Het is nu do okt 21, 2021 9:58 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 261 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo okt 20, 2021 8:43 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Plan voor windmolens langs A67 afgeschoten vanwege stikstofuitstoot
https://nos.nl/regio/brabant/artikel/18 ... ofuitstoot

'Slecht nieuws voor energieplannen Bladel'
De gemeente spreekt in een reactie van slecht nieuws voor de energietransitie: ze is bang dat door de vertraging haar klimaat- en natuurdoelstellingen in het geding komen. Te meer daar de inkomsten van het windpark onder meer gebruikt zou worden voor de aanleg van 60 hectare nieuwe natuur. Zowel het Bladelse college als de initiatiefnemer gaat er alles aan doen om de plannen alsnog uitgevoerd te krijgen. Ze is blij dat de Raad van State geen oordeel heeft gegeven over de inhoudelijke bezwaren van de BMF tegen de locatie.

De natuur- en milieuorganisaties zijn uiteraard blij. Ze gaan er zelfs vanuit dat met de uitspraak van deze woensdag een eind komt aan de geplande bouw van de turbines. De eisers onderschrijven de zoektocht naar andere energiebronnen en ze willen hier ook graag met andere partijen aan meewerken. Ze vinden het echter een slecht idee om zo'n windmolenpark in een zeer kwetsbaar natuurgebied te plaatsen. Ze zijn het eens met de Raad van State dat de provincie in strijd met de regels heeft gehandeld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo okt 20, 2021 8:40 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Ook bij slimme tuinders volg ik het vallen en opstaan met aandacht.

Koppert Cress ontslaat 10 procent personeel: 'Het doet heel veel pijn'
https://www.omroepwest.nl/nieuws/433220 ... -veel-pijn

Rob Baan noemt het de 'zwartste week uit zijn leven'. De eigenaar van het bedrijf Koppert Cress, dat normaal gesproken garnering levert aan 70.000 restaurants over de hele wereld, heeft tien procent van zijn personeel moeten ontslaan. 'We doen alles om het bedrijf boven water te houden. Het is echt kill your darlings.'

Er zijn 19 vaste medewerkers ontslagen. 'Sommige mensen werken hier al twintig jaar', zucht Baan. 'Dat doet heel, héél veel pijn.' Het Monsterse bedrijf teelt kleine plantjes ('takjes, denk aan tuinkers') die met verschillende aroma's extra smaak geven aan de meest uiteenlopende gerechten. Het bedrijf is sinds de coronacrisis van 300 naar 150 medewerkers gegaan - een deel hiervan was al seizoensarbeider.

'Omdat restaurants nu dicht zijn, hebben we al maanden een kwart van onze normale omzet', legt de eigenaar van het bedrijf verder uit. 'Elke maand dat de lockdown doorgaat, komt er 1 miljoen verlies aan omzet bij. Om niet ten onder te gaan, moeten we keuzes maken. Dit is er daar één van. Maar ik vind het verschrikkelijk.'

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di okt 19, 2021 8:58 am 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Biertje schreef:
HvR schreef:
Biertje schreef:
Ook Duitsland gaat het niet redden met de energietransitie. :gniffel:

https://www.ad.nl/buitenland/duitse-voo ... ~a5c19517/


Het is niet om te gniffelen, sufferd, want wij zijn er niet veel beter aan toe.

Het wordt tijd dat men inziet dat men op de verkeerde weg is met deze Groene Leugen.

Wat we moeten doen, is investeren in kernenergie zodat we de komende vijftig jaar kunnen bezien hoe het werkelijk verder moet.

Windmolens, zonnepanelen, biomassa in hun huidige vorm zijn helemaal niet duurzaam.

We zijn op de verkeerde weg.... :rolleyes:
Zeker, maar ook dan blijf je problemen houden. Helemaal van het gas af kan niet en die miljarden subsidies aan stroomvreters is pure domheid. Zolang wij het energieverbruik niet aanpakken en enkel de huizen isoleren niet aanpakt, los je het probleem niet op.
Frankrijk komt ons helpen?

'Franse president Macron wil zes nieuwe kerncentrales bouwen'
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artik ... rgiecrisis

De Franse president Emmanuel Macron wil zes nieuwe kerncentrales bouwen. Toen Macron aantrad als president, beloofde hij Frankrijk 'minder afhankelijk te maken van kernenergie'. Door de huidige energiecrisis zou de Franse regering nu toch op andere gedachten zijn gebracht.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr okt 08, 2021 12:10 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


baedeker schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Omtzigt: Kabinet heeft 600 miljoen uitgetrokken voor extra subsidie voor elektrische auto’s. Dat gaat naar middenklasse en happy few. Geen CO2 winst. Beter die 600 miljoen te gebruiken voor belastingverlaging van mensen die ‘gewone’ energierekening niet kunnen betalen.

De man heeft een punt.
Kappen met die onzin.
Al die subsidies voor die energietransitie voor elektrische auto's, warmtepompen, zonnepanelen, zonnecentrales, windmolens, getijdecentrales, - kortom The Grean Deal - is weggegooid geld want het jaagt het energieverbruik verder omhoog en de milieuwinsten bestaan niet, mede doordat er nogal eens sprake is van een onbalans in vraag en aanbod. Het enige wat de burger merkt is dat zijn portemonnee steeds vaker als pinautomaat wordt gebruikt ten gunste van het grootkapitaal. En als het grootkapitaal Nederland niet meer aantrekkelijk vindt hoppen ze naar een ander land. Dat moeten wij niet tegenhouden.

Eens. Waarom niet die €600 miljoen overmaken naar de Groningers? €1.000 voor ieder man, vrouw en kind, als gebaar van goede wil, in afwachting van de schaderegeling, met dien verstande dat de rest van het gas opgepomt wordt. Daar kijk ik veel liever naar dan een rij Tesla's in de file bij de oplader, op weg naar de wintersport, met al die verwende D66 en GL koppen erbij.
De redelijkheid is niet verdwenen in Groningen, maar daar waar schade is ontstaan is de frustratie en het wantrouwen er jarenlang ingepompt.

Met zelf geen trillingen en schade heb ik vanaf het begin met verbazing naar zoveel onzin gekeken.

Rekenkamer: Doe iets aan torenhoge kosten voor schade-experts
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/819277/r ... de-experts

Voor elke euro aan schadevergoeding is 56 cent nodig aan uitvoeringskosten. Ongeveer de helft daarvan gaat naar schade-experts. Dat is niet helemaal nieuw, want ook het Instituut Mijnbouwschade Groningen zit met die uitvoeringskosten in de maag.

'Voor een schadevergoeding van 4000 euro ben ik 5000 euro aan uitvoeringskosten kwijt', zei voorzitter Bas Kortmann maandag nog. 'Dat is niet uit te leggen.'Schadebureau over ongelijke beoordeling bevingsschade: ‘Dit is bloedvervelend’
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/858419/s ... dvervelend

Hij vindt het zelf ook vervelend en niet uit te leggen. Het expertisebureau van NIVRE oordeelt veel vaker in het nadeel van gedupeerde Groningers die menen aardbevingsschade te hebben. Maar voorzitter Ad Westerhof van NIVRE staat voor de kwaliteit: ‘Ons werk is haast wetenschappelijk.’

Er blijken grote verschillen te zijn in het toekennen van mijnbouwschade in het bevingsgebied. De beoordelingen van vier verschillende bureaus die bepalen of iets bevingsschade is, lopen in vergelijkbare gevallen sterk uiteen. In een intern onderzoek van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) wijkt vooral NIVRE af van de rest.
En zo leven we in een tijd waarin veel niet uit te leggen is.....en bloedvervelend:

Na gas en benzine wordt ook voedsel steeds duurder
https://www.nu.nl/economie/6161114/na-g ... urder.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do okt 07, 2021 12:19 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Energieneutraal, zelfs op Texel valt dat niet mee, hoe onmogelijk is het dan voor Rotterdam?

Texel vindt zichzelf te mooi voor windturbines
https://fd.nl/politiek/1414622/texel-is ... j1caMtfXg4

Texel zou in 2020 energieneutraal moeten zijn. Dat werd bij lange na niet gehaald. De huidige doelstelling is 2030. Maar ook dat lijkt onmogelijk, want het eiland moet wel mooi blijven.

Eigenlijk is er gewoon maar wat geroepen. Tenminste, zo ziet Hennie Huisman-Peelen het, VVD-wethouder financiën en duurzaamheid op Texel. In 2008 werd de ambitie van het eiland: we zijn energieneutraal in 2020. De gemeente Texel had net twee delegaties naar het Deense eiland Samsø gestuurd, met de bus. Alle energie in Samsø was groen. Als een eiland in Denemarken dat kon, dan was dat hier toch zeker ook mogelijk?

'We zouden zelfvoorzienend zijn. Dat spreekt eilanders heel erg aan', zegt Huisman-Peelen in haar werkkamer op het gemeentehuis in Den Burg. 'Maar het was niet gebaseerd op diepgaand onderzoek. Er was eerst een visie en toen pas de vraag: hoe gaan we dat doen?'

Vier keer hoger dan de vuurtoren
Het antwoord: niet. In 2020 kwam nog geen 7% van de energie die Texel gebruikte ook daadwerkelijk van het eiland. Wel zijn er verschillende studies geweest naar de energiehuishouding van Texel en vooral naar de mogelijkheden tot vergroening. Geothermie en biovergisting bleken wenselijk noch haalbaar. Dus bleven alleen zon en wind over.

Wind is het probleem niet op Texel, maar turbines? Afgelopen jaar, in coronatijd, is Huisman-Peelen veel door Nederland gereden. Ze schrok ervan, hoe vol het land staat met windmolens. 'Mensen komen naar Texel voor rust, ruimte en natuur. De windmolens die nu in Nederland worden gebouwd zijn vier keer zo groot als de vuurtoren hier. Dat beeld alleen al.'

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo okt 03, 2021 1:17 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


In Groningen zijn ze blij dat het op raakt en zon en wind zijn over 10 jaar bijna gratis
Met enkel zon en wind red je het niet, mede vanwege de onbalans in vraag en aanbod. Je zal het zien als Nederland weigert kerncentrales te bouwen komt de kolencentrale terug. En het meest vreemde zie jij niet: terwijl energie opraakt wordt het steeds duurder gemaakt. Tot je dat geen energie hebt. En dan?


We zijn natuurlijk ook wel een beetje verwend geraakt. Ik ben opgegroeid in een huis waar alleen een kachel in de woonkamer was, in de slaapkamers was geen verwarming, en die hadden destijds nog enkel glas, dus als je in de ochtend de gordijnen open deed, stonden er dikke ijsbloemen op de ramen. Maar we gingen er echt niet aan dood. Tegenwoordig wordt zelfs de WC verwarmd.

Als je boodschappen ging doen, pakte je de benenwagen, tegenwoordig stapt men voor elke afstand groter dan 100 meter in de auto.

Als het vroeger een keer erg warm was, tijdens een hittegolf bijvoorbeeld, dan zette je in de nacht de ramen open en je sliep boven de dekens. Tegenwoordig zetten mensen bij 25 graden de airco al aan, want tjee, wat het is warm.

Valt me ook op dat mensen de verwarming steeds hoger gaan zetten in de winter. 20 jaar geleden was 19-20 graden een normale binnentemperatuur, tegenwoordig hoor ik van talloze mensen dat ze de verwarming toch zeker op 22-23 graden zetten in de winter, want anders is het "koud".
Natuurlijk waren we verwend, maar men moet ook niet doorschieten naar de andere kant. Zuinig omgaan met energie is niet verkeerd, maar we mogen wel rekening houden met energiearmoede na 2030, zelfs met het gebruik van dikke truien en de benenwagen. In dit land houden we geen rekening met afhankelijk zijn van anderen en wat dat doet met de bevolking. Bij schaarste merk je pas wie in de wereld aan de touwtjes van de grondstoffeneconomie voor het duurzame trekt. Let maar op, na 2030, misschien eerder, zie je ze weer zitten de politici, verbaasd, geschokt en verbijsterd. Energie en voedsel, dat wordt nog een dingetje.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma aug 30, 2021 8:21 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Biertje schreef:
Ook Piet Hermus heeft ongelijk want onliberale ideeën. En: het helpt vaak geen reet. Met het sluiten van Schihol bereik je enkel een waterbedeffect. En aantal auto's minderen? Nee, aantal mensen want footprint.

En Sjaak van der Tak weet dat bij onteigening van boerengrond er geen enkel borging is dat het stikstofgehalte daalt want vaak herbestemming.
Beide heren zijn het met je eens Biertje, vandaar de reaktie van Sjaak van der Tak "met massaal boeren hun land afpakken los je niet een stikstofcrisis op en Piet Hermus noemt voorbeelden die we ook niet waar kunnen maken met de BV Nederland, maar gezien ons zelf gecreëerde stikstofprobleem wel zouden moeten doen. Blijft over grondroof, grondhonger, dat is het spel waar we nu in Nederland naar kijken, en het gemak hoe over andermans eigendom wordt gesproken, eigenlijk diep triest. Daarbij strooit men met miljarden of het niets is, stuitend.

Op maar weer naar een volgende onrealistisch plan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma aug 30, 2021 6:50 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Biertje schreef:
Onteigenen kost maar 2,3 miljard en het stikstofprobleem is dan in een paar jaar opgelost.? :blink: De zoveelste leugen die vertelt wordt. Immers, bij het opstellen van allerlei regels conform stikstof is geen sprake van compensatie van verschuiven van wat er aan stikstof mag worden uitgestoten. Als er dus landbouwgebieden verdwijnen doordat ze onteigend worden en er natuurgebied daarvoor in de plaats komen wil dat niet zeggen dat dan elders huizen nu wel mogen worden gebouwd. Dat is helemaal niet waar. En dat het maar 3 miljard gaat kosten lijkt mij aan de lage kant. Immers, niet alleen de onteigening kost veel geld maar mensen gaan procederen en dat kost de overheid wel degelijk veel geld. Daarnaast kosten natuurgebieden en beheer ook geld. In het geval de overheid werkelijk overgaat tot onteigening moeten die natuurgebieden zichzelf maar bedruipen. Gezien het kapitaal dat er ligt bij de particuleren moet dat geen probleem zijn.

Dan is er nog een probleem voor de compensatie van het missen van een stuk export. Dat wordt nog een leuk maar vooral hectisch vraagstuk.

Dan over de duur van de onteigening: 3-4 jaar is onjuist. Toen de A1 doorgetrokken werd vanaf Hengelo naar Duitsland - en dat was maar een klein stukje
- van amper een paar honderd meter - heeft dat meer dan dertig jaar geduurd


https://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/ ... stofcrisis
In de uitzending komt een paar keer het woord aanvliegroute voor, hoogleraar Onteigeningsrecht Jacques Sluysmans zit er vol mee. En dan komen we weer uit bij onze oud-forummer Piet Hermus:

Minder koeien? Halveer het aantal auto's en sluit Schiphol, dan bereik je echt wat
https://www.bndestem.nl/brabant/minder- ... ~a0b23d14/

En dit soort onbalans is er niet alleen in de landbouw, maar in alle sectoren. Het gaat om fysieke, fysische, chemische en biochemische wetmatigheden en natuurwetten. De mensenwensen dienen zich daarnaar te plooien. We zouden ongeveer als Amish moeten gaan leven om onze voetafdruk op deze aarde te compenseren, maar wie wil/kan er nog terug in de tijd?En LTO, Sjaak van der Tak, is met je eens Biertje:

LTO: 'Verplichte onteigening werkt juist averechts'
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2021/ ... -averechts

Verplichte onteigening van boeren om daarmee de stikstofcrisis snel op te lossen is onrealistisch, roept weerstand op bij boeren en werkt daardoor alleen maar averechts. Dat stelt LTO Nederland als reactie op een pleidooi van een aantal deskundigen in NRC. Zij menen dat onteigening kan helpen om de stikstofcrisis al voor 2025 op te lossen.

Voorzitter Sjaak van der Tak zegt in NRC dat de experts een onrealistisch beeld schetsen. Onteigening kan volgens hem tientallen jaren duren en is bovendien een duur middel voor de Nederlandse overheid. Boeren uitkopen kan volgens hem op vrijwillige basis gebeuren, maar onteigening is niet een geschikt middel. 'Het raakt aan familiebezit. Boeren voelen zich onheus bejegend als je hun grond afpakt', zegt Van der Tak tegen NRC.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do aug 26, 2021 4:55 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Duurzaam in dit land is het ene gat met het andere stoppen en een provincie met kilometers aan zonnepanelen :

Plan: megazonnepark moet noodlijdend OZG uit de problemen helpen
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/845995/p ... men-helpen

Het Ommelander Ziekenhuis (OZG) in Scheemda werkt samen met energiebedrijf PowerField aan een plan voor de bouw van het grootste zonnepark van Nederland. Dat moet het OZG twintig miljoen euro opleveren, waarmee het noodlijdende ziekenhuis uit de rode cijfers hoopt te komen.

Het park moet 250 hectare (vergelijkbaar met 500 voetbalvelden) groot worden en strekt zich van Winschoten, langs de A7, uit tot Nieuweschans, in de Ulsderpolder.

Hoewel het OZG twintig miljoen euro krijgt van projectontwikkelaar PowerField, hoeft het ziekenhuis zelf geen financiële bijdrage te leveren. Ziekenhuisdirecteur Hennie Sanders heeft de taak om de Oldambtster politiek warm te maken voor het plan.Opinie: Ommelander ziekenhuis voorspelbaar debacle
https://dvhn.nl/meningen/Opinie/Ommelan ... 23687.html

Dat het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda verliesgevend zou worden, is voor de bouw al voorspeld. De provincie is hoofdschuldige aan het debacle.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo aug 08, 2021 6:26 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Café's, hoe lang zien we ze nog als alle ondernemingen op hun manier duurzaam veranderen?

D66 wil in Nijmegen proef met legale xtc: ‘Niet wachten op landelijk beleid’
https://www.gelderlander.nl/nijmegen/d6 ... ~a1c19a4a/

,,Mensen gebruiken nu eenmaal drugs. Daar kun je je ogen voor sluiten, maar het gebeurt. De ondertekenaars van het drugsmanifest verschillen van mening over drugs maar zijn het over één ding eens: reguleren is beter dan verbieden.”Het beste van Brabant | Klikbeet
https://www.youtube.com/watch?v=ZlBP6gNliRU

http://www.youtube.com/watch?v=ZlBP6gNliRU

En hoe noemen we het onderstaande, circulair ondernemen?

Sigarettenfabrikant verhoogt bod op producent astmamedicijn
https://fd.nl/ondernemen/1407454/sigare ... h1ca5IW1Cr

De Amerikaanse sigarettenfabrikant Philip Morris verhoogt zijn bod op de Britse producent van astmageneesmiddelen Vectura Group. Philip Morris wil ruim 10% meer neerleggen voor Vectura dan het eerder aankondigde.

Het nieuwe bod van Philip Morris bedraagt 165 pence per aandeel, zo maakte de tabaksproducent zondag bekend in een bericht aan persbureau Bloomberg. Op de website van Philip Morris stond deze mededeling zondagmiddag nog niet. Het nieuwe bod ligt 15 pence hoger dan de 150 pence per aandeel Vectura die Philip Morris op 9 juli bood.

Het nieuwe bod waardeert Vectura op £1,02 mrd (€1,2 mrd). Het bod van Philip Morris overtreft een concurrerend bod van 155 pence per aandeel Vectura, dat de private-equitypartij Carlyle Group vrijdag deed.

Carlyle meldde in mei voor het eerst dat het van plan was Vectura over te nemen. Vectura maakt inhalatoren en vernevelaars. Vorige maand lanceerde Philip Morris, de maker van Marlboro en andere sigarettenmerken, een concurrerend.Marlboro Man aan de inhaler
https://www.rabobank.nl/particulieren/b ... de-inhaler

Sigarettenfabrikant Philip Morris International (PMI) maakte afgelopen vrijdag de geplande overname bekend van de Britse farmaceut Vectura. Saillant detail is dat Vectura gespecialiseerd is in medicijnen tegen ademhalingsproblemen zoals astma die je, net als bij roken, moet inhaleren. Eerder in juli werd al de overname aangekondigd van Fertin Pharma, een maker van onder meer nicotine kauwgoms. De overnames passen binnen de “Beyond Nicotine” strategie van PMI. Die heeft als doel om in 2025 meer dan 50% van de omzet uit rookvrije producten te halen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di aug 03, 2021 2:07 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


't is een kwestie van geduld
rustig wachten op de dag.....

Oxfam: Ongebreideld klimaatbos neerzetten leidt tot voedseltekort
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~be0a826b/

Bomen die CO2 uit de lucht filteren helpen het klimaat. Maar de wereld moet niet doorslaan met bosaanplant, waarschuwt Oxfam Novib, anders is voedseltekort het gevolg.

Voor de redding van het klimaat door de aanplant van nieuw bos is 1,6 miljard hectare grond nodig, meer dan alle landbouwareaal ter wereld. Dat maakt duidelijk waarom massale boomaanplant niet de juiste oplossing is tegen de klimaatcrisis, stelt Oxfam Novib dinsdag in een studie.

Wanneer landen ongebreideld bomen gaan planten dan leven mensen in 2050 klimaatneutraal, maar zal honger heersen omdat alle landbouwgrond aan klimaatbos is opgeofferd, waarschuwt de ontwikkelingshulporganisatie. De studie van Oxfam bevat theoretische rekensommen, maar de organisatie ziet zó veel landen en bedrijven mikken op bosaanplant om hun klimaatdoelen in 2050 te behalen, dat ze besloot preventief aan de noodrem te trekken. “Overheden en bedrijven wedden op het verkeerde paard”, zegt Marita Hutjes van Oxfam.

(...)

‘Uitstoot moet bij de bron verminderen’
Dat is onhoudbaar, stelt Oxfam. De uitstoot uit schoorstenen en uit uitlaatpijpen moet volgens de ngo bij de bron drastisch verminderen, zónder te veel bomen als compensatiemiddel. “Er zouden ruim 2 miljard voetbalvelden of vijf keer de oppervlakte van India nodig zijn als we de klimaatdoelstellingen uitsluitend met boomaanplant zouden willen realiseren”, zegt Hutjes. “Zoveel land is simpelweg niet beschikbaar.” Zij vreest voor honger en landroof, als er een run op bosaanplant ontstaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr jul 16, 2021 3:36 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Iedereen in Nederland rommelt maar wat aan. 'Omdat aantonen lastig is' wordt duurzaam de nieuwe handel:

Eindhoven koopt stikstofruimte om biomassacentrale aan de praat te houden
https://www.ed.nl/eindhoven/eindhoven-k ... a97b9e544/

De biomassacentrale in Meerhoven kan voorlopig doordraaien. En ook de toekomst lijkt er weer wat rooskleuriger uit te zien.

De gemeente Eindhoven heeft overeenstemming met een partij om een hoeveelheid stikstofuitstoot op te kopen. Daarmee kan de natuurvergunning die nodig is aangevraagd worden. Hoeveel geld daarmee gemoeid is, heeft de gemeente niet bekend gemaakt.

Daarmee is de warmtevoorziening van enkele duizenden huishoudens in Eindhoven veilig gesteld. Die kwam in de knel omdat de Bio Energiecentrale Meerhoven waar onder andere houtsnippers worden opgestookt, niet beschikt over de sinds 2019 verplichte vergunning volgens de Wet natuurbescherming (WNB).

(...)

Probleem is dan wel dat aangetoond moet worden dat de impact van de stikstofuitstoot op natuurgebieden in de regio zo goed als nihil is. Omdat dat dat lastig is, koos het gemeentebestuur voor het zogenaamd extern salderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma jul 12, 2021 8:56 am 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Of de milieugroepen zien wat ons te wachten staat, kunnen we allemaal nog op een houtje bijten.


Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo jul 11, 2021 1:31 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


“By 2030, ensure that all men and women, in particular the poor and the vulnerable, have equal rights to economic resources, as well as access to basic services, ownership and control over land and other forms of property, inheritance, natural resources, appropriate new technology and financial services, including microfinance.”Veel werk te doen voor de Richard Branson's van deze wereld: https://www.quotenet.nl/zakelijk/a37889 ... dee-37889/

Branson wordt gesteund door Al Gore, die sinds de docu 'An Inconvenient Truth' zijn status tot ongekende hoogte opkrikte. Branson heeft inderdaad iets goed te maken met het mileu. Tel al de uitgestoten afvalstoffen van zijn vliegmaatschappij Virgin Air bij elkaar op en Branson zal meerdere levens nodig hebben om die rommel op te ruimen.Richard Branson vanmiddag de ruimte in: ‘Mijn vrouw komt niet naar mijn begrafenis’
https://www.ad.nl/buitenland/richard-br ... ~a0ec1780/

Hij zat in de woonkamer van zijn ouders, toen hij als 19-jarige zag hoe Neil Armstrong de eerste mens op de maan werd. ‘Op een dag doen we dat allemaal’, dacht hij. 52 jaar later maakt de Britse miljardair Richard Branson (70) zijn eerste toeristische tripje naar de ruimte. ‘Mijn vrouw heeft al gezegd dat ze niet naar mijn begrafenis komt.’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo jul 11, 2021 12:21 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


De vraag is, vanwege duurzaamheid, kunnen we zonder de inhoud van de troep op straat? Durven politici en kranten dit aankaarten?

Neem bv zo'n stelling in mijn rooie krant: Stelling van de dag: Onze boeren zijn belangrijker dan het milieu
https://www.dvhn.nl/meningen/Stelling-v ... 25267.html

Ik las een reaktie van iemand die dit ook een erg valse stelling vond: Uw kinderen zijn minder belangrijk dan goedkope cocaïne. Eens? Oneens?

Omdat het artikel van Piet Hermus eigenlijk gaat om de valse tegenstellingen die men in dit land gebruikt, nog eentje:

Zomervakantie begonnen, drukte op Schiphol
https://nos.nl/video/2388744-zomervakan ... p-schiphol

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo jul 11, 2021 9:41 am 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Einstein schreef:
Over die verbouwingsbesprekingen zijn we het wel eens Lies.. er zijn toch echt urgentere kwesties.. :duh:

Lies schreef:
Hierzo mogen we niets, klem door stikstof. Verwonderlijk dat ze het over de verbouwing van de Kamer hebben.

Niet niets, er zijn voorlopig quota voor stikstof. Maxima.

Enige oplossing op langere termijn is toch anders dwz schoner gaan werken..

Landen en sektoren moeten eens wat minder naar elkaar kijken, stikstof komt ook van elders en elders moet het óók worden opgelost. Over landgrenzen.. én over sektorgrenzen.. maar dat lukt alleen wanneer we ergens kunnen beginnen. Maximale uitstoot vaststellen, voor bepaalde gebieden... en de zaak verdelen met quota's. Gebeurt ook bij bedrijven momenteel. Wij gebruiken stikstof biij de productie, we zijn verplicht om de uitstoot te minimaliseren.. dus er worden investeringen in de machine gedaan, om een betere kringloop te krijgen, zodat de stikstof in de machine blijft. Andere bedrijven gebruiken stikstof, om processen inert te houden. Hetzelfde verhaal. Recyclen dat spul, liefst intern. Kunnen boeren niet zoeken naar dat soort oplossingen ? Ammoniak is een plaag, voor de hele omgeving.. is het niet mogelijk om dat spul (reuk-proof) op te slaan, of om te zetten ?
Boeren zoeken en experimenteren toch al lang op dat gebied, maar door de grondhonger en als een blind paard achter modellen aanlopen in dit land wordt er geen aandacht aan geschonken. Lange termijn, dat kent onze politiek niet Einstein, iedere nieuwe coalitie probeert het wiel opnieuw uit te vinden. Kom je uit bij Derk Boswijk (CDA) die het probleem van een jonge boer schetst in het duurzame debat:

Een jonge boer wil graag minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken en heeft een hiervoor een machine nodig van meer dan 3,5 ton. Maar niemand kan hem garanderen dat hij hem over 3 weken nog mag gebruiken.De doorsnee Nederland zou nu zeggen: gif....machine.... laat die boer het onkruid er maar op handen en voeten tussen uit grazen. Grazen, wat ze natuurbeheerders al lang hadden moeten bijbrengen.

Kom je weer uit bij boer Piet, die het nu wat uitgebreider in BN de Stem heeft neergezet: Halveren veestapel is gemakzuchtige oplossing. De mens is zelf oorzaak stikstofprobleem. We zouden als Amish moeten leven, maar wie wil óf kan dat nog terug in de tijd?

https://twitter.com/erik_martens/status ... 7378332674

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.Recyclen andere bedrijven, dat doen we op deze manier: RWE betaalt boskap Natuurmonumenten: ‘stikstofcompensatie’
https://www.interessantetijden.nl/2020/ ... mpensatie/

Om 30 jaar lang stikstof-verbindingen de lucht in te mogen blazen, betaalt RWE voor de Eemshavencentrale ter compensatie miljoenen euro’s aan It Fryske Gea en Natuurmonumenten. Die kappen daarvoor honderden hectares bos in de Noordelijke provincies en op de Waddeneilanden voor zogenaamd ‘natuurherstel’.Oxfam Novib: 155 miljoen mensen wereldwijd lijden honger, 20 miljoen meer dan vorig jaar
https://nos.nl/artikel/2388545-oxfam-no ... vorig-jaar

Het aantal mensen dat honger lijdt is met 20 miljoen toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat schrijft Oxfam Novib in een nieuw rapport, waarin wordt becijferd dat er wereldwijd momenteel 155 miljoen mensen honger lijden. Een half miljoen daarvan hebben wat wordt genoemd catastrofale honger: zij lopen het risico te overlijden door voedselgebrek.

De drie grootste veroorzakers van honger zijn conflicten, de klimaatcrisis en de coronapandemie. Bij twee op de drie mensen die honger lijden, is de oorzaak te vinden in conflicten als burgeroorlogen. Klimaatverandering leidt tot extreme droogte en mislukte oogsten door bijvoorbeeld sprinkhaanplagen, met name in Oost-Afrika.

"Klimaatverandering kan ook weer tot conflicten leiden", zegt Madelon Meijer van Oxfam Novib. "Omdat oogsten mislukken en grond niet meer te bewerken is, gaan mensen rondtrekken. De strijd om natuurlijke hulpbronnen wordt harder, waardoor het aantal conflicten toeneemt."En dan blijft dit over voor de zondag om over na te denken: We zouden als Amish moeten leven, maar wie wil óf kan dat nog terug in de tijd?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 10, 2021 2:17 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Hierzo mogen we niets, klem door stikstof. Verwonderlijk dat ze het over de verbouwing van de Kamer hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 10, 2021 2:03 pm 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Biertje schreef:
Einstein schreef:
Biertje schreef:
Als we niet willen accepteren dat elk mensen in een westers land een footprint heeft komen we niet verder.

Het gaat bij stikstof (tevens fosfor, deels methaan) voornamelijk over de footprint van dieren. En helaas voor de boeren, toe te rekenen aan mensen, die deze dieren bezitten en exploiteren.

En lees ik deze zin nou verkeerd, of meen je werkelijk, dat mensen in een westers land meer recht zouden hebben op een "footprint" dan mensen in niet-westerse landen ?
De boeren zijn ondernemers en leveren naar vraag en aanbod. De mens die vlees eten vragen dat. Dus wie zijn het probleem, de boeren of de mensen die graag vlees eten?

Ik heb nergens gezegd dat mensen in westerse landen meer rechten hebben dan mensen in niet-westerse landen. Wat ik bedoel is dat mensen in ontwikkelde landen een veel grotere footprint hebben dan mensen in arme landen zoals in Cuba. Dat is wat ik bedoel. Naarmate er meer mensen op deze aardbol ter wereld zal men op zoek gaan naar geluk en welvaart wat een footprint oplevert. We moeten dus ook hebben over de bevolkingsgroei iets wat juist veel mensen wegkijken. Zie ook deze link van het CBS.

https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/dossie ... nederland-
Het is bij de grondhonger (Kamerbrief over verkenning actief grondbeleid https://www.rijksoverheid.nl/documenten ... rondbeleid) gemakkelijker om naar een boer en een koe te wijzen dan naar de zelf gecreëerde problemen. Al eten we met z'n allen in Nederland geen vlees meer, houden we geen dieren, dan nog is het probleem die de politiek veroorzaakt heeft niet opgelost. Er staan al wel weer advocaten klaar met geslepen messen.

Opinie: PBL-rapport legt bom onder stikstofbeleid
https://www.vork.org/nieuws/pbl-rapport ... stofbeleid.

Wat Nederland ook doet, het behalen van de KDW-normen is onmogelijk. Dit is een hele andere boodschap dan menig krant of journaal uit het rapport heeft geëxtraheerd. De algemene berichtgeving was dat er geen plaats meer is voor de landbouw in Nederland. Dat schrijft het rapport niet. Het meldt dat er geen plaats is voor de landbouw als Nederland vasthoudt aan strikte naleving van de KDW-normen. En daarvan zegt PBL weer dat de KDW een te smalle basis is om de natuurkwaliteit te beoordelen. Dit zou de focus van het boerenprotest moeten zijn: Het huidige stikstofbeleid.

Veel journalisten hebben overduidelijk het rapport nauwelijks of niet gelezen of ze konden niet goed genoeg interpreteren wat ze lazen. De conclusie dat er een bom onder het stikstofbeleid ligt, is ‘off the record’ niet door PBL weerlegd. Het is allemaal redelijk simpel: Zelfs met de volledige sanering van elke vorm van landbouw zullen de KDW-normen (Kritische Depositie Waarden) in veel Natura 2000 gebieden niet gehaald worden. De buitenlandse depositie is veelal te hoog en zal derhalve fors moeten verminderen. Dat gaat niet gebeuren en straks zal verkeer, scheepvaart, recreatie, bouwen en industrie het moeten ontgelden. In sommige gebieden zullen wegen afgesloten worden, mag geen hond meer in de buurt van Natura 2000 gebieden lopen en kunnen bedrijven met een ammoniakuitstoot ook hun biezen pakken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 10, 2021 9:51 am 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Duurzaamheidsplannen....als ze niet eens de eigen verbouwing onder controle kunnen houden, wat kunnen we dan verwachten als ze heel Nederland gaan verbouwen? En dan zijn ze nog niet eens begonnen.

Renovatie Binnenhof 50 procent duurder dan begroot, kosten nu: 718 miljoen
https://www.nu.nl/politiek/6144740/reno ... ljoen.html

De renovatie van het Binnenhof blijkt wederom veel meer geld te kosten dan eerder werd gedacht. Voor de verbouwing werd oorspronkelijk 475 miljoen euro geraamd, maar nu gaat de renovatie zo'n 718 miljoen euro kosten. Daarmee valt de renovatie ruim 50 procent duurder uit. Vorig jaar werd de eerste raming al bijgesteld naar 562 miljoen euro.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 10, 2021 9:30 am 

Reacties: 3598
Bekeken: 179764


Lumiere schreef:
Welke toko? Ik heb geen financieel belang in duurzaamheid, ik heb wel een belang dat we Nederland niet te veel verprutsen. Helaas gaat dat in tegen het financiele belang van boeren
Ik heb niet de indruk dat boer Piet (oud-forumgebruiker) de zaak verprutst, maar zoals de duurzame zaken door het duurzame rekenen er nu voorstaan is er voor hem ook geen plaats meer (waarschuwing PBL aan de politiek, veehouderij en akkerbouw verdwijnen door het meten en rekenen in Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant). De politiek met grondhonger, die het volk laat kiezen tussen koeien en huizen.

En zo kijk je naar een boer die duurzaam bezig is, terwijl het verkeer raast op de achtergrond, allemaal op weg voor de (financiële) belangen.

Agroforestry - Piet Hermus plant hagen aan op zijn akker.
https://www.youtube.com/watch?v=snibuN3NitA

http://www.youtube.com/watch?v=snibuN3NitA

Ondertussen verprutsen ze ook mijn provincie: Tweede windpark aan de grens met Midden-Groningen, zes molens bij Roodehaan, koste wat kost voorkomen
https://www.dvhn.nl/groningen/Tweede-wi ... 30460.html

Na Windpark N33 aan de oostkant bij Meeden, dreigt Midden-Groningen ook aan de westzijde geflankeerd te worden door windmolens. Dat laten ze niet gebeuren.
Buurgemeente Groningen wil tegen de gemeentegrens met Midden-Groningen bij Roodehaan zes windmolens plaatsen. Deze molens zouden een tiphoogte van 150 meter mogen hebben.

Sorteer op:  
Pagina 1 van 14 [ Er voldeden 261 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling