Het is nu ma mei 20, 2019 5:03 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 47 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: za mei 18, 2019 3:21 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Van het ene probleem naar het andere, op den duur zoveel dat je gillend dit land verlaat.

Akkerbouwster strijdt tegen gans, distel en hoog water in het Lauwersmeergebied
https://www.lc.nl/friesland/Akkerbouwst ... 68172.html

Ze heeft een landbouwbedrijf waar menig boer zijn handen bij zou aflikken. Rondom woning en bedrijfsloodsen ligt 83 hectare mooie landbouwgrond van lichte zavel tot zware klei, verdeeld in twee grote blokken. Haar belangrijkste gewassen zijn spinazie (voor de zaadwinning), suikerbieten, rode ui en pootaardappelen. Die laatste teelt ze in de hoogwaardige klassen. Haar piepers gaan via handelshuis HZPC de hele wereld over. Van Irak tot Cuba en van Wit-Rusland tot Egypte.
(...)
De vraatschade van ganzen is enorm'

De ganzen vormen de langstdurende ergernis. In het teeltseizoen is ze dagelijks gemiddeld twee uur bezig om ganzen te verjagen met knalkanonnen en laser. ,,Het is ongelooflijk hoe die populatie in de loop der jaren is toegenomen. Als je niets doet, is de vraatschade enorm en woelen ze de aardappelen uit de ruggen.”

Arends moet daarnaast constateren dat Staatsbosbeheer de distel-verordening slecht naleeft. ,,Hun koeien en paarden zetten uiteraard geen bek op deze stekelige planten en ze ondernemen te weinig actie om deze wildgroei aan te pakken. Het gevolg is dat het zaad overwaait naar mijn percelen en ik extra actie moet ondernemen om distels te bestrijden. Allemaal arbeid die niet betaald wordt.”

Datzelfde Staatsbosbeheer heeft nu samen met de provincie Groningen het plan opgevat om gedurende twee jaar in het Lauwersmeer een rietproef te doen. Die houdt in dat het waterpeil van 15 februari tot 1 april (zes weken) met 40 centimeter verhoogd wordt. De instanties willen zo de groei van bomen en struiken tegengaan en de rietgroei stimuleren. Daarmee wordt een biotoop gecreëerd die past bij de doelstellingen van dit Natura 2000-gebied, zo is de gedachte.
(....)
Het grootste bezwaar is dat het verhoogde waterpeil de problematiek van de verzilting zal versterken. Door het waterpeil te verhogen, wordt de zoute kwel in het omliggende gebied naar boven gedrukt. ,,Terwijl verzilting nu al een tikkende tijdbom is in de hele Waddenregio. De zoutgehaltes in het drainwater zijn al aan de hoge kant”, verklaart Arends die uit ervaring spreekt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: ma mei 13, 2019 2:15 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Oei, oei...…ratten, een probleem.

Partij voor de Dieren in Nijmegen: ‘Rattenval en muizengif verbieden’
https://www.gelderlander.nl/nijmegen/pa ... ~a9af90c1/

Ratten moeten niet gevangen worden met klemmen, muizen mogen niet bestreden worden met gifkorrels. Dat pleidooi houdt Partij voor de Dieren in Nijmegen. Om de huidige rattenoverlast in het Kronenburgerpark te bestrijden, moet er een verbod komen op het voeren van de eenden.
Rattenplaag in Parijs: 'ze zitten overal'
https://jeugdjournaal.nl/artikel/228427 ... l?ext=html

In de Franse hoofdstad Parijs hebben de inwoners last van een rattenplaag. Ze komen uit vuilnisbakken of lopen zomaar over straat. Volgens deskundigen lopen er wel 3 tot 4 miljoen rond!

Dat is zelfs meer dan het aantal mensen dat in Parijs woont. De gemeente wil er daarom nu wat aan doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do mei 02, 2019 2:03 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Biertje schreef:
Rightnow schreef:
We zijn zelf degenen die collectief bepalen welke soorten de gewenste fauna zijn. Als verwilderde katten een probleem zijn moet je ze uit de roulatie halen. Net als wolven in gebieden waar je op termijn de wolven niet kunt hebben zonder heel grote offers. Welke offers vinden we samen billijk en hoe houden we het voor iedereen een beetje betaalbaar? Is onze reactie alleen op korte termijn voldoende of hebben we nagedacht over hoe het op lange termijn een stabiel ecosysteem kan zijn?

Hoe je ze uit de roulatie haalt, is elke keer een andere opgave. Soms is een slim hekwerk de oplossing, soms helpt anticonceptie, soms is er een effectieve natuurlijke vijand die niet ongewenst is, soms helpt verjagen, soms helpt alleen nog jagen. Zoals bij wilde katten misschien wel?

Als verwilderde katten een probleem moet je er ook voor zorgen dat ze geen jongen meer kunnen baren. Dan lost het probleem.
We krijgen het nog druk om het probleem van jongen baren op te lossen.

Weidevogels buffet voor roofdieren
https://www.rd.nl/meer-rd/groen-duurzaa ... -1.1557832

Zowel landelijke als regionale overheden stellen daarvoor miljoenen euro’s beschikbaar. In Overijssel is dat bijvoorbeeld in totaal 4,8 miljoen tot 2021. En het werkt. Alle reden om het glas te heffen.

Niet dus. Strijtveen en Elshof zijn ronduit somber over de toekomst als er niet snel maatregelen genomen worden. Afgelopen jaar is namelijk 70 procent van de nesten leeggevreten door roofzuchtig gedierte. „De vos is hier een groot probleem, maar ook steenmarter en das vormen inmiddels een enorme bedreiging voor de vogels. Die laatste twee mogen niet bejaagd worden en op 2 kilometer afstand bevindt zich een natuurgebied waar jagers ook geen vossen mogen schieten.” De vos heeft een actieradius van 5 kilometer, dus is het vogeltjesland een welgevuld buffet voor Reintje.

Lekkerbekken
Daar komt bij dat wilde kat, ooievaar, reiger, havik en kraai gerust een kuikentje meepikken, en ook de aantallen van die lekkerbekken nemen landelijk fors toe. De beide boeren waarschuwen echter vooral voor de immigratiegolf van steenmarters en dassen vanuit Duitsland. „Ze trekken steeds verder naar het westen. Nu hebben wij er vooral last van, maar de weidevogelgebieden in de rest van Nederland komen straks ook aan de beurt. Er moet snel wat veranderen, want anders is iedere cent subsidie gewoon weggegooid geld.”

(...)

Bij 70 procent van de lege nesten bleek een roofdier of roofvogel de oorzaak te zijn. Kortom, weidevogelbeheer heeft geen enkele zin als je rovers niet mag bejagen. Pure geldverspilling.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: zo apr 28, 2019 11:36 am 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Ik heb geen probleem met de orde van Moeder natuur, niets normaler dan dat.

Die vindt niet alles even lief in tegenstelling tot ons. Neem onze huispoes, die vaak verwilderd als moordenaar door het land trekt.

Tienduizenden verwilderde katten bedreigen natuur: castreren of afschieten?
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -castreren

Australië wil duizenden wilde katten doden met gif
https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuw ... en-met-gif

Australië heeft een enorm probleem met wilde katten, waarvan er miljoenen in het land zijn en die een bedreiging zijn voor inheemse diersoorten. Het zijn er dus zelfs zoveel dat er een plan wordt voorbereid om in 2020 zo'n twee miljoen wilde katten te doden, zodat de inheemse dieren veilig zijn.

(…)

Hoewel wij er met ons hoofd waarschijnlijk niet bij kunnen, zijn wilde katten een groot probleem in Australië. Ooit werden ze meegebracht door Europese kolonisten en sindsdien worden ze verantwoordelijk gehouden voor het uitsterven van zo'n twintig verschillende diersoorten. Dat is waarom de Australische regering wil dat het aantal wilde katten ernstig vermindert.

„We moeten keuzes maken om dieren te redden waar we van houden en die ons definiëren als een natie; zoals de bilby, de warru en de nachtpapegaai", aldus Gregory Andrews, nationaal commissaris van bedreigde diersoorten in de Sydney Morning Herald. Hij meent ook dat wilde katten de grootste bedreiging vormen voor de inheemse diersoorten van Australië.

Uit recent onderzoek is gebleken dat katten elk jaar rond de 377 miljoen vogels en 649 miljoen reptielen in Australië doden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: za apr 27, 2019 8:32 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Hieronder webcambeelden van een vos die een kraanvogelnest aanvalt. Krijgen we een beetje zicht op de gevoelens van de weidevogels in ons land, waar we miljoenen uitgeven om ze te verdedigen.

Żuraw TV /www.zurawwlesie.pl
https://www.youtube.com/watch?v=HtvyRFKnq-k

http://www.youtube.com/watch?v=HtvyRFKnq-k

Nu weet ik ook wat zich er heeft afgespeeld toen ik met iemand van de werkgroep grauwe kiekendief naar een leeg nest stond te staren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: vr apr 19, 2019 8:42 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Faunabescherming is Partij voor de Dieren.

Maanden geleden had ik dat gevoel al. Mijn buurman, boer en jager, die wel ieder jaar zijn jaarrekening durft en moet laten zien, had ganzenschade op een perceel tarwe naast de woning. Schade ingediend, expert erbij om te schatten en regelmatig zijn honden ingeschakeld om de ganzen te verjagen. Geen gans meer gezien.

Weken later kreeg hij te horen van Faunabescherming dat de schade was afgewezen, omdat hij had verzuimd om een gans af te schieten. Na bezwaar te hebben gemaakt over deze gang van zaken en een reis naar Utrecht voor een hoorzitting bleven ze bij dit besluit. Met begrip voor het handelen van mijn buurman......dat wel.

Faunabescherming: De vos klakkeloos de schuld geven is twijfelachtig
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/146534 ... jfelachtig

Niet afschieten

Faunabescherming wenst een andere, meer bevredigende oplossing, dan afschot van vossen. De boeren zouden kunnen investeren in een hek van 1.20 hoog, aangevuld met gaas en schrikdraad. Dat zou effectiever zijn om de vos bij de kippen weg te houden.

(….)

De bestuursrechter doet binnen zes weken uitspraak.
Iedere boer krijgt de strop om de nek gelegd door dit soort organisaties.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do apr 18, 2019 8:16 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Rightnow schreef:
Lies schreef:
Bij bijna alles zien we dezelfde problemen en actieplan na actieplan wordt opgesteld.

Gans verdringt weidevogels in Ottershagen
https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2019/ ... ttershagen

Diverse partijen in Noordoost-Twente hebben een actieplan opgesteld om weidevogels in het gebied te houden. Er worden verschillende maatregelen uitgevoerd, zoals het aanpassen van plasdrasgebieden.

(...)
Gebiedscollectief Noordoost-Twente gaat daarnaast aan de slag met het omvormen van houtsingels met opgaande bomen naar hakhoutsingels. Hierdoor wordt het gebied meer open en wordt de biotoop voor weidevogels verbeterd. Roofvogels maken namelijk van de bomen gebruik als 'uitkijkpost' om de nesten van weidevogels op te sporen en leeg te roven.Ganzen verdringen de weidevogels en vreten de weilanden kaal
https://www.groot-waterland.nl/2019/04/ ... nden-kaal/

,,Het is te ingewikkeld voor woorden. Juridisch gemierenneuk’’Natuurorganisaties, zelfs zij, worden de opmars van de vos beu. https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... um=organic

Nu is ook de vraag of het nieuwe een-sterrenlabel voor melk wel tot meer vogels leidt, als allerlei goedbedoelde maatregelen eerder vossen en roofvogels helpen, dan de bedreigde zangvogels of weidevogels?
De Dierenbescherming is ook zo'n succesvolle organisatie in de agro-sector, die geen jaarverslag vertoont van de binnengeharkte miljoenen van die sterren. Degene die het werk doen en de kosten hebben leggen ze de strop om, de zangvogels en de weidevogels achterna.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do apr 18, 2019 8:16 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


dubbel

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: wo apr 17, 2019 11:02 am 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Uit het artikel van Biertje is dit het probleem:

"Wetenschap en praktijk lijken soms gescheiden werelden", stelt de onderzoeker. Dat moet volgens hem veranderen om onnodige ingrepen aan te pakken.
Wetenschap en praktijk...….bij veel onderwerpen op dit forum te gebruiken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: wo apr 17, 2019 8:20 am 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Bij bijna alles zien we dezelfde problemen en actieplan na actieplan wordt opgesteld.

Gans verdringt weidevogels in Ottershagen
https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2019/ ... ttershagen

Diverse partijen in Noordoost-Twente hebben een actieplan opgesteld om weidevogels in het gebied te houden. Er worden verschillende maatregelen uitgevoerd, zoals het aanpassen van plasdrasgebieden.

(...)
Gebiedscollectief Noordoost-Twente gaat daarnaast aan de slag met het omvormen van houtsingels met opgaande bomen naar hakhoutsingels. Hierdoor wordt het gebied meer open en wordt de biotoop voor weidevogels verbeterd. Roofvogels maken namelijk van de bomen gebruik als 'uitkijkpost' om de nesten van weidevogels op te sporen en leeg te roven.Ganzen verdringen de weidevogels en vreten de weilanden kaal
https://www.groot-waterland.nl/2019/04/ ... nden-kaal/

,,Het is te ingewikkeld voor woorden. Juridisch gemierenneuk’’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: wo apr 10, 2019 8:23 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


In deze knotsgekke tijd staan jongeren alleen nog vroeg op als de krant er bij is en gaan grijze ouderen zich gedragen als schapen:

Animal Rights jaagt op ganzenbestrijders in Reeuwijk
https://www.ad.nl/alphen/animal-rights- ... ~a95358d2/

Voor dag en dauw trekken vrijwilligers van Animal Rights eropuit om jagers te hinderen bij de bestrijding van ganzenoverlast. Het AD Groene Hart ging een ochtendje mee.Met een defibrillator het bos in: de groenvrijwilligers worden steeds grijzer
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bccc4a08/

Voor de bestrijding van de Amerikaanse vogelkers en andere woekeraars moet Goois Natuur Reservaat beroep doen op een vergrijzend leger vrijwilligers. Daar zijn wel aanvullende maatregelen voor nodig.

‘Wij zijn de schapen van deze tijd.’ Frits de Groot – zaag in de hand, schop aan de voeten – zegt het niet eens met zelfspot. Want hij heeft eerbied voor de grazers die vroeger de heidegebieden rondom Hilversum vrijhielden van struiken en bomen die de gewoonte hebben lagere begroeiing te overwoekeren. ‘Er lopen nog wel vijftien runderen rond, maar die eten niet alle vegetatie. Wat zij laten staan, wordt bijgehouden door ruim 200 vrijwilligers van Goois Natuurreservaat (GNR), een organisatie die zich ontfermt over het natuurgebied dat zich – globaal – uitstrekt tussen het Gooimeer en Hollandsche Rading, even onder Hilversum.

Ongevallenverzekering
Maar voor het vergrijzende leger vrijwilligers moeten wel aanvullende maatregelen worden getroffen. Zo heeft GNR de leeftijdsgrens van de ongevallenverzekering die het voor zijn vrijwilligers moet afsluiten, verhoogd tot 85 jaar. En geen ploeg wordt nog op pad gestuurd zonder een AED, een automatische externe defibrillator.

Verder zit er in elke ploeg vrijwilligers iemand die een cursus risico-inventarisatie en -evaluatie heeft gevolgd en weet hoe hij of zij moet handelen in geval van nood: waar de dichtstbijzijnde toegang tot het terrein is en hoe een ziekenauto van daaruit naar de plek des onheils moet worden gedirigeerd. Tot nu is het belang van de cursus nog niet in de praktijk beproefd. Althans: niet op de terreinen van GNR. Maar voor de oudsten onder de vrijwilligers, de houders van een ‘reanimeer-mij-nietverklaring’ uitgezonderd, kan er toch iets geruststellends van uitgaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do apr 04, 2019 11:52 am 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Protesteren en mekkeren is gemakkelijker en de liefde voor een dier zit dan toch ook niet diep:

Joost Kant ganzen(ver)jager van het jaar, vrijwillige inzet van Animal Rights en Dierenbescherming geflopt
https://www.jagersvereniging.nl/joost-k ... g-geflopt/


De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging heeft Joost Kant dit weekend benoemd tot ganzen(ver)jager van het jaar. Op een oproep van de Dierenbescherming eind 2018 om vrijwilligers te regelen die ganzen willen verjagen, reageerden vier mensen. Twee van Animal Rights, één van de Dierenbescherming en één van de plaatselijke jagersvereniging. Kant, jager bij de plaatselijke jagersvereniging Wildbeheereenheid Hoeksche Waard, verscheen in de afgelopen maanden maar liefst 48 maal. De andere vrijwilligers kwamen niet opdagen. Zij vonden het gebied ‘te ver weg’ en de tijden waarop ze moesten verschijnen ‘te vroeg’.Er zijn te weinig vrijwilligers voor het diervriendelijk ganzen verjagen in de Hoeksche Waard
https://www.hoekschnieuws.nl/2019/04/03 ... che-waard/

HOEKSCHE WAARD – De proef in de Hoeksche Waard met het diervriendelijk verjagen van ganzen van boerenakkers, is mislukt. Er hebben zich te weinig vrijwilligers gemeld om mee te doen, zegt de Dierenbescherming.

Als alternatief voor het afschieten van ganzen, was het plan bedacht om een pool vrijwilligers te verzamelen, die als menselijke vogelverschrikkers inzetbaar zijn. Die zouden dag en nacht inzetbaar moeten zijn. De proef is bedacht door de provincie Zuid-Holland en boerenorganisatie LTO, omdat afschieten niet altijd kan, en niet alle boeren dat willen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: zo aug 12, 2018 6:39 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Raya schreef:
We zijn tezeer van de natuur vervreemd.
En waar nog contact met de natuur is, bijvoorbeeld bij de boer, lijkt alles wat natuur is, opgeofferd aan afgod Poen.

We pikken land in van plant en dier om daar ons voedsel te verbouwen of te laten grazen. Laten we dan ook accepteren dat dieren en planten die voor ons als voedsel niet interessant zijn, ook ergens de ruimte krijgen en dat schade aan landbouw en veeteelt erbij hoort. Daar kun je rekening mee houden bij inzaaien en fokken. Als we boeren fatsoenlijker betalen, kunnen ze die schade ook makkelijk dragen, eventueel middels een cooperatieve verzekering, een onderlinge waarborgmaatschappij, zonder winstoogmerk en zonder graaiers.
Goed voor mens en natuur.
Wereldmarkten, doe er maar eens wat aan. Daar word je uitgekleed, hetzelfde wat de wolf nu bij de schapen in Nederland doet. Hoe gaat zo'n schapenhouder, ondanks een kleine schadevergoeding, om met de ellende en frustratie? Bovendien is het een roofdier die vreet wat hem voor de bek komt en in dit dichtbevolkt landje is het voor zo'n beest onmogelijk om de mens te ontwijken. Realisme is nodig, geen sprookjes.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: zo aug 12, 2018 1:15 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Faunabescherming: 'Forse afname natuurlijke prooien door leegschieten van het landelijk gebied, wolven willen een verbod op de hobbyjacht om in harmonie met mensen te kunnen leven'.

Fijn, wolven met een mening, beleef de magie in Disneyland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: do aug 09, 2018 3:52 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Lies schreef:
De wolven gaan straks naar een speciaal schooltje van Maurice la Haye.

'We kunnen de wolf gaan leren om van schapen af te blijven, dat zien we ook in Duitsland. Wanneer wolven weten dat schapen geen goede prooi zijn, gaan ze dat hun jongen ook leren.'

Stroom is een manier om dat te doen. 'Dan krijgt die wolf een flinke dreun. Dat signaal moet helpen.'


https://www.rtvnoord.nl/nieuws/194162/H ... en-de-wolf

Ik heb honden (jachttype) en die trekken zich niets aan van stroom.


26 schapen toch gebeten door wolf, allemaal dood
https://nos.nl/artikel/2245323-26-schap ... -dood.html

De stichting Wolven in Nederland sloot toentertijd niet uit dat het om beten van een agressieve hond ging. "Het vraatbeeld is niet typisch dat van een wolf", verklaarde Maurice La Haye.
Nu nog wat tanden in een mens en de rapen zijn gaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: di jul 10, 2018 12:07 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Ook zo leuk als de mens erop uittrekt, dan zie je pas hoe dankbaar dieren en vogels zijn. Stel dat dit een gedooggebied voor ganzen is...…...

Conference of the Birds’ symbool voor de crisis op het platteland
https://www.nporadio1.nl/cultuur-media/ ... platteland
https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/ ... -the-birds


Meld je aan voor Conference of the Birds!
https://www.youtube.com/watch?v=zdXSaqj3-zo

http://www.youtube.com/watch?v=zdXSaqj3-zo


Of dit: Leefgebied zeldzame vlinder in Posterholt vertrapt
https://www.limburger.nl/cnt/dmf2018070 ... t-vertrapt

De provincie en De Vlinderstichting maken zich er ernstig zorgen over dat het enige leefgebied van het donker pimpernelblauwtje in Nederland, een berm in Posterholt, weer wordt vertrapt. Zij vrezen voor het voortbestaan van de soort.

Net als voorgaande jaren lopen namelijk tientallen vlinderliefhebbers en – fotografen door het enige overgebleven leefgebied van de uiterst zeldzame vlinder, zo meldt de natuursite Nature Today.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: zo jul 08, 2018 1:30 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Biertje schreef:
Lies schreef:
We willen natuur, en dan gaat men er zo mee om. Zonder verstand van reeën trekt de meute erop uit, terwijl je deze klus kunt klaren met twee personen met kennis.


Dit filmpje is niet om aan te zien!!

Hulpdiensten in actie om een ree te vangen, beestje overlijdt onderweg naar bos
http://www.omroepbrabant.nl/?news/27994 ... r+bos.aspx

Medewerkers van Staatsbosbeheer, Dierenpolitie, brandweer en politie deden hun uiterste best om het beestje te vangen om het terug naar een bosgebied te brengen


Dodsoorzaak: stress
Die dieren zijn zeer gevoelig voor stress, dan mag je toch van medewerkers van Staatsbosbeheer en de Dierenpolitie verwachten dat ze over deze kennis beschikken. Ze doen nu niet onder voor de onkunde in een slachthuis.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: zo jul 08, 2018 9:52 am 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


We willen natuur, en dan gaat men er zo mee om. Zonder verstand van reeën trekt de meute erop uit, terwijl je deze klus kunt klaren met twee personen met kennis.


Dit filmpje is niet om aan te zien!!

Hulpdiensten in actie om een ree te vangen, beestje overlijdt onderweg naar bos
http://www.omroepbrabant.nl/?news/27994 ... r+bos.aspx

Medewerkers van Staatsbosbeheer, Dierenpolitie, brandweer en politie deden hun uiterste best om het beestje te vangen om het terug naar een bosgebied te brengen

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: ma jun 18, 2018 9:39 am 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Biertje schreef:
Annie Schreijer-Pierik,is dat niet die trut die zomertijd wil verbieden? Je kan wel zien waar het gezonde verstand zit
Ik ben ook voor het afschaffen van de zomertijd, maar deze trut begrijpt even niet wat waar jij trut Annie bent tegengekomen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilde ganzen, een probleem.

Geplaatst: zo jun 17, 2018 7:03 pm 

Reacties: 211
Bekeken: 15715


Lies schreef:
We maken er zelf een potje van, omdat we alles te lief vinden. Zo las ik gisteren onderstaand artikel, niet over ganzen, maar over de damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Het tuig van de waterleidingduinen
https://www.vn.nl/het-tuig-van-de-waterleidingduinen/

Deze boswachter zegt: "‘Overal waar de mens ingrijpt, krijg je trammelant"

De hertenpopulatie begon het terrein te beïnvloeden, en niet alleen door de ophef over de massale sterfte in de winter. De Waterleidingduinen zijn een door de Europese Unie erkend Natura 2000-gebied. In ruil voor een flinke subsidie moet de beheerder ervoor zorgen dat bestaande, soms zeldzame soorten flora en fauna blijven voortbestaan. Maar damherten zijn bijvoorbeeld dol op de bast van de schaarse kardinaalsmuts. Als de hertengroei zo doorzet, kunnen ze bloeiplanten gaan bedreigen. Wat betekent dat vlinders en insecten die afhankelijk zijn van die planten ook in het gedrang komen.Dit laatste stukje vond ik het mooiste, een nest jonge herten. En dan stem je natuurlijk op GroenLinks en Partij voor de Dieren.

Hij kan zich kwaad maken over al die leken die hun mond vol hebben over die herten. Die ze gaan bijvoeren met kattenbrokken en vis. Ja, die herten vreten het wel, maar ze gaan eraan kapot want ze zijn het niet gewend. Net zo min als die wortelen die ze toegeworpen krijgen. Daar krijgen ze diarree van, gaan ze ook de pijp van uit. Laatst moest hij uitleg geven op een avond voor omwonenden. Stond zo’n kerel op die zich druk maakte als er een mannetjeshert moest worden afgeschoten na een ongeluk. Wat zou er worden van het nest jonge herten als de vader niet met voedsel zou terugkeren?

‘Mensen hebben zo’n bizar beeld van de dierenwereld. Er bestaan helemaal geen nesten jonge hertjes. Die beesten lopen binnen twee minuten na de geboorte achter hun moeder aan. Het enige wat zo’n mannetje doet is al die hindes bevruchten tijdens de bronst. Daarna gaat hij weer zijn eigen gang.’
Sommigen zien de natuur als iets heiligs waar niemand aan mag komen, zegt Jan-Piet, maar dat gaat helemaal niet in zo’n dicht bevolkt land. Dat wordt nog wat straks, als ze een populatie van drieduizend herten moeten terugbrengen tot zo’n zeshonderd. ‘Als er vanaf de jaren negentig was opgetreden, had je elk jaar genoeg gehad aan een doosje kogels.’

Vroege Vogels, voor mij als vroege vogel altijd een leuk programma. Zo begin je de dag met verwonderen:


Nachtegaal versus damhert
https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/ ... vs-damhert

Na jaren van discussie worden sinds 2016 de damherten in de Waterleidingduinen langzaam maar zeker 'beheerd'. Volgens de Dierenbescherming onnodig langzaam. Zij stellen dat er door de trage jacht onnodig veel extra dieren moeten worden geschoten. De achterblijvende dieren zouden immers meer jongen krijgen, door de ecologische ruimte die 'vrijkomt'.


(.....)


Van der Spek begrijpt niets van de kritiek van de Dierenbescherming. 'We houden ons keurig aan de vergunning die we hebben gekregen om het aantal damherten vóór 2021 terug te brengen naar 800.'
Trage jacht????

Dierenbescherming start petitie tegen massale slachting onder damherten
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/168706/D ... -damherten


In een poging het afschieten van duizenden herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen in Zandvoort te voorkomen, is de Dierenbescherming een petitie gestart.

Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 47 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling