Het is nu za sep 19, 2020 11:46 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 91 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do jul 30, 2020 2:38 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Wie kan het beste spartelen?

Houd de moed erin met de oorlogsparabel van de twee kikkers van Winston Churchill!
https://www.dewereldmorgen.be/community ... churchill/

“Er leefden eens twee kikkers, een optimist en een pessimist. Op een avond sprongen ze door het gras en roken de heerlijke geur van verse melk uit een boerderij komen, die de kikkers lokte. Ze sprongen door het open raam naar binnen, maar vergisten zich daarbij en kwamen in een grote kan melk terecht. Wat te doen? De pessimist keek om zich heen, en toen hij zag dat de wanden van de kan te steil en te glad waren om eruit te klimmen, gaf hij onmiddellijk de moed op. Hij ging op zijn rug liggen, vouwde zijn poten en zonk naar de bodem van de kan. De optimist wilde niet roemloos ten onder gaan. Hij zag ook de steile gladde wanden van de kan, maar besloot zijn koppie hoog te houden zo lang hem dat lukte. De hele nacht hield hij het vol in de melk te spartelen. Toen het ochtend was geworden, lag de kikker vermoeid uit te rusten op… de grote klont boter die hij zonder het te beseffen geklopt had uit de melk die zijn leven had gered… en zo zal het ook gaan met het Britse Rijk.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di jul 28, 2020 7:33 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Jonathan Holslag over het einde van een tijdperk:

Jonathan Holslag overschouwt de gevolgen van corona voor de internationale politiek: “De Europese elite is één grote angsthazenkolonie”
https://www.dezondag.be/jonathanholslag270620/

De teloorgang van Europa. De bevolkingsexplosie in Afrika. De meedogenloze strijd tussen Amerika en China om de wereldmacht. Dat zijn vandaag de drie grote spanningsvelden in de internationale politiek, zegt hoogleraar Jonathan Holslag. “Corona heeft die spanningen nog meer blootgelegd én versterkt.” De befaamde expert in internationale relaties vreest voor het einde van de Europese Unie. “De Europese elite is één grote angsthazenkolonie. De Unie loopt daardoor op de klippen.”

(...)

U gelooft niet meer in een sterke Europese Unie, schreef u begin deze maand in een opmerkelijk opiniestuk.

Ik ben een rabiaat voorstander van een sterk Europa. Maar ik stoor mij heel hard aan zijn huidige politieke elite. Deze generatie van leiders klopt zich graag op de borst met kleine realisaties, maar slaagt er niet in om de kern van de problemen aan te pakken. We zagen dat deze week opnieuw. Er is een akkoord over de begroting. Men trekt de geldkraan open. Hoera. Maar men mankeert de moed om dat te koppelen aan bijvoorbeeld een stevig handelsbeleid. Dat is dweilen met de kraan open. Dat geldt ook voor asiel en migratie. Wij sluiten deals met dictators zoals de Turkse president Erdogan, we kopen hen eigenlijk om én maken hen op die manier sterker. Dat is kortetermijnpolitiek. Op lange termijn is dat nefast.

Wat zou er moeten gebeuren, volgens u?

De internationale politiek: dat is eten of gegeten worden. In Amerika beseft men dat. Wie zijn macht wil behouden en zijn waarden wil verdedigen, moet de concurrentie dúrven aangaan met externe rivalen. Europa durft dat niet. Europa ligt in een soort coma, en de leiders doen er alles aan om dat zo te houden. De Europese elite is één grote angsthazenkolonie. De Unie loopt daardoor geleidelijk op de klippen. De Brexit is een belangrijke aanwijzing dat dat aan het gebeuren is. De matige steun onder de bevolking is een andere. Onze leiders ontbreken moed en daadkracht en ik zie weinig aanwijzingen dat dat op korte termijn zal veranderen. Ze bezondigen zich eigenlijk aan wat ze, terecht, extreemrechts verwijten: demagogie. Dat geldt voor Europa, maar ook voor België.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma jul 20, 2020 1:02 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Hume schreef:
Biertje schreef:
Rutte kan het niet duidelijker verworden: er is geen plaats voor Europese eenwording en de politieke unie is al afgeschoten

Volgens premier Rutte werkt de voorzitter van de Europese Raad Michel aan een nieuw compromis "en wordt er vooruitgang geboekt", hoewel het vannacht wel een aantal keer moeilijk was. Maar dat is niet erg, zei hij na afloop van het overleg, rond 06.00 uur. "We zitten hier niet om de rest van ons leven op elkaars verjaardag te komen. Iedereen zit hier om zaken te doen voor zijn eigen land. We zijn allemaal professionals, iedereen respecteert elkaar, en als het een keer knalt weet je in ieder geval waar je het voor doet."https://nos.nl/artikel/2341246-eu-top-w ... -maak.html


Rutte kent zijn pappenheimers in de Europa en hij weet dat hij in Nederland wordt gekozen en niet in de EU

Drie dagen lang is de premier al boksbal voor collega-regeringsleiders. ‘U bent misschien even held in eigen land, maar straks houden alle Europese burgers u verantwoordelijk’, zou de Italiaanse premier Conte tegen Rutte hebben gezegd.
Is er ooit een Nederlandse premier geweest die zo grondig door de mangel is gehaald in Brussel als Mark Rutte? Tijdens de EU-marathontop – die zondagavond laat, na drie volle dagen, nog steeds aan de gang was – kreeg de VVD-premier van alle kanten en om verschillende redenen zware kritiek van zijn Europese partners vanwege zijn opstelling. Hij wordt niet zomaar als vrekkig gezien, maar vooral als koppig en belerend.
De Bulgaarse premier Borissov vroeg Rutte naar verluidt waarom hij toch zo graag de ‘politie-agent van Europa’ wilde spelen. Dat was vrijdag. Intussen is de top, na drie volle dagen en één zware nacht, vanmorgen iets voor zes uur geschorst. Vanmiddag om 16.00 uur gaan de regeringsleiders weer verder met hun uitputtingsslag.


https://www.trouw.nl/buitenland/rutte-h ... ~bfba18d1/
Coronafonds teruggebracht van €26 naar €21 miljard. Stel dat de Europese Unie hoog heeft ingezet, dan kom je in de handel meestal uit bij een bedrag die je wilde hebben. Met extra controle, dat wel natuurlijk. We kijken naar een toneelstuk met een uitkomst die al lang geregeld is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma jul 20, 2020 7:43 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Einstein schreef:
PeterJKH schreef:
Einstein schreef:

Je had het over richtlijnen. Die bindingen bestaan uit verdragen - wetten moeten daar sowieso aan voldoen, ook verdragen met bijv Japan - en bindingen aan Europese regelgeving, waar Nederland zelf óók mee akkoord is gegaan, anders kan iets niet bindend worden doorgevoerd.. De EU is géén politieke unie.. het is een kippenhok met een waterhoofd aan ambtenaren, wat zich met allerlei details bezighoudt. Allemaal niet zo controversieel wat er gebeurt. Een hoop reken- en papierwerk.. buiten de bevoegdheden doet Brussel niks.. er worden géén richtlijnen uitgevaardigd over verkeer, kinderopvang, gezondheidszorg, cultuur.. defensie.. onderwijs.. allemaal beleidsgebieden, waarmee de EU zich niet mee kan bemoeien, omdat dat zo in Lissabon is afgesproken. Tijdens Corona hebben we ook niks gehoord uit Brussel.. het zit gewoon niet in het pakket ! Al die verhalen over een almachtig, dictatoriaal Brussel zijn onzin. Het is juist een bijzonder zwak bewind. Bij lange na geen politieke unie, laat staan een federatief verband (waar ik een voorstander van ben)


Nou, dan kunnen we die hele handel in Brussel toch net zo goed opdoeken en weer gewoon terug gaan naar bilaterale overeenkomsten tussen landen?

Mja dan zouden we (de EU-lidstaten) het hele project dus opgeven. Kans dat er de komende jaren zo'n keuzemoment zal komen. Bijvoorbeeld als we gaan ruziën over Corona-hulp. Buskruit.

Ik hoop dat het EU-project wel slaagt en dat we bijv. over 20 jaar een EU-president hebben, die direkt gekozen is. We raken (als Nederland) anders van de regen in de drup, wij hebben voordeel bij een groter verband, omdat we een klein land zijn: als de EU er niet meer zou zijn, zouden grotere landen ons alsnog regels gaan opleggen, omdat handelsverdragen nu eenmaal voorwaarden bevatten ! Nederland heeft nu een spil-functie in Europa. Veel gaat via ons land, c.q. dóór ons land, in die zin is de Benelux de actieve kern van de EU.
Ik vind het goed dat er gesproken wordt over de Corona-hulp. Daar hoort dit soort geruzie bij, vooral van Nederlandse zijde met z'n hoge private schulden. Je moet je nooit in dit soort zaken te tam gedragen. Nederland heeft hard moeten werken voor de welvaart waarin we nu nog zitten, daardoor vind jij het misschien gemakkelijk om met geld te gooien, maar het terugverdienen wordt een stuk moeilijker omdat export en import nooit eerlijk wordt verdeeld. Eerlijk bestaat niet, en heeft nooit bestaan.

Het is nog even wachten op wat we nu weer op ons bordje krijgen, maar ik zie liever Rutte zo bezig dan dat hij ons lachend de tanden er uit slaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo jul 19, 2020 10:08 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Biertje schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
China maar dat hebben we geheel aan onszelf te danken, we hebben China binnengelaten zonder ook maar 1 voorwaarde te stellen. Zeer dom.


We hebben onze ziel en zaligheid in handen gelegd van de EU, die er enkel is om de grote bedrijven te plezieren. Die lieten China toe, geilend op de grote afzetmarkt welke China zelf is. Nu dat fout loopt, gaan wij gewone burgers de rekeningen weer betalen. Hoe dom kunnen we zijn!
Als het gaat om China heeft de EU juist niets ermee te maken, wel het IMF dat Griekenland dwong m haar bezit ten gelde te maken waardoor China bezit kon kopen in Griekenland. Zeer dom .
Met de goedkope rommel uit China laten we ons toch graag de ogen dicht smeren, te druk met stikstof en diversiteit gooit Europa én Nederland de strategische waarde overboord.

Hoogleraar: 'Landbouw is van grote strategische waarde'
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/ ... aarde?s=09

China koopt wel elders in de wereld landbouwgrond op.
'In Frankrijk speelt dat bijvoorbeeld wel en daar wordt steeds vaker tegen gedemonstreerd. Daar kopen Chinese bedrijven grond op om tarwe te verbouwen waarmee ze in China brood produceren.

'Er zijn ook al zo'n 160 wijngaarden in Chinese handen, dat gaat aan de lopende band. Er is ook moeilijk grip op te krijgen. Een meldingsplicht is er niet echt. Alleen bij 100 procent overnames moet dat. En niet bij kleinere deelnemingen in bedrijven.160 Franse wijngaarden in Chinese handen.....en ondertussen kunnen we Rutte zien vechten voor ons als belastingbetalers, want het gaat om enorme bedragen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do mei 21, 2020 10:44 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Biertje schreef:
Lies schreef:
HvR schreef:

In het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie staat dat er in deze kabinetsperiode geen verdere stappen worden gezet naar een zogeheten transferunie, waarbij er meer steun gaat van sterkere lidstaten (zoals Nederland) naar zwakkere landen. In NRC Handelsblad zegt Jetten dat hij het juist "verstandig" vindt om die stappen nu wel te zetten.

Hij wijst daarbij op de coronacrisis, waardoor er in Zuid-Europa tienduizenden mensen doodgaan. "De werkloosheid gaat daar de komende tijd gigantisch uit de klauwen lopen en je weet dat dit ook onze welvaart gaat raken." Meer opschuiven richting een transferunie is volgens Jetten in het Nederlands belang.

De Nederlandse houding heeft ons een slechte naam bezorgd in Brussel en de andere Europese hoofdsteden, meent Jetten. "Het beeld dat Nederland dwarsligt en nooit voor Europa durft te staan, leidt ertoe dat ons minder wordt gegund als wij een keer iets nodig hebben." Als voorbeeld noemt hij de Nederlandse vissers, die niet langer met een energiezuinige pulskor mogen vissen.Dom66 neemt weer de vlucht naar voren en snapt er helemaal niets van.

In NL stijgen de werkeloosheid en armoede pijlsnel maar Jetten wil graag solidair zijn met de zuidelijke rommelaars.

Jetten denkt dat het verbod op pulsvissen door de NL opstelling komt; het tegendeel is waar.

Ik word zo moe van dit soort politici die alle gevoel met de realiteit kwijt zijn en steeds weer NL belangen schaden.
Word je ook moe van, alsof vissers met een energiezuinige pulskor geen plaats moeten maken voor windmolens en zonneparken op zee. Je moet het geniepige zien van deze partij, denk hierbij ook aan de PAS-paniek waardoor ook delen van de economie naar de gallemiezen wordt geholpen. Voor groene partijen is het genieten.
Voor de conservatieven is het ook genieten, die hebben helemaal geen behoefte om te bouwen, laat staan bouwen naar vraag en aanbod. Dus ga nou niet zeggen dat enkel D66 de economie naar zijn gallemiezen helpt want dat is niet zo. De conservatieven kwijlen van een desinvesteringsmaatschappij.
Conservatieven, behoud het goede en corrigeer wat niet deugt. Tegenwoordig lijkt niets meer te corrigeren omdat we door te veel activistisch groen ons te pletter rijden.

Internationale wetenschappers: pulsvisverbod onnodig
https://nos.nl/artikel/2334492-internat ... nodig.html

Pulsvissen heeft minder impact op ecologie en milieu dan vissen met de traditionele boomkor. Het Europese verbod op pulsvissen is daarmee onnodig, stelt de Internationale Raad voor de Verkenning van de Zee (ICES). Dat is de belangrijkste internationale wetenschappelijke organisatie op dit vlak.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma mei 18, 2020 2:26 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


HvR schreef:

In het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie staat dat er in deze kabinetsperiode geen verdere stappen worden gezet naar een zogeheten transferunie, waarbij er meer steun gaat van sterkere lidstaten (zoals Nederland) naar zwakkere landen. In NRC Handelsblad zegt Jetten dat hij het juist "verstandig" vindt om die stappen nu wel te zetten.

Hij wijst daarbij op de coronacrisis, waardoor er in Zuid-Europa tienduizenden mensen doodgaan. "De werkloosheid gaat daar de komende tijd gigantisch uit de klauwen lopen en je weet dat dit ook onze welvaart gaat raken." Meer opschuiven richting een transferunie is volgens Jetten in het Nederlands belang.

De Nederlandse houding heeft ons een slechte naam bezorgd in Brussel en de andere Europese hoofdsteden, meent Jetten. "Het beeld dat Nederland dwarsligt en nooit voor Europa durft te staan, leidt ertoe dat ons minder wordt gegund als wij een keer iets nodig hebben." Als voorbeeld noemt hij de Nederlandse vissers, die niet langer met een energiezuinige pulskor mogen vissen.Dom66 neemt weer de vlucht naar voren en snapt er helemaal niets van.

In NL stijgen de werkeloosheid en armoede pijlsnel maar Jetten wil graag solidair zijn met de zuidelijke rommelaars.

Jetten denkt dat het verbod op pulsvissen door de NL opstelling komt; het tegendeel is waar.

Ik word zo moe van dit soort politici die alle gevoel met de realiteit kwijt zijn en steeds weer NL belangen schaden.
Word je ook moe van, alsof vissers met een energiezuinige pulskor geen plaats moeten maken voor windmolens en zonneparken op zee. Je moet het geniepige zien van deze partij, denk hierbij ook aan de PAS-paniek waardoor ook delen van de economie naar de gallemiezen wordt geholpen. Voor groene partijen is het genieten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do apr 02, 2020 8:10 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Einstein schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Crisis? Welke crisis? Het is maar een griepje.


De economische en maatschappelijke consequenties van de genomen maatregelen brengen een crisis te weeg en zullen nog veel gevolgen hebben. Op allerlei niveau voor Europa. Ik heb de EU-hotemetoten niet op TV gezien, jij wel? Zo van: Mensen, we zijn allen één broederschap (Alle Menschen werden Brüder, toch?) en we zullen dit als broeders in eenheid en verbondenheid aanpakken. Niks van gezien.

Get real.. Europese hotemetoten op TV, die om eenheid roepen, zonder dat de EU iets kan doen ? kunnen we missen als kiespijn :evendenken:

By the way, vlammende speeches waren er echt wel in Europa, deze laatste twee weken.. en de kritiek was op Nederland !

https://www.ad.nl/politiek/nederland-be ... ~a598d9ef/

Eindelijk komen we over de brug, met een miljard voor medische zorg in Italie en Spanje. Teller op 23.000 24.000 doden.. :((

Ik vind het hypocriet gelul van Eurosceptici, die ineens van alles verwachten van Europa. Hadden we maar..
Kritiek op Nederland, ook een soort verdedigen van Europa. Een beetje als DOESLIEF van SIRE....Nederland houdt Duitsland, die op dezelfde golflengte zit wat betreft de Europese grabbelton, bij deze narigheid uit de wind.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di feb 25, 2020 4:02 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Biertje schreef:
Lies schreef:
Vol zorg kijk je ook naar dit schouwspel:

Merkel geïrriteerd over ‘kinderlijk gedrag’ Rutte tijdens EU top
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b635b9a0/

Merkel was beslist niet de enige die zich opwond over de manier waarop Rutte – mede namens Oostenrijk, Zweden en Denemarken – weigerde ook maar een duimbreed toe te geven tijdens de onderhandelingen over een nieuwe Europese meerjarenbegroting (2021-2027). EU-president Charles Michel was ontdaan na een afzonderlijk gesprek donderdagnacht met Rutte en de andere drie ‘vrekken’. ‘Quelle arrogance’, verzuchtte hij.

Ook de Franse president Emmanuel Marcon was in zijn wiek geschoten, hij noemde het optreden van Rutte ‘stuitend’. De Spaanse premier Pedro Sánchez tot slot, kon zijn irritatie evenmin inhouden. ‘Weet Rutte wel dat ik meer burgers vertegenwoordig dan zijn zuinige vier landen bij elkaar?’Een klein land houdt de poot stijf, slaat met de vuist op tafel en wat volgt.....billenkoek.
Merkel laat het aan de kleintjes over. E is er nog iets: Merkel heeft ook gevraagd om de bijdrage van Duitsland niet te verhogen vanwege Brexit.
Geloof er niets van, het commentaar komt van elders:.
Merkel: ook Nederland moet meer betalen aan EU
https://www.rtlz.nl/algemeen/artikel/42 ... len-aan-eu

Goede bedoelingen
Daarbij moet wel aangetekend worden dat ook in Duitsland kritiek is op de voorgestelde uitdijing van de Europese begroting. Volgens de Eurocommissaris voor begrotingszaken, Günther Oettinger, zou de rekening voor Duitsland zomaar met 12 miljard euro op kunnen lopen. Merkel wilde niet concreet zeggen hoeveel meer Duitsland bereid is te betalen.

Wel dringt de bondskanselier erop aan om snel – voor de Europese verkiezingen in 2019 - tot een akkoord te komen. En als iedereen zijn schouders eronder steekt, moet dat mogelijk zijn. "Als je met goede bedoelingen onderhandelt, zul je oplossingen vinden", aldus Merkel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di feb 25, 2020 1:44 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Vol zorg kijk je ook naar dit schouwspel:

Merkel geïrriteerd over ‘kinderlijk gedrag’ Rutte tijdens EU top
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b635b9a0/

Merkel was beslist niet de enige die zich opwond over de manier waarop Rutte – mede namens Oostenrijk, Zweden en Denemarken – weigerde ook maar een duimbreed toe te geven tijdens de onderhandelingen over een nieuwe Europese meerjarenbegroting (2021-2027). EU-president Charles Michel was ontdaan na een afzonderlijk gesprek donderdagnacht met Rutte en de andere drie ‘vrekken’. ‘Quelle arrogance’, verzuchtte hij.

Ook de Franse president Emmanuel Marcon was in zijn wiek geschoten, hij noemde het optreden van Rutte ‘stuitend’. De Spaanse premier Pedro Sánchez tot slot, kon zijn irritatie evenmin inhouden. ‘Weet Rutte wel dat ik meer burgers vertegenwoordig dan zijn zuinige vier landen bij elkaar?’Een klein land houdt de poot stijf, slaat met de vuist op tafel en wat volgt.....billenkoek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za feb 08, 2020 2:47 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Lies schreef:
En nu gaan de mensen hier ook de straat op, omdat mensen op de verkeerde partij stemmen? Rob Jetten en Jesse Klaver doen al een wedstrijdje wie het hardst kan brullen.....onbegrijpelijk en onverantwoord, extreem rechts en racistisch.

VVD en CDA formeren met Forum voor Democratie in Noord-Brabant
https://www.nu.nl/algemeen/6029108/vvd- ... abant.html

VVD Brabant schrijft op de website dat "de drie grootste partijen samen een poging wagen om een stabiele én open meerderheidscoalitie te bouwen."

Noord-Brabant verkeert sinds december vorig jaar in een bestuurlijke impasse. Het CDA stapte toen uit onvrede over het stikstofbeleid uit het college met VVD, D66, PvdA en GroenLinks. De christendemocraten spraken een voorkeur voor een "centrumrechtse coalitie" met de VVD en FVD uit. VVD en CDA verkiezen samenwerking met FVD boven een variant met D66, GroenLinks, PvdA en SP.


Ik denk niet dat de achterban van VVD en CDA er al te grote moeite mee geeft om met het FvD in zee te gaan. De oppositie mag dan roepen wat ze willen, maar hebben uiteindelijk ervoor gezorgd dat het CDA daar is afgehaakt. En het FvD is geen AfD als je daarop doelde.
Kom ik verdomme wee met dezelfde vraag: waarom koos het CDA in Noord-Brabant voor een coalitie met D66 rn GL toen ze de problemen met de stikkwestie al veel eerder al geweten moet hebben? Denk aan de verhoogde derogatie die Brussel toestond? Het CDA loopt weg als ze moet hervormen in zaken waar ze niet achter staat, dat heeft de PvdA niet gedaan.
In de hoop dat het gezond verstand gaat werken misschien? Alle partijen waren op de hoogte van het gedoe over de PAS, de ene ging voor economische groei en de ander voor de diertjes. Er was maar één partij die wees naar de juridische kant, de kant waar we nu dus mee zitten en dat was de SGP. We komen dus vingers tekort om te wijzen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za feb 08, 2020 10:35 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Lies schreef:
Ja, dat is het treurige. Daarom ook de opkomst van steeds weer nieuwe partijen en nog steeds vragen de zwartlakkers zich af wat de reden is. Overal zie je dit in Europa, de ene opstand na de andere, i.p.v. dat men gaat voor 'hou elkaar vast' drijft men samenlevingen uit elkaar.

Opstanden in de EU? Heb ik iets gemist? Het laatste wat ik heb mee gekregen is dat de boeren excuus hebben aangeboden aan Rutte voor hun wangedrag en dat Rutte dit vanzelfsprekend, zo kennen wij onze primus inter pares, vergeeflijk heeft geaccepteerd. Als je het hebt over opstanden heb je het toch niet over de gele vestjes toch? Dat is echt zo 2019. Ik hoor graag van je waar je het eigenlijk over hebtJa! Je hebt iets gemist. De Brexit! GB is niet vertrokken omdat ze de EU is ontgroeit. Ze is vertrokken uit de EU omdat ze weer de baas wilde zijn over de eigen import van vluchtelingen en tal van andere zaken, waar o.a. de Gele Hesjes in Frankrijk ook al bijna anderhalf jaar wekelijks voor de straat op gaan en dan afgerammeld woorden door de loopjongens van Macron, met zelfs doden tot gevolg. En ook in andere landen vindt dat plaats, zoals in Duitsland, etc., maar op de een of andere manier blijken dergelijke berichten hier bij MSM niet op beeld, geluid en papier te willen blijven plakken en verdwijnen op Harry Potterige wijze in de Vergetelput.
Misschien had ik beter i.p.v. opstanden, opstandigheid kunnen schrijven, klinkt wat zachter zolang de excuses over en weer nog vergeeflijk worden geaccepteerd. Hoewel ik smakelijk kan lachen om de reactie van Lancelot, om dat blind vertrouwen, krijg ik soms last van plaatsvervangende schaamte om de excuses (Rutte 'laat traan' bij excuses voor handelen in opvangtoeslagaffaire). Hoe lang gaat het duren dat vanuit de regering weer excuses moeten worden aangeboden, denk aan de stikstofcrisis.

Bij Macron duurde het ook een lange tijd voor er reactie kwam op het politieoptreden.

Macron spreekt zich uit tegen politiegeweld bij protesten: ethiek moet beter
https://nos.nl/artikel/2318733-macron-s ... beter.html

De Franse president Macron heeft zich voor het eerst nadrukkelijk uitgesproken tegen politiegeweld bij de aanhoudende protesten in zijn land.

Onderweg naar de stad Pau zei hij gisteren tegen journalisten dat er onacceptabel geweld is toegepast door agenten. Om die reden heeft Macron het ministerie van Binnenlandse Zaken opgedragen met zeer concrete voorstellen te komen, om zo de ethiek binnen de politie te verbeteren.Grote woorden van Macron, wie zijn ethiek moet beter als een politie handelt in opdracht?

En dan hebben we in Europa onze handen vol aan het veranderen van het klimaat. Timmermans en Samsom gaan de burgers paaien.
Brussel gaat klimaatpact aan met EU-burgers
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... um=organic

De Europese Commissie presenteert begin volgende maand niet alleen haar al aangekondigde Europese klimaatwet maar ook een 'pact met de burgers’. Het klimaatpact wordt op 4 maart op een bijeenkomst met 500 burgemeesters in het Europees Parlement gelanceerd. Daarna worden overal in de EU bijeenkomsten gehouden, met het doel het publiek, bedrijven en organisaties te betrekken bij de Green Deal die de EU in 2050 klimaatneutraal moet maken.
(…)
Samsom waarschuwde daarnaast dat er maatregelen nodig zijn "om onszelf te dwingen ons aan de doelstellingen te houden. We hebben gedisciplineerd gedrag nodig".Toen ik gisteren de discussie volgde, felle kritiek op onderhandelingen met Forum voor Democratie in Brabant, met verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog ben ik verder terug in de tijd gegaan om een verklaring te vinden voor de opstandigheid wat tot opstanden kan uitgroeien.

Ook een pact.....een verdrag, toen van een ideologische smeerlap als Hitler nog geen sprake was:

Het Verdrag van Versailles
https://www.historischnieuwsblad.nl/eer ... index.html

Naast de vier grootmachten waren er vertegenwoordigers van 28 andere landen in Parijs aanwezig, elk met hun eigen wensen.

Rusland was de opvallende afwezige in Versailles

Betere wereld na de Eerste Wereldoorlog

De meest uiteenlopende groepen kwamen pleiten voor hun zaak.

Desondanks verliepen de onderhandelingen uiterst stroef. Daarom ging men al snel over tot besprekingen tussen de regeringsleiders van de vier grootmachten in plaats van alle 32 deelnemers.

idealistische opstelling

Ze deelden de Duitsers mee dat zij geacht werden simpelweg te tekenen.

economische crisis 1932Is het vreemd dat ik verder terug ga in de tijd, omdat GroenLinks en D66 i.v.m. met de Brabantse poging blijven hangen bij een oorlog die daarop volgde?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr feb 07, 2020 10:04 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Raya schreef:
beschouwer schreef:
Raya schreef:
Ik sluit niet uit dat de VVD en CDA door nu samen te werken met FvD zieltjes proberen (terug) te winnen van FvD. 'Kijk, zo ver liggen wij niet uiteen, je kunt rustig ook op ons stemmen!'

De naar buiten gebrachte redenen zijn vaak niet de échte redenen. Dat maakt de boel ondoorzichtig.
Iedereen heeft het woord transparantie voor in de mond liggen, maar kom er maar eens achter wat de onderliggende motieven of doelstellingen zijn. Dat blijkt meestal pas veel later.
Voor een kilootje meer macht in de toekomst mag vandaag de halve waarheid verteld worden.
Daar is helaas weinig aan/tegen te doen.


De transparantie bestaat bij de meeste politici uit gitzwarte lak.
Ja, dat is het treurige. Daarom ook de opkomst van steeds weer nieuwe partijen en nog steeds vragen de zwartlakkers zich af wat de reden is. Overal zie je dit in Europa, de ene opstand na de andere, i.p.v. dat men gaat voor 'hou elkaar vast' drijft men samenlevingen uit elkaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr feb 07, 2020 2:54 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Enzo501 schreef:
Fascisten buiten het bestuur proberen te houden lijkt me geen slechte zaak.
En nu gaan de mensen hier ook de straat op, omdat mensen op de verkeerde partij stemmen? Rob Jetten en Jesse Klaver doen al een wedstrijdje wie het hardst kan brullen.....onbegrijpelijk en onverantwoord, extreem rechts en racistisch.

VVD en CDA formeren met Forum voor Democratie in Noord-Brabant
https://www.nu.nl/algemeen/6029108/vvd- ... abant.html

VVD Brabant schrijft op de website dat "de drie grootste partijen samen een poging wagen om een stabiele én open meerderheidscoalitie te bouwen."

Noord-Brabant verkeert sinds december vorig jaar in een bestuurlijke impasse. Het CDA stapte toen uit onvrede over het stikstofbeleid uit het college met VVD, D66, PvdA en GroenLinks. De christendemocraten spraken een voorkeur voor een "centrumrechtse coalitie" met de VVD en FVD uit. VVD en CDA verkiezen samenwerking met FVD boven een variant met D66, GroenLinks, PvdA en SP.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr feb 07, 2020 10:54 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Heeft iemand hier het gedoe bij onze buren in Thüringen gevolgd? Hoe zullen onze vroegere vrienden, de Britten, aan de overkant hier naar kijken, nog blijer dat ze afscheid hebben genomen? Ontsnapt zijn uit een gesticht?

Formatiecircus in Thüringen zet vertrouwen Duitse kiezer in democratie op het spel
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~ba884209/

Dat de liberale FDP in Thüringen de hulp aanvaardde van de extreem-rechtse AfD, heeft geleid tot het onmiddellijk aftreden van de kersverse deelstaatpremier. Mogelijk komt het tot nieuwe verkiezingen. De schade is groot, maar het is sterk de vraag of de AfD daaronder zal lijden.

Het is de vraag of iemand in Duitsland zich over vijftig jaar de naam Thomas Kemmerich nog herinnert, de kortst zittende regeringsleider van een Duitse deelstaat ooit. Precies een etmaal na zijn verkiezing tot minister-president van Thüringen, met dank aan de stemmen van de AfD, zag Kemmerich zich gedwongen die functie neer te leggen en ontbinding van het parlement aan te vragen, om de weg vrij te maken voor nieuwe verkiezingen.

Waarschijnlijk weten straks nog maar weinigen dat Kemmerich behalve politicus ook manager was van een Oost-Duits kappersimperium, en vader van zes kinderen. Wel zal men zich herinneren dat er een liberaal was die de deur voor de AfD op een kier zette en vervolgens weer probeerde dicht te duwen onder druk van woedende landgenoten.

Gedurende het etmaal dat Kemmerich minister-President van Thüringen was, gingen duizenden mensen de straat op om tegen hem te protesteren. Voor het partijkantoor van de FDP in Berlijn verzamelden zich duizenden demonstranten. ‘Wie heeft ons verraden, de liberaal-democraten’, scandeerden ze, en: ‘Samen tegen het fascisme.’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma dec 23, 2019 11:05 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


HvR schreef:
baedeker schreef:
Niet fijn om te lezen. Wel raak.

Europa: de snelweg naar irrelevantie

Wie een column over de Nederlandse gekte van 2019 wil schrijven, heeft de brokstukken van falend beleid voor het oprapen. Probleem is dat er zoveel materiaal is, dat het niet meevalt om er een keuze uit te maken. Het leed van de columnist in een notendop. Waar we het snel over eens kunnen zijn is dat 2019 een crisisjaar is. Daarbij is iets heel merkwaardigs aan de hand.
Schijncrises
Wat de regering Rutte 3 een crisis noemt (klimaat, stikstof, Brexit), is helemaal geen crisis.
Wat wél een crisis is – ongecontroleerde immigratie, van het gas los, uit de hand lopende kosten van energie, dalende koopkracht van de burger, verdampende pensioenen, inadequaat onderwijs, triest makende zorg, een incompetente Belastingdienst, een welvaartvernietigende Green Deal, moslimprovocatie, antisemitisme, een gênant cordon sanitaire, verloedering op alle fronten, een antidemocratische EU, etc. – wordt door diezelfde overheid aan alle kanten ontkend.

Gekte regeert
Eigenlijk is in het politieke bedrijf in het Nederland van 2019 nog slechts één ding van belang, namelijk hoe dit kabinet tot elke prijs en met steun van ongeacht welke politieke stroming ook op het pluche kan blijven. Daartoe wordt geen leugen geschuwd, en worden steeds weer zaken doorgedramd die in geen enkel verkiezingsprogramma zijn terug te vinden. Referenda zijn afgeschaft en de burger staat volkomen buiten spel. Rationaliteit speelt al lang geen rol meer, de gekte regeert. Van een betrouwbare overheid is geen sprake meer.
...
Vlucht naar voren
Waar gaan we heen in Europa? De EU voert een “beleid” om zonder ophouden Trump en Johnson te kleineren, schept nadrukkelijk een vijandbeeld van Rusland, en blijft niettemin stekeblind aannemen dat de VS onze kastanjes toch wel uit het vuur blijft halen. Quod non. Hierbij stellen we ons ongefundeerde geloof in een steeds minder functionerende EU, die kennelijk kiest voor de vlucht naar voren op allerlei gebieden.
Openluchtmuseum
...
Helaas, spijker op de kop.
Het bureaucratische Europa met al haar zogenaamde goede bedoelingen is kansloos tegen een strak en centraal geleid land als China.
China heeft visie, China heeft geld en investeert in welvaart in plaats van klimaatsprookjes.
Wij zitten met leiders die nog niet kunnen beslissen waar het parlement zetelt maar wel de economie de nek omdraaien.
Ons nageslacht zal ons dankbaar zijn (NOT).... :rolleyes:
China heeft honger en wij houden uitverkoop. Als consument doen we daar zelf volop aan mee, we leveren ons uit.

Had Keolis zijn bussen bij VDL moeten bestellen?
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~bd3d6dcc/

Indien Keolis echter nog een Nederlands bedrijf was geweest, zou het mogelijk anders zijn gelopen. Tot 2012 was het een Nederlandse joint venture onder de naam Sythus (Synergy between Train and Bus) met de NS als een van de grootaandeelhouders. Maar die verkochten in 2012 hun belang aan de Franse staatsspoorwegen, die daardoor nu 70 procent van de aandelen in Keolis hebben. In Frankrijk hebben Franse ondernemingen altijd een streepje voor, maar als het om de Nederlandse dochter gaat, gaan prijs en levertijd al snel boven hogere Europese belangen.Wim van der Leegte van VDL Groep Eindhoven: 'Import uit China bedreigt welvaart'
https://www.ed.nl/opinie/wim-van-der-le ... ~a2c5648f/

Door de deur wagenwijd open te zetten voor de import van Chinese producten zet Europa zijn welvaart op het spel.Politicoloog Jonathan Holslag: ‘Wij zijn het die onze cultuur kapotmaken’
https://www.vn.nl/jonathan-holslag/

De Vlaamse politicoloog Jonathan Holslag verdiepte zich in drieduizend jaar machtspolitiek en kwam tot het inzicht dat de neergang van Europa alleen te stoppen is als we ons niet langer overgeven aan ons consumentisme. ‘We hebben onze eigen tegenstanders rijk gemaakt, van China tot Saoedi-Arabië.’
(…)
Wat zijn de grootste gevaren die het Westen bedreigen?

‘Er zijn twee grote krachtenvelden die deze eeuw zullen bepalen. In de eerste plaats de opkomst van China: 1,4 miljard mensen die op weg zijn naar grotere welvaart. China zal zijn economische macht steeds meer omzetten in militaire macht. Dat heeft grote gevolgen. De nieuwe Zijderoute, het Aziatische handelsnetwerk dat sinds 2013 door Xi Jinping wordt ontwikkeld, heeft tot doel het Westen economisch in de tang te nemen. Inmiddels is er een wapenwedloop tussen China en de VS op gang gekomen. En andere landen grijpen de opmars van China aan om zelf een vuist te ballen tegen het Westen. Rusland kan het zich door de hulp die het van China krijgt veroorloven nieuwe raketten te installeren en driest te werk te gaan in Oekraïne en Syrië. Ook Iran, Saoedi-Arabië, Turkije en Egypte grijpen de opkomst van China aan om te proberen de invloed van het Westen te breken.

(...)

‘Met ons roekeloze consumentisme dragen we bij aan de migratiecrisis en pompen we honderden miljarden euro’s in autoritaire regimes die ons bedreigen.’Wat blijft er over van een Europa zonder maakindustrie? Ik loop er in vast.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do nov 28, 2019 9:48 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


HvR schreef:
Lies schreef:
Malta is ook een lidstaat waar het nu onrustig is en als we iets niet kunnen gebruiken is het onrust in Europa. Dan kan je als Europees Parlement symbolisch de klimaatnoodtoestand uitroepen, maar voor je het in de gaten hebt zitten we met een noodtoestand van een andere orde.

'Malta is een gevaar voor de hele Europese Unie'
https://www.nporadio1.nl/buitenland/201 ... opese-unie

Bedreiging voor Nederland

Zo zijn er zorgen over de nauwe banden tussen Malta en Libië, faalt het financiële toezicht op witwassen en financiering van terrorisme en worden er paspoorten verkocht aan vermogende buitenlanders. Dat laatste bedreigt volgens de AIVD de nationale veiligheid.

"Dat is niet alleen een gevaar voor Malta, maar voor de hele Europese Unie", concludeert Omtzigt bezorgd. "We letten vooral op Hongarije en Polen en minder op Malta."

De ogen zullen voor nu in ieder geval op Malta gericht blijven: de regering is in een politieke crisis beland, het politieonderzoek gaat door en komend weekend gaan Maltezen opnieuw de straat op om te demonstreren tegen premier Muscat.
In plaats van een oogje te moeten houden op al die wrakkige, corrupte landen die de buitengrenzen van de EU (niet) controleren of ons er zelfs mee chanteren zoals die malle Turk, zou het een stuk eenvoudiger zijn om gewoon de Nederlandse grenzen zelf te controleren.... :fluiten:
Dat zullen we dan zelf moeten doen, met hulp van de bouwers en de boeren. Ik verwacht van de politiek niets meer......verbazen doe ik mij ook al niet meer, maar ergeren des te meer.

De politiek van vandaag:

https://twitter.com/D66/status/1200090454085316608

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do nov 28, 2019 9:13 pm 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Malta is ook een lidstaat waar het nu onrustig is en als we iets niet kunnen gebruiken is het onrust in Europa. Dan kan je als Europees Parlement symbolisch de klimaatnoodtoestand uitroepen, maar voor je het in de gaten hebt zitten we met een noodtoestand van een andere orde.

'Malta is een gevaar voor de hele Europese Unie'
https://www.nporadio1.nl/buitenland/201 ... opese-unie

Bedreiging voor Nederland

Zo zijn er zorgen over de nauwe banden tussen Malta en Libië, faalt het financiële toezicht op witwassen en financiering van terrorisme en worden er paspoorten verkocht aan vermogende buitenlanders. Dat laatste bedreigt volgens de AIVD de nationale veiligheid.

"Dat is niet alleen een gevaar voor Malta, maar voor de hele Europese Unie", concludeert Omtzigt bezorgd. "We letten vooral op Hongarije en Polen en minder op Malta."

De ogen zullen voor nu in ieder geval op Malta gericht blijven: de regering is in een politieke crisis beland, het politieonderzoek gaat door en komend weekend gaan Maltezen opnieuw de straat op om te demonstreren tegen premier Muscat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr sep 06, 2019 10:10 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Lies schreef:
Biertje schreef:
Weer iets onzinnigs van de EC: detectiesysteem als je deuren afsluit en je kinderen zitten er nog in . Puur autootje pesten.

https://www.ad.nl/auto/eu-nooit-meer-do ... ~ab55d00c/
Je moet de handel in de wereld natuurlijk wel kunnen bijbenen in Europa:

Automerken als Hyundai, GMC Buick, Cadillac, Chevrolet en Nissan bieden de techniek al aan.Handel.....consumeren, vliegen en autorijden daar draait alles om en hier en daar lees je terecht gepruttel tegen allerlei uitruil:

Frankrijk wil niet dat men BMW’s en Mercedessen gaat uitruilen tegen rundvlees en tegen levensmiddelen.

Frankrijk stemt tegen handelsakkoord Mercosur
https://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/20 ... r-468545E/


Zo ruilt Nederland een paar koeien voor een vliegveld:

Brussel geeft groen licht voor vluchten vanaf Lelystad Airport
https://nos.nl/artikel/2300526-brussel- ... rport.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr sep 06, 2019 10:06 am 

Reacties: 5860
Bekeken: 262914


Biertje schreef:
Weer iets onzinnigs van de EC: detectiesysteem als je deuren afsluit en je kinderen zitten er nog in . Puur autootje pesten.

https://www.ad.nl/auto/eu-nooit-meer-do ... ~ab55d00c/
Je moet de handel in de wereld natuurlijk wel kunnen bijbenen in Europa:

Automerken als Hyundai, GMC Buick, Cadillac, Chevrolet en Nissan bieden de techniek al aan.Handel.....consumeren, vliegen en autorijden daar draait alles om en hier en daar lees je terecht gepruttel tegen allerlei uitruil:

Frankrijk wil niet dat men BMW’s en Mercedessen gaat uitruilen tegen rundvlees en tegen levensmiddelen.

Frankrijk stemt tegen handelsakkoord Mercosur
https://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/20 ... r-468545E/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 91 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling