Het is nu ma mei 20, 2019 8:40 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: do jan 17, 2019 11:32 am 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Met een glimlach volg ik als matige vleeseetster het dagelijkse nieuws, de beste manier om de paniek te overleven volgens mij. Het geruzie in het tweepartijensysteem in de UK en US laat zien dat dit de oplossing ook niet is, dan koester ik weer onze bonte lappendeken in een wereld waar het gevecht gaat om de economie en groei.

En vanmorgen hoorde ik dat we opnieuw de wereld gaan redden:

Wetenschappers: Radicaal ander eetpatroon nodig om wereld te redden
https://www.nu.nl/wetenschap/5688590/we ... lk_wrapper

We moeten onze eetgewoontes drastisch veranderen willen we de planeet en haar inwoners redden, zegt een team van internationale deskundigen uit zestien landen. Daarvoor moeten mensen hun vlees- en suikerconsumptie halveren en dubbel zo veel groente, fruit en noten gaan eten.

Waarom van alles niet een beetje, want wat doet een verdubbeling van onze groente-, fruit- en notenconsumptie met de planeet?

Ondertussen worden we door deze eetgewoontes ouder en ouder en dan zetten ze je aan de chocola:

Chocola als therapie voor dementerenden verpleeghuis Hellendoorn
https://www.rtvoost.nl/nieuws/305802/Ch ... ellendoorn

Gevulde bonbons, enorme chocoladeharten en je naam geschreven met -uiteraard- chocola. Voor de vier bewoners van het verpleeghuis in Hellendoorn was het even flink genieten.



Dit brengt mij weer bij mijn glimlach, mogen we nog genieten? De woorden drastisch en radicaal bevorderen dit niet volgens mij in deze wereld van nieuwe energie en nieuw voedsel. Hoe gaan we deze flinke noten kraken?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: zo jan 06, 2019 5:14 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Nog even en we moeten één van de familieleden ook nog inleveren...…

Een huisdier is net zo slecht voor het milieu als met je SUV naar Marokko
https://www.ad.nl/binnenland/een-huisdi ... ~ab3e9d06/

Wie denkt er goed aan te doen geen vlees te eten, zonnepanelen aan te schaffen en zijn huis goed te isoleren, kan de handdoek in de ring gooien als hij thuis ook nog twee honden en een kat heeft. Onze trouwe viervoeters laten namelijk een flinke ecologische voetafdruk achter, of liever gezegd: pootafdruk.

De ecologische pootafdruk die onze huisdieren in een jaar achterlaten zou je kunnen vergelijken met het aantal gereden kilometers in een SUV. Een paard? Die vervuilt net zo veel als 21.453 kilometer rijden. Je lieve poes? 1.413 km. En de hond? Gelijk aan 3.677 km. Dat is ongeveer hetzelfde als van Groningen naar Marrakesh.




De laatste jaren is het onder hondenbezitters een trend om je hond geen brokjes van Albert Heijn meer te geven, maar verse biefstuk.




Ik vertoef veel in de jachtwereld, maar ik ken ze niet die biefstuk aan de hond voeren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: zo dec 09, 2018 7:12 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Ja, dat gebeurt volgens mij ook al, fabrieken die nogal wat kosten en ook subsidie nodig hebben. Zo wordt de mens de koe van de toekomst, met in hun buurt hier en daar een Herenboer.

Nederland is in 2100 een optimistisch en duurzaam gidsland. Althans, dat denkt de Rijksbouwmeester
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b0b56fb1/

Het leven wordt leuker als mensen dichter bij hun werk wonen, denkt Rijksadviseur Daan Zandbelt. ‘Je houdt meer tijd over voor de dingen die je belangrijk vindt, voor familie of sport’, zegt hij.

Zo schetsen de Rijksadviseurs een beeld van een Nederland dat ‘schoner, hechter en rijker’ wordt. Een mooi land waar de mensen meer tijd voor elkaar hebben, omdat ze dicht bij elkaar wonen en niet in de file hoeven te staan. Panorama Nederland biedt een gemeenschappelijk, herkenbaar en positief toekomstbeeld waardoor burgers zin in verandering moeten krijgen.

Zoals Nederland na de oorlog met onverwoestbaar optimisme industrialiseerde, zo moet het zich nu aanpassen aan de 21ste eeuw, de eeuw van klimaat en energietransitie. ‘Hetzelfde optimisme van de naoorlogse jaren is opnieuw gerechtvaardigd. Het kan op gang gebracht worden als er een gemeenschappelijk, herkenbaar en positief toekomstbeeld ontstaat’, stelt het College van Rijksadviseurs, geleid door Rijksbouwmeester Floris Alkemade.



Rijksbouwmeester Floris van Alkemade over zijn visie op NL
https://www.nporadio1.nl/spraakmakers/o ... isie-op-nl

Doen we zo langzamerhand niet alles in de uitverkoop 'met Nederland moet zelfvoorzienend zijn', wie vult het gat van de export. Krijg je niet een soort Paul van Vliet-boer, 'dat zijn leuke dingen voor de mens'? Een toekomstvisie waar het totale buitengebied gebruikt kan worden door de stadsmens voor recreatie, met hier en daar een dienstbare boer omdat voedselvoorziening van ondergeschikt belang is?

Persoonlijk sloeg bij mij de schrik om het hart toen Van Alkemade begon over populieren.........veel populieren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: vr dec 07, 2018 7:14 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Rightnow schreef:
Lies schreef:

De Emmeloordse akkerbouwer Michiel van Andel heeft dinsdag gelijk gekregen bij de Reclame Code Commissie (RCC). Van Andel diende een klacht in tegen Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector. Dit omdat ze volgens hem een misleidend reclamefilmpje publiceerden op Facebook en YouTube.

"Hierdoor zetten ze de reguliere boeren in een kwaad daglicht en presenteren ze hun eigen biologische sector op een manier die niet waar is", legt Van Andel uit.



Wel heeft die biologische sektor zijn voordelen gehad, bijvoorbeeld omdat ze toevallig minder van het "natuurlijke" rotsfosfaat verwerkten waar heel toevallig vroeger (en misschien nog wel) problemen met zware metalen mee bestonden. Maar de EU wilde toen een "level playing field" voor de kleine kunstmestverkoper scheppen.

Een ander argument wat misschien wel meer dan ooit interessant wordt, is wat er precies gebeurt als je schimmels probeert te bestrijden met schimmelremmers. Er wordt vermoed dat die schimmels extra hun best gaan doen om mycotoxinen te vormen, en dat de schimmelremmers wel de aanmaak van fyto-alexinen frustreren. Denk aan stofjes zoals resveratrol en piceatannol die vooral gezondheidsbevorderend schijnen te werken.

Een risico wat in het verleden heel realistisch was, was dat per ongeluk verkeerde (dosis) bestrijdingsmiddelen werden gebruikt, of op een verkeerd moment, zodat er van alles in de winkel kon komen dat er niet voor bedoeld was.

Chemofobie is geen goed argument maar dat wil niet zeggen dat consumenten van biologisch voedsel nooit bepaalde voordelen hadden...
Professor Imke de Boer bespreekt in onderstaand filmpje een kringlooplandbouw. Hoe je lokaal en regionaal met elkaar kunt verbinden, met daarbij de hulp van slimme technologie. We hebben nog een lange weg te gaan, zegt ze. En een vraag die niet werd besproken, hoe krijgen we de veelal biologisch en chemisch vervuilde menselijke uitwerpselen veilig de voedselkringloop in. Onderstaand kringloopdenken duurt ruim een half uur, maar het is de moeite waard.

Imke de Boer - Kringlooplandbouw, een goed idee?
https://www.youtube.com/watch?v=jmMqPgNTS1g

http://www.youtube.com/watch?v=jmMqPgNTS1g

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: ma dec 03, 2018 8:05 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Economen pleiten voor CO2-belasting: 'Iedereen moet meebetalen'
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/226141 ... talen.html

Door dit verdienmodel denk ik dat nog meer mensen de gele hesjes aantrekken. Hieronder een artikel over de verborgen kosten van de grootste biologische groenteboer van Europa. Zo is iedereen op dit moment bezig met z'n eigen handel, maar wie gaat er voor betalen?

Nieuwsuur en hoe EOSTA reclame maakt op de publieke omroep met gebruik van wensfeiten
https://bloggendeboer.com/2018/11/30/ni ... ensfeiten/

Volkerd Engelsman alias mister EOSTA mocht gisteren reclame maken bij de publieke omroep voor zijn biologische groentes die hij van over de hele wereld laat aanvliegen of invaren. Dankjewel Nieuwsuur (na 24 min.) Maar echt, waarom moet het allemaal zo feitenvrij? Ik had toch wel iets meer factcheck verwacht van een serieus programma als Nieuwsuur, voordat je deze man zijn verkooppraatje laat doen. Is er dan niemand in de redactie bij nieuwsuur die controleert of wat mister Eosta allemaal vertelt wel klopt met de werkelijkheid?

Nou, omdat jullie het nalaten bij nieuwsuur doe ik het wel even voor jullie.
Vooropgesteld, ik ben er voorstander van om “verborgen kosten” bloot te leggen. Ik heb het er elders op dit blog uitgebreid over gehad. C02 neutraal werken, ook een interessant streven. En initiatieven daartoe, zeker mee doorgaan. Maar blijf wel reëel en eerlijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: di nov 20, 2018 11:31 am 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Door het zwartepieten elders raakt zelfs de NOS van slag, hadden ze eerst een kop met 'Vegan wordt de norm op het ministerie van OCW', werd dat later verandert in 'Vegetarisch wordt de norm bij diners van ministerie OCW'...…..oorzaak viertjescultuur in het onderwijs?

Vegetarisch wordt de norm bij diners van ministerie OCW
https://nos.nl/artikel/2259960-vegetari ... e-ocw.html

Zou Wakker Dier aan de bel hebben getrokken, want eerder konden we lezen dat het vleesverbruik het afgelopen jaar opnieuw niet is gedaald: Vleesverbruik afgelopen jaar opnieuw niet gedaald
https://www.nu.nl/eten-en-drinken/55822 ... daald.html

Wat ik tegenwoordig niet begrijp is waarom we bijna alles in goed en fout moeten uitdrukken in een land die vrij wil zijn, waarom bieden ze bij OCW niet beide mogelijkheden aan?

Diners georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW), zijn voortaan standaard vegetarisch. Wie toch vlees of vis wil, moet dat van tevoren doorgeven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: za nov 03, 2018 7:51 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Voedselbossen, sprookjesbossen, eikels leren eten de afgelopen week en vanmorgen op de radio dit bericht. Moeten we ons gaan voorbereiden op afschuwelijk voedsel?

'Experiment met afschuw is belangrijk voor het voedsel van de toekomst'
https://nos.nl/artikel/2257657-experime ... komst.html

Waarom gruwelt de een van voedsel, dat de ander als een delicatesse beschouwt? Die vraag staat centraal bij de interactieve tentoonstelling Disgusting Food in de Zweedse stad Malmö, waar bezoekers volgens de organisatie de smerigste gerechten van de wereld kunnen proberen.

"Afschuw is een basis-emotie die we moeten onderzoeken om het voedsel van de toekomst, zoals insecten, te leren eten", zegt initiatiefnemer en psycholoog Samuel West.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: wo okt 31, 2018 2:05 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Het is een kwestie van goed lezen en proberen elkaar te begrijpen.


Over de noten waarover Rightnow eerder sprak kan je tegenwoordig ook leuke weetjes vinden, daar kan de stedeling zeker mee uit de voeten:

Nut Milking EXPOSED
https://www.youtube.com/watch?v=JJCTIPWPNtw

http://www.youtube.com/watch?v=JJCTIPWPNtw

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: wo okt 31, 2018 11:26 am 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Rightnow schreef:
Dan zal blijken, bij zorgvuldig onderzoek, meer gebaseerd op het handelen dan op het praten, dat de auto van de buurman minder nodig is dan die van ons...

Het Greenpeace-gestuurd nepnieuws is "here to stay". Belangrijk dus dat enkelingen blijven opletten hoe het allemaal werkt, en er tussen uit halen wat de werkelijke feiten zijn. De zijn voor vlees dat we er niet aan toe komen om goed te eten; vlees, zo is me opgevallen, is sneller te bereiden dan groenten. We komen laat van ons werk, verlaat door files en lange afstanden die we nu naar ons werk moeten wat veel verder weg ligt van huis dan vroeger: een gevolg van een combinatie van emancipatie en arbeidsmarktliberalisering. Liberalen stellen die twee heilige huisjes natuurlijk niet ter discussie, en onderzoek zal niet worden gedaan dus kijk maar om je heen: er is geen tijd meer over. Gemaksvoedsel heeft het goed toebereid voedsel van moeder / grootmoeder overgenomen. Het wordt te laat en in te grote hoeveelheden snel naar binnengewerkt en vlees past in dat patroon ook wel.

Maar let op hoe vlees wordt bereid: dat is vaak met aanbranden en zwart worden, en het vet, de olie wordt bij het braden verhit waarbij de arme bereider zich blootstelt aan de vreselijkste dampen die veel gevaarlijker zijn dan alle slechts wat hij als automobilist ook al binnen kreeg. Want de arme lui die in hun flatje vlakbij de drukke weg wonen krijgen, ze zitten tijdens verkeersuren te lang thuis binnen, maar de automobilist die uren lang op de weg moet zitten en daar de hoogste concentraties opsnuift, gaat daarmee door als hij het vlees braadt.

De diazinon, terbufos en parathion van vroeger die nu de pers halen, het is allemaal mostert na de maaltijd, want al heel lang verdwenen uit de landbouw. Maar het haastige leven blijft zijn slachtoffers vragen. Vergeet daarom niet om in de horeca tot rust te komen met een rare of medium rare gebakken biefstuk en een goed glas wijn! Thuis af en toe een groentepizza met een hand noten, kost ook geen voorbereidingstijd.
In Pauw, vlees is een afbakbroodje geworden, wat er in de supermarkt ligt zit geen smaak aan volgens culinair journalist Joel Broekaert.

Rosanne Hertzberger en Joël Broekaert over bewustwording van ons voedsel
https://pauw.bnnvara.nl/media/427955


Ik ben opgegroeid in een omgeving van landbouw en veeteelt, daarna een periode van kennis maken van wonen in de stad, maar nu gelukkig weer terug. Dat opgroeien hield in dat je als kind stond te kijken naar je moeder die een kip de nek omdraaide en een vader die tijdens het slachten een soort biologieles gaf wat er allemaal in zo'n kip zat en waar het voor diende. En zo ging het bij veel mensen hier, want bij een koe of een varken verliep het proces niet anders. Bij jagers zie je dit ritueel ook nog. Het op waarde schatten wat er op je bord komt te liggen, altijd met mate, want veel is niet lekker. We moeten allemaal weer eens leren proeven zegt Broekaert dan ook terecht in de uitzending.

We staan er niet meer bij stil hoe het voedsel op ons bord komt in een groot deel van de wereld, maar leveren wel veel commentaar.Gisteren zag ik twee reportages over de landbouw in Duitsland, het overleven van DDR boeren en wat de droogte dit jaar veroozaakte.

Rübe, Roggen, reiche Ernte
https://www.mdr.de/tv/programm/sendung8 ... 720aa.html

De meeste consumenten worden pas wakker als er schappen leeg raken in de winkels, of dat de prijzen hoger worden. Ik denk soms laat het maar gebeuren, dan komt misschien het gevoel voor de waarde van voedsel terug. En de waardering voor deze beroepsgroep die goed zijn in het overleven. De nuance ontbreekt zeggen de twee heren (een tovenaar en profeet) in gesprek met minister Schouten in onderstaand artikel:

‘Voor duurzamere landbouw moeten we nú over onze dogma’s heen stappen’
https://www.volkskrant.nl/kijkverder/20 ... gmas-heen/

Maar, zeggen beiden, met één gesprek van anderhalf uur los je de tegenstelling niet op. ‘Ik proef toch wel wat toenadering’, zegt minister Schouten opgewekt. Ze biecht op blij te zijn het niet als enige lastig te hebben in het gepolariseerde landbouwlandschap. ‘Het meest geruststellend vind ik dat jullie er op mijn stoel toch ook niet direct uitkomen.’



Landbouwminister Schouten zet deur op kier voor genetische modificatie
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bc9fbf22/

In haar pogingen de landbouw te verduurzamen, wil minister Carola Schouten gebruikmaken van een ‘lichte vorm’ van genetische modificatie. Met bedrijven, boeren en Universiteit Wageningen onderzoekt ze momenteel wat de mogelijkheden zijn om te experimenteren met de zogeheten CRISPR-Cas-methode.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: di okt 30, 2018 7:28 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Ik las het bericht in de Telegraaf vanmorgen ook: Boodschappen fors duurder
https://www.telegraaf.nl/financieel/273 ... rs-duurder

De bank stelt dat de maatschappelijke kosten van niet-biologische teelt tot wel twee keer zo hoog zijn als de teelt van biologische groente. Zo kost de productie van een hectare niet-biologische bloemkool de samenleving 681 euro, vooral aan uitstoot broeikasgassen en slechtere waterkwaliteit. Teelt van biologische bloemkool kost maar 360 euro, terwijl een bio-bloemkool bijna een euro duurder is in de winkel.



De Emmeloordse akkerbouwer Michiel van Andel voerde vanmorgen al een discussie met deze rekenwonders over verborgen kosten en een samenspel van deze bank met EOSTA.

Het lijkt wel of we over alles de verkeerde cijfers krijgen om ons allen een bepaalde richting op te duwen.

Akkerbouwer haalt gelijk bij Reclame Code Commissie
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/1 ... -commissie

De Emmeloordse akkerbouwer Michiel van Andel heeft dinsdag gelijk gekregen bij de Reclame Code Commissie (RCC). Van Andel diende een klacht in tegen Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector. Dit omdat ze volgens hem een misleidend reclamefilmpje publiceerden op Facebook en YouTube.

"Hierdoor zetten ze de reguliere boeren in een kwaad daglicht en presenteren ze hun eigen biologische sector op een manier die niet waar is", legt Van Andel uit.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: di okt 30, 2018 9:58 am 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Lies schreef:
Levert u die van u zelf in of moet de auto van de buurman weg?"



Waarom leidt regen zo vaak tot monsterfiles in ‘filemaand’ november?

Het ingaan van de wintertijd en zware regenval zullen de Nederlandse autowegen dinsdagavond naar verwachting ernstig verstoppen. Rijkswaterstaat waarschuwt voor 400 kilometer avondspits, waar die normaal zo’n 150 kilometer lang is. Vorig jaar ging het op dezelfde dinsdagavond eind oktober zelfs om 500 kilometer.

Regent het flink, dan zijn de files dikwijls fors. Wat maakt de impact van regen eigenlijk zo groot? ‘Men wordt onzeker’, constateert Karel Brookhuis, hoogleraar verkeerspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Het zicht wordt slechter en dan laten sommige automobilisten het gaspedaal wat los. Anderen blijven gewoon met 140 over de linkerbaan crossen.’ Dat verschil veroorzaakt problemen. ‘Meer variatie in snelheid en in afstand betekent meer onverwachte rembewegingen. En hup, je hebt een file’, aldus de verkeerspsycholoog.




Misschien kan Kieskompas hierover ook een 'wetenschappelijk onderzoek' doen in opdracht van Greepeace. Lekker opdrachtje op een regenachtige dag die startte met veel berichten over minder van dit en van dat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws: Nederlanders gaan minder vlees eten volgens Trouw

Geplaatst: ma okt 29, 2018 8:42 pm 

Reacties: 86
Bekeken: 4400


Een hond gelooft dat niet, maar burgers in Nederland zijn gevoelig voor zulke vraagstellingen. Wijzen naar 10 procent uitstoot door de landbouw is gemakkelijker dan kijken naar de 90 procent uitstoot van andere bronnen. Ik las vanmorgen een reactie met een vraag op dit artikel: "om files te bestrijden moet het aantal auto's omlaag. Levert u die van u zelf in of moet de auto van de buurman weg?"

En door de knieën gaan, we gaan er voor alles door tegenwoordig. Dat begon vanmorgen met het bericht over de fabrikant van de Stint die het faillissement ging aanvragen, die moet misschien noodgedwongen bezuinigen op de eerste levensbehoeften.

Terwijl de rest gul kan blijven uitgeven: Dure Tesla slurpt subsidie
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2735628 ... t-subsidie


Het CDA vindt het hoog tijd worden dat het voordeel wordt ingeperkt. De subsidie levert volgens Kamerleden Omtzigt en Mulder ’nauwelijks milieuwinst’ op. Voor veel minder geld kan er meer CO2-uitstoot bespaard worden, zeggen de CDA’ers. Zo kunnen er bijvoorbeeld huizen geïsoleerd worden en zo’n maatregel komt niet vooral ten goede aan mensen die zich peperdure auto’s kunnen veroorloven.

Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling