsom in Brussel net zo'n grabbelton:

Er zit 800 miljoen in de 'grabbelton' van het Waddenfonds en niemand kan controleren of het goed wordt besteed
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/er- ... -goed-wor/

Nul metingen, risico op grabbelen

Directeur van de Randstedelijke Rekenkamer, Ans Hoenderdos, onderzocht het Waddenfonds in 2017. Ze is verbaasd dat er na alle waarschuwingen nog steeds niet gemeten wordt of de uitgaven van het fonds effect hebben. "Als je nooit een nulmeting maakt en je houdt niet goed bij aan de hand van indicatoren hoe je voortgang is, dan is het heel lastig om na verloop van tijd te zeggen of je het goed doet."Dit heeft niets meer te maken met links of rechts, maar met het verdienmodel van ons allen.

En dan komt het 'groen' ook nog in de zorg, kan zo langzamerhand die kleur voor mijn ogen niet meer zien:

'Hardere afspraken zijn nodig om zorgsector groener te maken'
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/230825 ... -maken.htm

Als het gaat om de verduurzaming van Nederland vraagt de politiek van veel sectoren een bijdrage. Niet alleen de bouwers en de boeren, maar ook de zorg. Alle instellingen, van ziekenhuizen en verpleeghuizen tot psychiatrische klinieken, zijn verantwoordelijk voor een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot.

GroenLinks en ChristenUnie vinden het hoog tijd voor harde afspraken met de zorgsector. Bijvoorbeeld vastleggen hoeveel minder CO2 er per jaar mag worden uitgestoten. Vorig jaar werden er wel al afspraken gemaakt over het verduurzamen van de zorg, maar die green deal loopt nog niet lekker.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: wo okt 30, 2019 8:46 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


We hopen dan maar dat de kinderen van later realistischer zijn gaan rekenen om te overleven in dit land. En niet uit angst tijdelijk strengere regels instellen, zoals staatssecretaris Stientje van Veldhoven, waardoor er nog meer ellende op ons afkomt.

Ik las een stukje, denk dat het uit een artikel van de Limburger komt:

Er gloort volgens het kabinet een oplossing. Uit metingen blijkt dat er nog ruimte over is voor bedrijven om 'maximaal en zo snel mogelijk' grond naar landbouw en natuur te verplaatsen, zonder dat de gezondheid of het milieu in gevaar komt.

Van Veldhoven: "We kunnen PFAS niet uit de grond toveren, maar we kunnen ook heel veel wél. We moeten zo snel mogelijk van de 0,1-grens af, binnen de veilige ruimte die er is."En zo lees ik wel meer artikelen waar ik als 'kind' van deze tijd mij over verwonder :): "Overal verlaten nederzettingen, ruïnes, puinhopen. Je kwam niemand meer tegen.’"

Waarom Nederland in de 3de eeuw opeens leegliep
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/wa ... ~b9497d77/

Ergens in de 3de eeuw verlieten de inwoners – alle inwoners, volgens sommigen – opeens het midden en zuiden van wat nu Nederland is. En dat was niet alleen vanwege het water.

In Tiel, op een pleintje met vrijstaande nieuwbouwhuizen genaamd Bruine Vuurvlinder, moeten ze hebben gestaan. Twee grote, Bataafse stalboerderijen, de muren afgesmeerd met gele klei, de daken bedekt met stro. Rond de gebouwen zullen kinderen hebben gespeeld en dieren hebben gescharreld. Verderop, waar vandaag een lage, bakstenen basisschool zit met de stads klinkende naam Rotonda, was een grafveldje met begraven urnen, waarin gecremeerde doden lagen.

‘Ik stel me voor dat het dak inzakte en de boerderij veranderde in een door planten overgroeide ruïne’, zegt Stijn Heeren, een van de archeologen die de opgraafplek onderzochten. ‘Nog wel herkenbaar als bouwsel. Maar volledig in verval.’

Tiel is niet de enige plek waar de mensen verdwenen. In Hoogeloon, vlak bij Eindhoven, stond een nederzetting van houten huizen te verpieteren, pal naast een afbrokkelende, ook al verlaten oude Romeinse villa. Rond Oss stonden vier boerendorpen leeg. Van Oosterhout tot Boxtel, van Venray tot Weert en van Breda tot de Schelde bij Antwerpen: geen mens meer te bekennen.

‘Het hield hier gewoon op’, vertelt hoogleraar West-Europese archeologie Nico Roymans in zijn werkkamer aan de VU Amsterdam. ‘Het moet een bizarre ervaring zijn geweest als je in de 4de eeuw met de fiets over de Romeinse hoofdwegen had gereden. Overal verlaten nederzettingen, ruïnes, puinhopen. Je kwam niemand meer tegen.’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 29, 2019 3:46 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Chaos alom:

EIB: Huizenbezitter moet bloeden door te ambitieuze klimaatdoelen
https://www.nporadio1.nl/binnenland/195 ... maatdoelen

De huidige budgetten van het kabinet maken het onmogelijk om de klimaatdoelen te halen. Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft veel te rooskleurig gerekend. "Of we halen de doelstellingen niet, of met pijn en moeite wel, maar dan gaat het de burger heel veel geld kosten", zegt Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 29, 2019 11:00 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Rightnow schreef:
Sinds eind augustus is de bouw al in alle staten. Maar nu, eind oktober, Moet men er nog steeds over nadenken en is er zelfs nog geen voorlopige norm, terwijl die op basis van bovenstaand NRC artikel toch wel voor de hand ligt.

En dan, wat is 3 microgram per kg voor alle PFAS stofjes samen. In de SELMA studie over 1621 zwangere vrouwen in Zweden, zat er alleen al van de PFAS-stof PFOS 5,30 microgram per kg in het bloed. Dus onze norm van 3 is lager dan wat al lang bij zwangere vrouwen in het bloed zit, en na 2 maanden piekeren de beleidsmakers er nog over of 0,1 voor grond te laag zou zijn?

Die zweedse dames mankeert niets en als er wel ooit wat gevonden is betreft het mensen die in hun bloed wel honderd keer zo veel hebben. Het enige significante effect in een groot onderzoek bij meer dan 30.000 mensen in de buurt van enorme vervuiling door fabrieken van vroeger, in de Mid-Ohio Valley, was een VERMINDERING van borstkanker. Ja, heel grote hoeveelheden PFOS zijn heel slecht voor nieren en schildklier, neem dat maar aan. Maar zelfs een leek kan wel begrijpen dat hier niets aan de hand is.

De politiek is niet meer in staat om de zich in Den Haag en Bilthoven nestelende chemofobie te beteugelen, een fobie die een maatschappelijke ziekte is geworden.
Drukte om een vliegenpoepje, noemen ze het in onderstaand artikel in de Boerderij:

‘Opheffing Natura 2000 beste oplossing na PAS-uitspraak’
https://www.boerderij.nl/Home/Blogs/201 ... k-456801E/

Als we straks door dit vliegenpoepje forse krimp krijgen en massa ontslagen ziet Nederland er heel anders uit.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 29, 2019 10:51 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Hume schreef:
Lies schreef:
Regeren zonder oog te hebben voor de gevolgen, het is niet om aan te zien.

Kabinet wil met spoed ruimere normen voor PFAS in de grond
https://www.nporadio1.nl/binnenland/195 ... n-de-grond

Het RIVM moet zo snel mogelijk bepalen wat een veilige norm is voor het giftige PFAS in de bodem. Staatssecretaris Van Veldhoven wil uiterlijk 1 december duidelijkheid, zodat bouwprojecten weer kunnen doorgaan.Nu ook nog bij het stikstofprobleem een streep zetten door het willekeurig stellen van een norm en ondernemend Nederland kan de draad weer oppakken.


Het is beter om de slapende ambtenaren van het ministerie van landbouw naar huis te sturen.
Ik zie ze niet als slapende ambtenaren, het zijn en waren ambtenaren met een missie. Naar huis sturen is misschien beter omdat de loon- en zorgkosten ook in de ellende meegesleept worden, maar ik heb liever dat ze zich moeten verantwoorden. Hoe bv ambtenaren achter een bureau zitten te tekenen, meten en rekenen en hoe ze al die natuurgebieden in ambtenarentijd proberen op orde te brengen en te houden. Ik heb een hekel aan mensen die de schuld op anderen schuiven, terwijl ze er zelf een puinhoop van hebben gemaakt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 29, 2019 9:45 am 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Regeren zonder oog te hebben voor de gevolgen, het is niet om aan te zien.

Kabinet wil met spoed ruimere normen voor PFAS in de grond
https://www.nporadio1.nl/binnenland/195 ... n-de-grond

Het RIVM moet zo snel mogelijk bepalen wat een veilige norm is voor het giftige PFAS in de bodem. Staatssecretaris Van Veldhoven wil uiterlijk 1 december duidelijkheid, zodat bouwprojecten weer kunnen doorgaan.Nu ook nog bij het stikstofprobleem een streep zetten door het willekeurig stellen van een norm en ondernemend Nederland kan de draad weer oppakken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 22, 2019 6:25 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Paniekvoetbalpolitiek is het, die door nieuwe eisen te stellen alles om zeep helpt. Als deze nieuwe norm zo blijft, is 90 procent van de grond in Nederland geen schone grond meer. Nederland wil weer roomser dan de paus zijn las ik vanmorgen in de krant.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 22, 2019 3:35 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Ze zitten in hetzelfde schuitje als de boeren. Onderstaande artikelen kan ik niet in z'n geheel lezen, maar wat ik lees zegt mij genoeg:

Baggeraars in Oost-Nederland al maanden zonder werk door PFAS-debacle: ‘Ik ben bijna failliet’
https://www.destentor.nl/steenwijkerlan ... ~a49c99c1/

Baggeraars in de regio zijn keihard geraakt door nieuwe regels voor de chemische PFAS-stoffen. Er mag slechts 0,1 microgram in een kilo verplaatste grond zitten. Voor Pruim Baggertechniek uit Kuinre dreigt nu zelfs het einde. ,,Het werk ligt al maanden stil. De sloten raken verstopt en ik ben bijna failliet.’’Baggeraars ten onder door PFAS: ‘Alleen als ik een boot verkoop kan ik het faillissement rekken’
https://www.cobouw.nl/infra/nieuws/2019 ... -101276767

[De Nederlandse baggermarkt ligt op zijn gat. Oorzaak: de aangescherpte regels voor het verplaatsen van slib en zand met giftige PFAS-stoffen. Die raken vooral kleine baggeraars. Zij vrezen voor hun toekomst. ‘‘Als het zo door gaat zijn we binnenkort failliet.’’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: PFAS is geen probleem.

 Berichttitel: Re: PFAS is geen probleem.
Geplaatst: di okt 22, 2019 3:22 pm 

Reacties: 63
Bekeken: 2660


Dit is net zo'n rommeltje!!

Gemeentes en provincies: Toon lef!
https://www.youtube.com/watch?v=BgC-vjr ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=BgC-vjrn ... e=youtu.be
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 16 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling