Het is nu ma jan 18, 2021 11:31 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: zo jan 03, 2021 7:23 pm 

Reacties: 1143
Bekeken: 10894


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Biertje schreef:

De democratie is al eerder buiten werking gesteld, zie #201.
47% van de kiezers denkt dat er met het stemmen is geknoeid.
Dan vind ik het niet verkeerd dat Congress dat eens goed onderzoekt.
Daar is volgens de regels ook ruimte voor. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt.

Maar dat bekladden ... ja ... dat overkwam Baudet ook al eens.
Niet zo netjes.


Het is vervelend, maar voor de verdere gang van zaken richting 20 januari niet relevant dat 47% van de mensen (nou ja, 6 weken geleden) iets denkt. De enige echte peiling zijn de verkiezingen, en alleen maar omdat goedgelovige, slecht geinformeerde Amerikanen zich laten opjutten door Team Trump en alle rechtse media is natuurlijk geen bewijs dat er ook daadwerkelijk grootschalige verkiezngsfraude is geweest. Er is dan ook geen bewijs voor geleverd. Het was niet genoeg om te voorkomen dat er een recordaantal mensen is komen opdagen om vooral ook TEGEN hem te stemmen, en dat steekt natuurlijk, vandaar deze langdurige en zinloze tegenwerkingen van de transitie.
Sean Hannity verwoordde het wel mooi...zoveel mensen die geen vertrouwen hebben in de verkiezingsuitslag, terwijl hij maar even vergeet te vermelden dat het juist alle verzinsels, leugens en theorieen die hij en zijn makkers hebben rondgebazuind waren die dat vertrouwen schaden. Een self fullfilling prophecy zeg maar.
Het congres gaat ook niks onderzoeken, er komt een vergadering van twee uur, waarbij alle onbewezen en door alle rechters afgewezen verhalen wellicht nog eens langs mag komen, speciaal voor de achterban, en dan wordt de stemming van het electoral college door Mike Pence bevestigd. Staten hebben gecertificeerd, alle rechtzaken over zogenaamde fraude zijn verloren, dus er is ook precies nul reden voor het congres om dat nog eens 'goed te onderzoeken'. Ook deze strohalm gaat het weer niet worden.


Laten we vooral niet vergeten hoe de democraten team Trump vanaf het eerste begin hebben tegengewerkt. Het is niet gek dat niet alle medewerking wordt verleend nu. Toch, het zou Trump c.s. sieren wanneer hij nu gewoon netjes de sleiutels van The White House zou overhandigen en op zou krassen.

Het is wel klaar. Ik begrijp niet dat jullie hier zooo lang over ouwehoeren. :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: wo dec 30, 2020 8:56 pm 

Reacties: 1143
Bekeken: 10894


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
En nu laten we Joe Biden alleen verder modderen, want Europa gaat plat op de buik voor China:

EU riskeert wrevel VS met Chinees akkoord
https://fd.nl/economie-politiek/1369066 ... tot-elkaar

De Europese Unie en China hebben hun langverwachte akkoord bereikt over een investeringsverdrag, dat het Europese bedrijfsleven meer mogelijkheden op de Chinese markt moet bieden en oneerlijke concurrentie moet tegengaan. De overeenkomst komt na bijna zeven jaar onderhandelingen tot stand, uitgerekend op het moment dat de Verenigde Staten zich opmaken voor een machtsoverdracht.EU bereikt akkoord over wederzijdse investeringen met ‘systemische rivaal’ China
https://www.trouw.nl/buitenland/eu-bere ... ~bf74051a/

Bezwaar van Polen
Tijdens een overleg waren alle vertegenwoordigers van de EU-lidstaten maandag positief over de inhoud van het akkoord. Polen kwam wel met een tactisch bezwaar: waarom nu zo’n overeenkomst sluiten, vlak voor het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden? Die wil juist samen met de EU optrekken tegen de toenemende Chinese invloed in de wereld.
Europe first!
De toenemende invloed van China, en de rest van de opkomende economieen, is iets dat al een paar decennia aan de gang is en ook een gegeven is en niet tegengehouden kan worden.
De macht en invloed van 'het westen' is tanende en Aziatische landen zitten niet meer te wachten tot het westen iets beslist en dan gewillig gaan volgen. Dan kun je twee dingen doen: net doen of je nog wel 'de baas' bent en in de positie bent het allemaal tegen te houden of meegaan en zoals de EU nu doet, eenhandelsovereenkomst sluiten. Biden mag aansluiten als hij dat wil. :)
Goede zaak dus.


Slechte zaak dat oude en bewezen bondgenootschappen anno 2020 blijkbaar zo makkelijk worden ingeruild uit opportunistische motieven.

Chinezen zijn veeeel opportunistischer dan wij Europeanen, die altijd weer de wereld willen verbeteren uit versleten schuldgevoel.

Het kon wel eens een foutje blijken om zoveel afstand te nemen van de USA en het VK....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Met het stemmen is geknoeid.

Geplaatst: wo nov 04, 2020 10:47 am 

Reacties: 1143
Bekeken: 10894


Laat men nou gewoon eerst maar even tellen. Zoals het er nu uitziet, gaan de meeste swing states naar Trump....
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling