Het is nu za sep 30, 2023 4:04 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 114 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: wo sep 20, 2023 3:48 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Lumiere schreef:
animo schreef:
Lumiere schreef:
Nee hoor daar is niks bizars aan hoor, je oneerlijke glibberigheid ligt hem in het feit dat je het discriminatoire gedrag van reactionare conservatieven negeert om een semantische discussie te gaan voeren omdat ik niet de juiste terminologie gebruik die niet bepaald relevant is.

Het probleem is immers de reactionair conservatief waardoor een voorlees middag met politie beveiligd moet worden :foei:

Het probleem is de reactionair conservatief waardoor lesbische moeders uit geboorte aktes worden geschrapt :snooty:

Het probleem is de reactionair conservatief die homoseksualiteit, travestieten of transgenders vereenzelfigd met verkrachtingen en pedofilie :praattegendehand:

Met andere woorden het probleem zijn de glibberige Animo's van deze wereld die daar niet eerlijk over zijn :fluiten:


Zo te zien maak je er zelf een semantisch probleem van: wat is 'de reactionair conservatief'?

Merk op: Cirkelredeneringen en cognitieve dissonantie zijn machtige wapens in de handen van trotse onbenullen.


Wel grappig dat je meteen mijn punt bevestigd door in eerste instantie er weer een semantische discussie van te willen maken :fluiten:

animo schreef:
Maar op je punten in te gaan (met lange tanden):

(1) Niet zomaar 'voorleesmiddagen'. Toen ik ruim twee jaar geleden op dit fenomeen in de VS stuitte, met meer dan twintig jaar ervaring als muzikaal begeleider van burleske shows, vroeg ik me af: wat hebben travestieten überhaupt te zoeken in voorleesmiddagen voor kinderen?

Voor wie het niet weet: Burlesk is adult entertainment en in hoge mate geworteld in seksuele fetisj.

Geen probleem mee, maar wat denk JIJ – geachte onnozelaar – dat, heden ten dage, ideologisch geobsedeerde travestieten te zoeken hebben op de 'voorleesmiddagen' waar je het over hebt?


Nou dat is heel simpel hoor, voorlezen is leuk en het is prima om kinderen te laten zien dat je, jezelf mag zijn :ok:

Dat jij met je verknipte geest een voorleesmiddag seksualiseert toont wat dat betreft inderdaad dat het probleem hier dus inderdaad de reactionair conservatief is waardoor een voorlees middag met politie beveiligd moet worden :foei:


animo schreef:
(2) De lesbische partner van een moeder is niet de moeder. Hoe dit simpele biologische feit 'reactionair conservatief' kan worden geduid, misschien dat uwe hoogheid het kan uitleggen. Vergeef me dat ik niet de adem inhoud.


Je toont je weer een vals kreng :snooty: De geboorte akte betreft het juridisch ouderschap, niet perse het biologisch (zie bv -> )

Dat is ook logisch, want alhoewel juridisch ouderschap bij de moeder vanwege biologische redenen natuurlijk wat makkelijker vast te is stellen, gaat dat bij de vader soms wat lastiger. We voeren immers niet standaard een DNA test uit en sowieso mag een kind ook erkend worden zonder biologisch verband.

Bij lesbische stellen kan het sowieso wat gecompliceerd worden als je een bevruchte eicel van de ene vrouw implanteert in de baarmoeder van de andere vrouw, maar goed dit is waarschijnlijk wat te gecompliceerd voor je zonder weer een toevlucht te zoeken in semantiek.

Er is in dit geval dus geen enkele noodzaak om lesbische ouders van geboorte aktes af te halen, dat is dus gewoon weer een gevalletje waarbij de bekrompenheid van de reactionair conservatief het probleem is waardoor lesbische moeders uit geboorte aktes worden geschrapt :noo:


animo schreef:
(3) Tegenwoordig hoef je voor vereenzelviging met verkrachting en pedofilie niet verder te zoeken dan de usual suspects: kwaaie witte mannen. Feminisme en zijn bastaardkind – de religie van intersectionaliteit – gaan hier hand en hand en zijn zonder voorbehoud mainstream.


Wat ontzettend sneu dat je de doelbewust propaganda van de reactionair conservatieven die homoseksualiteit, travestieten of transgenders willen vereenzelvigen met verkrachtingen en pedofilie zo wilt ombuigen. Het probleem is de hetze die reactionair conservatieven voeren tegen deze doelgroepen :foei:

animo schreef:
Los daarvan, ik ben wel de laatste die je kan beschuldigen met de vereenzelviging van verkrachting en pedofilie met homoseksualiteit, travestie, of transgenders – en toch ben je de eerste die me in dat hokje tracht te duwen, onder het kopje 'reactionair conservatieven' nog wel, ook al ben ik overduidelijk geen van beide – al is Einstein op dit forum je al voor geweest en is die helaas net zo overleden als jouw geloofwaardigheid als de zijne toen al was.


Leugenaar, je doet die vereenzelviging nota bene in je bijdrage met punt 1 de voorleesmiddagen :fluiten: Tsja wat is jouw visie op geloofwaardigheid waard als je zelf niet eerlijk bent :hum:


Mijn hemel, even los van de inhoud maar Lumiere, je bent echt niet in staat tot een normaal gesprek, he.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo aug 27, 2023 12:58 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Wat een gezeik over een zoen.

https://nos.nl/nieuwsuur/collectie/1394 ... se-voetbal

Hou nou toch eens op met dat gezeur en kleinzieligheid. Yek !
Wat een truttige, overgevoelige samenleving zijn we aan het worden.

Viert iemand nog dat de Spaanse dames kampioen zijn geworden !? :noo:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo jul 09, 2023 9:14 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Julien Sorel schreef:


Enig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo jul 09, 2023 1:11 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

Jij begon over normen en waarden, Raya en ik neem de moeite om die twee zaken in ogenschouw te nemen. Ik vind (en dat is mijn norm) het nogal flauw om dat spijkers op laag water zoeken te noemen.

Jij hebt ongetwijfeld een andere norm daarover, anders zou je het niet zo benoemen.

Daarmee is duidelijk dat normen niet algemeen maar persoonlijk zijn. Ze worden zonder meer door cultuur beïnvloed, maar twee mensen met een vergelijkbare culturele achtergrond kunnen verschillende normen en waarden er op nahouden. Ik zou zelfs zeggen dat geen twee mensen dezefde normen en waarden hebben.


In dit geval gaat het over algemeen aanvaarde -gemeenschappelijke- normen en waarden. De regels zoals deze in het land als algemeen worden aanvaard. Hier geef je vrouwen net zo goed een hand als mannen en spuug je niet voor iemand op de grond omdat je hem of haar minderwaardig acht. Hier klaag je in het zuiden des lands niet over carnaval als je daar import bent, en klaag je niet over bidden op een christelijke school. Je kind kan ook naar een openbare school.

Dat zijn jouw normen en waarden. Persoonlijk klaag ik namelijk wel over het carnaval, terwijl ik dondersgoed weet dat ik pas vlak na mijn eerste levensjaar in het zuiden des lands ben geïmporteerd. Kinderen mogen zoveel klagen over bidden op christelijke scholen als ze willen. Zij moeten die onzin ondergaan. Als iemand een vrouw geen hand wil geven, heb ik daar geen enkel oordeer over.

Vier van de door jou algemeen aanvaarde -gemeenschappelijke- normen en waarden worden dus al niet door mij gedeeld. Blijkbaar tel ik niet mee in jouw gemeenschap.


Als iemand een vrouw geen hand wil geven, dan vind jij daar niks van....

En wat als iemand een zwarte geen hand wil geven, of als iemand een homo geen hand wil geven of een jood ?

Daar vind jij allemaal niks van ? Wat doe je hier dan uberhaupt in een discussie ? Maakt allemaal toch niks uit.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do jun 15, 2023 2:21 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Julien Sorel schreef:
HvR schreef:
ezel schreef:


Ik zou de klanten van Bud Light ook niet kennen. Wie wil er nou bier drinken dat vooral naar water smaakt?


Blijkbaar een heleboel mensen, waarvan een deel niet blij wordt van goedkope promotiestunts met transgenders.

Veel mensen zitten helemaal niet te wachten op al dat geleuter over en van LGHBTIXYZ. Maar dat mag niet gezegd worden want dan is men niet 'inclusief'.


Ik zit ook niet te wachten op vervuilende boeren of demonstranten, om maatwerk te noemen, maar dat betekent niet dat ik ze grondrechten wil ontzeggen.


Ik wil niemand grondrechten ontzeggen, in tegenstelling tot diegenen die anderen die niet meteen helemaal warmlopen voor gender-neutrale plees of wel graag Sinterklaas met Zwarte Piet vieren of boeren het voortbestaan mogelijk willen maken, proberen te cancellen of weg te zetten als wappie. Zoals jij wel degelijk doet....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do jun 15, 2023 8:45 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


ezel schreef:
HvR schreef:
ezel schreef:


Dat is een terechte observatie en als mijn taak was om zorg te dragen voor de marketing van een grootgrutter, zou ik niet anders reageren. Het is een volkomen rationele reactie op een emotioneel beladen onderwerp in de samenleving.

De Nederlandse bevolking heeft het volste recht om met de portemonnaie te spreken, dat is onderdeel van de vrijheid van meningsuiting.


Door een promotiestunt met een influencer is Bud Light voor het eerst in ruim twintig jaar niet meer het bestverkopende biermerk in de VS. Begin deze maand was het lichte biertje in Amerikaanse slijterijen en supermarkten goed voor zo'n 7,3 procent van de bierverkoop. Dat is ruim een procentpunt minder dan het Mexicaanse Modelo Especial, dat nu het favoriete bier van de Amerikanen is.

....

De ophef rond Bud Light leverde moederbedrijf AB InBev een miljardenverlies op. Verder werden deze week twee hooggeplaatste marketingdirecteuren binnen het bedrijf op verlof gestuurd. Het is onduidelijk of ze nog terugkeren.


https://nos.nl/artikel/2478949-bud-ligh ... nder-vrouw

Blijkbaar zitten de marketingmannen en -vrouwen er behoorlijk naast waar het gaat om het sentiment in de samenleving.

Tja, als je goedkoop een graantje mee wil pikken, dan kan er ook wel eens een beschimmeld graantje tussen zitten....
Zou Bud haar eigen klanten wel kennen ?


Ik zou de klanten van Bud Light ook niet kennen. Wie wil er nou bier drinken dat vooral naar water smaakt?


Blijkbaar een heleboel mensen, waarvan een deel niet blij wordt van goedkope promotiestunts met transgenders.

Veel mensen zitten helemaal niet te wachten op al dat geleuter over en van LGHBTIXYZ. Maar dat mag niet gezegd worden want dan is men niet 'inclusief'.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do jun 15, 2023 12:49 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


ezel schreef:
Julien Sorel schreef:
ezel schreef:

De eigenaar van de supermarkt bij mij beneden, had dit jaar roetveegpieten koppen in zijn zaak hangen. Ik heb niet vernomen dat er iemand hem een mes op de keel heeft gezet om die rotzooi op te hangen.

Er bestaat uiteraard wel degelijk een maatschappelijke druk om dat soort zaken te doen, maar dat soort maatschappelijke druk is er altijd al geweest en is misschien ook wel wenselijk. Het is aan maatschappelijke druk te danken dat Katholieken en Protestanten elkaar in Nederland niet meer voor duivelsaanbidders uitmaken. Ooit was dat heel gewoon en ook dat is veranderd onder maatschappelijke druk.

Persoonlijk vind ik een wereld waarin religieuze verschillen niet tot haat en nijd leiden wel zo ontspannen, maar misschien zijn er anderen die terugverlangen naar een tijd waarin er openlijke vijandigheid bestond tussen de diverse confessionele stromingen, en waarin de maatschappelijke norm (en daarmee dwang) van wederzijds respect nog niet bestond.


De maatschappelijk druk waar je over spreekt wordt bij de marketingafdeling van de grootgrutters herkend als een dreigende vermindering van de omzet. De gedragsverandering vloeit voort uit die vrees, niet omdat men zich druk maakt over het racistische karakter van Zwarte Piet.


Dat is een terechte observatie en als mijn taak was om zorg te dragen voor de marketing van een grootgrutter, zou ik niet anders reageren. Het is een volkomen rationele reactie op een emotioneel beladen onderwerp in de samenleving.

De Nederlandse bevolking heeft het volste recht om met de portemonnaie te spreken, dat is onderdeel van de vrijheid van meningsuiting.


Door een promotiestunt met een influencer is Bud Light voor het eerst in ruim twintig jaar niet meer het bestverkopende biermerk in de VS. Begin deze maand was het lichte biertje in Amerikaanse slijterijen en supermarkten goed voor zo'n 7,3 procent van de bierverkoop. Dat is ruim een procentpunt minder dan het Mexicaanse Modelo Especial, dat nu het favoriete bier van de Amerikanen is.

....

De ophef rond Bud Light leverde moederbedrijf AB InBev een miljardenverlies op. Verder werden deze week twee hooggeplaatste marketingdirecteuren binnen het bedrijf op verlof gestuurd. Het is onduidelijk of ze nog terugkeren.


https://nos.nl/artikel/2478949-bud-ligh ... nder-vrouw

Blijkbaar zitten de marketingmannen en -vrouwen er behoorlijk naast waar het gaat om het sentiment in de samenleving.

Tja, als je goedkoop een graantje mee wil pikken, dan kan er ook wel eens een beschimmeld graantje tussen zitten....
Zou Bud haar eigen klanten wel kennen ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do mei 11, 2023 11:43 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Taal is een ingewikkeld ding, en machtig....

Dit soort discussies doen mij altijd terugdenken aan mijn oude godsdienstlessen (brrrr) en het verhaal van de Toren van Babel.

Zoveel mensen, zoveel meningen. En we zijn nou eenmaal met teveel mensen anno 2023. Moeten we niet vergeten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do mei 11, 2023 11:33 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


animo schreef:
Context doet ertoe. #2288-2290.


Zal best met alle bloemlezingen, ik probeer het even terug te brengen naar de essentie. :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do mei 11, 2023 11:12 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


ezel schreef:
HvR schreef:
ezel schreef:


Het woord "natuurlijk" is volstrekt overbodig want het voegt niets toe.

Als borstvoeding beter is dan flesvoeding (en daar twijfel ik helemaal niet aan) dan is het voldoende om te tonen wat borstvoeding bevat en wat flesvoeding ontbeert. Het is volstrekt overbodig om ideologisch getint taalgebruik in de discussie te injecteren. Het dient alleen maar de één of andere ideologische kerk om dat te doen en daar is de overheid niet voor bedoeld.


Dus.... Even een korte samenvatting / vraag tussendoor:

Zijn we nu op het punt aangeland dat borstvoeding niet 'natuurlijk' genoemd mag worden omdat dat 'ideologisch getint taalgebruik' zou zijn ?
Omdat het woord, of zo je wil, het kenmerk 'natuurlijk' niets toe zou voegen ? Dus de uitdrukking 'langs natuurlijke weg' bestaat ook niet langer ? Werkelijk ?

Het is feitelijk bizar dat we uberhaupt tijd besteden aan deze flauwekul.

Waarom reageer je als je het een verspilling van tijd vind.

Je mag van mij het woord "natuurlijk" plakken op wat je wilt. Dat is jouw vrijheid.

Mijn positie is dat het niet thuishoort in overheidscampagnes, iets wat je had kunnen weten als je je de tijdsverspilling van het lezen van dit draadje had gegunt. Het woord voegt niets toe en leidt heel gemakkelijk tot het ideologische schema "natuurlijk is goed, onnatuurlijk is slecht".


Excuses, je hoeft niet in je wiek geschoten te zijn.... Ik stelde de vraag nadat ik de hele riedel gelezen had en juist tot de conclusie kwam dat dit helemaal niet gaat over 'goed of fout' maar over 'natuurlijk of geholpen / veranderd door de mens'.

Hoe anders zou je bijvoorbeeld het verschil beschrijven tussen een 'natuurlijke' bevalling of een bevalling middels een keizersnede, of met behulp van een verlostang. Een verlostang is niet natuurlijk. No more, no less. Waarom zou je daar zo'n (semantische) ophef over maken ? Hoe zou je het anders omschrijven, op een manier die iedereen kan volgen ?

Vandaar mijn vraag. No more, no less.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: do mei 11, 2023 10:39 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

Ik ben blij te horen dat jij een aangeboren mechanisme hebt voor het detecteren van slangengif. Zelf heb ik dat niet en als men mij een
paar milligram gif van een inlandtaipan in de koffie doet, drink ik het met zeer grote waarschijnlijkheid op en val ik er dood bij neer.

Het idee dat "natuurlijk" goed is en "onnatuurlijk" niet is pure ideologie en hoort niet thuis bij overheidcampagnes. Als de anti-woke kerk zonodig het primaat van "de natuur" wil prediken dan moeten ze dat vooral doen, maar het zal dan uit eigen portemonnaie moeten gebeuren.


Mensen hebben doorgaans een natuurlijke afkeer van slangen. Ik denk dat jij ook niet zomaar je hand in een slangenkuil steekt.

Iemand vergiftigen kan altijd en gebeurt ook al eeuwen. Net zoals iemand de keel doorsnijden. Het zal geen van beide jouw natuurlijke keuze zijn om dat wetend te ondergaan. Maar daar gaat deze discussie niet over.

Ik denk dat inmiddels voldoende is aangetoond dat de onnatuurlijke flessenvoeding geen volwaardige vervanging is voor borstvoeding. En daar ging het wel over. Je kunt dus niet stellen dat 'natuurlijk' in dat artikel overbodig is, want het natuurlijke en onnatuurlijke zijn hier niet volwaardig aan elkaar, laat staan gelijk.
Dat je het woord 'natuurlijk' niet zou mogen gebruiken omdat iemand zich dan wel eens gekwetst zou kunnen voelen is helemaal onzin. Dan kunnen we de helft van onze taal wel schrappen. Want dan is buschauffeur net zo fout als buschauffeuze. Tig genders die zich er aan kunnen storen. Maar wie dan de bus zou moeten rijden is de grote vraag.


Het woord "natuurlijk" is volstrekt overbodig want het voegt niets toe.

Als borstvoeding beter is dan flesvoeding (en daar twijfel ik helemaal niet aan) dan is het voldoende om te tonen wat borstvoeding bevat en wat flesvoeding ontbeert. Het is volstrekt overbodig om ideologisch getint taalgebruik in de discussie te injecteren. Het dient alleen maar de één of andere ideologische kerk om dat te doen en daar is de overheid niet voor bedoeld.


Dus.... Even een korte samenvatting / vraag tussendoor:

Zijn we nu op het punt aangeland dat borstvoeding niet 'natuurlijk' genoemd mag worden omdat dat 'ideologisch getint taalgebruik' zou zijn ?
Omdat het woord, of zo je wil, het kenmerk 'natuurlijk' niets toe zou voegen ? Dus de uitdrukking 'langs natuurlijke weg' bestaat ook niet langer ? Werkelijk ?

Het is feitelijk bizar dat we uberhaupt tijd besteden aan deze flauwekul.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo mei 07, 2023 11:40 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


ezel schreef:
Raya schreef:
'Natuurlijk' is zoals de natuur het bedacht heeft.

Zo plast een mannelijk lichaam door een piemel en niet door een stoma. Dat laatste is onnatuurlijk, want een ingreep door de mens.

Zo heeft de natuur het vrouwelijk lichaam van borsten met melkklieren voorzien om kinderen te voeden en het mannelijk lichaam niet.
Een kind voeden met een fles is een uitvinding van de mens, en kan daarom niet natuurlijk worden genoemd, want het is onnatuurlijk. Waar overigens niets mis mee is.

Iets wat natuurlijk is niet natuurlijk mogen noemen omdat dat kwetsend zou kunnen zijn voor iemand van het andere geslacht of gender is woke... en idioot!
We gaan een Rolls Royce ook geen lelijke eend noemen, omdat het anders wel eens kwetsend zou kunnen zijn voor mensen die zich we een lelijke eend, maar geen Rolls Royce kunnen veroorloven.

Borstvoeding is natuurlijk. Daar veranderen overgevoeligheden van mensen die dat niet kunnen, niets aan. Die moeten daar maar gewoon mee leren leven.

Het is prima als mensen zich niet kunnen verenigen met het geslacht welk hen is toebedeeld, maar we moeten niet gaan overdrijven.

Bij voorlichtingscampagnes gaat het om het effect dat je wilt sorteren, en in die context is het wel degelijk belangrijk rekening te houden met het publiek dat je wilt bedienen.

Als een voorlichtingscampagne een deel van het publiek niet bereikt omdat er gekozen is voor het gebruik van bepaalde woorden, dan is het deels een mislukking.

Het staat jou vrij om de woorden te kiezen die jij toepasselijk vindt. Bij Postbus 51 en dergelijke organizaties gelden andere criteria.


Kan natuurlijk ook zijn dat het publiek zelf deels een mislukking is. Te veel zout, te weinig slakken....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: vr mei 05, 2023 9:56 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Is er nu een probleem met borstvoeding of wil iemand nu beweren dat dat niet natuurlijk is ?

Natuurlijk is borstvoeding rolbevestigend - alleen vrouwen kunnen het geven. Ja, correct.

Is er iemand die dit soort biologische gegevens wil betwisten of waar hebben we het nu eigenlijk nog over ? :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: ma maart 20, 2023 9:07 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Dat er mensen zijn die niet willen werken, staat helemaal niet ter discussie.
Wel dat dit een erg grote groep zou zijn.


Toch enkele honderdduizenden landelijk. Ik vind dat een grote groep.


Hoe kom je toch aan dat aantal?


350.000 mensen zijn werk(e)loos, 3,5% van de beroepsbevolking.

Zet die mensen eerst aan het werk alvorens nieuwe mensen te importeren, lijkt me logisch....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: ma feb 27, 2023 7:11 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Djiezus, kan iemand de verstandigste zijn van jullie twee svp ?

:)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: wo feb 22, 2023 6:58 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Julien Sorel schreef:
animo schreef:
Julien Sorel schreef:


Ik ben het wel met je eens dat de waarden tijdsbepaald zijn en, zo je wilt, bepaald worden door de waan van de dag. Maar ik beschrijf dat als een gegeven, zo gaan die dingen. Ik houd geen pleidooi voor modieus conformisme. Ik constateer slechts.


Zoals ik je begreep, worden die (relatieve) waarden onderbouwd door niets minder dan de sterkste morele argumenten. Dat is nogal een claim en klonk in mijn oren als een pleidooi. Hoe zou het dat niet kunnen zijn; wat wil je nog méér dan de sterkste morele argumenten. Ik was bijna overtuigd.

Maar zoals ik het nu begrijp, is niet de kracht van de argumenten wat telt, maar wat in zwang is. Dát is een heel wat zwakkere bewering die erop neerkomt dat zowel de waarden als de argumenten modieus zijn – want in zwang.

En ja, dan kun je het laten bij een nuchtere 'constatering' (dat IS hoe het werkt) die niet veel meer doet dan beschrijven hoe modieus 'woke' is.

Dat maakt het tegengas dat wordt gegeven echter niet tot een achterhoedegevecht – tenzij je de overtuiging toegedaan bent dat 'woke' wel degelijk is gestoeld op de sterkste morele argumenten en als zodanig op het schild gehesen mag worden als de nieuwe status-quo. Verzet is zinloos (We Are Borg) want een achterhoedegevecht.

...Maar dat is dus NIET wat je beweerde, begrijp ik nu, want ook de argumenten zijn modieus; al blijft dan nog steeds de 'constatering' staan dat tegenspraak een achterhoedegevecht is. – Laat ik dat dan ook maar met een korreltje zout nemen, anders blijft er van je bijdrage niets over dan een flauwe prak. En dat zou zonde zijn.


De term 'sterkste morele argumenten' werd in dit verband gebruikt als de argumenten die in een cultuurstrijd het meeste gewicht in de schaal leggen. Daarmee is wat mij betreft niets gezegd over de kwaliteit van die argumenten. De waan van de dag gaat meer over kwantiteit en volume dan over kwaliteit.


De waan van de dag gaat over 'wat in zwang is'.... Exact het punt waar Animo op wees.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo feb 19, 2023 7:31 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Julien Sorel schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:Ik snap wat je zegt en de waarden die je noemt, hebben op dit moment de wind in de rug inderdaad. Tegelijkertijd beseffen we niet dat we daarmee ons eigen graf graven, voor iedereen overigens. Heel mooi, diversiteit en ieder voor zich en god voor ons allen, maar je creëert daarmee een samenleving waarin niemand zich meer voor het collectief of voor een ander verantwoordelijk voelt en uitsluitend uit is op eigen belang. Als ratten in een (te) volle kooi die desnoods de mede-rat een poot of de staart afbijten om zelf te overleven. Waar we dan even bij stil moeten staan is ons afvragen of dat de "samen"leving is die we willen.


Het zijn ideeën die niet alleen in Nederland leven, maar in een groot deel van de westerse wereld. Althans, daar worden opgelegd. Ik denk dat er op hoge niveau's wel degelijk onderling contact is tussen machtige mensen. Er is ook heel veel protest tegen, maar daar horen we hier maar bitter weinig over. Hoe dat kan mag iedereen voor zichzelf bedenken.

Feit voor mij is, dat een cultuur zich niet laat opleggen. Je kunt een cultuur alleen maar veranderen als de mensen daarin vrijwillig meegaan. Anders verandert die cultuur niet, gaat ze hoogstens ondergronds en zal uiteindelijk als een bom exploderen in een samenleving.

Wat we ons moeten afvragen, is hoe het kan dat er zo'n grote groep drammers heeft kunnen ontstaan die ons hun leefwijze, hun gedachten over cultuur op proberen te dringen, en door wie zij worden gesteund.


Ja, een cultuur kun je alleen veranderen als mensen daarin meegaan. Daarin zijn er altijd leiders en volgers. Het verzet tegen de ‘woke-cultuur’ is er wel maar dat is dus een achterhoedegevecht.


In het malle NL misschien (en ook steeds minder) maar hier hoef je in grote delen van de wereld echt niet mee aan te komen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo feb 19, 2023 1:41 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Raya schreef:
HvR schreef:
Biertje schreef:

Een schande hoe uitgeverijen zitten te rommelen in teksten die een overleden schrijver gebruikte. Waar zijn we nou mee bezig? :boos:

https://www.ad.nl/show/niet-dik-maar-en ... ~a77a6554/


Och, met de Bijbel doet men al 2.000 jaar niet anders....

Vroeger of later zal toch blijken dat die verschillen er niet voor niets zijn.

Mensen lijken verschillen ineens heel erg te vinden, zonder er waardering voor te hebben. It is what it is.


Het gaat helemaal de verkeerde kant op met die cancel-wensen van een aantal figuren. Dit is niets anders dan cultuur cancelen en mensen de wil opleggen van diegene die bij machte is om zoiets te doen.

De bijbel is 1, maar kinderboeken zijn toch een heel ander verhaal.


Daar gaat dit niet over, volgens mij.... Taal verandert altijd en overal. Nu wil men over Marsmensen ipv. Marsmannetjes gaan praten.

Het lijkt me prima, misschien hebben ze op Mars ook wel vrouwtjeswezens. Dit is niet het wezenlijke probleem in deze woke-discussie, denk ik.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo feb 19, 2023 12:28 pm 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Lies schreef:
HvR schreef:
Biertje schreef:

Een schande hoe uitgeverijen zitten te rommelen in teksten die een overleden schrijver gebruikte. Waar zijn we nou mee bezig? :boos:

https://www.ad.nl/show/niet-dik-maar-en ... ~a77a6554/


Och, met de Bijbel doet men al 2.000 jaar niet anders....

Vroeger of later zal toch blijken dat die verschillen er niet voor niets zijn.

Mensen lijken verschillen ineens heel erg te vinden, zonder er waardering voor te hebben. It is what it is.


Mij een beetje in Caspar Slok verplaatsend wat zou hij zelf vinden van de transitie van dik naar enorm?

Caspar Slok uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek is nu ‘enorm’ in plaats van ‘dik’Tja, 'enorm' is misschien nog wel kwetsender dan een beetje 'dik'. Persoonlijk zou ik er niet blij mee zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Niet 'Woke' maar 'Awake'

Geplaatst: zo feb 19, 2023 11:21 am 

Reacties: 2772
Bekeken: 55225


Biertje schreef:
Citaat:
Niet ‘dik’, maar ‘enorm’: honderden wijzigingen in kinderboeken Roald Dahl om ‘aanstootgevende’ taal

Een schande hoe uitgeverijen zitten te rommelen in teksten die een overleden schrijver gebruikte. Waar zijn we nou mee bezig? :boos:

https://www.ad.nl/show/niet-dik-maar-en ... ~a77a6554/


Och, met de Bijbel doet men al 2.000 jaar niet anders....

Vroeger of later zal toch blijken dat die verschillen er niet voor niets zijn.

Mensen lijken verschillen ineens heel erg te vinden, zonder er waardering voor te hebben. It is what it is.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 6 [ Er voldeden 114 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling