Het is nu vr feb 21, 2020 4:48 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 102 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo feb 05, 2020 12:53 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Gevangenen krijgen voortaan een eigen telefoon en een sleutel van hun eigen cel. Die maatregelen moeten voor minder werkdruk voor gevangenispersoneel zorgen en het veiligheidsgevoel in gevangenissen vergroten, schrijft minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.


https://www.nu.nl/politiek/6028487/geva ... -doen.html

In wat voor een k*tland leven we nu eigenlijk als de overheid zich dusdanig onmachtig en dus onbetrouwbaar betoont,
dat zij niet eens in staat is om een stelletje gevangenen in toom te houden ?

Dit is werkelijk te zot voor woorden en zo bezien is het ook (inderdaad) geen wonder dat het in NL ook 'op straat' totaal ontspoort.
Wij betalen steeds meer belastingen voor steeds minder voorzieningen, in een steeds asocialer wordend land.

Waar trekken Nederlanders nu eigenlijk de grens eens ?!?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za feb 01, 2020 6:43 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Biertje schreef:
Toch Olympische Spelen en dus nog meer geldsmijterij?

Den Haag enthousiast over plan Spelen, maar houdt slag om de arm
Politiek Den Haag reageert enthousiast op het plan van oud-atleten en het bedrijfsleven om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Maar het kabinet en de Tweede Kamer zien vooralsnog geen rol voor de politiek weggelegd.

Laurens Kok 01-02-20, 14:11 Laatste update: 14:26
10
Sportminister Bruno Bruins stelt dat het ‘heel mooi’ zou zijn als de Spelen in 2032 naar Nederland zouden komen. Tegelijkertijd is hij terughoudend en spreekt hij via zijn woordvoerder over ‘toekomstmuziek’. ,,Het is nog 12 jaar weg. Wij weten dat deze gedachte met name in het bedrijfsleven speelt, maar wij zijn geen speler nu.”

Het is volgens Bruins te vroeg om te spreken over een eventuele (financiële) bijdrage vanuit de overheid. De VVD-minister benadrukt dat er eerst voldoende draagvlak bij de Nederlandse bevolking moet zijn. In 2012, toen het kabinet tegelijkertijd forse bezuinigingen aankondigde, trokken regeringspartijen VVD en PvdA de steun aan een kandidatuur voor 2028 in, juist vanwege een gebrek aan steun. Behalve voldoende draagvlak meent Bruins ook dat de financiering ‘eerst op orde’ moet zijn.

Sporthart
Natuurlijk gaat mijn sporthart hier sneller van kloppen

SP-Kamerlid Michiel van Nispen
In de Tweede Kamer blijkt het Olympisch vuur evenmin gedoofd. ,,Natuurlijk gaat mijn sporthart hier sneller van kloppen”, zegt SP-Kamerlid Michiel van Nispen over het idee van een Olympische Spelen in Nederland. En ook VVD-parlementariër Rudmer Heerema is enthousiast: ,,Ik vind het heel gaaf dat er steeds meer grote sportevenementen naar Nederland komen. Met de Formule 1 in Zandvoort en het EK voetbal laten we zien dat we daar ook heel goed in zijn. Waarom zouden we dan niet ook proberen het allergrootste evenement binnen te halen?”

Tegelijkertijd zijn Kamerleden gereserveerd voor de rol van de politiek. VVD’er Heerema vindt het vooral ‘heel verfrissend’ dat er mensen uit het bedrijfsleven en de sport zelf zijn die met het initiatief komen. In 2010 maakte de wens om de Olympische Spelen naar Nederland te halen nog deel uit van het regeerakkoord. Dat ziet Heerema voorlopig niet gebeuren. ,,Wij moeten de trekker niet zijn. Het moet van onderaf komen. Maar ik ben natuurlijk altijd bereid aan te schuiven.”

In de etalage
Wij moeten de trekker niet zijn. Het moet van onderaf komen

VVD-parlementariër Rudmer Heerema
CDA-Kamerlid Maurits von Martels houdt zich eveneens op de vlakte over de politieke steun. Maar, zo zegt hij ook: ,,Wij gaan dit olympisch vuur niet bij voorbaat doven en zijn benieuwd naar een eventueel bid.” Von Martels ziet naast kansen om Nederland ‘positief in de etalage’ te zetten, ook gelegenheid om meer mensen aan het sporten te krijgen.

Ook GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld denkt dat een groot evenement als de Olympische Spelen Nederland ‘op de kaart’ kan zetten en tegelijkertijd Nederlanders kan motiveren meer te gaan bewegen of te sporten. ,,Tegelijkertijd zullen we bij het beoordelen van eventuele definitieve plannen ook kritisch kijken naar wat de overheid financieel moet bijleggen.”

Kleine beurs
Westerveld is het met SP-collega Van Nispen eens dat overheidsgeld voor sport allereerst zou moeten worden gestoken in het betaalbaar houden voor mensen met een kleinere beurs. Ook zou de overheid prioriteit moeten geven aan het toegankelijk maken van sport voor mensen met een handicap, meent zij.

Van Nispen kijkt uit naar de concrete plannen, maar tekent wel aan dat de kosten in het verleden ‘onrealistisch hoog’ bleken. ,,Als we moeten kiezen dan leggen wij de prioriteit bij sport voor álle mensen. We willen dat alle kinderen goed leren zwemmen en voldoende gym op school krijgen van een vakleerkracht. Dan praten we verder.”


https://www.ad.nl/politiek/den-haag-ent ... ~ab4ac69f/

Ten eerste kost het houden van OS een hoop geld, ten tweede moet je heel veel zaken al voorbereiden en daar gaan zo 10-12 jaar overheen. En wat dan me al die dure sportcomplexen? Vanzelfsprekend wil het bedrijfsleven een free lunch maar of we straks met zoveel mensen zonder problemen en zonder infarct aan onze infrastructuur een OS kunnen houden, betwijfel ik omdat er gigantisch moet worden geïnvesteerd in onze infrastructuur en dan met name het OV. Om dat aan te pakken moeten we nu al beginnen en niet morgen.


Met de strenge stikstof- en PFAS-normen kan / mag NL dat helemaal niet faciliteren en laten we de resterende bouwruimte maar 'gewoon' investeren in woningen. Daar zitten mensen denk ik iets harder op te wachten....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 25, 2020 1:10 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Raya schreef:
HvR schreef:
Raya schreef:


Ik wijs er enkel op, dat als het inkomen van zzp'ers, bijvoorbeeld door ziekte of ongeval wegvalt, en niet verzekerd zijn, zij direct aanspraak kunnen en moeten maken op bijvoorbeeld bijstand, terwijl gewone werknemers voor de eerste of lange reeks van jaren, maandelijks zelf premie hebben moeten betalen voor de voorziening. Dat hebben veel zzp'ers dan niet gedaan. Zij leggen dan direct een claim op de gemeenschap.

Ik ben dus een groot voorstander van collectieve verzekeringen, waar iedereen aan deel kan en moet nemen. Dan is het voor iedereen betaalbaar en eerlijk.


ZZP'ers zijn nu juist geen collectief maar (zogenaamde) zelfstandigen.

OF het worden weer werknemers en zij doen weer mee aan collectieve regelingen
OF het zijn echte zelfstandigen en dan zullen ze het zelf moeten regelen.

Het is van tweeen een.... Dit gedrocht werkt alvast niet.


Mijn punt is nu juist, dat ZPP'ers die geen collectief zijn, wel direct aanspraak maken op collectieve voorzieningen, waar werknemers eerst een stuk van hun inkomen af hebben moeten staan om zich er al dan niet collectief maar wel verplicht voor te verzekeren.


Ja, maar is de oplossing dan dat ZZP'ers weer gedwongen moeten worden in een collectief (zodat het uiteindelijk weer gewone werknemers zijn) of moeten die ZZP'ers als zelfstandigen dan toch gewoon hun eigen broek ophouden en hun eigen boontjes doppen ?

Dat ze in de huidige collectieve voorzieningen niets te zoeken hebben, is duidelijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jan 24, 2020 4:09 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Raya schreef:
baedeker schreef:
Raya schreef:


Ik klaag niet snel over mensen die in de bijstand zitten.

Ik wil wel even melden, dat we een sociaal systeem proberen te hebben in Nederland, waarbij mensen premies betalen in geval ze ziek worden, werkloos of arbeidsongeschikt. In geval mensen ziek worden, werkloos of arbeidsongeschikt, krijgen ze een uitkering van een verzekering waar zij zelf voor hebben betaald. Zij hoeven dan geen beroep te doen op bijstand, waaraan iedereen moet meebetalen.

Mensen die geen premies betalen voor dat soort zaken, zullen bij ziekte, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid een wel een beroep moeten doen op de bijstand, waar dat anders niet nodig was geweest. De vraag is dan waarom ze geen premies hebben afgedragen. Te weinig betaald door de opdrachtgever? Geen verzekeringen afgesloten? Teveel belastingaftrek gekregen?
Moeten de gewone werknemers daar dan voor opdraaien? Want zij moeten wel gewoon alle belastingen en premies ophoesten, dus ook de belasting waar die bijstand uit moet worden opgehoest.

En het gaat niet over een klein aantal. het gaat over een heel groot aantal.

De huidige arbeidsmarkt is een draak.

Je hebt werknemersvoorzieningen voor werknemers, en volksvoorzieningen voor iedereen. Bijstand zit in de tweede categorie. ZZP'ers kunnen daar gebruik van maken op dezelfde voorwaarden als ieder ander. Dus ik snap niet waarom je daarover klaagt. Het schijnt dat autonomie mensen gelukkig maakt, en dat men daarom kiest voor ZZP. Geen micromanager boven je, geen CAO tierlantijnen, maar wél snappen dat je het bij ziekte, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid zelf moet regelen. Daar is wat mij betreft weinig mis mee.


Ik wijs er enkel op, dat als het inkomen van zzp'ers, bijvoorbeeld door ziekte of ongeval wegvalt, en niet verzekerd zijn, zij direct aanspraak kunnen en moeten maken op bijvoorbeeld bijstand, terwijl gewone werknemers voor de eerste of lange reeks van jaren, maandelijks zelf premie hebben moeten betalen voor de voorziening. Dat hebben veel zzp'ers dan niet gedaan. Zij leggen dan direct een claim op de gemeenschap.

Ik ben dus een groot voorstander van collectieve verzekeringen, waar iedereen aan deel kan en moet nemen. Dan is het voor iedereen betaalbaar en eerlijk.


ZZP'ers zijn nu juist geen collectief maar (zogenaamde) zelfstandigen.

OF het worden weer werknemers en zij doen weer mee aan collectieve regelingen
OF het zijn echte zelfstandigen en dan zullen ze het zelf moeten regelen.

Het is van tweeen een.... Dit gedrocht werkt alvast niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 18, 2020 11:40 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Willen we meer of minder illegalen ? :holy:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 18, 2020 9:47 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Biertje schreef:
HvR schreef:
Biertje schreef:


Moeten de landen wel meewerken.


Hoezo ? Turkije zet ongewenste vreemdelingen toch ook zonder probleem gewoon op het vliegtuig.

Ik zou niet (meer) weten waarom wij dat niet ook zouden kunnen.


Zeker, maar landen zijn vaak hun bewoners lieven kwijt dan rijk. En steeds meer lidstaten van de EU vegen hun reet af met het Dublin-verdrag.


Ja, en dus ?

Doet niks af aan wat ik zeg: NL moet illegalen opsporen en gewoon uitzetten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 18, 2020 7:12 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Biertje schreef:
HvR schreef:
Biertje schreef:
CDA bakt ze helemaal bruin: alleen wij mogen schijt hebben aan regeerakkoorden.

Maar gaat het CDA da ook geld uittrekken voor de bouw van meer gevangenissen voor illegalen? Nee natuurlijk niet.

https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1040 ... -te-tornen


Ik hoop van niet, nee....

Laten ze maar geld vrijmaken om illegalen op te sporen en veel sneller uit te zetten !


Moeten de landen wel meewerken.


Hoezo ? Turkije zet ongewenste vreemdelingen toch ook zonder probleem gewoon op het vliegtuig.

Ik zou niet (meer) weten waarom wij dat niet ook zouden kunnen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 18, 2020 1:40 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Biertje schreef:
CDA bakt ze helemaal bruin: alleen wij mogen schijt hebben aan regeerakkoorden.

Maar gaat het CDA da ook geld uittrekken voor de bouw van meer gevangenissen voor illegalen? Nee natuurlijk niet.

https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1040 ... -te-tornen


Ik hoop van niet, nee....

Laten ze maar geld vrijmaken om illegalen op te sporen en veel sneller uit te zetten !

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jan 17, 2020 6:25 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:


Verschrikkelijk.

Maar waar komen al die dakloze vrouwen nu allemaal (ineens ?) vandaan en hoe zit het met de emancipatiegraad ?
Hoe zit het met (alimentatieplichtige ex-) partners ? Is er familie ? Waarom moet men per se in Den Haag wonen ?

Met zoveel mensen met toch al te weinig ruimte wordt zo ook (deels) een probleem gecreeerd en in stand gehouden....

Nee, met de constatering dat de problemen hier en daar misschien een ietsie pietsie door individuele acties en eigen verantwoordelijkheid veroorzaakt worden kom je op dit forum niet weg. Er is zowat geen stel meer dat nog bij elkaar blijft en de gevolgen daarvan moeten allemaal maar door de overhedid opgelost worden. :noo:


Hoe kom je daar nou weer bij?

Als mensen zelf van wat verzamelde plankjes een hutje mochten bouwen in het park, op de groenstrook, de tuin van de MP, of in het bos, was er helemaal geen woningnood. Dan had iedereen een dak boven het hoofd.


Ja, zonder verwarming, stromend water of sanitair.

Als men zo een vluchtelingenkamp aantreft, is de wereld te klein.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do jan 16, 2020 11:11 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Raya schreef:
Drama voor dakloze moeders: in de opvang is maar plek voor twee kinderen

REPORTAGE
De opvang van dakloze moeders en kinderen neemt in Den Haag barbaarse vormen aan. Er is geen huis te vinden en de noodopvang stroomt over. Moeders gaan gebukt onder extreme stress. ,,Ik verdrink,'' zegt een wanhopige moeder. Ze mag maar met twee van haar drie kinderen naar de opvang.
https://www.ad.nl/den-haag/drama-voor-d ... haring_web


Verschrikkelijk.

Maar waar komen al die dakloze vrouwen nu allemaal (ineens ?) vandaan en hoe zit het met de emancipatiegraad ?
Hoe zit het met (alimentatieplichtige ex-) partners ? Is er familie ? Waarom moet men per se in Den Haag wonen ?

Met zoveel mensen met toch al te weinig ruimte wordt zo ook (deels) een probleem gecreeerd en in stand gehouden....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jan 11, 2020 1:21 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Hume schreef:
Raya schreef:
En waar het natuurlijk om gaat, is dat 'het westen' al vele, vele jaren zich overal tegenaan bemoeit in het Midden-Oosten, en dat uiteraard niet zonder gevolgen is gebleven. Kun je als 'westen' wel janken als je geslagen wordt en roepen dat het allemaal de schuld is van de jouw vijandige door jou eerder onderdrukten, je zou ook minder arrogant kunnen toegeven dat je je niet overal mee moet willen bemoeien.

En ja, dan moet je een faire prijs betalen voor grondstoffen. En maken jouw grote schurkenbedrijven wat minder winst. Maar is dat zo erg dan?


De schurkenstaten Iran ,Syrië, Irak en Saoedie Arabië enz blijven nog jaren oorlog voeren met hun soenieten ,sjiieten en jihadisten.
Rusland en Turkije maken hier handig gebruik van om hun invloed te vergroten
Amerika gooit regelmatig olie op het vuur en Europa zit met de gebakken peren.
Wij mogen voor de vluchtelingen zorgen


Hetgeen precies het probleem van Europa laat zien: het is geen geopolitieke speler maar een onhandige nono.

Dat kun je anderen niet verwijten....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma jan 06, 2020 5:46 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Raya schreef:
baedeker schreef:
Raya schreef:
Hoe is Iran ook alweer ontstaan?
Had dat niet te maken met het verdrijven van een door de VS aangestelde leider, genaamd sjah van Perzië met een schoenenfetisj-madam als vrouw? En waarom was dat ook alweer?

Vind je het gek dat zoveel landen kwaad zijn op de VS? Of kijk jij nooit naar oorzaken?

Iran bestaat al 2.500 jaar. De sjah was in vele opzichten een verlicht heerser. Nee, hij was niet getrouwd met Imelda Marcos. En waarom mevr Marcos een schoenenfetisj had, dat weet ik niet.
:luidlachen:

Waarom zoveel landen kwaad zijn op de VS?
Het zal deels komen door jouw marxistische perceptie dat die "landen" ook echt "kwaad" zijn. Als er honderdduizenden demonstreren tegen de opruiming van Soleimani, dan zie jij een "land" dat "kwaad" is. Ik zie allemaal mannen van militaire leeftijd, m.a.w. de milities uit de kazernes.
Deels zal het komen door vrijheid van meningsuiting. Tegen Peking of Moskou is men voorzichtiger met kritiek.


Iran is de opvolger van Perzië. Maar daar gaat het niet om.

https://www.iransilkroad.nl/over-iran/d ... e-cultuur/


Ze zijn wel ver afgegleden met dat ooit-zo-mooie Perziche rijk.

De islam speelt een grote rol in de teloorgang en de hedendaagse 'geestelijke leiders' zijn primitieve machtswellustelingen met een rotte religie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jan 03, 2020 1:18 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Biertje schreef:
HvR schreef:
Een ding is zeker: in het vroegere stelsel van ziekenfonds en particuliere verzekeringen ging er heeeel veel minder geld verloren aan bureaucratie en oplichters.

Ik denk dat dat een groter probleem is dan een paar Maserati-graaiers....


Dat denk ik ook. En stel je dat je al je eigen risico hebt behaald, dan zie je vaak een gek effect: mensen vragen om zeer zorg.


Dat is niet zo gek. Als jij in een jaar al aan je ER zit, dan kun je een eventuele behandeling voor nog iets beter in datzelfde jaar plannen in plaats van te wachten tot later, want dan betaal je in een volgend jaar eerst weer je ER.

Al met al is het een systeem geworden dat vol zit met perverse prikkels.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jan 03, 2020 1:08 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Een ding is zeker: in het vroegere stelsel van ziekenfonds en particuliere verzekeringen ging er heeeel veel minder geld verloren aan bureaucratie en oplichters.

Ik denk dat dat een groter probleem is dan een paar Maserati-graaiers....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 11:59 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Jij hebt dus niet met Wordperfect en Lotus123 gewerkt. Pdf heeft met dit alles weinig te maken.


En of ik ermee gewerkt heb. Ik weet zelfs van het geweeklaag, toen mensen over moesten schakelen van WordPerfect naar Word, omdat Microsoft dealtjes sloot en de uitwisselbaarheid van documenten met andere bedrijven en instellingen problematisch begon te worden, omdat elkaars documenten niet konden worden geopend, en later alles behalve foutloos. Ze misten o.a. ook het onderwaterscherm dat WordPerfect had, stuk voor stuk, omdat dat een hele steun was bij de opmaak.
Ook kon je bij WordPerfect zelf de printerdrivers aanpassen en zelfs geheel maken. Dat gaf bij Office nogal eens problemen omdat niet alle drivers beschikbaar waren.


Haha ja ideaal, zelf printerdrivers aanpassen. En dan al die lijsten met commando's die je bij je computers moest neerleggen of uit je hoofd leren. Nee, Microsoft is marktleider op dit soort pakketten geworden, inclusief de zakelijke markt die met Macs werkt, omdat ze veel gebruikersvriendelijker zijn en zoals Baedeker zegt ook nog eens geintegreerd.


Juist. Microsoft heeft zodoende een standaard neergezet met eromheen een pallet aan producten, diensten en security levels dat niemand anders kan bieden.

Dat laatste - security standaarden - is overigens de reden waarom Linux ook nooit echt groot is geworden.
Het is 'open source' dus niemand neemt eigenaarschap en geeft garanties....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 10:20 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Daarom is het nog wel troep.
Het is niet voor niets dat er zo veel misgaat bij de overheid.


Dat komt door ontbrekende competenties en een k*tmentaliteit bij veel ambtenaren.

Microsoft is prima waar het voor bedoeld is. Het maakt geen flikker uit of ik een timmerman een zaag geef van DeWalt of van Makita....
Secundair geleuter.


Kennelijk zijn de ICT ers dan niet in staat om de software gebruiksvriendelijk te maken vooral deze ambtenaren .


Er is helemaal niks mis met Microsoft Outlook, Word of Excel. Wie een beetje oefent, maakt met Powerpoint de mooiste dingen. Daar zit het probleem helemaal niet.

Heel specifiek gaat het vaak om maatwerkprogrammatuur, zoals een GBA-pakket of een financiele applicatie. Daar zijn er tientallen zo geen honderden van in grotere organisaties. Die worden vaak door derde partijen ontwikkelt en dat moet dan allemaal gaan samenwerken op een (communicatie)platform. Wanneer er kennis en kunde in huis is, zoals bij een bank, dan lost men problemen op en onderhoudt zo'n applicatie goed. Wanneer je als overheid alleen nog maar gebruikers overhoudt en de rest uitbesteed uit kostenoverwegingen, dan gaat het fout. Ik begrijp dat je niet in de ICT-wereld bekend bent. Dat is niet erg, maar laat de marketing-slogans van Apple met z'n consumentenshit dan svp achterwege.... :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 9:55 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Je hebt helemaal gelijk ,als je kwaliteit wilt dan koop je een IPhone.
Al die troep van Microsoft waar de overheid mee werkt is niet veilig en hapert te vaak.


Mooi geklets want Apple mag mooie consumentenproducten hebben, het biedt geen professionele diensten aan (grotere) organisaties.

Microsoft staat in de zakelijke wereld op eenzame hoogte.

Je vergelijkt aldus appelen en peren....


Daarom is het nog wel troep.
Het is niet voor niets dat er zo veel misgaat bij de overheid.


Dat komt door ontbrekende competenties en een k*tmentaliteit bij veel ambtenaren.

Microsoft is prima waar het voor bedoeld is. Het maakt geen flikker uit of ik een timmerman een zaag geef van DeWalt of van Makita....
Secundair geleuter.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 9:48 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Hume schreef:
Biertje schreef:
Wat zijn onze politici toch ontzettend stom in de weer. Eerst spande de Consumenten de kroon van de stommiteit door te procederen tegen Samsung omdat die niet genoeg updates gaf voor de smartphones met het besturingssysteem Android. Echter, de Consumentenbond had dit proces moeten voeren tegen Google want die is de eigenaar. Niet verwonderlijk dat de Consumentenbond het proces verloor. Nu gaat onze politici exact dezelfde fout maken. Het heeft geen enkele zin om de verkopers aansprakelijk te stellen als er niet genoeg updates worden geleverd want die staan machteloos. En waar zit nu het probleem? Nou, voornamelijk bij goedkope smartphones die relatief veel leveren. Dan wordt er dus kennelijk bezuinigd op het bijwerken van de software. Dan koop je toch een Samsung S8 of hoger? En wil je echt gegarandeerd een jarenlang een update hebben dan moet je een Iphone kopen.

https://www.ad.nl/politiek/kabinet-verp ... a621e9d55/


Je hebt helemaal gelijk ,als je kwaliteit wilt dan koop je een IPhone.
Al die troep van Microsoft waar de overheid mee werkt is niet veilig en hapert te vaak.


Mooi geklets want Apple mag mooie consumentenproducten hebben, het biedt geen professionele diensten aan (grotere) organisaties.

Microsoft staat in de zakelijke wereld op eenzame hoogte.

Je vergelijkt aldus appelen en peren....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo dec 25, 2019 9:39 am 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


Biertje schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Ik heb nergens gezegd dat je je gek moet laten maken. Maar telefoon hebben niet het eeuwige leven en een van de zwakste zake in een telefoon is de batterij.


4 jaar is geen leven. 4 jaar is een eendagsvlieg. Laat staan 2 jaar.

Veiligheid is een gezamenlijk belang. Daarom ook een taak van de overheid (wij met zijn allen) om dat goed te regelen.


Ik vind dit niet een taak van de overheid


Als de overheid geen regels stelt tav. veiligheid, garantie of in dit geval software updates, wie dan wel ??

Natuurlijk wil ik dat de leverancier ervoor zorgt dat mijn product up-to-date blijft en het maakt me niks uit of daar 12 of 120 updates voor nodig zijn in een jaar. Regel het maar en zorg dat het veilig werkt, voor tenminste 10 jaar. Voor een telefoon is vier jaar prima maar van een koelkast, tv, thermostaat en verlichting hoop ik dat ze iets langer meegaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo dec 22, 2019 4:19 pm 

Reacties: 1631
Bekeken: 47642


"Ik vond het echt een heel moeilijk jaar. Wij zien hoe het eigenlijk moeilijk voor onze deelnemers is om te begrijpen dat als het economisch goed gaat, zij er al jarenlang geen cent bij krijgen en wel de mooie rendementen zien. Aan de ene kant zien we dat het vertrouwen van onze deelnemers achteruit gaat omdat de huidige werkelijkheid niet meer past bij het pensioencontract dat we uitvoeren. Aan de andere kant gaat het zo tergend traag in het overleg voor de pensioenhervorming richting een nieuw contract. Dat is echt heel moeilijk. Wij proberen toch als pensioenfonds niet alleen maar af te wachten, maar ook mee te denken aan oplossingen."


https://www.nu.nl/weekend/6018509/het-j ... tafel.html

Kan iemand deze onzin stoppen ?

De Nederlandse pensioenpotten zijn tot de rand gevuld en mensen die jarenlang premie hebben betaald, hebben gewoon recht op hun geindexeerde uitkering.
Pensioen is gewoon achtergesteld loon waar de overheid niet zomaar mee aan de haal kan gaan.

Net als bij de klimaatissues worden hier problemen gecreeerd op papier ! We worden genept waar we bij staan.
Stop deze zogenaamde gelegaliseerde diefstal !
Sorteer op:  
Pagina 1 van 6 [ Er voldeden 102 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling