Het is nu wo maart 29, 2023 12:51 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 647 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: za maart 25, 2023 9:42 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Alle tegengas gooien we zittend op een bakfiets in de extreme hoek, of men is laagopgeleid, te oud en kent carpaccio niet. Je kon zelfs op radio NPO1 horen dat men daarom een dictatuur wenst, want in ieder geintje zit een seintje van het tegenwoordige 'hoogopgeleid'. ( Druktemaker Janneke de Bijl - Dictator gezocht).

Vanuit het 'Siberië' van Nederland maak ik mij zorgen over de romantische blik en het geknoei met de landbouw door andere belangen.

'Het gaat mis als voedsel als wapen wordt gebruikt'
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/ ... t-gebruikt

De oorlog dwingt ons strategischer na te denken over onze voedselvoorziening. Verstoringen in de ketens blijken grote gevolgen te hebben. Het feit dat de productie relatief geconcentreerd is, speelt daarbij ook een rol. Zo komt tarwe vooral uit zeven grote gebieden: Argentinië, Australië, Canada, de Europese Unie, Oekraïne, Rusland en de Verenigde Staten. Voor kunstmest is Europa sterk afhankelijk van kali uit Rusland en Belarus.

Als ik dit allemaal op me laat inwerken, moet ik denken aan al die mooie ideetjes over lokale productie en lokale consumptie. Sommige reclames spelen in op dit gevoel. Ook de Poolse landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski schijnt er nogal van gecharmeerd te zijn. Het klinkt allemaal mooi en aantrekkelijk, maar het is pure romantiek.

De oorlog laat zien dat voedselvoorziening een mondiaal systeem is. Als de bevoorradingsketens worden verstoord, leidt dat tot prijsstijgingen en hongersnoden. In Europa zal die honger meevallen, maar dat prijsstijgingen ook dichtbij tot sociale onlusten leiden, lijkt wel duidelijk. Het gaat helemaal mis als voedsel en grondstoffen als politiek pressiemiddel of wapen worden gebruikt. Precies dat beoogde Poetin met zijn oekaze.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 23, 2023 1:59 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Vindt Juul BBB trouwens ook een soort Joodse Raad 2.0?
Lijkt met wel passen bij je andere Holocaust ontkenning.

https://twitter.com/lientje1967/status/ ... 3381789696

:wacko:
En links maar de mond vol hebben over grensoverschrijdend gedrag. Het moet niet gekker worden.
De "hoogopgeleiden" zijn een voorbeeld voor de mensheid. :rolleyes: Nu nog even kiezen tussen Stalin of Lenin.

Druktemaker Janneke de Bijl - Dictator gezocht
https://www.nporadio1.nl/fragmenten/de- ... or-gezocht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 23, 2023 10:00 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Brussel vraagt om de natuur in stand te houden, maar eist niet om dit via stikstof te doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 23, 2023 9:53 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Zoveel boeren zijn er niet meer in Nederland om voor zo'n overwinning te zorgen, de burger heeft gezorgd voor de overwinning.

Misschien gaat men zich nu eens verdiepen in het artikel van Nico Gerrits op Foodlog, de habitatrichtlijn, velen hebben het er over, weinigen weten wat er in staat. : List, bedrog, leugens, corruptie en de PAS-paniek
https://www.foodlog.nl/artikel/list-bed ... paspaniek/

Volgens Gerrits heeft een handvol mensen zonder ooit verantwoording te hebben afgelegd, meer dan 20 jaar lang een travestie gemaakt van de uitvoering van Europese verplichtingen.

Voor het handjevol mensen in Nederland dat weet wat de Europese richtlijnen werkelijk inhouden, is de juridische explosie met betrekking tot het Programma Aanpak Stikstofbeleid (PAS) geen enkele verrassing. Het was voor kenners van die richtlijnen van meet af aan duidelijk dat het PAS volledig in strijd was met de verplichtingen van de Habitatrichtlijn.

Echter, de hele onwetende meute is achter een kreupele fantasie aangerend, zonder ook maar enig benul te hebben van hoe goed de intenties van die richtlijnen – en de daardoor geboden mogelijkheden – zowel de natuur als de belangen van boeren en burgers probeerden te beschermen.

Om te begrijpen wat er aan de hand is in Natura2000-land, is het nodig een flink eind terug te gaan in de tijd. Hoewel de Vogelrichtlijn uit 1979 en de Habitatrichtlijn uit 1992 al van kracht waren, bleef Nederland sinds het begin van de 90-er jaren werken aan de uitvoering van een eigen variant, de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Die eigen variant, voorgesteld als Europees model voor alle Lidstaten, had onder druk van die Lidstaten schipbreuk geleden. Er was een veel beter alternatief voor in de plaats gekomen, de Habitatrichtlijn.

Onversaagd door de nederlaag en ondanks het met de Habitatrichtlijn vastgelegde uitvoeringskader bleef een select gezelschap (SG) - bestaande uit beleidsmedewerkers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV), Natuurmonumenten (NM) en Staatsbosbeheer (SBB) - eigen ideeën ontwikkelen over hoe de natuur er in Nederland zou moeten uitzien. Dat moest niet een klein beetje terug naar hoe het vroeger was, toen er wat minder mensen rondliepen. Nee, dat moest eigenlijk heel ver terug naar een soort (zelfbedachte) oernatuur waarin roedels wolven achter kuddes edelherten aanjoegen.(....)Richtlijn 92/43/EEG van de Raad van 21 mei 1992 inzake de instandhouding van de natuurlijke habitats en de wilde flora en fauna
https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 43&from=EN

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 16, 2023 9:44 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Lumiere schreef:
Heb je Korsakov ook weer, hierboven staat een grafiek waaruit blijkt dat andere Europese landen vaak verder zijn met hun stoepje schoen houden dan wij :hum:

Jouw domrechts gelieg is een suf smoesje om luiheid goed te praten :snooty:
Volgens mij heb jij een borrel nodig of iets anders wat kalmeert.

Zo gek als in Nederland doen ze inderdaad in de andere Europese landen niet. Die zijn niet bezig met eindtijd paniek.

Europese Commissie: Stedelijke meetpunten horen niet in landbouwrapportage
https://stichtingagrifacts.nl/europese- ... apportage/

De Europese Commissie heeft in haar rapportage over de agrarische waterkwaliteit in Nederland, ook stedelijke meetpunten meegewogen. STAF vroeg de dataset op, waarop de Europese Commissie zich had gebaseerd in haar waterrapportage. Uit die dataset bleek dat diverse agrarische meetlocaties met een forse normoverschrijding, in stedelijk gebied liggen. Meest in het oog sprong het grondwatermeetpunt middenin een hondentoilet in hartje Nijmegen. STAF publiceerde hierover het artikel Landbouw ook aan de lat voor nitraat uit de stad. Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) stelde hierover vragen aan de Europese Commissie. Die kwam deze week met uitsluitsel (te downloaden onderaan dit artikel): Stedelijke meetpunten horen niet in de landbouwrapportage.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma maart 13, 2023 9:54 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Veel vogelpoepjes bij boer Piet van 't Klooster die natuurinclusief boert en in gevecht met ganzen en asfaltecologen.

Piet mag geen ganzen verjagen en dat kost hem tienduizenden euro’s
https://www.gld.nl/nieuws/7899680/piet- ... nden-euros

NIJKERK - Als boer wil je gras van je weilanden kunnen halen om je koeien te kunnen voeren. Maar wat als overwinterende ganzen je land kaalvreten, en je dus geen gras kunt maaien? Het is het verhaal van Piet van 't Klooster.

Piet is boer in Nijkerk. Hij heeft een biologische melkveehouderij en pacht gronden van Staatsbosbeheer in de Polder Arkemheen. Dat gebied is door de provincie aangewezen als overwinteringsgebied voor ganzen. “Dat betekent dat ik ze in de winter niet mag verjagen”, legt Piet uit. “En in de zomer zitten er nog steeds zó veel, dat verjagen helemaal geen zin heeft, want ze gaan gewoon in het volgende weiland zitten.”

En ganzen zijn hongerige beesten: ze eten alles kaal en dat kost Piet naar eigen zeggen tienduizenden euro’s per jaar. “Ik haal geen gras meer van mijn land, maar alleen nog maar onkruid.”

Weilanden zijn natuurgebied
Normaal gesproken zou Piet een vergoeding krijgen voor de schade die de ganzen aanrichten. Maar de provincie ziet de weilanden die hij pacht van Staatsbosbeheer als natuurgebied, ook al zien ze er net zo uit als de weilanden die de boer pal daarnaast in bezit heeft. En schade aan natuurgebied vergoedt de provincie niet. “Terwijl ze willen dat alle boeren natuurinclusief worden. Dit zijn dus de gevolgen van dat beleid.”

Volgens Piet maakt de provincie het hem zo onmogelijk om natuurinclusief te boeren. Piet wil de grond gebruiken om weidevogels meer ruimte te geven, maar de ganzen verjagen die vogels ook. Na twintig jaar gesprekken met de provincie voelt hij zich nog altijd niet gehoord.

Asfaltecologen
De provincie laat in een reactie weten dat er voor ‘reguliere landbouwgrond’ wel degelijk een schadevergoeding wordt uitgekeerd. Bovendien mag er in de zomer op ganzen gejaagd worden van de provincie, en zouden eieren ook weggehaald of bewerkt mogen worden. “Ja, maar als ik dat wil doen, beweren die asfaltecologen van Rijkswaterstaat dat ik andere vogelsoorten zou verstoren”, reageert Piet geïrriteerd.

“Asfaltecologen ja, want ze rijden een rondje met hun auto, maar komen nooit in het weiland zelf. Want daar zie je dat die ganzen zo dicht op elkaar zitten, dat er geen enkele andere vogel tussen komt. Een oplossing van niets, dus.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma maart 13, 2023 8:10 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
Lumiere schreef:
Tsja Lies, het probleem blijft te veel dieren:

11.4 miljoen / 33899 = 336,29 varkens per vierkante kilometer in Nederland

23.6 miljoen / 348907 = 67,64 varkens per vierkante kilometer in Duitsland

13 miljoen / 543940 = 23,89 varkens per vierkante kilometer in Frankrijk


3.8 miljoen / 33899 = 112 koeien per vierkante kilometer in Nederland

19 miljoen / 543940 = 34.9 koeien per vierkante kilometer in Frankrijk

3.6 miljoen / 348907 = 10.3 koeien per vierkante kilometer in Duitsland


Ja, en dat is ook mijn irritatie bij het stukje van Sommer. Je kunt, met kracht van argument, kritiek hebben op de modellen die de achteruitgang van natuur en waterkwaliteit ten behoeve van het geven van vergunningen meetbaar moeten maken maar het is een keihard feit dat de natuur en waterkwaliteit razendsnel terugloopt. Er zijn veel teveel dieren in Nederland die onvoorstelbare schade aanbrengen aan natuur, klimaat, waterkwaliteit en volksgezondheid en je bent gestoord als je daar als politieke niets aan wenst te doen.

Wat mij betreft gooien ze alle modellen en depositiewaarden overboord en verplichten we alle boeren eenvoudig hun veestapel te halveren. Alle we in godsnaam deze ramp maar keren.
Eén vogelpoepje...

Sommer: Als de bouw het equivalent van één vogelpoepje mest oplevert boven de kritische depositiewaarde van een aanpalend natuurgebied, dan luidt het vonnis: computer says no – zonder mogelijkheid van beroep. Dat is dus geen meting, maar een theoretische exercitie, met een gesuggereerde precisie die geen enkel verband houdt met de realiteit.Jullie hebben het over een landbouwsysteem die uit haar voegen is gegroeid, maar naar het waarom daar kijk je niet naar. Dat we als mens in dit land gevoed moeten worden en met z'n allen ook uit de voegen groeien heeft de natuur ook niets aan.

Ik vind het een prestatie hoe de Nederlandse landbouw door de jaren heen ons op de been heeft gehouden. Hieronder een stukje geschiedenis: Heren en steden 1000-1400 Groei. Het lijkt er soms op dat we terug willen in die tijd, meer oernatuur en de nodige gevechten.

De bevolkingsgroei leidde tot een grote druk op de voedselvoorziening. De opbrengsten van het land waren vrij laag omdat boeren in de lage landen te weinig vee hadden om het land goed te bemesten.....


https://books.google.nl/books?id=f45B4l ... en&f=false

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma maart 13, 2023 5:19 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
baedeker schreef:
Wat zijn Sander en Juul toch obscene extremisten met hun gekke praatjes.
:misselijk:


Dit soort populistische golven zijn per definitie tijdelijk. Het gaat nergens over en drukt slechts onbehagen uit van verwende en verveelde mensen:

https://twitter.com/PGKroeger/status/16 ... 69856?s=20


Martin Sommer: Maar als iets dom is, zit er niets anders op dan blijven zeuren.

Blijft over de klagende boer in dit onderwerp. Is een boer die bv al 35 jaar samenwerkt met Natuurmonumenten en nu door de metingen het haasje is ook verwend en verveeld?

Klimaat is klasse, natuur is een computer die ‘nee’ zegt
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~b612d31c/

Maar als iets dom is, zit er niets anders op dan blijven zeuren. Lees het nieuwe boek van wetenschapsjournalist Arnout Jaspers, De stikstoffuik. Daar staat het allemaal in. Jaspers stelt de cruciale vraag aan het begin. Wat is natuur eigenlijk? Natuur is geen feit of harde wetenschap, maar tijdgeest en romantiek. Voor de een is natuur de wolf, voor de ander het bosviooltje. Natuur in Nederland is ‘wensnatuur’, een door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer georganiseerd terugverlangen naar een land van honderd of tweehonderd jaar geleden. Deskundigen hebben dat verlangen meetbaar gemaakt, want meten is weten tenslotte. Zo werd natuur omgezet in het aantal kilo’s stikstof dat bepaalde soorten kunnen verdragen.

Dat heet de kritische depositiewaarde, een maat die zo omstreden is dat stikstof-adviseur Johan Remkes hem wilde afschaffen. De hoeveelheid stikstof die feitelijk neerdaalt, wordt evenwel niet gemeten maar berekend met een computermodel. Wie een boerenschuur of dakkapel wil bouwen, moet zijn aanvraag invoeren in het zogenoemde Aerius-model. Als de bouw het equivalent van één vogelpoepje mest oplevert boven de kritische depositiewaarde van een aanpalend natuurgebied, dan luidt het vonnis: computer says no – zonder mogelijkheid van beroep. Dat is dus geen meting, maar een theoretische exercitie, met een gesuggereerde precisie die geen enkel verband houdt met de realiteit.

Ook het rekenmodel is dus omstreden. Het Planbureau voor de Leefomgeving waarschuwde voor ‘politisering’ van het model; een zwaarwichtige commissie-Hordijk stelde vast dat Aerius ongeschikt is om te beslissen over vergunningen. Er veranderde niets. De stikstofsaga is kortom een uitnemend voorbeeld van het gemodelleer dat er met de werkelijkheid vandoor gaat, oftewel het middel dat zo allesoverheersend is geworden dat het doel uit het zicht verdwenen is.Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: ma maart 13, 2023 8:40 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
baedeker schreef:
Lies schreef:
Denkend aan Stroe en aan een eerder grote boerendemonstratie zou je je eigenlijk moeten afvragen waar de echte sociaaldemocratie is gebleven.

Bij boeren op hun tractoren hangen vaak wagens met inhoud, bij die demonstraties zag ik ze hangen met als inhoud de zorg, het onderwijs en al de mensen die lijden onder politieke besluiten die ze voor de kiezen krijgen.

Zou Martin Sommer dat ook bedoelen met zijn column hierboven? Het is steeds riskantere armoe-politiek?

Geen idee Lies. Sommer trippelt door lichtvoetige schetsen met daarin pervers gedrag, geldende frames en niet zo verhelderen quotes. Uit 'riskante armoe-politiek' maak ik op dat het hem ergens niet goed zit. Maar kan de politiek commentator van Volkskrant niet gewoon wat duidelijker stelling nemen? Als je gelding blijft geven aan frames over de ongrondwettelijke Wilders en rechts-radicale boeren, dan duurt de armoede voort.


Ben het wel eens met Baedeker, van deze column word je niet zoveel wijzer.
Kijk eens naar wat we de afgelopen tijd allemaal hebben meegemaakt, kijk eens naar het gedoe in deze verkiezingstijd, trippel dan eens opnieuw door de column van Martin Sommer. Vraag je ook eens af waarom BBB niet aanwezig was in het Haagse Zuiderpark.

Ongewild schreef Maxim Februari met Doe zelf normaal een soort verkiezingspamflet. Want de verkiezingen gaan over de vraag of er nog iets anders kan bestaan dan de dominante norm, en of de overheid uitmaakt wat het juiste leven is. De tegenstelling is niet Rutte tegen zijn zelfbedachte linkse wolk, maar Sigrid Kaag tegen Caroline van der Plas of Annabel Nanninga van JA21. Vier jaar geleden werd Thierry Baudet de grootste op hetzelfde thema, waarna hij in zijn eigen ketel met toverdrank viel.

Wilders is op dit toneel een tragische hoofdrolspeler. Hij belichaamt tegelijk het alternatief én houdt het tegen, vanwege de ongrondwettelijkheid van zijn islam-standpunt. Zo maakt hij het Rutte gemakkelijk, die steeds kan wegkomen met de suggestie dat hijzelf rechts is, maar helaas progressief moet regeren. Rutte zelf is ontspannen. Hij kan tellen en ziet dat er na 15 maart niet veel zal veranderen. Samen met verantwoordelijk links zal er weer een meerderheid zijn. Het is steeds riskantere armoe-politiek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: zo maart 12, 2023 7:56 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Denkend aan Stroe en aan een eerder grote boerendemonstratie zou je je eigenlijk moeten afvragen waar de echte sociaaldemocratie is gebleven.

Bij boeren op hun tractoren hangen vaak wagens met inhoud, bij die demonstraties zag ik ze hangen met als inhoud de zorg, het onderwijs en al de mensen die lijden onder politieke besluiten die ze voor de kiezen krijgen.

Zou Martin Sommer dat ook bedoelen met zijn column hierboven? Het is steeds riskantere armoe-politiek?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: zo maart 12, 2023 7:24 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


P-G doet als Sigrid Kaag (D66) met de fakkels, zoek het op en maak er gebruik van. Gelukkig sprak het journaal over een demonstratie van ontevreden burgers. Voor een breed gedragen boerenprotest moet je kijken naar Stroe 2022.

Bij D66 hebben ze de rede als erelid zoals ze bij het CDA ooit God hadden
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~b417e74a/

Ik zou niet durven beweren dat Sigrid Kaag die fakkels in Diepenheim zelf had besteld. Vast staat dat het vervolg voor haar briljant uitpakte. In één klap, als een wielrenner die erop en erover gaat, had Kaag weer de aandacht en het initiatief. Even dreigde D66 te verbleken naast Mark Rutte en zijn linkse wolk, ook al wist iedereen dat het een onzinwolk was. Elke verkiezingscampagne heeft zijn eigen thema, en na de fakkelscène is Kaag de onbetwiste thema-eigenaar. Vanuit D66-optiek: verstand tegen tokkies, deugd tegen geweld, vooruitgang tegen stilstand, en voor de inhoud, niet voor de macht.
Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 09, 2023 10:05 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
Lies schreef:
Julien Sorel schreef:
De vervuiling door de Nederlandse agrarische industrie betreft niet alleen het oppervlaktewater. Ook de vervuiling door landbouwgif is een groot probleem.

https://www.nu.nl/klimaat/6253392/gezon ... uwgif.html
De dosis maakt het vergif.

Niets nieuws, is al eerder over geschreven: In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/in- ... onderzoek/

Dat niet alleen het stof bij boeren, maar ook bij consumenten aanzienlijke hoeveelheden pesticiden bevat, blijkt volgens haar collega Violette Geissen uit onderzoek in Frankrijk en Denemarken. In Nederland is dat om financiële redenen niet onderzocht.Omdat men tegenwoordig denkt dat alle boeren in dit land debiel zijn nemen ambtenaren ze bij het handje. Bij dit denk ik altijd 'wanneer komen wij aan de beurt' als consument.

Teler krijgt straks verplicht advies over gewasbescherming
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2023/ ... escherming

Telers krijgen straks verplicht periodiek advies over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Dat staat in een advies dat landbouwminister Piet Adema dinsdag met de Tweede Kamer heeft gedeeld.

Het periodieke advies moet worden gegeven door onafhankelijke adviseurs. Deze moeten wat Adema betreft regelmatig worden bijgespijkerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming. Adviseurs zijn nu nog vaak verbonden aan toeleveranciers van gewasbeschermingsmiddelen.

Dat kan volgens de minister een ongewenste prikkel opleveren bij de keuze om middelen in te zetten. Omdat geïntegreerde gewasbescherming en niet-chemische maatregelen een centrale rol krijgen, moet het advies onafhankelijk en vrij van financiële prikkels zijn, aldus Adema.

Nationaal invoeren
Binnen de EU wordt momenteel gewerkt aan soortgelijke regelgeving bij de Europese Verordening Duurzaam Gebruik. Nederland steunt dit onderdeel dan ook. Mocht Brusselse besluitvorming hierover te lang op zich laten wachten, dan wil Adema het verplichte advies eerder nationaal invoeren.(...)42 procent van de Nederlandse landbouwgrond is verontreinigd met meststoffen, zoals stikstof en fosfaat. Nu blijkt ook het oppervlaktewater ernstig vervuild te zijn met bestrijdingsmiddelen die de landbouwindustrie gebruikt.

Lies tilt er niet zo zwaar aan. Allemaal opgeblazen door de linkse pers of zoiets.
Niet toevallig dat NU.nl vlak voor de verkiezingen met dit bericht komt, maar dit wisten we een maand geleden toch ook al? En dan leuken ze hun bericht ook nog met meer onheil op. Was het maar 16 maart en zo snel zou je het onderzoek naar die cocktails/concentraties ook graag afgerond zien.

In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek (02-02-2023)
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/in- ... onderzoek/

Ook kleine hoeveelheden al giftig
Dergelijk grootschalig onderzoek is nog nauwelijks gedaan. Op de vragen of, hoe groot en bij welke concentraties er daadwerkelijk risico's zijn voor de gezondheid van mensen en milieu, hopen de onderzoekers over anderhalf jaar antwoord te kunnen via laboratorium-onderzoek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 09, 2023 12:42 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
De vervuiling door de Nederlandse agrarische industrie betreft niet alleen het oppervlaktewater. Ook de vervuiling door landbouwgif is een groot probleem.

https://www.nu.nl/klimaat/6253392/gezon ... uwgif.html
De dosis maakt het vergif.

Niets nieuws, is al eerder over geschreven: In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/in- ... onderzoek/

Dat niet alleen het stof bij boeren, maar ook bij consumenten aanzienlijke hoeveelheden pesticiden bevat, blijkt volgens haar collega Violette Geissen uit onderzoek in Frankrijk en Denemarken. In Nederland is dat om financiële redenen niet onderzocht.Omdat men tegenwoordig denkt dat alle boeren in dit land debiel zijn nemen ambtenaren ze bij het handje. Bij dit denk ik altijd 'wanneer komen wij aan de beurt' als consument.

Teler krijgt straks verplicht advies over gewasbescherming
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2023/ ... escherming

Telers krijgen straks verplicht periodiek advies over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Dat staat in een advies dat landbouwminister Piet Adema dinsdag met de Tweede Kamer heeft gedeeld.

Het periodieke advies moet worden gegeven door onafhankelijke adviseurs. Deze moeten wat Adema betreft regelmatig worden bijgespijkerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming. Adviseurs zijn nu nog vaak verbonden aan toeleveranciers van gewasbeschermingsmiddelen.

Dat kan volgens de minister een ongewenste prikkel opleveren bij de keuze om middelen in te zetten. Omdat geïntegreerde gewasbescherming en niet-chemische maatregelen een centrale rol krijgen, moet het advies onafhankelijk en vrij van financiële prikkels zijn, aldus Adema.

Nationaal invoeren
Binnen de EU wordt momenteel gewerkt aan soortgelijke regelgeving bij de Europese Verordening Duurzaam Gebruik. Nederland steunt dit onderdeel dan ook. Mocht Brusselse besluitvorming hierover te lang op zich laten wachten, dan wil Adema het verplichte advies eerder nationaal invoeren.(...)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 09, 2023 10:15 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Natuurmonumenten zit niet stil en heeft een begin gemaakt om met graafmachines, veel diesel en veel zand, hun idealen te verwezenlijken. Altijd hetzelfde liedje, een natuurgebied vernietigen om het later te herstellen.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: do maart 09, 2023 9:48 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Biertje schreef:
Julien Sorel schreef:
HvR schreef:
Niet alleen Lies hoor, BBB gaat hoge ogen gooien. Het roer gaat om....


Het is van groot belang dat in deze verkiezingscampagne duidelijk wordt dat BBB aanstuurt op een totale bouwstop voor Nederland. Een grote overwinning van BBB is een ramp voor mensen die een woning zoeken.
Die bouwstop was er al vóórdat BBB werd opgericht. Want regeltjes en procuderes zorgen er nu eenmaal voor dat de bouwtijd van een huis meer dan 10 jaar duurt.
Als een boer 1 stap op zijn erf zet, dan heeft hij 2 vergunningen en 3 certificaten nodig werd in een radiodebat gezegd.

Bij de bouw en bij ander bedrijvigheid zie je veel zaken vastlopen door regels en procedures in dit land.

Fors minder nieuwbouw verwacht in 2023
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artik ... uizen-bouw

Bouwend Nederland maakt zich zorgen. "We zien veel onzekerheden in de woningmarkt door het tekort aan haalbare bouwplannen, lange doorlooptijd van vergunningen en een opeenstapeling van eisen. De sector is op zoek naar continuïteit om het woningtekort terug te dringen en meer betaalbare woningen te kunnen bouwen", concludeert Heezen.Een opeenstapeling van eisen.

En als dat net zo verloopt als bij de boeren op dit moment i.v.m. de sloten en bufferstroken, dan hou je maar vast. Hieronder een reactie van een kringloopboer.

Over Ruud Hendriks
Ruud Hendriks is sinds 1 september 2020 practor Kringlooplandbouw. Daarnaast geeft hij onderwijs over biologische en biodynamische bodemvruchtbaarheid. Bodem is altijd de rode draad in het werk van Ruud. Vanuit de bodem is de stap naar kringlooplandbouw een logische. In de bodem komt het evenwicht van aan- en afvoer in de landbouw bij elkaar. Zonder gezonde bodem is kringlooplandbouw niet haalbaar.


https://www.aeresmbo.nl/practoraten/kri ... d-hendriks

https://twitter.com/RuudBodem/status/16 ... 9816543235

Uit het boek 'Hoe maak ik een boer gek:

"Ik had 21 percelen, nu meer dan 100. Sloten worden als aparte percelen gezien, bufferstroken ook. En dat dan ook weer van dam tot dam. Allen met eigen naam en nummer. 1 perceel gras heeft zelfs 4 percelen sloot en 5 percelen bufferstrook".

Om het dan makkelijker te maken, leuk lukt ze ook bij RVO niet, tekent RVO de percelen ook nog verkeerd in.Nederland in nood door regels, omgekeerde vlag, je ziet en merkt het overal.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo maart 08, 2023 4:02 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


De discussie in dit land met de 'diepe zakken' moet niet te moeilijk worden hé Sorel?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo maart 08, 2023 3:48 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
Lies schreef:
Julien Sorel schreef:
Lubach legt bloot hoe boeren door grootverdieners worden verleid tot boerenprotesten.
Een vies spel.

https://youtu.be/_6mbSJJr7wM
Voor het vieze spel moet je bericht #3335 lezen. Bij het filmpje van Lubach zie je bedrijven voorbij komen die er zonder boeren niet zouden zijn.

A New Day (NL) | FrieslandCampina
https://www.youtube.com/watch?v=anboYiMfApg

http://www.youtube.com/watch?v=anboYiMfApgHet verbaast niet dat Lies deze maffia-praktijken met droge ogen blijft verdedigen.
Je krijgt natte ogen van alles wat ze in dit land om zeep helpen.

Friesland Campina is een coöperatie opgericht door veehouders:

https://www.frieslandcampina.com/nl/eig ... we%20graag.

Onze coöperatie ontstond in 1871, toen boeren zich realiseerden dat ze samen sterker zouden staan dan alleen. Dankzij deze gedachte is FrieslandCampina het bedrijf geworden dat het nu is.Pak deze bedrijven er ook maar bij, akkerbouwers die de grond ook moet bemesten voor de groei van de plantjes.

https://www.cosun.nl/#:~:text=Royal%20C ... ikerbieten.

De plant is onze held
Royal Cosun is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie die bijna 125 jaar bestaat en in handen is van zo’n 8.400 telers van suikerbieten.https://www.cooperatie.nl/leden/avebe/

Avebe is een coöperatie van akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en -eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding, maar ook in industriele toepassingen.Maar het is natuurlijk gemakkelijker om de wereld te bekijken met de simpele blik van Lubach.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo maart 08, 2023 3:20 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
Lubach legt bloot hoe boeren door grootverdieners worden verleid tot boerenprotesten.
Een vies spel.

https://youtu.be/_6mbSJJr7wM
Voor het vieze spel moet je bericht #3335 lezen. Bij het filmpje van Lubach zie je bedrijven voorbij komen die er zonder boeren niet zouden zijn.

A New Day (NL) | FrieslandCampina
https://www.youtube.com/watch?v=anboYiMfApg

http://www.youtube.com/watch?v=anboYiMfApg

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: wo maart 08, 2023 10:04 am 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


HvR schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Waarom koopt Schiphol dan stikstofruimte op? Waarom moet Leystad openblijven terwijl capaciteit zat heeft en bovendien probeert om een monopoliepositie te krijgen door alle luchthaven in Nederland in te lijven?


Als ze 20 jaar geleden waren begonnen met een luchthaven op zee ,dan hadden we dit probleem niet.
Als ze 20 jaar geleden waren begonnen met een implementatie van Natura 2000 ,dan hadden we dit probleem niet.
Als ze 20 jaar geleden waren begonnen met het bouwen van meer woningen ,dan hadden we het probleem niet.

Het zijn de rechtse regeringen van Balkenende en Rutte geweest die voortdurend achter de rechtspopulisten zijn aangelopen,
Geen visie voor de toekomst , kruidenieren met het land , conservatisme en Jan Salie, dit was de politiek praktijk de afgelopen jaren


Ach en wee, de linkse partijen konden er helemaal niets aan doen.... Pfffttt. Flauwekul !

Kom op, Hume. Ook jij zal inmiddels kunnen inzien dat alle mainstream partijen er een zootje van hebben gemaakt.

De flanken winnen omdat de middenweg niet goed genoeg is. Met jouw 'hullie-zullie-geleuter' komen we er niet.

Het moet gewoon echt over een andere boeg als we NL welvarend willen houden. Maar dan moet je niet weer op D66 / PvdA / GRL stemmen.
Is ook flauwekul, je moet nog verder terug in de tijd dan Hume's 20 jaar om te begrijpen waarom we nu in deze situatie zitten. Voormalig CDA-Kamerlid Ger Koopmans was samen met PvdA'er Diederik Samsom de architect van het Plan Aanpak Stikstof (PAS).

PAS.......List, bedrog, leugens, corruptie en de PAS-paniek / https://www.foodlog.nl/artikel/list-bed ... paspaniek/

List, bedrog, leugens, corruptie en PAS-paniek waar ze in Vlaanderen ook mee zitten.

"Dat hele stikstofprobleem hebben we onszelf natuurlijk aangedaan."
https://twitter.com/deafspraaktv/status ... 1602626560

Vlaanderen en Nederland problematiseren stikstof, zegt Fresco. Dat is “een politieke keuze. Europa zegt niks over stikstof.” Op de vraag of het dan onzin is, antwoordt Fresco rolvast dat het een keuze is die gelegitimeerd is omdat het een politiek gedragen keuze is. In Nederland zei de aan de Utrechtse universiteit werkzame Duitse jurist Chris Backus nagenoeg hetzelfde.


https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/ot ... bed&ei=378

'De stikstofcrisis in Nederland is een uniek fenomeen'
https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimt ... k-fenomeen

Hoogleraar Chris Backes ziet hoe streng Nederland is vergeleken met andere landen.

Hij is hoogleraar Omgevingsrecht aan de Universiteit Utrecht en is als Duitser vertrouwd met de Duitse omgang met de stikstofoverschotten.

BB U noemt de Nederlandse stikstofcrisis een uniek fenomeen. De omgang met stikstof in Europa wordt volgens u sterk bepaald door ‘nationale juridische kaders en nationale (rechts)culturen.’ Hoezo? (....)En ze gaan nog steeds voorbij aan Artikel 2, lid 3, uit de habitatrichtlijn die bescherming zou moeten bieden aan ongelimiteerde regelgeving voor de omgeving:

Friesland zit in zijn maag met half voetbalveldje aan stikstofgevoelig mos
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf6c830b/

Met de formele aanwijzing van 0,4 hectare veenmosrietland is de Zuidwest-Friese Fûgelhoeke plots stikstofgevoelig verklaard. Boeren, de provincie én natuurbeschermers zouden graag pragmatisch omgaan met die status. Maar de wet is de wet. ‘Het gevoel bij de boeren is: voor een postzegeltje mos moeten wij weer lijden.’

Na de nachtvorst voelt het mossige tapijt aan als een knisperend waterbed. Een haas schiet weg, een snip vliegt over de rietkraag, een solitaire grauwe wilg houdt de wacht. Tegen de achtergrond van een helblauwe lucht op een verstilde winterdag is de Fûgelhoeke in Zuidwest-Friesland ontegenzeggelijk een plaatje. Een rustplek ook, voor soorten die hier in de winter foerageren en in het voorjaar broeden.

Een Natura 2000-status had de Fûgelhoeke al, als onderdeel van het gebied Oudegaasterbrekken, Fluessen en omgeving. Maar vooralsnog waren er geen stikstofgevoelige habitattypen aangemerkt. Daar komt nu verandering in. Als het aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ligt, ten minste.

De ‘dader’ hier in de Fûgelhoeke is H7140B, oftewel veenmosrietland. Een vegetatiedeskundige turfde er 0,4 hectare van, een half voetbalveld. Een minimale hoeveelheid, met grote gevolgen. ‘Wel of niet stikstofgevoelig, dat maakt een wereld van verschil’, zegt It Fryske Gea-directeur Henk de Vries. ‘De impact is maatschappelijk gezien moeilijk uit te leggen.’

Dat vindt ook boerenbelangenorganisatie LTO. ‘Het kan niet zo zijn dat we aan de ene kant echt alles uit de kast trekken om stikstofuitstoot te verminderen om Nederland van het slot te halen en dat aan de andere kant Den Haag besluit de regels te verzwaren’, foeterde LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins in een persbericht.

Maar naar veenmos moet districtshoofd Germ van den Burg van It Fryske Gea vanmorgen goed zoeken, tussen het overheersende haarmos en de opschietende grassen. ‘De kwaliteit van het veenmosrietland is hier zo matig en het is zo’n klein deel van het oppervlak, je kunt het eigenlijk geen veenmosrietland noemen.’ (....)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Waarom klagen boeren altijd?

Geplaatst: zo maart 05, 2023 5:45 pm 

Reacties: 3490
Bekeken: 103177


Julien Sorel schreef:
HvR schreef:
Julien Sorel schreef:


HvR meent ook dat de overheid bezig is met de collectivisering van de Nederlandse landbouw.

Tegen dit soort onnozelheid valt niet te praten.

Nog een lekker stuk vlees gegeten vandaag?


Het is inderdaad wel heel onnozel om de werkelijkheid te ontkennen, maar de bacon and eggs als lunch waren heerlijk. Dank je. :)


HvR meent dat werkelijk dat onze overheid boeren collectiviseert. Zo zijn er ook mensen die zeker weten dat de aarde plat is, de Holocaust nimmer plaatsvond en de vaccins enorme oversterfte veroorzaken.

I rest my case.
Het is de stikstof agenda gekoppeld aan grondpolitiek en dan kom je uit bij collectivisering van het buitengebied.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Het staat er gewoon, het buitengebied wordt gezien als uitloop- en recreatiegebied van de steden.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 33 [ Er voldeden 647 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling