Het is nu di jul 16, 2019 4:11 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 102 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 06, 2019 11:10 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


HvR schreef:
Raya schreef:
HvR schreef:
Prima idee, maar een biljoen boompjes kweken, planten en doen groeien, kost (weer) een hoop tijd.

We moeten het ook doen, net zoals per direct radicaal investeren in kernenergie. En minder autorijden en minder vliegen en-en-en....


Klopt, het kan of hoeft niet het enige te zijn wat we doen. Maar bomen planten kan wel relatief snel. Er zijn boomplantmachines.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Verder is het een leuke en goede actie voor schoolkinderen om bomen te planten. Het betrekt ze ook meer bij de natuur.

We kunnen in korte tijd heel ver komen, als we maar zorgen dat we geen bomen onnodig (bijv. voor ander financieel gewin) kappen. Zelfs in Nederland kunnen nog heel veel bomen geplant worden. Dat kunnen zelfs fruitbomen zijn in straten en parken. Nog leuk voor de mensen ook en voor hen een reden er met enige zorg mee om te gaan.


Ja, en als we de veestapel moeten inkrimpen omdat we hier niet meer voor de hele wereld produceren, kunnen er ook weer een paar weilanden worden volgeplant.

Maar dat zal Lies misschien een minder goed idee vinden.... Zonnepanelen dan ? :holy:
Nee, Lies houdt van haar open ruimte en van hier en daar een koe in de wei. Ik vind het merkwaardig dat we van de landbouwsector vragen om de vleesproductie te reduceren, terwijl minder produceren van geen enkele andere economische sector wordt verwacht.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Schiphol helemaal niet goed voor de economie
https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/ ... r-economie

Ik vind het weelde dat we ons zelf kunnen verzorgen met voedsel. Nog wel, want de boeren zitten te wachten op regen....ook mijn buurman met zijn aardappelen op kleigrond. Ons goede landbouwgrond en regelmatig wat water van boven zorgt voor voedsel, niet de fabriek.

Ik ben niet graag afhankelijk, daar wordt in dit land veel te gemakkelijk over gedacht. Denkt men nog na over de gevolgen, of blijven we blind voor de realiteit?

Brazil sent one million salmonella-infected chickens to UK in two years
https://www.theguardian.com/environment ... hickens-uk

'Braziliaanse ontbossing met 88% toegenomen'
https://fd.nl/economie-politiek/1307236 ... toegenomen

De houtkap in het Braziliaanse Amazoneregenwoud is vorige maand met 88,4% toegenomen ten opzichte van juni 2018. In juni werd 920 vierkante kilometer aan bomen gekapt in 's werelds grootste tropische regenwoud. Dat meldt het Braziliaanse agentschap voor ruimteonderzoek (INPE) op basis van satellietbeelden. Het percentage is voorlopig, maar volgens INPE een goede indicatie van de jaarcijfers over ontbossing die het agentschap eind juli publiceert.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr jul 05, 2019 8:53 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


HvR schreef:
PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Niet zo onvoorstelbaar, het is tweemaal de staatsschuld van de VS. Het is het totaalbedrag wereldwijd, als je de NRC-raming van onze kosten (300-350 miljard) deelt door het bevolkingsaantal van Nederland en vermenigvuldigt met het totaal aantal wereldbewoners, dan kom je op zo'n soort bedrag.

CO2=verbranding=Economie. Helaas. Daarom zet ik "kost" ook tussen aanhalingstekens. Het "kost" dat bedrag, maar dat wil nog niet zeggen dat we het niet overleven. De economie moet veranderen. Wanneer de temperatur 4-6 graden stijgt, staan we voor meer kosten. Nederland zeker.De temperatuur tussen 1100 en 1500 was in Nederland subtropisch. Daarna is het weer drastisch afgekoeld, en werden winters weer echte sneeuw-en-ijswinters en waren de zomers matig. De kleine ijstijd, heette het. Niet voor niets konden de Hollandse meesters van toen van die fantastische wintergezichten maken, want het was inderdaad van november tot eind februari gewoon koude winter destijds. Na 1900 begon de boel weer een andere kant op te zwaaien, en werden winters allengs minder lang en streng, en zomers iets warmer.

We hebben het allemaal overleefd de afgelopen 700 jaar, van subtropisch tot zeer koud. Dus waarom zouden we dat nu niet kunnen?


Precies, over 10.000 jaar hebben we weer een nieuwe ijstijd.

Het is allemaal een grote hoax om zoveel mogelijk geld binnen te harken.
Een nieuwe manier om geld binnen te harken, zo zie ik het ook. I.p.v. in te zetten op nieuwe technologie vermorst men veel in de hoop dat het klimaat zich er ook maar iets van aantrekt. Maar hopen doen koeien en dat mag ook niet meer. Vliegen nog wel en het liefst meer hoorde ik gisteren.

Kabinet: Schiphol mag in 2021 weer gaan groeien
https://nos.nl/artikel/2292018-kabinet- ... oeien.html

Het kabinet is ervan overtuigd dat de groei gepaard kan gaan met minder milieuoverlast. Die voorwaarde stond ook in het regeerakkoord. In het voorstel van Van Nieuwenhuizen staat niet gekwantificeerd hoeveel Schiphol mag gaan groeien. Dat hangt af van de milieuwinst die wordt geboekt door schonere, stillere en zuinigere vliegtuigen.Zweefvliegtuigen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma apr 22, 2019 11:46 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Soms is de gekte over duurzaamheid en het klimaat niet om aan te horen. Op NPO radio 1 vanmorgen een item over een douche-wc, die wordt populair in Europa..... de tweede sanitaire revolutie noemen ze dit ook wel.

We willen allemaal water besparen, maar kom niet aan onze douche
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... chen-water

We gebruiken veel te veel drinkwater. Waterbedrijf Vitens vreest in de toekomst voor problemen als we niet snel minder water gaan gebruiken.
Bij zulke tegenstrijdige berichten kijk ik net zo glazig naar de wereld als Greta Thunberg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr apr 12, 2019 8:43 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Biertje schreef:
Rightnow schreef:
Omdat bomen en bossen niet automatisch gelijkstaan aan natuur. Heide, struiken, graslanden en zelfs duinen en zandverstuivingen zijn ook natuur. Ook in de bebouwde omgevingen en landbouwgebieden die planologisch beslist geen "natuur" heten, wordt veel aangetroffen. Hoe succesvoller de landbouw en hoe mooier aangeharkt en betegeld de tuintjes, hoe minder het nog bijdraagt.

Daar zul jij het dus wel niet mee eens zijn maar ik zie natuur niet alleen in bossen. Hoe zit dat trouwens met die bossen, zijn er de laatste eeuw nu minder of meer hectares van gekomen?
Als mensen menen dat bouwen van huizen van hout milieuvriendelijk is dan steen en goedkoper zal je wel bomen moeten hebben
En om op een houtje te kunnen bijten.....

IMF: Wereldeconomie koelt af en heeft mogelijk maatregelen nodig
https://www.nu.nl/economie/5834976/imf- ... nodig.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za maart 23, 2019 3:51 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Een bevolking die betoogt tegen veel te dure klimaatmaatregelen krijgt voor het eerst in zeventig jaar het leger in Frankrijk voor zich, en dan hoop je dat het daarbij blijft.

Franse regering zet leger in bij demonstratie gele hesjes
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b389404e/

De Franse president Macron zet een verregaande stap om een nieuwe geweldsuitbarsting van radicale gele hesjes en black bloc-demonstranten zaterdag te voorkomen. Voor het eerst in meer dan zeventig jaar wordt een legeronderdeel de straat op gestuurd bij betogingen. In Parijs zal de antiterrorisme-eenheid van het Franse leger ‘strategische plekken’ als het Élysée verdedigen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za maart 23, 2019 3:01 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Hume schreef:
Niet alleen windmolens zijn een plaag voor de dieren.

Nieuw onderzoek legt een verband tussen de afname van het aantal weidevogels en bestrijdingsmiddelen in mest, ook die van dieren op biologische boerderijen.
In veevoer en in stro zitten bestrijdingsmiddelen, die via mest van het vee op het land terechtkomen. Daar zijn ze schadelijk voor weidevogels. Ook chemische middelen die in stallen en mestkelders worden toegepast om plaaginsecten te bestrijden komen via de mest op het land terecht. Dat blijkt uit onderzoek op 24 boerderijen in Gelderland, waaronder negen biologische.

Voor het onderzoek, dat nog niet gepubliceerd is, zijn op de veehouderijbedrijven in de mest, de bodem en het krachtvoer – vaak soja uit Zuid-Amerika – de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen en resten van diergeneesmiddelen gemeten. In 88 monsters zijn 134 verschillende bestrijdingsmiddelen gevonden in hoeveelheden die schadelijk zijn voor bodem en water en voor de insecten die daar leven. Geen enkel monster was vrij van bestrijdingsmiddelen.https://www.trouw.nl/groen/mest-barst-v ... ~a0304d28/
Ook bij dit artikel loop ik tegen een verdienmodel aan. Waarom zoekt de heer Buijs publiciteit?

Het onderzoek is uitgevoerd door twee bureaus: Buijs Agroservices en WECF Nederland. De provincie Gelderland financierde het onderzoek. Volgens onderzoeker Jelmer Buijs worden de resultaten nu geverifieerd door enkele hoogleraren, waarna ze medio april worden gepubliceerd.
Wie is Jelmer Buijs?

'Fipronil is gevaarlijk voor mens én dier'
https://www.uu.nl/nieuws/fipronil-is-ge ... ns-en-dier

Briefschrijver Jelmer Buijs poneerde op 14 augustus in NRC dat het insecticide fipronil, dat in eieren werd aangetroffen, mogelijk veel gevaarlijker is doordat het al op grote schaal in onze huishoudens aanwezig is via de druppels tegen teken en vlooien die we aan onze honden en katten toedienen.
(...)
Jelmer Buijs heeft een punt als hij zegt dat de blootstelling aan fipronil via huisdieren hoger is dan via besmette eieren, zegt toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht. „Maar ik geloof er niets van dat dit schadelijk is", laat hij er direct op volgen.
En wie zijn dit.......WECF (Women Engage for a Common Future)?

IJzig koud
https://www.ltonoord.nl/provincie/regio ... ijzig-koud

Commotie
IJzig koud, zo voelde het voor mij afgelopen weken dankzij alle commotie die we als landbouwsector over ons heen kregen. Zoveel vervelende berichten waardoor ik een soort van verstijf. Hoe moet je nu reageren zonder dat we steeds in de verdediging gaan of dat we boos of verdrietig worden? ‘De aanval is de beste verdediging’, luidt het spreekwoord. Maar welke aanvalstactiek hoort daarbij? Gelukkig zie ik steeds meer partijen binnen onze sector die in de aanval gaan. En dan niet in een vechtershouding, maar gewoon met leuke, alledaagse en goede verhalen over de landbouw. Klasse acties.

Gewasbescherming
Twee weken terug was ik met een aantal collega-boeren op een bijeenkomst in het provinciehuis van Drenthe. Een bijeenkomst over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen of zoals vele aanwezigen ze daar noemden bestrijdingsmiddelen, soms afgekort als gif. De bijeenkomst was georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de WECF (Women Engage for a Common Future).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za maart 23, 2019 11:07 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Lancelot schreef:
Lies schreef:
Miljarden insecten te pletter tegen windmolens
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3331858 ... windmolens

Jaarlijks zweeft er 24.000 ton aan insecten langs de rotorbladen van de ruim 31.000 Duitse windmolens. „Elk jaar blijft er 1200 ton aan vlinders en andere vliegende insecten als residu achter op de wieken. Dat zijn, tussen april en oktober, zo’n vijf tot zes miljard insecten per dag”, zegt Trieb, die werkt voor het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaartonderzoek (DLR) in Stuttgart.

De studie legt uit dat veel insectensoorten gebruikmaken van hoge luchtstromen om te migreren. Tegenover de rappe groei van windenergie in Duitsland, tot 56 gigawatt in 2017, staat een snelle daling van de insectenpopulatie. Trieb: „Wij zeggen niet: alleen windmolens zijn de bad guy. Maar het is wel zaak dit verder te onderzoeken. Het verminderen van zulke verliezen wordt een uitdaging voor de Duitse Energiewende.”

Dat windmolens een risico zijn voor trekvogels of vleermuizen was bekend. Dat geplette insecten een aanslag achterlaten op rotorbladen en zo de efficiëntie van windmolens beïnvloeden eveneens, stelt Trieb. „Dat heeft zelfs geleid tot een hele sector van schoonmaakbedrijven voor windparken. Maar wat het effect van de botsingen is voor de voedselketen of voor soortenpopulaties, dát is tot nu toe genegeerd.”


Ik zag het item hierover op het journaal. Wat ik mij afvraag, waarom zoeken zwermen insecten windmolenparken op? Is het nou niet zo dat er kilometers lange muren windmolens zijn. En dat roept de vraag op, als er 6 miljard insecten per dag zich ter pletter vliegen, hoeveel insecten worden er per dag geboren, gaan er dood? Als deze 6 miljard bijvoorbeeld maar 0.1% van het aantal dagelijkse vliegen is dat dood gaat, is het niet zoveel. En zo kan ik nog een poosje verder gaan met vragen stellen over dit nieuws. Of zal er wellicht een lobby club tegen windmolens achter dit nieuws zitten?
Ik denk eerder een lobby voor energie uit zon, een ander verdienmodel waar we als burger mee te maken hebben.

Strom aus der Wüste | Harald Lesch & Frans Trieb
https://www.youtube.com/watch?v=0NPbNpNCD1s

http://www.youtube.com/watch?v=0NPbNpNCD1s

Ondertussen blijf je als ontwetende burger wachten op een genuanceerd verhaal, die ontbreekt en dat is ook de reden dat vanuit het niets FvD groot is geworden. Hebben we te maken met mensen die geld verdienen aan de energietransitie, en daardoor ook met onwetenschap bezig zijn? Onderstaand artikel lezende hebben ze op dit moment in het hiernamaals meer lol dan wij :).

Achter elke windmolen staat een gascentrale
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/ ... e-166207w/


Achteraf wordt het steeds begrijpelijker waarom onze voorouders toen er honderdvijftig jaar geleden een betrouwbaar en altijd beschikbaar alternatief kwam in de vorm van de stoommachine (lees: steenkool), de windmolens bij het oud vuil hebben gezet.

In het hiernamaals kijken zij intussen geamuseerd toe. Wij hebben die oude door hun afgedankte windmolens niet alleen teruggehaald en afgestoft, we aanbidden ze en bouwen ze net als de kathedralen uit de Middeleeuwen steeds hoger. Ze zijn inmiddels de Euromast voorbij en naderen de Eiffeltoren.

Deze moderne wolkenkrabbers bestaan uit beton en hebben wieken die grotendeels van plastic – lees: aardolie – zijn. En we noemen ze ‘groen’ en ‘duurzaam’. Er wordt wat afgelachen in het hiernamaals.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr maart 22, 2019 8:17 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Lies schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

De pulsvisserij!
Ow nee die verslaan de concurrentie in de grotere lidstaten. Mag niet.


De vissers wille uit de EU ,dus er blijft weinig zee over voor hun om nog te vissen
In of uit de EU, door duurzaamheid ziet men ze liever verdwijnen, of niet? Vissers en boeren zijn in de ogen van de duurzame mens maar lastpakken.


Grote windmolenparken baren grote zorgen
https://www.vissersbond.nl/grote-windmo ... te-zorgen/

“Er moet duidelijkheid komen”

“Het lijkt wel of de Nederlandse overheid het vizier alleen maar heeft gericht op het Parijse klimaatakkoord en de kop in het zand steekt op het moment dat er over de gevolgen van de windmolenparken wordt gesproken”, aldus Vissersbondvoorzitter Johan Nooitgedagt. “Er moet niet alleen duidelijkheid komen over de toekomst van de vissen en zeezoogdieren, ook over de toekomst van de vissers moet duidelijkheid komen.”Miljarden insecten te pletter tegen windmolens
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3331858 ... windmolens

Jaarlijks zweeft er 24.000 ton aan insecten langs de rotorbladen van de ruim 31.000 Duitse windmolens. „Elk jaar blijft er 1200 ton aan vlinders en andere vliegende insecten als residu achter op de wieken. Dat zijn, tussen april en oktober, zo’n vijf tot zes miljard insecten per dag”, zegt Trieb, die werkt voor het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaartonderzoek (DLR) in Stuttgart.

De studie legt uit dat veel insectensoorten gebruikmaken van hoge luchtstromen om te migreren. Tegenover de rappe groei van windenergie in Duitsland, tot 56 gigawatt in 2017, staat een snelle daling van de insectenpopulatie. Trieb: „Wij zeggen niet: alleen windmolens zijn de bad guy. Maar het is wel zaak dit verder te onderzoeken. Het verminderen van zulke verliezen wordt een uitdaging voor de Duitse Energiewende.”

Dat windmolens een risico zijn voor trekvogels of vleermuizen was bekend. Dat geplette insecten een aanslag achterlaten op rotorbladen en zo de efficiëntie van windmolens beïnvloeden eveneens, stelt Trieb. „Dat heeft zelfs geleid tot een hele sector van schoonmaakbedrijven voor windparken. Maar wat het effect van de botsingen is voor de voedselketen of voor soortenpopulaties, dát is tot nu toe genegeerd.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr maart 22, 2019 6:58 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Hume schreef:
baedeker schreef:
Biertje schreef:
... wie-schept-er-nog-waarde ...

De pulsvisserij!
Ow nee die verslaan de concurrentie in de grotere lidstaten. Mag niet.


De vissers wille uit de EU ,dus er blijft weinig zee over voor hun om nog te vissen
In of uit de EU, door duurzaamheid ziet men ze liever verdwijnen, of niet? Vissers en boeren zijn in de ogen van de duurzame mens maar lastpakken.


Grote windmolenparken baren grote zorgen
https://www.vissersbond.nl/grote-windmo ... te-zorgen/

“Er moet duidelijkheid komen”

“Het lijkt wel of de Nederlandse overheid het vizier alleen maar heeft gericht op het Parijse klimaatakkoord en de kop in het zand steekt op het moment dat er over de gevolgen van de windmolenparken wordt gesproken”, aldus Vissersbondvoorzitter Johan Nooitgedagt. “Er moet niet alleen duidelijkheid komen over de toekomst van de vissen en zeezoogdieren, ook over de toekomst van de vissers moet duidelijkheid komen.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma maart 18, 2019 7:31 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Door de harde wind vloog onze schotel dit weekend van de muur (hoort bij landelijk wonen) en dan heb je meer tijd om te lezen. Omdat ik het wel vond passen in deze tijd gekozen voor het boek Verkwanseld Erfgoed van J.H. Noteboom, want verkwanselen kunnen we ook vandaag nog.

Een uitspraak van Ernest Renan (1823-1892) viel mij daarin op: "Om gelijk te krijgen in de toekomst, is het soms beter dat wij erin berusten in het heden voor ouderwets door te gaan."

Bij duurzaamheid en klimaat zijn we aan het overdrijven, en geen oplossingen. Maar veel geruzie. Lees bv onderstaand artikel van Simon Rozendaal in Elsevier:

Klimaatdebat is door en door verziekt
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/ ... t-165578w/

Een klimaatscepticus ben ik al evenmin. Het gebruik van die term lijkt overigens neutraal en objectief. Dat is schijn. Er zitten kwaadaardige lagen onder. Een eerste is populisme – de hedendaagse politieke hoofdzonde. Probeer het maar eens uit op een verjaardag. Suggereer dat die spijbelende scholieren geïndoctrineerd zijn door hun leraren. Binnen een paar minuten zegt er iemand:

‘Bingo, we hebben hier een Baudet-stemmer.’

Er is nog een onderlaag. Geregeld doen op internet mensen pogingen kritiek op het klimaatbeleid donkerbruin te kleuren. Zo twitterde Henri Bontenbal enkele maanden geleden: ‘Altijd maar weer die giftige cocktail van antisemitisme, racisme en klimaatscepsis.’ Die tweet was naar aanleiding van een onderzoek naar ‘extreem-rechts’. Bontenbal reageerde op een persbericht waarin melding werd gemaakt van racisme en antisemitisme, maar waarin het klimaat helemaal niet voorkwam. Die koppeling had hij er zelf bij verzonnen.
De discussies over ons voedsel, duurzaam of niet, verloopt op dezelfde manier:

Ons voedsel verdient objectiviteit
https://insights.abnamro.nl/tag/vlees-a ... uw-milieu/

De week zonder vlees

Afgelopen maandag is de Nationale Week zonder Vlees weer enthousiast van start gegaan. De initiatiefnemers roepen burgers van Nederland op om een week geen vlees te eten. De hoofdboodschap is dat we hiermee onze milieu-impact beperken. Vorig jaar gaf de organisatie nog aan dat iedere deelnemer daarmee zeven maanden douchen zou besparen. Dit komt overeen met 10.000 liter water per persoon. Daarnaast zou iedere deelnemer de CO2-uitstoot van 111 km met een auto besparen.

Dit jaar heeft de organisatie getracht om de cijfers van de besparingen beter te onderbouwen. Blonk Consultants heeft voor de Week zonder Vlees van dit jaar onderzoek gedaan om dichter bij de waarheid te komen als het gaat om de echte impact van onze voedselconsumptie. En zo betekent in 2019 een week geen vlees eten ineens dat iemand geen water bespaart, maar juist 142 liter water extra gebruikt. En dat de vergelijkbare CO2-uitstoot is gekrompen naar een autorit van 58 km. Want iemand die geen vlees eet, moet de voedingsstoffen natuurlijk wel compenseren met andere, vooral plantaardige, producten. En de productie en het vervoer van die producten leggen ook beslag op ons milieu. De impact van vlees eten valt dus eigenlijk best wel mee. Ik bespaar meer als ik een dag met de trein reis of 100 km per uur rijd in plaats van 130.
Nieuwe inzichten en we weten te weinig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo maart 17, 2019 2:11 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Ik doe altijd mijn best om politici te begrijpen, maar in het programma 1 op 1 met Jesse Klaver had ik er moeite mee.

Jesse Klaver: ‘Energietransitie gaat juist banen opleveren’
https://www.nporadio1.nl/1-op-1/onderwe ... -opleveren


Pas toen ik 's avonds onderstaande reportage zag over een vliegend rotorblad begreep ik het beter:

Windrad verliert Rotorblatt
https://www.ndr.de/fernsehen/Windrad-ve ... 61410.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do maart 14, 2019 2:51 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Wat is voor jou dan een sociaal plan?
Graag duidelijke en concrete maatregelen ?


HvR schreef:
Het enig mogelijke scenario:

- energieverbruik verminderen
- investeer in kernenergie in aanloop naar kernfusie, waterstofenergie en wat dies meer zij (maar zorg dat je op de nieuwe trein zit !)
- kolencentrales zsm. sluiten
- zonnepanelen zijn veelbelovend dus mee doorgaan, windmolens direct mee stoppen
- gas: zeer geleidelijke transitie. We hebben meneer Poetin voorlopig nodig als we GRN willen sluiten
- zware industrie: investeer in opvang van CO2-uitstoot en sla deze op in lege gasvelden. Wordt het risico op bevingen ook minder
- support ontwikkelingslanden en zorg dat zij niet dezelfde fouten maken als wij. Geef hun het voordeel van de wet op de remmende voorsprong
- verminder de overbevolking, terug naar 4 miljard mensen op deze aardkloot. Zolang de wereldbevolking groeit, groeit het energieverbruik....

Succes !


Ben jij de alter ego van Raya? :rolleyes:
Iedereen is het klimaatvaasje van Rutte, i.p.v. er voorzichtig mee om te gaan, omdat het te klein is, doen we ons best om de bloemen van anderen eruit te gooien.


Ondertussen blijven we kinderen misbruiken:

Deze keer is betogen verplicht: koepels juichen toe dat scholen naar klimaatmars trekken
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190313_04253417

Verschillende scholen verplichten vrijdag hun leerlingen deel te nemen aan de globale klimaatmars. De onderwijskoepels juichen dat toe. “Het klimaat overstijgt de politiek”, klinkt het bij de GO!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do maart 14, 2019 1:03 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


HvR schreef:
Lies schreef:
Raya schreef:
Het ziet er niet best uit, met de verdeling van de kosten.

Daarbij zijn er slechts 128 van de 600 voorgestelde maatregelen doorgerekend.
De lage-inkomens krijgen nu al te maken met 1,8% geschat gemiddelde, met een negatieve uitloop naar 4%, inlevering van de koopkracht. Nu al! De zwaarste lasten weer naar de zwakste schouders!
We krijgen allemaal last van zwakke schouders, zover we die al niet hadden. Ik werd gisteren wakker met de toestanden in Engeland...…….'the ayes to the right, the noes to the left'. Na het doorrekenen gistermiddag moest ik aan die woorden denken, links of rechts, uiteindelijk zijn het de burgers die betalen waar je de lasten ook neerlegt.....altijd, ook de compensaties. Het is treurig dat men een andere indruk wil wekken. En dan moet ik mij op 20 maart ook nog naar het stembureau slepen, nog nooit zo'n moeite mee gehad om een keuze te maken.


Same here.... What to do ??
Wij gaan voor het eerst een stem uitbrengen op het CDA, een strategische stem. Zeker nu ik Buma hoor bij Sven Kockelmann in '1 op 1'.
https://www.nporadio1.nl/1-op-1

'Planbureaus gaan te veel uit van een papieren doorrekening. Maar het gaat voor de burger om de werkelijkheid.'

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do maart 14, 2019 11:50 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Raya schreef:
Het ziet er niet best uit, met de verdeling van de kosten.

Daarbij zijn er slechts 128 van de 600 voorgestelde maatregelen doorgerekend.
De lage-inkomens krijgen nu al te maken met 1,8% geschat gemiddelde, met een negatieve uitloop naar 4%, inlevering van de koopkracht. Nu al! De zwaarste lasten weer naar de zwakste schouders!
We krijgen allemaal last van zwakke schouders, zover we die al niet hadden. Ik werd gisteren wakker met de toestanden in Engeland...…….'the ayes to the right, the noes to the left'. Na het doorrekenen gistermiddag moest ik aan die woorden denken, links of rechts, uiteindelijk zijn het de burgers die betalen waar je de lasten ook neerlegt.....altijd, ook de compensaties. Het is treurig dat men een andere indruk wil wekken. En dan moet ik mij op 20 maart ook nog naar het stembureau slepen, nog nooit zo'n moeite mee gehad om een keuze te maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo maart 13, 2019 11:56 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Raya schreef:
Er zijn wel meer dingen die ik niet snap.

Waarom worden huizen niet bij de bouw al voorbereid op bewoning door mensen met een rollator of rolstoel. Gangen en deuren die net even iets breder zijn, bijvoorbeeld. Kleine moeite met relatief lage kosten en zoveel profijt later.
Politiek is dit ook al aan de orde geweest, maar het wordt simpelweg niet uitgevoerd. Dom, dommer, domst.
Bij nieuwbouw wordt hier wel rekening mee gehouden, bij renovatie weet ik niet hoe dit verloopt. Maar troost je Raya, vanmiddag snappen we veel dingen nog niet en gaat het politiek gekrakeel gewoon door, terwijl wij lachgas nodig hebben om de geldstromen te volgen.

Het klimaatakkoord is doorgerekend, dit kun je verwachten
https://nos.nl/artikel/2275727-het-klim ... chten.html

Wat kun je verwachten?

Het PBL heeft uitgeplozen wat het effect is van alle voorgestelde maatregelen op de uitstoot van broeikasgassen in ons land. Daarbij gaat het naast CO2 ook om andere gassen die de aarde opwarmen, zoals methaan en lachgas. Ook is er per maatregel gekeken hoeveel milieuwinst die precies oplevert.Een House of Fools kopte een Britse krant vanmorgen, wij hebben Klaver en Jetten, twee vlotte, modieuze jongen met weinig kennis van zaken.


Marcel van Roosmaalen werkte gisteren als lachgas:

Druktemaker Marcel van Roosmalen: 'alles aan Jesse Klaver is nep'
https://www.youtube.com/watch?v=tkfyZ1dXCYA

http://www.youtube.com/watch?v=tkfyZ1dXCYA

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma maart 11, 2019 12:59 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Einstein schreef:
Prima illustratie van de hockeystick.. hittegolven zijn tegenwoordig zo algemeen en aanhoudend, dat ze hinderlijk wordenDit wordt hinderlijker........lerarentekort! Zo kweek je kinderen die bang zijn om in de toekomst rond te moeten lopen met mondkapjes en Co2 haten door de hedendaagse klimaatpropaganda.

Ouders Zaanse school pikken vierdaagse schoolweek niet meer
https://nos.nl/artikel/2270534-ouders-z ... -meer.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo maart 10, 2019 12:14 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Gekkenhuis, maar ik zeg ook: doen D66..…….smelt maar weg als sneeuw voor de zon.

D66 blaast kabinet op als Parijs niet wordt gehaald
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... dt-gehaald

Als het kabinet zich niet genoeg inzet om de in Parijs afgesproken klimaatdoelen te halen, stapt D66 uit het kabinet. Dat dreigement van de partijtop wordt morgen hoogstwaarschijnlijk overgenomen door de achterban van de partij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo maart 10, 2019 11:30 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Deze wereld kan je rond blijven lopen, met de bek van verbazing wagenwijd open!

Greta Thunberg in Zweden uitgeroepen tot vrouw van het jaar
http://www.standaard.be/cnt/dmf20190308_04240685

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za maart 09, 2019 5:17 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Zullen we bij alle rampspoed toch nog even proberen te lachen? :)

Een windmolen in de Amsterdamse Prinsengracht
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/144860 ... nsengracht

Een Barendrechtse Don Quichote, vechter tegen windmolens, heeft bij de gemeente Amsterdam een ontwerpvoorstel neergelegd voor een windmolen in de Amsterdamse Prinsengracht. Hij doet dit onder meer om solidariteit te vragen voor de bewoners van de Veenkoloniën.

We are a windmill
Pieters wil dat de Prinsengrachtmolen een icoon zal worden. In lijn met de Amsterdamse traditie was het oorspronkelijk de bedoeling om het opschrift 'I am a windmill' te plaatsen. Pieters: "Omdat recentelijk het gemeentebestuur een minder individualistische koers is gaan varen hebben we dit vervangen door 'We are a windmill', waarmee de verbinding tussen dit icoon en de gehele Amsterdamse bevolking wordt benadrukt."

Ed Nijpels
De windturbine moet recht tegenover de woning van Ed Nijpels komen. "Als voorzitter van het Klimaatberaad zal hij met zijn enthousiasme voor windmolens zeker de buurt mee krijgen. Dat de burgemeester van Amsterdam één van de prominenten is van GroenLinks, zal ook zeker helpen het draagvlak te vergroten."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za maart 09, 2019 5:08 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 36004


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Precies, zo gaat dat in de politiek. Hij deed nog een poging om dat duidelijk te maken, maar dat paste niet bij de verlies-en winstrekening van journalisten en andere partijen aan tafel, vooral Mei Li Vos sloeg door. Je ziet eigenlijk weer dezelfde vertoning als bij Pim Fortuyn, ze zijn blind voor hun eigen gebreken en ondertussen laten ze FvD groeien. Ik zie ook geen verschil in het ontstaan van D66 en FvD.

Uit je artikel:

‘Als student stemde ik D66, op Van Mierlo, ook vanwege de bestuurlijke vernieuwing. Later heb ik Bolkestein gestemd, maar ik haakte af toen de VVD ontzettend naar links opschoof. Nu zijn ze popiejopie met bitterballen en proefballonnen. De kiezers worden serieuzer, de VVD minder serieus. Ze richten zich op de doeners, de selfmade men. Daar geloven wij ook heel erg in. De echte selfmade men hebben de VVD niet nodig, die richten hun eigen partij op. Dat zijn wij.’Eigenlijk ben ik ook zo'n afhaker, maar gebruik de SGP als vluchtheuvel. Provinciaal gaat dat niet lukken, dus dat wordt nog even dobbelen wie onze stem krijgt. Die het klimaat willen gaan redden zet ik een streep door.

Mwah, als de lijsttreker van de Eerste Kamer op dit belangrijke punt een ander idee heeft dan het partijprogramma en partijleider Baudet mag je daar toch wel verbaasd over zijn. Zeker als je jezelf een 'straight shooter' noemt. :luidlachen: We hoeven niet meteen de Fortuyn-godwin van stal te halen.
Verder heeft de man een nogal rijk verleden in de wereld van het crony capitalism, inclusief een baan bij Lehman, een van de banken die verantwoordelijk was voor de de financiele crisis in 2007. Verder nogal aan blaaskaak die zichzelf enorm goed vindt waarvan ik vermoed dat hij het in de politiek niet heel lang gaat volhouden.
Lehman was niet direct verantwoordelijk. Het was Clinton die banken de vrije hand gaven, op advies Larry Summers
En niet te vergeten de politiek, ook de Nederlandse, die niets anders heeft gedaan om de banken aan te sporen meer geld uit te gaan lenen. Wetende dat sommige mensen het nooit terug zouden kunnen betalen.

Groeiende economie gaat voor alles van werkelijke waarde.

Tijd voor een nieuwe 'New Deal'
https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/ ... e-new-deal

Opnieuw krijgen de banken steun. Deze week maakte de Europese Centrale Bank bekend dat banken weer gratis geld mogen lenen. Ook bleef de rente op 0%.

Waarom is dat nodig? Gaat het echt zo slecht met de economie? En wat doen we als er weer een crisis aanbreekt?Ondernemingsraden industriebedrijven vrezen sluiting door Klaver-taks: ‘Hoezo zijn wij ineens de grote vervuilers?’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b1ad5136/

Ze onderschrijven de doelstellingen van het klimaatakkoord. ‘Onze bedrijven investeren voortdurend, maar u moet ook begrijpen dat ambitieuze CO2-reducerende investeringen in de honderden miljoenen en soms zelfs in de miljarden lopen. Dat zijn bedragen die zich niet op vijf jaar terug laten verdienen.’ En er staat veel meer op het spel dan alleen banen, aldus de brief. In Nederland steken werkgevers jaarlijks veel geld en energie in opleidingen aan ROC’s, hogescholen en technische universiteiten om de jonge generatie op te leiden. Er zijn samenwerkingsverbanden met high-tech centra, waar onderzoek, ontwikkeling en innovatie van wereldklasse centraal staan. En de fabrieken ondersteunen een ecosysteem van vele tienduizenden banen bij toeleveranciers in het midden- en kleinbedrijf.Durft Klaver chemie en staal op te geven?
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~b35ae3c6/

GroenLinks kan zeggen dat Tata voor die tijd de CO2-uitstoot maar moet beperken. Alleen zijn de technische middelen daarvoor nog niet beschikbaar. Het bedrijf kan op de korte termijn alleen de productie stilleggen. Dat betekent dat negenduizend werknemers hun baan kwijtraken.

Jesse Klaver kan daarvoor kiezen omdat hij de Nederlandse bijdrage in de strijd tegen de klimaatverandering belangrijker vindt dan het voortbestaan van een ‘vervuilende’ staalindustrie. Als hij dat openlijk zegt zou dat hem sieren, net zoals hij de zestien andere bedrijven opgeeft waarvan de ondernemingsraden via een open brief een noodkreet hebben geuit, waaronder Dow Chemical in Terneuzen en enkele raffinaderijen in de Botlek.

Er komen direct 50 duizend werklozen bij en nog eens 50 duizend bij toeleveranciers. De huidige werkloosheid van 330 duizend explodeert tot 430 duizend, hoewel dat nog altijd minder is dan 5 procent van de beroepsbevolking. Ook de KLM zou, als Klaver het wil, alsnog de nek kunnen worden omgedraaid zonder dat de werkloosheid Spaanse of Griekse cijfers haalt.

Klaver zou stelling moeten nemen en zeggen dat hij in een poging van Nederland een voorbeeldnatie te maken in de strijd tegen de ­opwarming van de aarde grote ­bedrijven wil opofferen.

Niet dat de wereld er beter van wordt, want de staalproductie verhuist van IJmuiden naar andere, misschien wel veel ­vervuilender installaties in Rusland of Turkije.

Maar iemand moet beginnen, anders laat deze generatie een woestijn voor de kleinkinderen achter. Death Valley in het kwadraat.

Klaver zou kunnen zeggen dat GroenLinks een werkloosheid van boven 5 procent niet erg vindt, dat de hoogovens en walserijen plaats moeten maken voor windmolens en Nederland Distributieland – Schiphol als hub en Rotterdam als de poort van ­Europa – op moet worden gegeven. Die hub moet maar bij Parijs komen en de poort van Europa gaat naar Antwerpen of Hamburg. Ook de technologie die Tata ontwikkelt voor CO2-reductie moet het buitenland worden gegund. Dat is een duidelijke keuze.
Te vrezen valt dat Klaver zal zeggen dat hij het allebei wil. GroenLinks is ook een marketingmachine.
Soms zou je wensen dat de Chinezen nog verder oprukken, omdat men hier niets anders doet dan naar een stok zoeken om de hond te slaan. :

Langzaam verandert Duisburg in Chinatown aan de Rijn
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf84abbb/

De treinen komen meestal ’s nachts. Als het licht wordt boven de haven van Duisburg, is het afladen van de containers al in volle gang. Het is een waar kranenballet. Een witte container met de rode letters NSR zweeft naar een ander treinstel, terwijl twee nachtblauwe exemplaren met Chinese karakters verderop op een stapel landen. NSR staat voor New Silk Road, ‘Nieuwe Zijderoute’. De letters verraden hoe lang de weg is die de trein heeft afgelegd.

Grofweg 11 duizend kilometer spoor ligt er tussen de miljoenensteden in het oosten van China en het Duitse Ruhrgebied. De route voert door Kazachstan en Rusland via Brest, Warschau en Berlijn naar Duisburg. Hier, op het kruispunt van de Rijn en de Ruhr, is zichtbaar hoe ver de economische invloed van China inmiddels reikt. In het kielzog van de treinen verandert Duisburg, tamelijk geruisloos, in het Chinatown van Duitsland.

Sorteer op:  
Pagina 1 van 6 [ Er voldeden 102 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling