Het is nu vr sep 18, 2020 3:37 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 153 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma aug 24, 2020 6:50 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Cees Stolk en ik pinken een traantje weg en de shit van je afschrijven lucht op....

Opinie: Kernenergie? Ja, alsjeblieft!
https://www.dvhn.nl/meningen/Opinie/Ker ... 44284.html

Na de aardbevingen krijgt Groningen nu de ellende van de zogenaamde groene energie over zich heen: torenhoge windmolens en voetbalvelden vol zonnepanelen. Alleen kernenergie kan het landschap nog redden.

Ik ben bekeerd. Niet terug naar de moederkerk of overgestapt op het salafisme of de Pinkstergemeente. Nee, ik ben bekeerd tot kernenergie en dat voelt best ongemakkelijk. Het is de enige mogelijkheid om het weidse Groninger landschap te redden van de ondergang. Het is een keuze uit wanhoop.

Nee, bedankt!

Op zondag 2 juni 1979 liep ik met vrouw en kinderen in een lange mars over de heuvelrug van Gasselte. Een sliert anti-atoom activisten trok over de Hondsrug. Wij protesteerden tegen het plan om kernafval te dumpen in zoutkoepels in het Noorden. We waren met tienduizenden. Op mijn auto, een tweedehandse Renault 4, plakte ik de geel/rode sticker ‘Kernenergie? Nee, bedankt!’ En op mijn trui droeg ik het pacifistisch speldje. In die jaren stemde ik steevast PSP, meer om de P dan om de S. In november 1990 is die partij met PPR en CPN opgegaan in GroenLinks, een conglomeraat waar ik tegenwoordig weinig mee heb. In mijn hart voel ik me meer een anarcho-liberaal, een eigen variant op de vrijdenkerij.

Industrielandschap

GroenLinks is een stadse partij geworden die het platteland wil volstoppen met zonnepanelen en windmolens en zo de weidsheid van Groningen om zeep helpt. Over tien jaar, als mijn kleinkinderen hun jeugd zijn ontgroeid, vrees ik dat zij wonen in een land vol asfalt, Vinex-wijken, kolossale distributiehallen, zonneweiden en windmolens. Eén industrielandschap waar groen een schaars goed is en links is uitgedoofd omdat dan bij iedereen de schellen van de ogen zijn gevallen. Maar dan is er geen weg terug meer. Dan is ons land één woestenij van wangedrochten.

Kolossen

De nu in aanbouw zijnde windmolens van 200 meter hoog nabij Scheemda en Meeden domineren al van verre de skyline en trekken de aandacht naar zich toe. Binnenkort zullen ten zuiden van Delfzijl eveneens 16 van dergelijke monsters de belevingswereld van de Oldambtsters ernstig verstoren. Honderden hectares van die wild draaiende kolossen in het landschap geven de mens een beklemmend gevoel. Een horrorscenario dreigt voor wie nog van Groningen houdt.

Ellende

Volgens GroenLinks en zeker de Groningse gedeputeerde Nienke Homan moet Groningen dé energieprovincie van ons land worden. Groningers worden nu opgezadeld met torenhoge monsters van aluminium. Na de ellende van de aardbevingen, nu de ellende van de zogenaamde groene energie. En wat doet de Groninger? Die accepteert alles gelaten en als iemand protesteert en onheus beschuldigd wordt van asbestdumping, zoals Jan Nieboer, wordt hij als een ’Ridouan Taghi’ crimineel opgesloten. Fijn, zo’n overheid!

In een blind geloof om Groningen energieneutraal te maken spant GroenLinks samen met het Groot Kapitaal. De as van CPN-voorman Fré Meis schudt in zijn urn. Je hoort hem in het ondermaanse grommen en de vuist heffen …

1400 voetbalvelden

In de krant van 13 augustus reppen de verslaggevers Johan de Veer en Tammo Beishuizen van plannen voor 700 hectare (1400 voetbalvelden) aan zonneparken bovenop de vele hectares aan windmolens die er al zijn en die er nog bijkomen. Projectontwikkelaars storten zich als aasgieren op de weidse polders in Groningen en GroenLinks zet de deur wagenwijd voor hen open om de subsidie gretig binnen te slurpen.

Subsidie

Want wie profiteert van de opbrengsten, ondanks het gepruttel van wethouders dat dorpen moeten meeprofiteren? Precies, het Groot Kapitaal! De Noordelijke Rekenkamer concludeerde in maart j.l. dat luttele procenten van de winst bij de regio komen. De energiereuzen vangen subsidie, bedrijven als Microsoft en Google slurpen alle groene energie op met belastingvoordeeltjes en presenteren de burger de energierekening, zo’n 20 euro per maand. Van de bewoners profiteren alleen de boeren die molens op hun land laten plaatsen.

Overbevolking

Natuurlijk moeten wij naar een duurzame wereld voor het nageslacht. Maar duurzaamheid zit ‘m niet alleen in windparken en zonneweiden. Doe iets, wat niemand nog hardop durft te zeggen, aan de overbevolking van de planeet. Die barst straks uit zijn voegen. Al zet je de aarde vol groene energie, al die monden zullen gevoed moeten worden en daar kan geen windmolen en zonnepaneel tegenop.

Bouw dus in de Eemshaven een kerncentrale om het CO2 probleem op te lossen, de energievoorziening op peil te houden en het al verrommelde landschap te sparen. De Finnen zijn al vergevorderd met hun opslag van hoog radioactief afval op het eiland Olkiluoto. In stabiele rotsformaties kan het volgens de geologen wel vijf ijstijden veilig opgeborgen worden.

Nogmaals, de keuze voor een kerncentrale voor mij is niet reuze, maar het is de enige manier om het Groninger landschap van de ondergang te redden en het platteland zijn waardigheid weer terug te geven.


Cees Stolk is oud-journalist en schrijver

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do jul 09, 2020 4:11 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


En vogels en vissen en alle andere veranderingen....

Onderzoek naar effecten grootschalige aanleg windparken op de Noordzee
https://www.deltares.nl/nl/nieuws/onder ... -noordzee/

De scenario’s van grootschalige bouw van windparken in de zuidelijke Noordzee hebben mogelijk vergaande gevolgen voor de wind, golven, stroming, sediment en waterkwaliteit en daarmee voor het functioneren van de Noordzee. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek van kennisinstituut Deltares, in samenwerking met het KNMI, Whiffle en Wageningen Marine Research (WMR), in opdracht van Rijkswaterstaat. Duidelijk is dat door windmolens niet alleen de wind verandert maar ook de zee. Als een van deze scenario’s de toekomst wordt zijn de gevolgen daarvan voor vissen, vogels, zeezoogdieren en uiteindelijk voor de mens nog niet duidelijk.Nieuwe banen om de windmolens aan en uit te zetten. Even uitwaaien en de zeewind opsnuiven met deze twee dames:

Windenergie op zee en het effect op de natuur
https://www.youtube.com/watch?v=JC8npMtiy4o

http://www.youtube.com/watch?v=JC8npMtiy4o

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr mei 15, 2020 9:47 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Hume schreef:
baedeker schreef:
Raya schreef:
Zonder belastingen zouden de lonen ook veel lager kunnen zijn maar zou het allemaal ook een stuk primitiever gaan. Probleem bij de huidige vorm van kapitalisme, is dat juist de grote bedrijven en de rijken veel belasting ontwijken, al dan niet middels afspraken met de belastingdienst, of zelfs regelrecht ontduiken middels fraude. Alles bij elkaar gaat het om tientallen miljarden euro's per jaar. Zeker als je naar een minimalistische samenleving gaat, waarbij je enkel gemeenschappelijk maakt wat noodzakelijk is, zoals onderwijs, en verder bereid bent om op modderige zandwegen te rijden, is die ontwijking en ontduiking, mogelijk genoeg om een samenleving draaiend te houden in gemeenschappelijke kosten.

Ik ben zeker geen voorstander van het excessieve 'goed voor Apple beleid' dat gevoerd wordt. Anderzijds betwijfel ik of je met een infrastructuur op het niveau van modderige zandwegen de huidige wereldbevolking kunt voeden. Maar minder overheid, betutteling, corruptie en belastingen zou zeker een vooruitgang zijn.


In deze tijd van corona is iedereen blij met een sterke overheid en met al het belastinggeld dat nu naar de bedrijven gaat.
Zelfs de vleermuizen zijn blij met corona hier.
De wereld verandert baedeker ,je kunt niet blijven slapen en dromen.

Ergens in de binnenduinen van Zuid-Holland is een fikse kolonie van kleine dwergvleermuizen ontdekt. Dat is bijzonder, want er is nooit eerder een kolonie ontdekt in Nederland. Waarnemers hebben meer dan vierhonderd uitvliegende vleermuizen geteld. Om te voorkomen dat de kolonie wordt verstoord, wordt de precieze locatie niet bekend gemaakt.
De vleermuis was al wel gesignaleerd in Nederland. Sinds 2007 wordt de soort op verschillende plekken waargenomen met vleermuisdetectoren, apparaatjes waarmee het ultrasone geluid van vleermuizen kan worden geregistreerd. Met het blote oor is het geluid van de vleermuis amper hoorbaar.
Sinds 2010 was de soort ook al bekend in Zuid-Holland. Maar een kolonie is nooit eerder gevonden. De soort lijkt op de gewone dwergvleermuis, maar is wat kleiner en lichter. In het veld zijn kleine dwergvleermuizen te onderscheiden door de hogere frequentie van de echolocatiegeluiden en de sociale roep die uit drie delen bestaat.


https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~b4345b53/
Zo,zo…… een fikse kolonie van kleine dwergvleermuizen, hoe is dat mogelijk in een land waar het aantal insecten afneemt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za mei 02, 2020 10:13 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Ga al vast maar oefenen hoe je met een stijve rug van ’s ochtends tot ’s avonds de dag door kunt komen door al die onzekere, tijdelijke banen die ze ons voorschotelen, dan denk je met heimwee terug aan het permanente wat dit land te bieden had. We gaan het meemaken een economie die draait op subsidie en belastingen. Rondpompen van geld en welvaart gaat dat samen?

Crisis of geen crisis; volgens Ed Nijpels is het klimaatbeleid onomkeerbaar
https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/ra ... els-corona

Banenmachine (4:57)
Nijpels ziet de naderende recessie niet als een obstakel voor de doelen in het Klimaatakkoord. “Het Klimaatakkoord is een soort banenmachine. Door maatregelen uit het akkoord naar voren te halen, geef je een extra impuls aan de werkgelegenheid, de economische groei én de verduurzaming van Nederland.”

Voor iedere fossiele baan die verdwijnt, krijgen we volgens Nijpels zes á zeven niet-fossiele banen terug. Dat betekent niet dat mensen die eerst in een fossiele sector werkten direct inzetbaar zijn in die nieuwe banen. “Omscholing is ontzettend belangrijk, ook los van het Klimaatakkoord. 60 procent van de kinderen die nu op de basisschool zitten, komt namelijk terecht in een beroep dat nog niet bestaat.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do apr 16, 2020 9:09 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Einstein schreef:
Lies schreef:
soms heb ik het gevoel dat we gestraft worden, omdat ook het milieu, de natuur, het er niet mee eens is.

Zo zou je het kunnen opvatten.. Ik vind dat wel een soort geloof: je geeft de natuur een doel, je maakt de natuur een persoon (wat het niet is) maar de uitwerking is hetzelfde als wat de biologie concludeert. Er is een strijd aan de gang. We hebben onszelf en ons afweersysteem verzwakt. De mens heeft een eigen, kunstmatige omgeving geschapen voor zichzelf, die eigenlijk los staat van de natuur. Als je kinderen niet inent, is dat gevaarlijk denken we.. dus we proberen ons te bewapenen, tegen bepaalde spelers. Zie het al een wedstrijd, waarin we vanuit onze kant heel veel tijd besteden, om één gevaarlijke speler uit te schakelen, maar alle andere spelers negeren.. Dus valt er natuurlijk onverhoeds een doelpunt.. en verliest de mens. Dat er doden vallen, kan de natuur niet zoveel schelen.. Ik zie de natuur als een permanente 24/7 oorlog: alles vreet alles op, ten koste van de ander, zonder ethiek, zonder mededogen, d.w.z. zonder al die culturele ballast, die de mens hindert.
Ik ben wel tevreden met onze kunstmatige geschapen omgeving en absoluut niet jaloers op vroegere tijden waarin het afweersysteem je vaak liet zitten en het beschermen van ouderen niet nodig was. Het gaat mij meer om de snelheid waarin men wil veranderen, ten koste van wat?

Nu zit je als samenleving tussen twee vuren, Europese groene Frans met zijn intellectuelen en een virus. Hanekamp noemt het in onderstaand artikel ' een gewelddadige omvorming van de samenleving'.

QED - je hebt alleen maar last van (sommige) academici
https://jaaphanekamp.com/blog/philosoph ... academici/

Afijn. De verleiding van sommige academici om ‘het moment te pakken’ is blijkbaar te groot. De virologen, intensivisten, immunologen en dergelijke staan nu in de spotlights van media en politiek en dat is blijkbaar jaloersmakend.

Voilà: daar verschijnt een manifest ondertekend door maar lieft 170 academici: We kunnen Nederland radicaal duurzamer en eerlijker maken: vijf voorstellen voor Nederland na Corona. Oh ja, de werkgroep voetafdruk Nederland heeft ook de virtuele handtekening gezet. Nooit gehoord van die club (dat zegt niets natuurlijk) maar ‘never let a good crisis go to waste’.

En wat zijn deze adembenemende voorstellen (ik kort één en ander een beetje in):

Sommige sectoren moeten verdwijnen, want niet duurzaam zoals de “olie-, gas-, mijnbouw-, en reclamesectoren” “gegeven hun fundamentele gebrek aan duurzaamheid of hun rol in het aanjagen van overmatige consumptie”;

Economisch herverdeling met een basisinkomen, een forse progressieve belasting op inkomen, winst en vermogen en dergelijke;

Circulaire landbouw;
Minder consumeren en reizen;
Kwijtschelden van schulden.

Als ik al niet astmatisch was dan zou ik van deze voorstellen alléén al nauwelijks lucht uit mijn longen kunnen krijgen.
Wat deze 170 intellectuelen ons voorleggen is niets anders dan een gewelddadige omvorming van de samenleving. De reden?: doen we dat niet, dan sloopt klimaatverandering ons straks zoals SARS-CoV-2 ons nu sloopt. Althans dat willen ze ons doen geloven. Want: wetenschap (of zoiets).

Wat is dat toch met intellectuelen? Wat drijft hen om ons de onmeetbaar betere samenleving, die nooit gerealiseerd kan worden zonder of met geweld, keer op keer voor te spiegelen?

Paul Hollander heeft daarover een meesterwerk geschreven: Political Pilgrims: Western Intellectuals in Search of the Good Society. Ik zal gebruik maken van zijn zeer leesbaar werk om dit manifest te ontrafelen.

Allereerst is het zo dat geen van de ondertekenaars behoort tot de sociaal-economisch gemarginaliseerden. Sterker: allen hebben een goede baan en een stabiel universitair inkomen dat onafhankelijk is van de feitelijke staat van de economie.

Groei of krimp, het universitair inkomen is gegarandeerd (min of meer) met op z’n minst een inflatiecorrectie en/of een CAO-loonsverhoging op z’n tijd.

Dus de impact voor heel veel burgers in Nederland van de door hen gedane voorstellen treft de intellectuelen in het geheel niet. Men verklaart ex cathedra andermans baan overbodig en blijft zelf moedig buiten schot.

Ten tweede. Waarom zoveel ongeduld? Natuurlijk! Acute klimaatverandering. Een nauwelijks indrukwekkend argument. Nu zien en ervaren we een echte en tastbare bedreiging van lijf, leden, samenleven, economie, volksgezondheid waar het catastrofale klimaatverandering narratief niet eens bij benadering in de buurt komt. Ook ‘straks’ niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo apr 15, 2020 10:01 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


HvR schreef:

Na de historische toespraak van premier Rutte volgden vandaag in binnen- en buitenland nieuwe maatregelen tegen het coronavirus.

De ministers Hoekstra, Koolmees en Wiebes presenteerden namens het kabinet een pakket steunmaatregelen voor bedrijven en zzp'ers. Alleen al de komende drie maanden gaat het de overheid 10 tot 20 miljard euro kosten. Als de crisis aanhoudt worden de maatregelen verlengd.

De komende drie maanden hoeven bedrijven geen belasting te betalen en de mogelijkheden om werktijdverkorting aan te vragen worden verruimd; in de nieuwe regeling neemt de overheid 90 procent van het salaris over. Dat betekent dat werkgevers veel minder hoeven bij te betalen. Bij zzp'ers die in de problemen zijn gekomen, vult de overheid het inkomen aan tot het sociaal minimum. Lees hier meer over aangekondigde steunmaatregelen van het kabinet.


https://nos.nl/artikel/2327467-corona-o ... dvies.html

Al het geleuter over het milieu, stikstof, CO2, PFAS en wat voor onzin meer verdwijnt snel naar de achtergrond wanneer het werkelijk gaat om leven en dood....
Lekker rustig.

Toch zullen we moeten blijven opletten want voor je het weet, steken die sukkels van de EU en Tweede Kamer weer hun kop in de strop.
Het zal anders moeten wanneer het weer kan.
Geleuter over het milieu, stikstof, CO2, PFAS :) .....soms heb ik het gevoel dat we gestraft worden, omdat ook het milieu, de natuur, het er niet mee eens is.

Coronavirus bemoeilijkt ook de strijd tegen de sprinkhanenplaag in Oost-Afrika
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/14 ... anenplaag/

De strijd tegen de sprinkhanen wordt bemoeilijkt door de epidemie met het coronavirus.Vanmorgen was Arnold van Huis op NPO radio 1 te horen over deze plaag.

‘Sprinkhanenplaag bestrijden is een logistieke nachtmerrie’
https://resource.wur.nl/nl/show/Sprinkh ... errie-.htm

Een sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties trekt over Afrika. ‘Om een plaag succesvol te bestrijden moet je 90 tot 95 procent van de populatie doden,’ zegt, Arnold van Huis van het Laboratorium voor Entomologie

(...)

Het lijkt mij ook niet aannemelijk dat klimaatverandering de zwermen veroorzaakt. Voor 1963 hebben we vijf van dit soort plagen gehad, daarna twee. Als het met klimaatverandering te maken zou hebben, dan zou ik eerder verwachten dat het aantal plagen toeneemt. Het is wel zo dat er de laatste tien jaar meer cyclonen in de Indische Oceaan zijn geweest (met name in 2018 en 2019) en zwermen hangen daar vaak mee samen.’Er dreigen 20 Miljoen mensen in voedselonzekerheid terecht te komen en men heeft een tekort aan bestrijdingsmiddelen.

Ondertussen slaan we Europese boeren het gif uit idealisme uit de handen en zijn we massaal op zoek naar een gif om een virus uit de natuur klein te krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo feb 23, 2020 4:04 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


P-G schreef:
Lies schreef:
HvR schreef:


Verzonnen milieuproblematiek en idiote zelfmoordmaatregelen voor een bedrijfstak.
P-G denkt ook dat we van de lucht kunnen leven en van een enkele boer die overblijft een parkwachter kunnen maken.

Vroege Vogels had in hun programma vanmorgen zo'n parkwachter, want meer is het niet:

Boeren van de toekomst deel vier: Annette Harberink
https://www.nporadio1.nl/vroege-vogels/ ... -harberink

Wat betreft voedselzekerheid hebben we hier niets aan.


Voedselzekerheid is niets anders dan volksverlakkerij. Tachtig procent van onze landbouwproducten worden geëxporteerd en driekwart van onze voedsel komt uit het buitenland.
Grootste gedeelte van ons blijft al hangen in Europa, zekerheid is er dus niet als al het andere ook nog verderop uit het buitenland gehaald moet worden.

Soms juich ik de klimaatverandering en zo'n corona virus toe, zodat we aan de lijve kunnen ondervinden wat een gebrek aan met ons doet, ondanks de ellende waar we dan in komen te zitten. Wel leven schijnbaar zo in weelde dat de benen constant van de grond zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo feb 23, 2020 3:05 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


HvR schreef:
P-G schreef:
HvR schreef:


Het vrijwillig opgeven van onze positie op het internationale wereldtoneel waar het landbouw betreft, zou zo ongeveer het domste zijn wat we kunnen doen....


Om welke reden zou dat zijn?


Verzonnen milieuproblematiek en idiote zelfmoordmaatregelen voor een bedrijfstak.
P-G denkt ook dat we van de lucht kunnen leven en van een enkele boer die overblijft een parkwachter kunnen maken.

Vroege Vogels had in hun programma vanmorgen zo'n parkwachter, want meer is het niet:

Boeren van de toekomst deel vier: Annette Harberink
https://www.nporadio1.nl/vroege-vogels/ ... -harberink

Wat betreft voedselzekerheid hebben we hier niets aan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo feb 23, 2020 2:58 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Biertje schreef:
HvR schreef:
Biertje schreef:


Waar de Conservatieven een meester in zijn is niet problemen oplossen maar tijd kopen. Uiteindelijk zal KLM opgeslokt worden.

OF moeten nu massaal kinderen neuken.


Is het biertje weer in de man ? :rolleyes:
We moeten afstappen van de grootheidswaanzin waar we decennia al aan lijden. De grootte van een luchtvaartmaatschappij heeft wel degelijk een relatie met het inwonertal. KLM is niet zo groot en is ook niet zo groot te maken.
KLM vervoert toch meer dan alleen mensen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo feb 23, 2020 1:14 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Klm had geen keus, e moest wel met AF fuseren met een kans data AF de kip met de gouden eieren slacht. Men had direct moeten praten over medezeggenschap via de holding toen men sprak over de fusie. Dat heeft men nagelaten omdat men bang was dat de fusie niet doorging. Achteraf die fout in het geniep goed maken werkt niet en bovendien krijg je pas zeggenschap twee jaar na dat van de aankoop van de aandelen. Nederland is een riskant ongelijk avontuur begonnen met een partner waarin de Franse regering zeggenschap heeft. Die ongelijkheid trek je niet even recht met de aankoop van aandelen want het uithollen van KLM zoals de onderhoudsafdeling gaat gewoon door. En het eerste wat bij handel op tafel moet komen is een gelijk speelveld. Daarnaast moet ook de cultuur snappen van je partner. Al deze zaken zijn niet aan bod gekomen doordat Shulz van Haegen het geen reet interesseerde en Leo van Wijk vertrouwde op de blauwe ogen dat het wel goed komt.

Het is toch wel een enorme fout geweest dat ze jou indertijd niet bij de onderhandelingen betrokken hebben. :wink:
Dat klopt, mogelijk was die fusie niet doorgegaan. Maar ik snap dat die Fransen er een geheel andere cultuur erop nahouden. Ik snap ook dat de opleiding van Captains of Industry door de Franse overheid geschiedt en dat alle bedrijven waar de Franse overheid een belang in heeft, jarenlang al verlies lijden. De fusie met AF is een gok en het heeft weinig zin om nog eens te gokken met belastinggeld om méér invloed te krijgen in de holding van AF, als je met leden ogen aan moet kijken dat Frankrijk allerlei afdelingen van KLM verplaatst naar Frankrijk. Daar komt nog bij dat Air France nog steeds blijft vliegen met een veel te groot vliegtuig dat bovendien brandstof zuipt (A340 en A380). En wat nog gekker is is dat AF gloednieuwe A350 krijgt terwijl een fors deel van de buitenlandse vluchten van AF tot op de dag van vandaag verliesgevend is. En jij heb helemaal makkelijk praten omdat je al jaren niet meer in Nederland woont. .
Handel tussen noord en zuid gaat vaak over onbegrip. In eigen land kan je ook lachen als een noordeling moet onderhandelen met iemand uit het zuiden, of omgekeerd, die begrijpen elkaar ook vaak in het begin niet. Verschil tussen snel beslissen of via een omweg.

Hoekstra heeft in mijn ogen goed ingegrepen, dat hadden ze, ben ik met je eens, in het begin moeten doen. De fusie niet door laten gaan, ben ik niet met je eens. Dan hadden we ook afscheid moeten nemen van KLM en dan hadden we zitten worstelen zoals in België, waar Swissair Sabena leegroofde, ondanks grote beloftes. Hoekstra greep dus ook in om aan een Franse roof te ontsnappen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo feb 23, 2020 11:02 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Biertje schreef:
Lies schreef:
Biertje schreef:
Jij gedraagt je als een VVD-er pur sang: janken misbruik van uitkeringen terwijl de cumexfraude een duizelingwekkende veelvoud van is. Het is vragen om misbruik als er geld wordt rondgestrooid en als er geld is misbruikt moet de EU dat geld terugvragen. Maar is er veel meer aan de hand in Europa: sinds wanneer mag een failliet luchtvaartmaatschappij dat al een aantal jaren een negatieve cashflow heeft gewoon vliegen met staatssteun zoals Alitalia? Wat heeft de EC daartegen ondernomen? Niets, zoals gewoonlijk?

https://zakenreis.nl/luchtvaart/weer-st ... -alitalia/
Ja, er is veel aan de hand in Europa, dat is het probleem.

Naar Italië kijkend en de steun voor Alitalia heeft het te maken met werkgelegenheid, ruim 12.000 mensen.

Hetzelfde zie je ook bij ons:

Peperdure aandelendeal leverde niets op: 'KLM heeft juist moeten inleveren'
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/pep ... inleveren/

Had je het niet moeten doen, ik durf het niet te zeggen, voor hetzelfde geld was de gok goed geweest. Zoiets als wat Rutte zei over de onderhandelingen van de EU begroting: "Niet hoopvol gestemd. Maar wondertjes zijn mogelijk."

Maar de uitspraken 'de poot stijf houden en met de vuist op tafel slaan' werken bij mij wel op de lachspieren. Zou hij zich nu ook een beetje visser en boer voelen, vermalen tussen belangen?
Hoekstra denkt dat hij wat Schulz van Haegen en Leo van Wijk verzaakt hebben - te weten een gelijk speelveld in de holding - kan goedmaken door in het geniep aandelen te kopen. De sukkel. Immers, is Wopke van plan om verliezen aan te vullen als aandeelhouder?
Ik vind Hoekstra helemaal geen sukkel bij deze handel om de KLM en invloed voor Nederland te behouden. Zonder, wat jij in het geniep noemt, was Nederland meer geld kwijt geweest. Bij handel leg je niet eerst al je kaarten open op tafel, vooral niet in een tijd met veel kakelende kippen in de Tweede Kamer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr feb 21, 2020 7:19 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Biertje schreef:
P-G schreef:
Biertje schreef:
Er is eerder 30-40 miljard aan subsidies weggegooid weg dan 2.En dat weet jij heel goed.Het valt mij op dat zodra een D66-er gaat zeuren over weggegooid subsidiegeld en subsidie die terugbetaald had moeten worden, het steevast over de lanbouw gaat.


Ah, een jij-bak! Twee miljard is niet erg, omdat 'eerder 30-40 miljard' zou zijn weggegooid.
Jij gedraagt je als een VVD-er pur sang: janken misbruik van uitkeringen terwijl de cumexfraude een duizelingwekkende veelvoud van is. Het is vragen om misbruik als er geld wordt rondgestrooid en als er geld is misbruikt moet de EU dat geld terugvragen. Maar is er veel meer aan de hand in Europa: sinds wanneer mag een failliet luchtvaartmaatschappij dat al een aantal jaren een negatieve cashflow heeft gewoon vliegen met staatssteun zoals Alitalia? Wat heeft de EC daartegen ondernomen? Niets, zoals gewoonlijk?

https://zakenreis.nl/luchtvaart/weer-st ... -alitalia/
Ja, er is veel aan de hand in Europa, dat is het probleem.

Naar Italië kijkend en de steun voor Alitalia heeft het te maken met werkgelegenheid, ruim 12.000 mensen.

Hetzelfde zie je ook bij ons:

Peperdure aandelendeal leverde niets op: 'KLM heeft juist moeten inleveren'
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/pep ... inleveren/

Had je het niet moeten doen, ik durf het niet te zeggen, voor hetzelfde geld was de gok goed geweest. Zoiets als wat Rutte zei over de onderhandelingen van de EU begroting: "Niet hoopvol gestemd. Maar wondertjes zijn mogelijk."

Maar de uitspraken 'de poot stijf houden en met de vuist op tafel slaan' werken bij mij wel op de lachspieren. Zou hij zich nu ook een beetje visser en boer voelen, vermalen tussen belangen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr feb 21, 2020 9:36 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Biertje schreef:
P-G schreef:
Biertje schreef:
Noem eens een subsidie op die niet marktverstorend is en snel gestopt is.


Zoals vaker gaat Biertje er bijzaken bijhalen. De eerste reactie sprak boekdelen. Wie vragen stelt omtrent het willen halen van doelstellingen van subsidieregelingen, 'begrijpt het niet'. En daarmee is twee miljard euro zonder vragen weg.
Er is eerder 30-40 miljard aan subsidies weggegooid weg dan 2.En dat weet jij heel goed.Het valt mij op dat zodra een D66-er gaat zeuren over weggegooid subsidiegeld en subsidie die terugbetaald had moeten worden, het steevast over de lanbouw gaat.
De landbouw als kop-van-jut gebruiken i.v.m. subsidies vind ik ook de gemakkelijke weg kiezen en kan je het populisme van D66 noemen, omdat er vele spelers tussen de boer en de consument zitten. Kijk maar naar het schaakspel op dit moment met daarop de stikstofcrisis, de ellende in de bouw, zorg, onderwijs, duurzaamheid, energie en noem maar op. Allen maken ze gebruik van subsidies en van elkaar.

Stel je schaft alle subsidies af, hoeveel extra rekenaars heeft Rutte dan nodig?

Rutte neemt extra rekenaars en biografie mee naar top over EU-begroting
https://nos.nl/artikel/2323842-rutte-ne ... oting.html

Weer zo'n top waar ze elkaar de maat nemen om een begroting.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do feb 20, 2020 11:44 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Biertje schreef:
P-G schreef:
Biertje schreef:
Doelstellingen halen betekent je uit de markt prijzen. En ja , het CDA wil vriendjes blijven met de boeren, en de rest van de partijen ook. Links had die subsidie teruggevraagd van de boeren. Dus niets nieuws.


Nederland is een klein land doch de tweede exporteur van landbouwproducten. Mitsdien is het 'uit de markt prijzen' bij het stellen van doelstellingen ter bescherming van het klimaat, de natuur het milieu de dierenwelzijn grotesk.
Je snap het niet. Stel dat Nederland werkelijk kringlooplandbouw gaat bedrijven, dan moet Nederland het recht krijgen om producten te weren elders uit de EU en buiten Europa wat niet is verkregen middels kringlooplandbouw. En niemand geeft vrijwillig iets op zonder daarvoor iets terug te krijgen. Elke ondernemer snapt dat en boeren zijn dat ook.
Dat gaat Nederland of Europa natuurlijk nooit doen, want voedselvoorziening zal nergens en nooit volledig aan de vrije markt over gelaten worden. De consument moet wel voor zo weinig mogelijk blijven eten, want al het andere is en wordt al zo prijzig.

Niemand die zich afvraagt waarom in deze stikstofcrisis artikelen verschijnen over vergroening en subsidies in de landbouw? Ik hoor hier van de boeren in Groningen al jaren 'schaf af die subsidies, stop er mee in heel Europa'. Maar er komen steeds meer plannen mét subsidie, waarbij ik mij altijd afvraag in wie z'n zakken verdwijnt al dat groen nu werkelijk.

En kringlooplandbouw bestaat niet!!

‘Het sprookje van de kringlooplandbouw’
https://www.boerderij.nl/Home/Blogs/202 ... w-538800E/

Maar, ‘de kringlooplandbouw’ bestaat niet. Het is niet iets waarop je als boer op over kunt stappen, en al helemaal niet als oplossing van het stikstofprobleem dat Nederland heeft. De rapportage die de minister vorige zomer naar buiten bracht, een jaar na de lancering van haar visie, laat dat perfect zien. Er is een lange lijst van bedrijfsactiviteiten die op sommige punten overeenkomen met het idee van kringlooplandbouw. Dat varieert van lokale verkoop tot ‘ander voer’ tot ‘natuurinclusief’ boeren. Maar geen enkel bedrijf is helemaal ‘kringloop’ en sommige vormen van kringlooplandbouw doen niks tegen ammoniakuitstoot.

Geen kant-en-klaarmodel
Het is als met de nieuwe kleren van de keizer. Iedereen roept ‘hoera’ en ‘prachtig’. Zolang het gaat om vergezichten is daar niet zo veel op tegen, maar nu het als concreet model wordt voorgesteld waarop je zou kunnen overstappen, wordt het tijd dat dit sprookje wordt doorgeprikt. Kringlooplandbouw is een idee, geen kant-en-klaarmodel.De nieuwe kleren van de keizer (Roald Dahl)
https://www.beleven.org/verhaal/de_nieu ... roald_dahl

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do feb 13, 2020 2:02 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Het gaat om goed rekenen. Uit het artikel van baedeker:

Feiten
Opvallend is dat de voorzitter van het Klimaatberaad - VVD-coryfee Ed Nijpels - opriep om de doorrekeningen van de planbureaus als feiten te gebruiken. ,,Vanuit dit huis moeten de juiste verhalen worden verteld over de kosten van het klimaatbeleid’’, zei Nijpels vorig jaar in de Tweede Kamer.Waarom niet het rekenen overlaten aan het CBS en de Rekenkamer? Van het bovenstaande krijg je toch het schaamrood op de kaken?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do feb 13, 2020 10:17 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Als burger weet je bijna niet meer waar je op moet stemmen door veel onkunde in de Tweede Kamer. Wat is er werkelijk aan de hand, het eerlijke verhaal?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di feb 11, 2020 12:14 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Raya schreef:
De subsidiegever en subsidieontvanger, zijn hier vier handen op één buik.
Kort gezegd, we blijven allemaal roven, hoe duurzaam alles ook te boek komt staan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za dec 21, 2019 12:02 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Enzo501 schreef:
Dus als ik het goed begrijp is Urgenda de Nederlandse regering die het beleid en de begroting bepaalt.
Het gaat diep, op den duur kom je bij jezelf uit.

51 miljoen extra van Postcode Loterij voor natuur en klimaat
https://nieuws.postcodeloterij.nl/51-mi ... n-klimaat/

Het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace zijn verrast met een extra bijdrage van 2 miljoen euro om het bedreigde Amazonegebied in Brazilië verder te kunnen beschermen. Urgenda kreeg een extra bijdrage van ruim 1,6 miljoen euro om klimaatzaken wereldwijd te ondersteunen. Ook onder meer Vogelbescherming Nederland en de Waddenvereniging, FSC, Natuur- en Milieufederaties en Peace Parks Foundation kunnen rekenen op extra bijdragen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do dec 19, 2019 10:03 am 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Raya schreef:
Hume schreef:
HvR schreef:


Logisch gevolg wederom, van teveel mensen op te weinig vierkante meters ruimte. :((

Heeft niks met complottheorieen te maken.


Al dat boreale geleuter daar worden we ook moe van.
Nederland is een stadstaat met heel veel landschapsparken.
We hebben eerder te veel natuurgebieden dan te weinig.


Te veel natuurgebieden bestaat niet.
Het niet goed onderhouden, beheren van die gebieden het hele jaar door bestaat in dit land wel. Tegenwoordig denkt men dat de natuur als verdienmodel zich vanzelf aanpast bij de vakanties en vrije dagen, want aan snoeien doet groeien heeft men een broertje dood.

Ondertussen worstelen we met onze marktpositie en de politieke wensen. Politieke wensen die zo maar weer anders kunnen zijn. Het is om gek van te worden dacht ik vanmorgen als je leest 'Rutte snapt protesterende boeren niet' en 'Koeien kunnen nu toch weer zonder vergunning in de wei'.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... oblematiek

Trekt dit door naar de zorg, politie, het leger, onderwijs, de bouw, gedoe bij de belastingdienst.....enz., dan kom je met je gevoel uit bij de boer in onderstaand filmpje van de NOS, het is bijna om te janken.

Weer protestacties door boeren, waarom gingen ze nu de straat op?
https://nos.nl/artikel/2315333-weer-pro ... at-op.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo dec 18, 2019 6:17 pm 

Reacties: 2604
Bekeken: 85657


Uit het Trouw artikel (de krant die tegenwoordig goed is in het zaaien van verdeeldheid) :In juni 2018 liet een onderzoek nog zien dat veel boeren een crisis ervaren waarin zij weinig steun voelen. Maar zij zagen nog een uitkomst: ruim driekwart wilde vergroenen om een nieuwe toekomst op te bouwen. Die stemming is omgeslagen na de stikstofuitspraak van de Raad van State.

Nu zien ze dat meer boerengrond gaat worden opgekocht en omgevormd in vage ruigtes door natuurclubs. En vergeet de windmolens en de zonneparken ook niet. Nederland gaat lijken op China: grondhonger.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 8 [ Er voldeden 153 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling