Het is nu wo jun 23, 2021 8:32 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 38 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do nov 05, 2020 12:13 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


We proberen het eerst nog met spiegels voor de zelfreflectie. Lachen, huilen en diep zuchten....leuk, ik kan al drie dingen tegelijk doen.

D66 en ChristenUnie willen spiegels op monumenten: 'Voor de zelfreflectie'
https://www.at5.nl/artikelen/205398/d66 ... freflectie

De speciale spiegels moeten nog worden ontworpen. Het initiatief zou bij elkaar 25.000 euro kosten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di aug 25, 2020 3:56 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


HvR schreef:
Het is precies dit: het politiek-correcte geleuter gaat eeuwig door en wanneer iemand de vinger op zere plek legt, zoals PeterJKH e.a. hierboven doen, dan wordt er gewoon niet geluisterd of nagedacht. Als men dit over 200 jaar nog eens terug mocht lezen.... :rolleyes:
Echt jammer dat we die 200 jaar niet halen, ik zou graag een kijkje in de toekomst nemen.

Hoe gaat deze krankzinnige tijd de boeken in?

De teksten van Land of Hope and Glory en Rule, Britannia! kunnen niet meer, vindt de BBC
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b87832ae/

De beslissing heeft tot flinke ophef geleid en de roep om het afschaffen van het kijk- en luistergeld versterkt. ‘Het wordt tijd dat we stoppen met ons te schamen voor onze geschiedenis, onze tradities en onze cultuur,’ zo reageerde premier Boris Johnson op het nieuws. The Daily Mail maakt haar ongenoegen bekend met de spottende kop ‘Land of Woke and Glory'.

De BBC negeerde druk van de regering en koos de kant van de Finse gastdirigente Dalia Statevska, die had laten weten moeite te hebben met Land of Hope and Glory en Rule, Britannia! Volgens haar biedt de combinatie Covid-19 en de opkomst van Black Lives Matter, waar ze een supporter van is, de ideale gelegenheid om afscheid te nemen van klassiekers waarin de eeuwige glorie van het Britse Wereldrijk wordt bezongen.

In een hoofdredactioneel vroeg de conservatieve Daily Telegraph zich retorisch af hoe de Finnen het zouden vinden als een Britse gastdirigent tijdens een muziekfestival in Helsinki besluit Finlandia van Jean Sibelius van het programma te halen. Saillant detail: de echtgenoot van de 35-jarige Statevska, heavy-metalbassist Lauri Porra, is een achterkleinzoon van genoemde componist.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: ma jul 27, 2020 11:33 am 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Biertje schreef:
Lumiere schreef:
Biertje schreef:
Volgens jou verwijst gouden oorringen naar de de slavernij


Je hebt je slecht ingelezen in deze discussie: Rode lippen, gouden oorringen en dergelijke verwijzen in de specifieke context van deze discussie inzake zwarte piet naar het stereotype dat afrikanen afbeelde als achterlijke inboorlingen, voorbeelden uit oude strips ->

Afbeelding

Slavernij heb ik in deze context niet genoemd.
Dus als die Zwarte Piet zijn lippen oranje maakt is er niets aan de hand? :foei2:
Maak die Piet helemaal groen, dan zitten we eindelijk allemaal in hetzelfde schuitje wat betreft de verdienmodellen.

Ik las dat we het 5 december feestje, inmiddels verworden tot een slagveld, wel kunnen vergeten vanwege corona. Tegelijk moest ik denken aan Jerry Afriyie, zou die nu ook het lied 'M'n naam is Koos en ik ben werkeloos' moeten zingen?

Nog niet, want Trouw is de redder in nood:

Jerry Afriyie: Moeten er doden vallen om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken?
https://www.trouw.nl/leven/jerry-afriyi ... ~b8480cdf/

V Gij zult niet doden
“Vanaf het begin, voor het lanceren van de Zwarte Piet is Racisme-campagne op 1 juli 2011, heb ik gezegd dat dit levens zou kunnen kosten. De emancipatie van zwarte mensen gaat de hele wereld zeer doen. De witte mensen – met name overheden en instituten – hebben heel lang kunnen profiteren van de zwarte pijn en nu de realisatie komt dat je daar niet meer mee weg kunt komen, raken de gemoederen verhit... Dat geldt dus ook voor ons land: een deel van de Nederlandse familie, het deel dat zo lang genoegen nam met het minimum, eist nu een evenredig en volwaardig deel. Dat daar over gedebatteerd moet worden is op zich natuurlijk al bizar.Een deel van de Nederlandse familie........zou deze querulant zich weleens hebben verdiept in de delen van de gehele Nederlandse familie?

’Ook Brabant was ooit wingewest’
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/26837 ... en%20Bosch.

Als er al excuses gemaakt moeten worden voor de slavernij dan mag nooit de suggestie worden gewekt dat Brabant hier medeverantwoordelijk voor was, betoogt Jan van Gemert.

Het slavernijverleden is een puur Hollandse en Zeeuwse aangelegenheid geweest waar met name Amsterdam schathemeltje rijk van geworden is.

Als Brabander wil ik erop wijzen dat Brabant hier op geen enkele wijze bij betrokken is geweest. Erger nog, ook Brabant is in die periode een wingewest (generaliteitslanden) geweest van het rijke Holland met pure armoe als gevolg. Deze generaliteitslanden werden in economisch opzicht als wingewesten door de Republiek uitgebuit met zware belastingen en heffingen, waarbij katholieken als tweederangsburgers werden behandeld.

Jan van Gemert, Ewijk

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: ma jul 13, 2020 9:22 am 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Lancelot schreef:
animo schreef:
Tijdens de afwas ving ik een uurtje discussie op Radio 1 op. Eerst vond ik het wel grappig dat, op de vraag naar een concreet voorbeeld uit hun eigen leven, je de raderen in het hoofd van de gekwetsten kon horen knarsen, maar na het nodige gestamel kwam het hoge woord er dan toch uit: een fotomodel 'van kleur' voelde zich beledigd omdat hij was gevraagd voor een poster over... diversiteit.

Ik herhaal: een fotomodel 'van kleur' voelde zich beledigd omdat hij was gevraagd voor een poster over diversiteit. 'Want een "witte" zou zo'n vraag nooit gesteld worden.'
:luidlachen:
jij denkt wel dat een blank foto model ooit deze vraag is gesteld?
Die zal wel weer een andere opmerking om de oren hebben gekregen, denk dat je daar praat- en klaagprogramma's avond na avond mee kunt vullen. We leven van ophef, wijzen en veroordelen tegenwoordig.

Ik heb gisteren nog naar Eugènie Herlaar kunnen luisteren, oude wijsheid en rustig uit een tijd dat nieuws mij als bleekscheet nog niet interesseerde.

Eugènie Herlaar: 'Mijn kleur was helemaal geen issue'
https://www.nporadio1.nl/cultuur-media/ ... geen-issue

Lelijke kant van de geschiedenis
Herlaar ging ook in op de actiedag Nederland tegen Racisme van de NPO. Ze vindt dat er meer aandacht moet zijn voor de lelijke kant van onze geschiedenis, maar standbeelden van zeevaarders moeten niet worden weggehaald. "Er zijn verschrikkelijke dingen gebeurd, ook door JP Coen, maar ondanks dat leven we in een welvarend Nederland. Dat wordt wel eens vergeten. Misschien had Nederland dan wel niet bestaan."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo jul 12, 2020 12:55 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


animo schreef:
Wellicht mag ik de hoop koesteren dat het 'racismedebat' een begin van een antwoord kan bieden op een aantal vragen die allemaal beginnen met 'Hoe "institutioneel racistisch" kan een land zijn':

(1) waar de beoogde slachtoffers van dat racisme staan te trappelen om zich in dat land te vestigen;
(2) waar de vigerende cancelcultuur het zich überhaupt kan permitteren geen tegenspraak te dulden en zich niet, zoals te verwachten zou zijn, tegen de beoogde slachtoffers van dat racisme te richten maar tegen de vermeende racisten – namelijk iedereen die niet als een brave borst in de pas loopt;
(3) waar de gewraakte instituten als de dood zijn om van racisme beschuldigd te worden, met desastreuze gevolgen voor het uitvoeren van hun taken;
(4) waar Black Lives Matter – maar alleen als ze zijn beëindigd door politieagenten, die om onnaspeurbare redenen verondersteld worden 'wit' te zijn – want o, wat zijn we tegen stereotyperingen, weetjewel.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hoe institutioneel racistisch kan een land zijn waar 'positieve discriminatie' de norm is. Waar het ritselt van de 'diversiteitsfunctionarissen'. Modebegrippen als 'inclusiviteit' – zolang het OSM is, met Ons Soort Meningen. Enzovoorts. Waar je om minder voor je broodwinning moet vrezen, of erger.

Wellicht ben ik ietwat naïef. :)
Ik ben bang dat je teleurgesteld wordt. Ik denk ook dat een groot deel van Nederland niet eens de moeite neemt om te gaan kijken.

Geruzie over ‘Nederland tegen racisme’: Naar welk debat moet je nu kijken zondag?
https://www.ad.nl/binnenland/geruzie-ov ... ~afb4094d/

De demonstraties van Black Lives Matter brachten het racismedebat de afgelopen weken in Nederland bovenaan de agenda. Zondag is er een themadag ‘Nederland tegen racisme’ op tv. Maar de aankondiging van de NPO een groot tv-debat daarover te houden, zorgde voor zoveel weerstand dat er nu ook een alternatief debat is.
(....)
Maar de naam van presentator Jort Kelder was nog niet bekend of er viel een protestbrief op de mat bij NPO-baas Rijxman. Daarin noemt het collectief Black Renaissance de keuze voor Kelder als gespreksleider ‘absurd’. Ze wijzen daarbij op eerdere uitspraken van hem, onder meer een waarin Kelder stelt ‘het raar te vinden dat hij nu wit wordt genoemd’. Ook sympathiseert Kelder, volgens Black Renaissance, met Forum voor Democratie. ,,Er moet dus kennelijk iets verdedigd worden bij witte mensen om zich racistisch te mogen uiten?”, aldus de brief. ,,We roepen onze achterban op jullie uitzending te boycotten.”

Het leidde weer even later tot een nieuwe aankondiging: er komt zondagavond nóg een debat. Het wordt georganiseerd door omroep VPRO, het Amsterdamse platform Pakhuis De Zwijger en Lilith Magazine, een ‘intersectioneel feministisch mediaplatform’. Dat gesprek heet ‘Nederland, we moeten het hebben over racisme’ en wordt uitgezonden via vpro.nl en youtube vanaf zondagavond 20.00 uur. Niet toevallig de tijd waarop ook De Stelling met Jort Kelder te zien is.En zo leven we nog lang en ongelukkig :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do jul 09, 2020 4:34 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


HvR schreef:

'Iedereen heeft gebreken'

Volgens de schrijvers maakt de huidige (online) cultuur die heerst het publieke debat onmogelijk.

"De beperking van het debat, hetzij door een repressieve regering of een intolerante samenleving, schaadt steevast degenen die geen macht hebben" schrijven onder anderen auteur J.K. Rowling, schaakgrootmeester Gary Kasparov en schrijvers Salman Rushdie en Margaret Atwood.


https://nos.nl/artikel/2340001-j-k-rowl ... elijk.html

Social media die als een soort van gedachtepolitie functioneren....

Bijna net zo eng als een 'Ministerie van Gezondheid' waar vandaag op de radio voor werd gepleit.
De Efteling is het racismeverwijt ook zat hoorde ik zojuist en te lezen via de online cultuur. Eng wordt het dan ook als de cultuur die niet online is zich gaat roeren en ook zat wordt van het onderstaande uit je artikel.

De brief, gepubliceerd in Harper's Magazine, hekelt "publieke veroordeling en uitsluiting" en "morele zelfingenomenheid". "Het wordt steeds normaler om op te roepen tot vergelding wanneer iemand iets zegt of denkt dat niet door de beugel zou kunnen."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do jul 02, 2020 10:01 am 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Raya schreef:
animo schreef:
Raya schreef:
Het probleem bij deze hele racisme-discussie, is dat deze voor een deel door eengroep wordt gevoerd vanuit racisme en onbezonnen haat, met volstrekt gebrek aan feitenkennis van het nu en vroeger. En politici en media daar doodleuk aan meedoen.

Dat heeft een ernstige polarisatie tot gevolg welke makkelijk kan ontaarden in geweld tussen groepen.


Misschien heb je het elders al uitgelegd, maar het voert me te ver om het forum om te spitten. Daarom de vraag: waar doel je op?


De racisme-discussie.

Die wordt niet alleen gevoerd, maar ook opgezweept met onjuiste informatie en in mijn ogen volstrekt idiote beschuldigingen.

Als het je over discriminatie wilt hebben van gekleurde mensen, moet je dat niet gaan overdrijven.
Het is er, dat is een feit, maar niet iedereen discrimineert en ook lang niet iedereen voelt zich gediscrimineerd.
Mensen die aangeven zich niet gediscrimineerd te voelen als zwarte, krijgen op social media vaak een berg gescheld en laster over zich heen omdat zij niet meegaan in verwijten maken naar blanken.

Ten tweede, maken beide partijen zich er schuldig aan. Ook blanke mensen worden door anders-kleurige mensen gediscrimineerd. En gebeurt niet alleen tussen kleuren. Vrouwen worden door mannen gediscrimineerd, maar mannen ook door vrouwen. Ik heb dat allemaal mee mogen maken en meer dan eens. Om nog maar te zwijgen over dat 'langharig tuig' waarbij je per definitie tuig was omdat je als jongen lang haar had.

Ten derde, is het onzin om mensen die zich niet aan slavernij schuldig hebben gemaakt, schuldig te verklaren aan slavernij. Is het normaal dat mensen die helemaal niets met Holleeder of Klaas Bruinsma van doen hebben/hadden, hun excuses gaan aanbieden voor wat die twee allemaal hebben geflikt?
Dacht het niet.

De overdrijving in de 'rassenstrijd' is niets nieuws, overigens.
Heb vroeger in een ballotagecommissie gezeten die moest bepalen of iemand wel of niet werd toegelaten tot een vereniging.
We lieten iemand toe die dezelfde achternaam had als een destijds zeer beruchte racist, waar hij geen familie van was -zeker geen directe- maar overal elders bleek te zijn geweigerd. Puur vanwege zijn achternaam. Hij was beslist geen racist. In tegendeel.
Moet nu iedereen schuldig zijn aan slavernij omdat hij of zij blank is? Om nog maar te zwijgen over het feit dat iedereen die in vorige eeuwen schuldig was aan slavernij, allang dood en begraven is, net als de slaven van die tijd.

En kwam en komt slavernij niet onder alle kleuren en lagen van de bevolking van volkeren voor?
Akwasi begint het een klein beetje te begrijpen. Hij heeft toegegeven dat hij afstamt van slavenhandelaren. Maar geeft er nu een draai aan dat die slavenhandelaren (Ashanti's) die hun zwarte slaven van andere stammen, verkochten aan blanken, niet wisten dat die doorverkocht zouden worden... Dus waren zijn voorouders toch onschuldig en de blanken niet.

Onbezonnen haat dus. Mensen die niet gehinderd worden door kennis over hoe het werkelijk zit, en niet willen kijken of iemand inderdaad schuldig is, vanuit puur racisme (haat) anderen beschuldigen en genoegdoening van hen eisen. En nog een hoop meelopers krijgen ook eveneens niet gehinderd door enige kennis of ander greintje verstand.

Racisme moet je aanpakken, discriminatie moet je aanpakken. Sterker nog: slavernij moet je aanpakken. Er zijn nog vele tientallen miljoenen mensen, van allerlei kleur en sexe, die hun leven slijten als slaaf. Waarvan meer dan 30.000 in Nederland. Nu, vandaag!

Als je tegen slavernij bent, zorg je er eerst voor dat slavernij echt beëindigd wordt, ipv te zeuren over mensen die al soms al eeuwen dood zijn en erfzonden. Want wie is er dan in vredesnaam nog wel zonder zonden?
M.a.w. je dient onrechtvaardigheid in het nu te bestrijden in een land, i.p.v. als land excuses aan te bieden voor wantoestanden waar wij part noch deel aan hebben gehad. Maar dat is al jaren moeilijk en dat wordt nog moeilijker als straks blijkt dat de diepe zakken niet zo diep zijn. Met zorg zou men naar het antiracismedebat van gisteren moeten kijken, als iets mensen niet bij elkaar brengt dan is het dát.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr jun 19, 2020 5:09 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Biertje schreef:
Een uitstekende column van Rene Cuperus

https://www.rtlnieuws.nl/economie/colum ... eid-heerst
Deze ook:

Redelijke midden verzuipt in hysterie
https://fd.nl/null/1348333/redelijke-mi ... n-hysterie

‘Zal ik een uitzendbureau voor zwarten oprichten?’, vroeg een donkere vriend cynisch in reactie op het zoveelste opiniestuk waarin een blanke auteur het boetekleed aantrok over white privilege. ‘Dan kunnen blanke mensen voor een dag een kleurling als vriend inhuren, om te laten zien dat ze echt geen racist zijn. Dan kan ik nog wat verdienen aan deze waanzin.’
(...)
Het kan niet anders dan dat het redelijke midden die taferelen hoofdschuddend aankijkt. Maar het houdt zich stil, uit angst door de hysterie van weerskanten te worden opgeslokt. Oer-Hollandse gebruiken waar iedereen, welke kleur ook, trots op kan zijn dreigen hierdoor verloren te gaan: discussie, polderen, debat. ‘Silence is violence’, scandeerden de demonstranten van Black Lives Matter om hun punt kracht bij te zetten. Maar de afgelopen weken is er geen stilte onderdrukkender dan die van het redelijke midden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di dec 17, 2019 8:36 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Wie kan er nog inschatten en rekenen?

Twintig miljoen inwoners in 2060: met name migratie is oorzaak van toenemende bevolkingsgroei
https://www.ad.nl/binnenland/twintig-mi ... ~a777e1fd/

Het aantal inwoners in Nederland gaat veel harder groeien dan tot nu toe gedacht. In 2060 telt ons land naar verwachting 19,6 miljoen inwoners, bijna een miljoen meer dan waarvan vorig jaar nog werd uitgegaan.Zitten ze er zo maar een miljoen naast en staan we er gekleurd op met onze klimaatdoelen en stikstofuitstoot.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: wo dec 11, 2019 10:59 am 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Biertje schreef:
Sterke groei van Islamitisch onderwijs. Maar dat het Islamitisch onderwijs groeit in kwaliteit geloof ik niet daar het sterk is gericht op de Islam.

Citaat:
Dat het islamitisch onderwijs groeit, is het gevolg van de kwaliteitsslag die het heeft gemaakt, zegt religiewetenschapper en onderwijskundige Cok Bakker, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Het bestuur is beter georganiseerd en de kwaliteit is daardoor toegenomen: islamitische scholen scoren al vijf jaar op rij het beste op de Cito-toets.

https://www.ad.nl/binnenland/sterke-gro ... ~ac8e167b/
Ik zat bij dit bericht te denken aan meer discipline op die scholen. Maar kwaliteit...….dat neemt overal af en dan heb je niets aan zo'n opbeur-bericht.

Generatie van halve analfabeten dankzij ’leuk’ onderwijs
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/11813 ... -onderwijs

264 duizend kinderen groeien in Nederland, ondanks jaren van economische groei, vandaag de dag op in armoede, zo bleek maandag uit cijfers van het CBS. In Rotterdam is dat bijna een op vijf kinderen en ook in andere steden ligt het percentage hoog.

Tegelijkertijd holt ons basis- en voortgezet onderwijs – hét middel om de sociale ladder te beklimmen en armoede te kunnen ontstijgen – achteruit. In Nederland komen steeds vaker kinderen van school, die zelfs een basisvaardigheid als lezen niet onder de knie blijken te hebben.

Bijna een kwart van de vijftienjarigen is niet in staat om een e-mail van de overheid of een handleiding goed te begrijpen, zo bleek uit het driejaarlijkse Pisa-rapport vorige week waarin internationale leerprestaties worden gemeten.

Begrijpend lezen
Nederland scoort lager dan ooit; onder het gemiddelde van de 37 rijkste landen. Tsjechië, Slovenië en Polen presteren beter. Vooral begrijpend lezen laat te wensen over. Dat komt doordat er te weinig aandacht is voor algemene kennis waardoor kinderen nauwelijks nog handvatten worden aangereikt om een simpele tekst te snappen.

In het onderwijs is er meer focus op ’samenwerken’ en ’kritisch denken’ gekomen, ten koste van kennis en wereldoriëntatie, zo bekritiseerde pedagoog Erik Meester in NRC. Want in het internettijdperk kun je toch alles opzoeken, lijkt het motto.En wéér lezen middelbare scholieren slechter
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/03/on ... n-a3982586

Volgens onderzoek zijn de leesprestaties van 15-jarigen gedaald. „Er is aanleiding om het leesonderwijs rigoreus aan te pakken.”

Een mail van de overheid, een handleiding, brief van school over de Sinterklaas-viering – bijna een kwart van de 15-jarigen leest zó slecht dat ze dat soort teksten niet goed snappen. Ze kunnen zich dus niet als zelfstandig burger redden in de samenleving. In voorgaande jaren ging het nog om 20 procent van de leerlingen – en dat vonden experts ook al een alarmerend percentage.

Dat is een van de verontrustende conclusies uit de PISA-meting, een driejaarlijks vergelijkend onderzoek onder 60.000 leerlingen uit 77 landen naar de onderwijsresultaten. De leesvaardigheid in Nederland is tussen 2015 en 2018 voor het eerst significant gedaald, tot onder het gemiddelde van de vijftien EU-landen.

Nederland presteert nu ongeveer zoals het gemiddelde in de 35 rijke OESO-landen, terwijl dit voorheen altijd hoger was. Het leesplezier is in Nederland zelfs lager dan in alle andere landen. Bijna de helft van de 15-jarigen vindt het tijdverspilling en ongeveer 60 procent leest alleen als het moet.

Bij wiskunde en natuurkunde is het niveau gelijk gebleven, maar de trend is dalend. Bij natuurwetenschappen is het niveau van de jongens gezakt waardoor meisjes voor het eerst beter presteren.
„Nederland wordt linksom en rechtsom ingehaald”, twitterde Martin Ringenaldus, docent Duits op een vmbo. En Marjonne Maan, docent geschiedenis op een gymnasium: „Kinderen komen met vwo-advies binnen, maar bij begrijpend/technisch lezen presteren ze op havo- en soms zelfs vmbo-niveau.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di mei 21, 2019 9:06 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


IND weert criminele vreemdelingen amper
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/20/co ... e-a3960923

Het werk van de IND lijdt onder menselijke fouten, stroeve procedures en personeelstekorten, stelt een onderzoekscommissie.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) trekt bij nog geen 5 procent van alle vreemdelingen met criminele antecedenten de verblijfsvergunning in. Dat komt door het „complexe veld” aan wetten en beleidsregels. Daarnaast heeft de IND haar procedures en werkwijzen op dit politiek gevoelige terrein „onvoldoende op orde”, blijkt uit een maandagavond gepubliceerd rapport.

Een commissie onder leiding van voormalig topambtenaar Johan de Leeuw onderzocht in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid meldingen van een klokkenluider over het mogelijke disfunctioneren van de dienst, onder meer bij het intrekken van verblijfsvergunningen van criminele vreemdelingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di mei 21, 2019 8:52 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


HvR schreef:

Ernstige misdrijven gepleegd door asielzoekers zijn in een rapportage van het ministerie van Justitie en Veiligheid weggemoffeld, bleek na onderzoek van De Telegraaf. Zedendelicten en misdrijven zijn onder de noemer ’overige’ verborgen in een rapport dat juist openheid moest bieden.

- tabel -

De politie meldt na vragen van De Telegraaf dat er onder de 1000 ’overige misdrijven’ in 2018 zware vergrijpen zijn. Zo zijn er vorig jaar 79 zedenmisdrijven geregistreerd die gepleegd zijn door asielzoekers. Het ging onder andere 47 keer om aanranding in of rondom een asielzoekerscentrum, vijf keer ging het om seksueel misbruik van kinderen, vier keer om verkrachting en acht keer om het bezit van kinderporno. Niet alleen zedendelicten vallen onder ’overige’, zo staat ook 31 keer moord/doodslag onder die kop.


https://www.telegraaf.nl/nieuws/3597203 ... n-al-weken


Wat komt er hier in vredesnaam allemaal voor volk binnen ?!?

Het zal Harbers deze keer de kop kosten....
Ik heb een hekel aan dat opstappen, los de problemen op, ga vegen en optreden:

Harbers: "Er is dus op het ministerie onder mijn politieke verantwoordelijkheid een verkeerde afweging gemaakt", schrijft Harbers tot slot.
En wat voor volk komt hier binnen.........hieronder eentje die is hoog opgeleid in het maken van autobommen:

Syrische terreurverdachte aangehouden in Kapelle
https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/syrisc ... ~aef52621/

De man zou als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. De man vocht onder de strijdersnaam Abu Khuder. Hij zou gespecialiseerd zijn in zware autobommen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di maart 19, 2019 4:55 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Frankly schreef:
Enzo501 schreef:
Joyce schreef:Waarom niet vertellen wat de achtergrond is?
Het staat onomstotelijk vast dat er veel meer criminaliteit voorkomt in die groepen die hier met open
armen zijn binnengehaald en nog elk jaar binnenkomen

Helaas want ik ben er persoonlijk helemaal klaar mee, bekijk de statistieken, bekijk programma's
die boeven opsporen, kijk naar de mocro-maffia, het is al zot dat deze naam gekozen is.

Misschien zakt mijn woede nog iets maar het zit me al langer dwars dat ons land eigenlijk een
vrijhaven voor zware criminaliteit is geworden en dat die criminelen naar mijn mening veel teveel
vrijheid wordt gegund.

Ik zie de toegevoegde waarde van het vermelden van afkomst niet mits de aanpak van criminaliteit beter wordt, de pakkans groter, de staffen zwaarder en het reclasseringstraject efficienter wordt, behalve het voeden van onderbuikjes. De onderbuikjes die de laatste 3 weken rommelde richting klimaat en nu weer richting auslander. Nog een paar maanden en zwarte piet is weer aan de beurt. En zo hobbelen we door.


komkom...wel een beetje evenwichtig blijven, want nogal wat onderbuikjes speelden m.n. op t.a.v. Urk waar helemaal geen sprake was van racisme hoe graag en hijgerig men dat ook wilde. En de buiken rammelden ook toen Wilders verantwoordelijk werd gesteld voor de aanslag in Nieuw Zeeland. De dader zou zich, net als Breivik, hebben laten leiden door zijn "ideologie"....heeft wilders die dan, ideologie ?

Onderbuiken waren ook druk in de weer toen gisteren werd beweerd dat moskeen beschoten zouden zijn voor een rechtsradicale aanslag werd gevreesd, of eigenlijk werd er op gehoopt. En wat een teleurstelling dat het dan toch weer om een moslim blijkt te gaan....onmiddelijk kwam het onderbuikende verdedigingsmechnisme in werking waarbij het nooit of te nimmer, ik herhaal, nimmer of nooit aan de islam kan liggen.
De dader is een veelplegende doorgesnoven gek, danwel het ging om wraak in de relationele sfeer....dat hij uit een streng religieus gezin komt en volgens sommige buurtbewoners een baar liet staan, andere kleren ging dragen en radicaliseerde is niet relevant, blijkbaar.
Ik ondersteun je 'komkom'. Als ik lees dat Gökmen Tanis 1 maart voorlopig is vrijgelaten als hij zou meerwerken aan een dubbel persoonlijkheidsonderzoek van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie (NIFP), dan vraag je je toch af waarom ze hier direkt niet mee zijn begonnen. Een jongen met zoveel ellende past dan niet in een samenleving die zich niet kan verdedigen.


Bij de onderbuiken van politici gisteren en vandaag zeg ik ook 'komkom':

‘Bij een aanslag moet je verkiezingscampagnes juist niet stilleggen’
https://www.trouw.nl/democratie/-bij-ee ... ~aa652cc2/

Dat politieke partijen zo vlak voor de verkiezingsdag hun campagnes opschortten vanwege de aanslag in Utrecht, begrijpt Edwin Bakker, hoogleraar terrorisme en contra-terrorisme aan de Universiteit Leiden, niet. “Ze geven toe aan angst en lijken weinig weerbaar”, oordeelt hij.
(...)
Dat politieke partijen hun activiteiten staakten, noemt hij onbegrijpelijk. “Dan denk ik: jongens, juist als terrorisme het motief is, moet je dat niet doen. En als terrorisme niet het motief is, dan slaat het werkelijk helemaal nergens op. Ik ben daar vrij fel in, ik vind het niet passen.”

Waar overheidsdiensten hard werken om te zorgen dat iedereen weer snel gewoon aan de slag kan, buigen de meeste politieke partijen te snel, vervolgt Bakker. Het hoogste dreigingsniveau gold alleen voor Utrecht. “Dat daar even niet wordt gedebatteerd, is logisch, maar kan dat niet gewoon doorgaan in Friesland, of Limburg?” Het laat in zijn ogen zien dat deze aanslag ontwrichtend werkte waar dat niet nodig was. Als angst verspreiden om de democratische rechtsstaat aan te vallen zijn doel was, bereikt de verdachte dat zo te gemakkelijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo maart 10, 2019 1:24 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


In Buitenhof:

https://www.vpro.nl/buitenhof.html

Francis Fukuyama
De Amerikaanse filosoof en politicoloog Francis Fukuyama schreef begin jaren negentig het wereldberoemde boek The End of History, waarin hij de overwinning van de liberale wereldorde voorspelde. Hij komt daarop terug in zijn nieuwe boek Identity, over identiteitspolitiek.Invloedrijke denker waarschuwt voor identiteitspolitiek
’Tradities zoals Sinterklaas houden cultuur bij elkaar’
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3264909 ... bij-elkaar

Diversiteitsgedram, opgefokte zwartepietendiscussies, klagen over achterstelling en racisme. De door linkse politici omarmde ’diversiteitspolitiek’ is levensgevaarlijk. Het verscheurt samenlevingen, ook de Nederlandse. Daarvoor waarschuwt de wereldberoemde politiek denker Francis Fukuyama.
(...)
De politiek kan deze negatieve spiraal doorbreken. Door mensen te wijzen op wat hen bindt, zoals bijvoorbeeld een nationale identiteit.

Maar links vindt dat griezelig, merkt Fukuyama. „Je ziet dat het idee van een nationale identiteit gezien wordt als fascistisch of racistisch. Ze vinden een nationale identiteit niet belangrijk omdat ze het associëren met ouderwets nationalisme. Dat is een enorme vergissing die links in Europa voortdurend maakt. Maar je kunt geen democratie hebben zonder nationale identiteit. Die hoeft helemaal niet buitensluitend of agressief te zijn. Kijk maar naar Syrië als je wilt zien wat er gebeurt met een land zonder gedeelde identiteit. Niemand had daar het gevoel deel te zijn van een land en was daarom bereid om alles kapot te maken.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di okt 23, 2018 12:11 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:
Tuurlijk moet Nederland dan wel tekenen. Symboliek is belangrijk. Volkslied, nationale vlag, verklaringen om voor mensenrechten op te komen, het hoort erbij. Maar als je weet dat een verklaring door 192 landen is getekend, waaronder vele boevenlanden, die plechtig beloven voor de rechten van vluchtelingen te zorgen kun je op je vingers na tellen dat de realiteit is dat deze verklaring puur symboliek is en niet bedoeld is om zoden aan de dijk te zetten. Vandaar dat het een verspilling van tijd zou zijn geweest hierover in de kamer te debatteren. Dat had het SGP ook kunnen weten.


To commit is meer dan een voornemen en zeker meer dan een loos voornemen. Het is een belofte iets te doen.
Beloven dat je streeft naar een wereld zonder honger en oorlog is zeker meer dan een loos voornemen, maar niet meer dan een voornemen. Dat weten jij en ik, dat moet de SGP natuurlijk ook weten, daarvoor heb je geen debat nodig.
Er zou juist een debat gevoerd moeten worden en stilstaan bij de ellende in landen waaruit de mensen vertrekken en de onrust in landen die ze moeten ontvangen. Mensen die we kunnen gebruiken pikken we in en dan zijn we later weer geschokt en verbijsterd dat door dit soort diefstal van arbeid elders chaos ontstaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: wo aug 29, 2018 9:05 am 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Werk voor mensensmokkelaars om ze een lesje tijdelijk wegmoffelen van sympathieën en denkbeelden te geven.


Nog een bericht van Paul van Musscher:

Politiechef Paul van Musscher: ‘Ook vanuit Nederland wordt de mensensmokkel uit Afrika aangestuurd’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b3ee6901/


Mensensmokkelaars zijn steeds beter georganiseerd en worden steeds gewelddadiger. Paul van Musscher, landelijk portefeuillehouder migratiecriminaliteit en Haagse politiechef: ‘We hebben de morele verantwoordelijkheid om dit prioriteit te geven.’
We hobbelen van het ene dilemma naar de andere. Omschrijving van dilemma: Het beeld dat vaak gebruikt wordt bij een dilemma is dat van een aanvallende stier, waarbij je moet kiezen door welke hoorn je gespietst wil worden. Men spreekt dan ook van de twee alternatieven van een dilemma als de hoorns ervan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr aug 10, 2018 7:56 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Hume schreef:
De VS grootse vriend Saoedie Arabië, is de belangrijkste exporteur van het Salafisme en de orthodoxe Islam.
Trump en al zijn volgelingen zijn medeplichtig aan de verspreiding van het jihadisme.
ISIS en de aanslagplegers zijn soennieten en geen sjiieten van Iran.
U zou toch beter moeten weten.

Klopt. Het is een bekend verhaal.
Ik denk niet dat Saoedi-Arabie al die miljoenen naar Nederlandse moskeeen stuurt met de opdracht om te zorgen dat moslims beter gaan integreren. de uitzonderingspositie die Saoedi-Arabie tussen al die andere schurkenlandjes krijgt is opvallend.

Het probleem van de buitenlandse financiering van moskeeën is al jaren bekend, en we kunnen ook vaststellen welke partijen geweigerd hebben daar iets aan te doen. Ik noem:
CDA, D66, GL, PvdA, SP en VVD
Zo te zien hebben Hume en Enzo via het kieshok zelf gekozen voor Saoedische en Turkse moskeeën. In feite geldt het probleem breder. Iedere cultuur, hoe onvreedzaam, economisch schadelijk of moreel incompatibel ook, wordt in dit land op gelijke voet toegang verleend. Dat heet multiculturalisme, en alle bovengenoemde partijen werken daar aan mee.
Buitenlandse financiering, het probleem wordt met de dag breder. Bleef het maar bij een moskee.......


Turkse lira maakt plotselinge duikvlucht
https://www.nu.nl/economie/5407466/turk ... lucht.html


"Vergeet niet, zij hebben hun dollar, wij hebben ons volk en onze God", zei de president. "We werken hard. Kijk naar waar we zestien jaar geleden waren en waar we nu zijn."

Vrijdag meldt de Financial Times (FT) dat de Europese Centrale Bank zich zorgen maakt over de blootstelling van Europese banken aan Turkije, hoewel de situatie nog niet als zorgwekkend wordt beoordeeld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr aug 10, 2018 9:01 am 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Hume schreef:
Lancelot schreef:
Ja, als ze zich aan de Nederlandse wet houden gaat het allemaal goed.


De vraag voor veel mensen is , ben je dan ook Nederlander?

Kunsthistoricus Gary Schwartz (1940) is een Amerikaanse Nederlander – sinds die dag in maart 1974 toen het Staatsblad meldde dat aan hem en 23 anderen de Nederlandse nationaliteit was toegekend. Hij koos welbewust voor Nederland als vestigingsplaats, en hij heeft die keuze nooit betreurd. Maar als Nederlander met een Amerikaanse achtergrond verbaast hij zich dagelijks over het onvermogen van zijn landgenoten om zich te voegen naar de mores van de multiculturele samenleving.

Zo wordt hij nog geregeld aangesproken of -geschreven in het Engels. Ook door de Volkskrant, toen die hem vroeg mee te werken aan deze zomerserie. ‘Aangesproken worden in het Engels heeft een bijklank van: ‘Je bent niet een echte Nederlander.’ Al is het beleefd bedoeld, voor de ontvanger zit er een andere boodschap in.’
Met deze ‘typisch Nederlandse onhebbelijkheid’ worden dagelijks honderdduizenden inwoners van dit land geconfronteerd, vermoedt Schwartz. ‘Het hoeft geen bewuste xenofobie of racisme te zijn om het effect te hebben dat heel veel mensen zich hier gediscrimineerd en buitengesloten voelen.

‘Mensen met een andere achtergrond worden niet met onverdeelde overtuiging opgenomen. Mijn kinderen, die een halve eeuw geleden in onze slaapkamer in Maarssen zijn geboren, gelden nog steeds als allochtoon. In de Verenigde Staten ben je Amerikaan of niet. Maar hier heb je gradaties in Nederlanderschap. Van niet-Nederlanders naar bijna-Nederlanders en nieuwe Nederlanders tot inboorlingen met Nederlandse namen en ouders. De oude verzuiling heeft plaatsgemaakt voor een verzuiling langs lijnen van herkomst.’


https://www.volkskrant.nl/mensen/-wanne ... ~b6a41a04/
Mensen van buiten kijken vaak met een andere blik naar Nederland waar we denken goed te doen. Vaak hebben ze tegenwoordig een heldere kijk op onze samenleving.

A feeling of apartheid in Holland
http://www.spiked-online.com/newsite/ar ... 20xk_ZuI5u

The harsh reality in Holland now is that people have their own barbers, their own shopping markets, their own foods, their own places to socialise, their own worlds. They are not comfortable living around one another, and where they are forced to do so by the rental market, they are not comfortable sharing the space. This is not an opinion – this is a fact backed by government research. The latest findings by the Dutch government explicitly state that feelings of mistrust and loss of identity rise in parallel with an increase in societal diversity.

The Dutch seem insulated. You can get used to anything if it sticks around long enough. This is also one of the more nefarious effects of segregation: necessarily it is difficult to see and experience the problem if it is in a neighbourhood where you never go. Out of sight, out of mind. Again it harks very much back to South Africa, where the racial tension is so deeply embedded, so much part of the national psyche, that it would be unhealthy and unrealistic to spend your days obsessing over it. And so the poison lingers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: do aug 09, 2018 2:04 pm 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Lancelot schreef:
....... het is maar virtueel geklessebes wat we doen, het stelt allemaal niet zoveel voor.
Was het maar waar, de politiek en programma's op radio en tv leven van het virtueel geklessebes.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di aug 07, 2018 9:16 am 

Reacties: 1427
Bekeken: 80428


Hume schreef:
baedeker schreef:
Raya schreef:
Er is een tegenbeweging ontstaan, en beide bewegingen slaan door.

Niet echt. Het geweld komt van links. Zie Kedichem, Kosto, Fortuyn en vorig jaar nog het "bezoek aan de deur" bij Baudet. Terwijl Antifa de boel terroriseert kom je hier een toneelstukje opvoeren als zou Blok doorslaan met een informele brainstorm over multiculturalisme. De problemen met multiculturalisme zijn goed gedocumenteerd:
* Multiculturalisme tast het sociale vertrouwen aan. Naarmate de diversiteit van een maatschappij toeneemt nemen de sociale cohesie en het onderlinge vertrouwen sterk af. (Putnam)
* Etnisch verdeelde gemeenschappen zijn veel minder bereid in elkaar te investeren. (Salter)
* Etnische diversiteit is een politiek-economische risicofactor: economische ongelijkheid, lagere economische groei en instabiliteit. (Oxford Handbook of Political Economy)
* Het idee van gelijkwaardigheid van culturen is naïef, omdat de tolerantie voor sommige culturele gewoontes de weg open zet voor de onderdrukking van anderen. (Crul)
* De integratie van de gastarbeiders uit de jaren '60 en '70 en overige niet-westerse immigranten uit met name de jaren '90 is mislukt. (Scheffer)

De vijandigheid zit niet in de woorden van Blok maar wordt geïntroduceerd door de ideologie die Antifa en jij af willen dwingen. Overigens zonder dat je daar een verklaring voor weet te geven, want ik zit nog steeds te wachten op het antwoord op mijn vraag: Waarom zouden we iedere cultuur, hoe onvreedzaam, economisch schadelijk of moreel incompatibel ook, op gelijke voet toegang willen geven tot onze samenleving?


Natuurlijk veroorzaakt te grote diversiteit problemen.
Alleen heeft het niets te maken met etnische diversiteit.
Het zijn de te grote ideologische verschillen die tot grote spanningen leiden.
Arabieren die naar Europa komen, kunnen niet in de middeleeuwen blijven leven zoals in het MO
Aziatische Turken die naar Europa migreren , kunnen niet achter een dictator blijven lopen
en de rechtstaat hier aan hun laars lappen.
Echter ook Nederlanders of Europeanen die achter een dictator al Poetin aan lopen en
de EU ondermijnen ,zorgen ook voor grote spanningen en problemen.

Je kunt deze problemen niet allemaal op het bordje van links leggen.
Vaak zijn het rechtse mensen en regimes die de meest walgelijke regimes steunen ,
zoals Trump de grootste bondgenoot is van het meest achterlijke land Saoedie Arabië.
Kortom het gaat niet om ras maar om ideologie en daarom zorgen ook Wilders en Baudet en hun volgers ,
voor grote spanningen en problemen in onze samenleving.
Wie de schoen past trekt hem aan.
Mensen gaan straks kiezen tussen links en het morele links, onderstaand artikel doet mij denken aan de beweging van Jacques Monasch ..........het gat vullen op links.

Nieuwe linkse beweging in Duitsland beoogt sociale agenda te combineren met een nationalistische
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b63d04c4/

In Duitsland wordt in september een nieuwe linkse beweging gelanceerd die een sociale agenda combineert met een nationalistische inslag. Soortgelijke bewegingen zijn elders in Europa al een succes. En ook Nederland lijkt ontvankelijk voor dit ‘hoefijzermodel’, waarbij het rechter en het linker uiteinde van het politieke spectrum naar elkaar toe buigen.

Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 38 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling