Het is nu ma feb 24, 2020 9:56 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 29 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: ma dec 24, 2018 1:29 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Taal is misschien gewoon een fiets, Wisp.. en hoe het klinkt.. Ik ga nog een inhoudelijke poging wagen, baedeker gaat verder niet in op het thema,

Baedeker heeft wel wat beters te doen.

Einstein schreef:
Dat laatste gebeurt niet, ook niet op basis van de intenties van het Marrakech-verdrag. Alle deelnemende landen willen wel, dat er uiteindelijk zo min mogelijk illegale immigratie zal bestaan ! En het onderscheid met vluchtelingen blijft, zie het citaat wat Lumiere gaf. Voor alle deelnemende landen heeft dat hele immigratie-thema twee koppen: werkgevers in Europa spreken dat niet zo hard uit, maar ze zijn tegen beperkingen, omdat ze vrij willen kunnen winkelen in een reservoir van goedkope arbeidskrachten. De rest van de bevolking is kritisch want voor hen vormen de immigranten een concurrent op de arbeidsmarkt en ook op de huizenmarkt. In Afrika is het echt allemaal anders dan jij denkt: landen daar zijn niet blij met de ongecontroleerde arbeids- en onderwijs-emigratie. De meest talentvolle jongeren verdwijnen uit zicht. En wat je ook niet zult verwachten: de mensen zelf, de vluchtelingen en arbeidsmigranten hebben veel liever opvang respectievelijk werk in de eigen regio ! Mensen willen hun leven helemaal niet riskeren ! duizenden euro's moeten betalen aan een mensensmokkelaar, of onderworpen worden aan vernederende immigratie-procedures.

Omdat iedereen - de meeste mensen - iets anders willen dan de trieste realiteit.. is het Marrakech overleg opgestart. Misschien is de oplossing om dáár meer te gaan investeren. De Baudets, de Wildersen en de Orban's zijn in dit verhaal ideologische brilsmurfen aan de zijlijn, die pleiten voor een muur in zee en de realiteit niet onder ogen zien. De nuchtere, redelijk denkende mensen zitten samen rond de tafel.

Ware het niet voor Baudet, dan was de verklaring ongezien getekend, dan hadden de juristen van justitie niet ter elfder ure uitgezocht wat de verklaring echt betekende, en was er geen inlegvel met 8 voorbehouden geformuleerd. In mijn boek is wie zijn huiswerk doet eerder de nuchtere, redelijk denkende persoon, en behoren de luilakken, ongeïnformeerde praatjesmakers en bedriegende windbuilen tot de brilsmurfen. Maar goed, ik loop dan ook niet met een ideologische plaat voor m'n kop.

Je informatie over Afrika klopt weinig van. Volgens onderzoek denkt 35% van de Afrikanen (455 miljoen) aan emigratie, waarvan 63% (287 miljoen) het juist buiten de regio zoekt. De landen zijn zo "ongelukkig" met emigratie dat ze afspreken alle mogelijke informatie en hulp aan hun inwoners beschikbaar te stellen bij hun emigratie. Dat krijgt een enorme aanzuigende werking zonder oplossing voor de landen. Had nou afspraken gemaakt voor een indexering op governance en law and order gekoppeld aan minder of meer geld voor de stamhoofden ter plekke. Dan was er mogelijk iets gaan bewegen. Maar dit is niks.

En ja, in Europa is kortzichtigheid troef. Werkgevers willen goedkope arbeidskrachten en malen niet om de hoge werkloosheid onder migranten. Het maakt Ikea ook geen biet uit of het bankstel met loon of met een uitkering cq inpassingstoelage betaald wordt. Immigranten zijn niet zozeer concurrentie op de arbeidsmarkt, maar vooral een loodzware last qua huizenmarkt, uitkeringen, criminaliteit en andere onaangepastheid. En de overheid gewoon maar weer precies dezelfde fouten herhalen als met de gastarbeiders. Het is crimineel.


Ik moet Baudet nageven dat hij er in is geslaagd de overheid op een hele boel kosten te jagen. De consequentie dat ons parlementair bestel zelfs de grootste onzin van kamerleden serieus nemen. Waarschijnlijk had Hiddema weer net een glaasje teveel likeur op toen hij iets mompelde over soft law en niet in de gaten had dat het om een verklaring ging in plaats van een verdrag en is Baudet daar verder mee aan de haal gegaan, er voor zorgend dat het reeds overbelaste departement van justitie hierop moest reageren. Enfin, ik ben het met je eens over je Ikea anekdote. Ikea is het een worst hoe het bankstel wordt betaald. Wat dat betreft past de Ikea zich naadloos aan de wensen van de consument. Henk en Ingid is het immers een biet dat hier arme kindjes slavenwerk voor moeten verrichten.


Wat een zure reactie....

Het is een grote schande dat de Tweede Kamer hier in eerste instantie nul aandacht voor had en het niet nodig vond eea. te bestuderen en erover te debatteren.
Er was niet veel voor nodig om tot dat inlegvel te komen en het is goed dat dat gebeurd is, want er zijn (blijkbaar) een hoop reele bezwaren en twijfels.

En dan kom jij niet verder dan te gaan zeuren over de kosten van een debatje ?!?
Er wordt over tientallen onbenulligheden urenlang geleuterd en weer een paar duizend immigranten moeten opvangen is veel duurder.

Jij betoont je een wel heel slechte verliezer.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: za dec 22, 2018 1:04 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
Aha, ze komen alhier en een deel van de inkomsten gaan naar het land van herkomst? Dat is geprivatiseerde ontwikkelingshulp.


Ja, 'ontwikkelingshulp' voor de mensensmokkelaars.... :braak:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: vr dec 21, 2018 6:48 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:
Ik geloof er niets van dat als de bommen om je oren vliegen en je wil je land ontvluchten je eerst de verklaring van Marrakesh gaat lezen om er achter te komen of het beter is je papieren weg te gooien of niet.


Het gaat hier niet om vluchtelingen. Het gaat hier om migratie. Heb je het pact niet gelezen?
Voor vluchtelingen hebben we een ander verdrag.


Tuurlijk gaat het wel om vluchtelingen van honger en oorlog. Afghanistan, Syrië, Soedan, Congo, Liberia. Dit soort drama's veroorzaken de miljoenen ongecontroleerde mensenstromen en Marrakesh beoogt daar iets aan te doen. Maar daar ben jij dus blijkbaar op tegen.


Meer dan de helft komt niet uit de landen die jij noemt en is gewoon economische gelukszoeker of gezinshereniger.

Het is een keer goed....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: vr dec 21, 2018 5:01 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Wisp schreef:
HvR schreef:
Dat van mensen niet bekend is waar we ze heen moeten sturen als ze hier niets te zoeken hebben,
betekent niet dat wij ze hier binnen moeten laten of dat het anderszins ineens ons probleem zou moeten zijn....

Gewoon retour naar waar ze op dat moment vandaan kwamen.


Ruzie maken met de buren, ja dat zal alles oplossen....

"die kommen aus Deutschland , das haben die selbst gesagt"
"nein, nein, nein, wir haven es nicht gewürst"


Aber jaja, Sie schaffen das ! :holy:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: vr dec 21, 2018 1:24 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Raya schreef:
Einstein schreef:
Dit was al uitgelegd, door meer deskundige deelnemers :hum: Ik doe nog 1 poging
Raya schreef:


Fout voorbeeld. Het kookpunt van water is afhankelijk van de luchtdruk.

Alleen al het feit dat je tekent betekent dat je je confomeert aan de tekst en deze voor jou dus niet vrijblijvend is.

Dat geldt misschien wanneer jij een verwarmingsketel aanschaft, maar NIET voor landen en wetten. Bij gewoon internationaal overleg heb je eigenlijk drie mogelijkheden: Iets kan volledig vrijblijvend zijn (1), dus een informatieve conferentie over een thema, zonder een bepaald doel. Dan zijn er (2) vergaderingen zoals Marrakech, waar de deelnemers ernaar streven, een gezamenlijke verklaring overeen te komen. In een verdrag (3) vind je directieven voor de ondertekenaars. Een verklaring (2) is niet juridisch bindend, want een verklaring is geen wet. Wanneer het een verdrag is (3), dan is éérst ratificatie door het parlement vereist. Dan geldt het wel als wet. Voorbeeld is het EVRM, een verdrag waarin Europese landen overeen komen de mensenrechten te respecteren.

Voor bindende verdragen - met een wettelijke status - tussen landen is dus één handtekening dus nooit voldoende. Marrakech is daar geen uitzondering.

In de tekst van de verklaring van Marrakech vind je een aantal suggesties van het aanpassen van wetten, maar er zijn géén bepalingen in de verklaring verplichtend. De wetswijzigingen zijn ook niet verplicht, het parlement beslist zonder last of ruggespraak. Zie de tekst van de verklaring als een soort inschrijving, voor een vervolg-congres. Wanneer je tekent, accepteer je de definities en de prioriteiten.. en mag je meepraten over concrete afspraken. En intussen.. gaat het parlement praten over die wetten.. maar er zijn nog geen wetswijzigingen doorgevoerd. En onze gekozen volksvertegenwoordigers bepalen zelf, wanneer we over dat soort dingen gaan praten en wat we accepteren. Bottom line: Marrakech is voorlopig alléén 1 verklaring. Nederland verklaart, door ondertekening van dit verdrag, dat migratie een natuurlijk proces is (Nederland erkent dat) en dat het beter geregeld moet worden. Opvang in de regio, minder mensen tegelijk op crisismomenten.. minder mensensmokkel, duidelijker procedures, verbeterde identificatieplicht. Daar moet toch ook voor de imigratie-critici iets bij zitten ? Ik snap nog steeds niet dat ze Marrakech afwijzen. Het is DE KANS om iets aan mensensmokkel te doen.


Er bestaan sowieso geen internationale wetten, wel verdragen en overeenkomsten tussen landen.
Internationaal is namelijk geen land.

De oppositie geeft regelmatig uiting aan haar woede dat de kabinetten Rutte de Kamer passeert en stukken ondertekent waarover niet met het Parlement is gesproken. Daarbij komt het Kabinet met overgrote regelmatig te laat met stukken of met incomplete informatie.
Rutte heeft onlangs zelfs geprobeerd een wet door te voeren, waarin Rutte per decreet kon regeren bij een harde Brexit, dus zonder de Kamer te raadplegen.

Dat de mensensmokkel hiermee niet wordt aangepakt, is tig keer uitgelegd, maar nog met geen enkel argument bestreden, anders dan dat er afspraken worden gemaakt. Nogmaals, daar zullen mensen die weg willen en niet in aanmerking komen voor legale migratie, toch echt schijt aan hebben.


Dat van mensen niet bekend is waar we ze heen moeten sturen als ze hier niets te zoeken hebben,
betekent niet dat wij ze hier binnen moeten laten of dat het anderszins ineens ons probleem zou moeten zijn....

Gewoon retour naar waar ze op dat moment vandaan kwamen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: wo dec 19, 2018 12:55 am 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Ernaast zitten, is iets dan on gefundeerd iets roepen. HvR, hoe vaak heb je het Pact gelezen?


Voldoende om mijzelf een mening te kunnen vormen, P-G. Je bent echt niet de enige die zichzelf informeert.

Lees zelf anders ook gewoon eens rustig terug wat er allemaal is geschreven tav. dit onderwerp.

Niet alleen hier, maar ook in het draadje over 'criminele asielzoekers'. Dit gesprek loopt al wat langer....


Er zijn artsen die een achteraf verkeerde behandeling voorschrijven.
Er zijn artsen die evident een verkeerde behandeling voorschrijven.
Er zijn artsen die een kwaal over het hoofd zien vanwege de complexiteit.
Er zijn artsen die een kwaal over hoofd zien, omdat zij een beroepsfout maken.
Er is een Jomanda die zonder enige kennis terzake alles ontkent, iemand een lulverhaal verkoopt en de patiënt laat sterven.
Waar staat HvR?


Heb je werkelijk zoveel moeite met een andere mening / weerwoord, dat je op deze manier persoonlijk denkt te moeten worden ?

Je laat je erg kennen zo.... Ik laat je maar even voor nu voor het nog sneuer wordt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: wo dec 19, 2018 12:43 am 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Ah, dus ingeval wetenschappers onderbouwt over Mars A of B vinden en uiteindelijk blijkt B waarheid te zijn, dan hebben wetenschappers die A onderbouwd aanschreven, geblunderd?
Dank voor het bewijzen van mijn punt.


Je moet het inmiddels van wel heel ver halen om nog enigszins overeind te blijven, weledelgestrenge.

Juristen, psychiaters, doktoren en vele andere 'wijzen' maken iedere dag fouten.
Zij die hun feilbaarheid erkennen, zijn degenen die leren.
Diegenen die het allemaal zeker denken te weten, zijn in feite 'onverbeterlijk religieus'.

Je beroep op superioriteit kan dus gerust achterwege blijven verder, dat heb je alvast heel duidelijk gemaakt.


Ernaast zitten, is iets dan on gefundeerd iets roepen. HvR, hoe vaak heb je het Pact gelezen?


Voldoende om mijzelf een mening te kunnen vormen, P-G. Je bent echt niet de enige die zichzelf informeert.

Lees zelf anders ook gewoon eens rustig terug wat er allemaal is geschreven tav. dit onderwerp.

Niet alleen hier, maar ook in het draadje over 'criminele asielzoekers'. Dit gesprek loopt al wat langer....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: wo dec 19, 2018 12:38 am 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Einstein schreef:
HvR schreef:
Natuurlijk. En al die landen die niet tekenen en al die (verstandige) mensen die waarschuwen voor de negatieve consequenties en tekortkomingen zijn allemaal gek en hebben er geen verstand van.

Sorry, alle respect, maar inderdaad, wij hebben er minder verstand van dan Lancelot. Die zogenaamde rechtsgeldigheid van "Marrakech" is gewoon een juridische vraag, het is kennis, geen politiek. Lancelot legt hier het duidelijkste uit, wat het verschil is tussen een verklaring en een verdrag.

Citaat:
Het is soms net alsof we weer discussies voeren tijdens de lessen maatschappijleer in de jaren '80, olv. een geitenwollensok.
Ik was een rechtse ongevoelige bal, had geen compassie met mijn medemens en meer van dat soort fraais, maar achteraf heb ik op alle punten gelijk gekregen. Dezelfde domme blunders worden nog steeds / opnieuw gemaakt.... :rolleyes:

Lol, je bedoelt dat de rechtse ballen altijd gelijk hebben gehad.

Prima.. je bent dus tevreden met het beleid wat de afgelopen 35 jaar is gevoerd ? :gniffel: zo lang zit de VVD al in de regering


Theorie in de studeerkamer is prachtig maar het is de praktijk die telt.

En tav. het gevoerde beleid en mijn mening over de diverse regeringen doe je (opnieuw) een verkeerde aanname,
hetgeen te voorkomen was geweest als je mijn bijdragen beter had gelezen. Zeker als het gaat om de VVD....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: wo dec 19, 2018 12:32 am 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Juristen kunnen een onjuiste rechtsopvatting innemen of - zeker als paryijvertegenwoordiger - ventileren. Dat is iets anders dan blunderen.


Dat is jouw mening, en nog niet eens onderbouwd ook.


Ah, dus ingeval wetenschappers onderbouwt over Mars A of B vinden en uiteindelijk blijkt B waarheid te zijn, dan hebben wetenschappers die A onderbouwd aanschreven, geblunderd?
Dank voor het bewijzen van mijn punt.


Je moet het inmiddels van wel heel ver halen om nog enigszins overeind te blijven, weledelgestrenge.

Juristen, psychiaters, doktoren en vele andere 'wijzen' maken iedere dag fouten.
Zij die hun feilbaarheid erkennen, zijn degenen die leren.
Diegenen die het allemaal zeker denken te weten, zijn in feite 'onverbeterlijk religieus'.

Je beroep op superioriteit kan dus gerust achterwege blijven verder, dat heb je alvast heel duidelijk gemaakt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: wo dec 19, 2018 12:23 am 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Einstein schreef:

Nee, WANT ER ZIJN NOG GEEN WETTEN.. rechters worden niet aangesproken. Het is een kader waarbinnen toekomstig beleid bepaald kan worden en toekomstige wetten worden gemaakt, alléén wanneer dat nodig is. En daar zijn we als Nederland 100% autonoom in, óók na vorige week maandag. Luister eens wat minder naar PVV en FvD en Vlaams Belang. Denk zelf na.


Nee, er zijn nog geen wetten, maar er is wel de morele verplichting om wetten te maken, en als dat niet gebeurt, kun je als migrant een beroep doen op het niet nakomen van de morele verplichting er wel wetten voor te maken.
Zo is het nu eenmaal.

Overigens blijkt nu, dat als tweederde van de leden van de VN getekend hebben, het voor alle landen verplichtend is. Nu debat in de Kamer.

Nee hoor, zelfs niet als 100% van alle VN landen zouden hebben getekend is het nog niet verplichtend. Het gaat immers om een verklaring en een verklaring is juridisch gezien niet bindend. Een migrant kan altijd een beroep doen op morele verplichtingem, maar pas als een overheid een wet of verdrag niet nakomt is er een juridische consequentie. Aangezien Marrakesh de juridische status van een verklaring heeft en je een verklaring niet kunt overtreden kan er ook geen juridische consequentie zijn van het niet nakomen van de verklaring.

En er is zeker een morele verplichting om wetten te maken om het vluchtelingenprobleem te reguleren. Zoals in de verklaring is weergegeven doet elk land op zijn eigen merites en interpretaties van de verklaring.


Natuurlijk. En al die landen die niet tekenen en al die (verstandige) mensen die waarschuwen voor de negatieve consequenties en tekortkomingen zijn allemaal gek en hebben er geen verstand van.

Het is soms net alsof we weer discussies voeren tijdens de lessen maatschappijleer in de jaren '80, olv. een geitenwollensok.
Ik was een rechtse ongevoelige bal, had geen compassie met mijn medemens en meer van dat soort fraais, maar achteraf heb ik op alle punten gelijk gekregen. Dezelfde domme blunders worden nog steeds / opnieuw gemaakt.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: wo dec 19, 2018 12:15 am 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
baedeker schreef:
P-G schreef:
Hoe kan sprake zijn van een meningsuiting ingeval leken zonder enige onderbouwing (!) een onjuiste rechtsopvatting ventileren?
Dit is exact de reden waarom wij geen juryrechtspraak hebben.


Meningsuiting kan gelukkig altijd. Juristen blunderen regelmatig.
De onderbouwing is al herhaaldelijk gegeven. P-G moet eerst maar eens z'n huiswerk doen.
Misschien moeten we juist wel aan de juryrechtsspraak.
:drunk:


Juristen kunnen een onjuiste rechtsopvatting innemen of - zeker als paryijvertegenwoordiger - ventileren. Dat is iets anders dan blunderen.


Dat is jouw mening, en nog niet eens onderbouwd ook.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: di dec 18, 2018 10:03 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Aan boerenverstand heeft men niets.


Tegen zoveel verwaande domheid is geen kruid gewassen.


Wat is het volgende? Een hersenoperatie met boerenverstand uitvoeren?


Ach zo.... Dus alleen wanneer men de overbetaalde bureaucraat uithangt, mag men een mening hebben ?

Jouw redenering volgend, kan driekwart van de Kamer naar huis.

Maar fijn dat je ons even laat weten dat je feitelijk gewoon schijt op de democratie, alle mooie praatjes ten spijt. :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: di dec 18, 2018 6:50 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Bij het opschrijven van het bovenstaande liet HvR zich niet tegenhouden door de geringste juridische kennis.


Het nuchtere boerenverstand drong zomaar de studeerkamer binnen.


Aan boerenverstand heeft men niets.


Tegen zoveel verwaande domheid is geen kruid gewassen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: di dec 18, 2018 4:41 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Het inhoudelijke faillissement kan wederom worden uitgesproken.


Als jij na de laatste uitspraak in de rechtszaak aangespannen door Urgenda tegen de staat, omdat NL zogenaamd niet genoeg zou doen aan het klimaat, nu als voorbeeld wil nemen waarom wij ons geen zorgen hoeven te maken over het wel of niet bindend zijn van de verklaring van Marrakech, dan is het inhoudelijk failliet inderdaad daar....


Bij het opschrijven van het bovenstaande liet HvR zich niet tegenhouden door de geringste juridische kennis.


Het nuchtere boerenverstand drong zomaar de studeerkamer binnen.

Nu nog bij jou.... :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: di dec 18, 2018 3:54 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Einstein schreef:
Ok, wanneer we HvR, Raya en baedeker dus goed mogen begrijpen, wordt er vanaf nu niemand meer uitgezet, want volgens Marrakech mag dat gewoon niet meer. Ben benieuwd naar de cijfers over 2019 straks !! Iedereen mag blijven, óók de economische migranten.. dus het cijfer van uitzettingen moet op NUL uitkomen. De straten lopen over van feestvierende nieuwkomers en asieladvocaten..

:leugens: :leugens: :leugens:


Ik beschouw deze ultieme poging om eea. nu weer in het belachelijke te trekken maar als een laatste stuiptrekking.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: di dec 18, 2018 3:52 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Het Marrakech-pact voorziet in geen enkele rechtsnormen, laat staan die afdwingbaar zijn. En toch wordt vanuit rechtsextremistische hoek moord en brand geschreeuwd. Men vergelijke dit met het Klimaatverdrag; dit verdrag voorziet wel degelijk in rechtsnormen doch niet in maatregelen voor afdwinging. En over het laatste verdrag wordt gesteld dat deze niets voorstelt.


U vertegenwoordigt Urgenda in dezen ? :rolleyes:


Het inhoudelijke faillissement kan wederom worden uitgesproken.


Als jij na de laatste uitspraak in de rechtszaak aangespannen door Urgenda tegen de staat, omdat NL zogenaamd niet genoeg zou doen aan het klimaat, nu als voorbeeld wil nemen waarom wij ons geen zorgen hoeven te maken over het wel of niet bindend zijn van de verklaring van Marrakech, dan is het inhoudelijk failliet inderdaad daar....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: di dec 18, 2018 3:30 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


P-G schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Deze pinocchio-smiley een vorm van luiheid, geen eerlijk debat.

Voordat je je mede-WSP'ers van leugens gaat beschuldigen, is het wel zo beleefd, om de tekst van het pact er even bij te halen en aan te wijzen waar dat dan precies staat, baedeker.. dus dat landen geen eigen immigratiebeleid zouden kunnen voeren. Ten overvloede: er is (echt) nog niets afgesproken, of bindend overeengekomen !

Ik heb op dit forum al uitgebreid uitgelegd waarom het een sprookje is dat Marrakesh niet bindend is. Het is je eigen luiheid dat je daar niet reageert maar hier met loze beweringen komt. Niet voor de eerste keer Einstein ...
:foei:

De tekst van het pact bevat 36 "commit to's" en 177 actiepunten, allemaal even wazig zodat activistische juristen er alle kanten mee op kunnen, en waarvan de werking pas duidelijk wordt als je weet wat "soft law" is en hoe dat werkt. Ik kreeg als tegenwerping dat Marrakesh even veel werking heeft als de Donald Duck, en daarop is Pinocchio precies het juiste antwoord.


Het Marrakech-pact voorziet in geen enkele rechtsnormen, laat staan die afdwingbaar zijn. En toch wordt vanuit rechtsextremistische hoek moord en brand geschreeuwd. Men vergelijke dit met het Klimaatverdrag; dit verdrag voorziet wel degelijk in rechtsnormen doch niet in maatregelen voor afdwinging. En over het laatste verdrag wordt gesteld dat deze niets voorstelt.


U vertegenwoordigt Urgenda in dezen ? :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: di dec 18, 2018 3:28 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Deze pinocchio-smiley een vorm van luiheid, geen eerlijk debat.

Voordat je je mede-WSP'ers van leugens gaat beschuldigen, is het wel zo beleefd, om de tekst van het pact er even bij te halen en aan te wijzen waar dat dan precies staat, baedeker.. dus dat landen geen eigen immigratiebeleid zouden kunnen voeren. Ten overvloede: er is (echt) nog niets afgesproken, of bindend overeengekomen !

Ik heb op dit forum al uitgebreid uitgelegd waarom het een sprookje is dat Marrakesh niet bindend is. Het is je eigen luiheid dat je daar niet reageert maar hier met loze beweringen komt. Niet voor de eerste keer Einstein ...
:foei:

De tekst van het pact bevat 36 "commit to's" en 177 actiepunten, allemaal even wazig zodat activistische juristen er alle kanten mee op kunnen, en waarvan de werking pas duidelijk wordt als je weet wat "soft law" is en hoe dat werkt. Ik kreeg als tegenwerping dat Marrakesh even veel werking heeft als de Donald Duck, en daarop is Pinocchio precies het juiste antwoord.

Je hebt niks uitgelegd.

En je weigert dus de moeite te nemen om de tekst echt te lezen... Jammer, anders zou je voor zijn :) je loopt blind en kritiekloos achter je partijleider aan.


Geklets. Ook anderen en ikzelf hebben het uitgelegd, er is uitgelegd dat de landen van herkomst zich nergens aan committeren, er zijn bronnen gegeven waarin nog eens is uitgelegd waarom gerede twijfel gerechtvaardigd is maar daar reageer je allemaal niet op en speelt gewoon dezelfde plaat opnieuw. Of er komt wel weer een trol voorbij die een of andere afleidingsmanoeuvre begint en doet of 'ie het niet begrijpt.

Het is goed met jou, je trol en je partijleider.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: ma dec 17, 2018 2:25 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Einstein schreef:
Raya schreef:
Emigratie is geen recht. Emigratie is alleen mogelijk als een ander land je wil ontvangen als immigrant.
Als geen land jou wil ontvangen als immigranten, kun je willen emigreren wat je wilt, maar kun je je nergens elders vestigen.
Heeft niets met DDR, Afrika, Noord- of Zuidpool of wat dan ook te maken.

Uiteraard mag je je land altijd uit. Sterker nog, in een haven mag je ontschepen, een geland vliegtuig mag je verlaten.

Zie deze link voor een pijnlijk voorbeeld uit een tijd, waar dat nog niet was geregeld.

Een recht op immigratie bestaat niet zomaar. Dat recht bepaalt het doelland.

Een vorm van immigratierecht geldt in principe wel altijd voor vluchtelingen. Landen met een beetje beschaving zijn verplicht, om een vluchteling in elk geval tijdelijk op te vangen. Die landen ondertekenden het vluchtelingenverdrag..


Dat vod is dus niet tot stand gekomen omdat er problemen waren met emigratie (behalve in een paar echte k*tlanden).

Het probleem is immigratie, omdat de ontvangende landen (meestal in Europa) aan het eind zijn van hun absorptievermogen.

In praktijk blijken er meer economische gelukszoekers deze kant op te komen dan echte vluchtelingen.
Tot overmaat van ramp veroorzaken deze gelukszoekers ook nog eens veel criminaliteit, werk(e)loosheid en respecteren zij de waarden en normen van onze samenleving niet.

Daarom is het principieel onjuist om hen nog meer rechten toe te kennen middels dit verdrag en te gaan doen alsof er een 'recht op migratie' bestaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Marrakech: intentieverklaring getekend

Geplaatst: zo dec 16, 2018 4:31 pm 

Reacties: 204
Bekeken: 7966


Einstein schreef:
Wat schuift dat nou, HvR, zo'n Russische trollen-premie ?

HvR schreef:
Einstein schreef:
Hmm voor baedeker is het dus nog helemaal de vraag, of een persoon het recht heeft om zijn land te verlaten ! Dat hangt af van de cultuur die die persoon aanhangt ! Eigenlijk heeft baedeker een wereldbeeld, wat ongeveer overeenkomt met een dierentuin, waarbij de oppasser (baedeker) voor elke kooi mag bepalen, hoe gevaarlijk de bevolking is.. en hoe dik de tralies moeten zijn.

Bijkomende ironie is dat de betreffende landsgrenzen, waar baedeker zijn wereldbeeld aan heeft opgehangen, door Europa in de 19e en 20e eeuw zijn bepaald. In feite komt het er dus op neer, dat de koloniale mogendheden eerst de zaak verdelen.. en vervolgens het "land" verlaten.. waarna we honderd jaar later de bevolking opsluiten binnen die vastgestelde landsgrenzen, wanneer de cultuur van de bevolking ons niet bevalt.

Zo langzamerhand vind ik het niet zo raar meer, dat mensen uit de voormalige kolonieen walgen van de mentaliteit in het rijke Westen en onze zogenaamde hoogstaande cultuur. Wat een bekrompenheid..


Jij maakt er weer een raar verhaal van....

Immers, mensen die andere mensen willen afslachten, behandelen we sowieso al als dieren in de zoo: achter tralies.
En zo hoort het ook.

Mensen mogen best een mening hebben over het westen maar wie anderen komt vermoorden, is aan het verkeerde adres.
Dat moet voor eens voor altijd heel duidelijk gemaakt worden.

Hou eens op met vliegjes afvangen en get real.

Belachelijke wending. Eerst gaan jullie verhalen over terrorisme en immigratie door elkaar gooien in een terrorisme-draadje over de aanslag op een kerstmarkt.. vervolgens open ik een topic over migratie en Marrakech.. en dan kom jij daar weer aanzetten met terrorisme.

In feite wil jij helemaal niet praten over deze thema's apart. De combinatie migratie en terrorisme moet worden belicht en benadrukt.

Dat spelletje wordt altijd en overal gespeeld hier. HvR kan alleen maar roepen "not in my back yard" op beide thema's tegelijk. En je hebt 781 verschillende manieren om dat te herhalen. Vind je het gek, dat veel internetters in West Europa zo langzamerhand het gevoel krijgen, dat ze door werkloze Russische trollen worden overspoeld ? Is het echt niet meer toegestaan, om een NORMALE POLITIEKE DISCUSSIE te hebben, gvd ?


Dramaqueen.

Er moet helemaal niks, ik kan er alleen niet zoveel aan doen dat dat malle terrorisme is geimporteerd en niet van hier is.
Die tijd hebben we gehad.

Ik voer graag een normale politieke discussie en daarom slaat je gelul over NIMBY ook helemaal nergens op....
Of wil jij wel graag een terrorist in huis, of een werk(e)loze gelukszoeker die een huis in beslag neemt en een ton per jaar kost ?

Vlieg op met je valse morele verontwaardiging !
Ik heb al zo vaak gezegd dat als we echte vluchtelingen willen kunnen blijven helpen, we enorm strikt voor de rest moeten zijn.

Terroristische aanslagen en verklaringen zoals die van Marrakesh helpen daar voor geen meter bij. :rolleyes:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 29 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling