Het is nu do apr 02, 2020 1:36 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 29 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: ma feb 10, 2020 7:22 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


In het lied worden discriminerende termen gebruikt als "stink-Chinezen". Ook wordt gezongen: "Vreet geen Chinees, dan heb je niets te vrezen, want voorkomen is beter dan Chinezen." Volgens de Chinees-Nederlandse organisaties wordt daarmee gesuggereerd dat er voor Chinezen geen plaats is in Nederland.

"Wij gunnen het iedereen om een grap te maken of satire te bedrijven", zeggen de Chinese organisaties. "Dit kan het leven verrijken, maar deze vrijheid kent ook verantwoordelijkheden en grenzen. Een lied over het coronavirus maken met het doel daarop te dansen en lol te maken, is volkomen respectloos, onfatsoenlijk en diep kwetsend."


https://nos.nl/artikel/2322431-chinese- ... -lied.html

Wat is NL toch een land vol lomperiken soms.... :((

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: wo jan 29, 2020 7:03 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Lichtpuntje: alle grote partijen die zogenaamd van immigratie en integratie een belangrijk punt willen maken, zijn hiermee direct (weer) ontmaskerd.

PVV en FvD staan hiermee op een 3-0 voorsprong.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di dec 17, 2019 11:04 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Lies schreef:
Wie kan er nog inschatten en rekenen?

Twintig miljoen inwoners in 2060: met name migratie is oorzaak van toenemende bevolkingsgroei
https://www.ad.nl/binnenland/twintig-mi ... ~a777e1fd/

Het aantal inwoners in Nederland gaat veel harder groeien dan tot nu toe gedacht. In 2060 telt ons land naar verwachting 19,6 miljoen inwoners, bijna een miljoen meer dan waarvan vorig jaar nog werd uitgegaan.Zitten ze er zo maar een miljoen naast en staan we er gekleurd op met onze klimaatdoelen en stikstofuitstoot.


Dat 'de wetenschap' er toch zo naast kan zitten met een relatief eenvoudig sommetje.... Wie had dat gedacht ?

Gelukkig weten ze inmiddels wel precies hoe de aarde er een paar miljoen jaar geleden uitzag en snapt men de werking van het klimaat inmiddels exact.
:leugens:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di dec 10, 2019 8:42 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Raya schreef:
Die criminele asielzoekers mogen van mij ook in bootje voor de kust van het land van herkomst worden afgezet, met net genoeg benzine van af de twaalf mileszone de kust te halen. Ook nog goed voor onze bootjes-industrie. Desnoods zetten we die op. Genoeg mensen om ze te laten bouwen.


phpBB [media]


Ja, zoiets heb ik ook al eens voorgesteld.... :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di dec 10, 2019 6:07 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


De Tweede Kamer heeft dinsdag tijdens het Vragenuur hard uitgehaald naar staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel). De Kamerleden hebben geen goed woord over voor haar inspanningen om ervoor te zorgen dat Marokko uitgeprocedeerde Marokkanen terugneemt.

"Deze staatssecretaris faalt", zei PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. CDA'er Madeleine van Toorenburg: "We willen daadkracht, wanneer zien we die?" GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik vreest dat Broekers-Knol "de controle op dit onderwerp volledig kwijt is".

SP'er Jasper van Dijk ziet vooral een "puinhoop" waar het kabinet zalvende woorden voor gebruikt. "Het kabinet doet alsof er niets aan de hand is. Dat is onzin." Hij wijst naar de inwoners van dorpen en steden waar de uitgeprocedeerde asielzoekers verblijven die te maken hebben met zware overlast.


https://www.nu.nl/politiek/6016820/kame ... -knol.html

We lopen al vijftig jaar te klooien met overlastgevende en niet-integrerende Marokkanen en ook de relatie met dat land is niet wat en zal nooit wat worden.

Wanneer gaan we het nu gewoon doen zoals Erdogan ?
De ergste criminelen samen met de uitgeprocedeerden op het vliegtuig (of twee of vijf) met een enkele reis.

Persona-non-grata-stempel erop en klaar.... :bye:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: vr sep 27, 2019 4:03 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Van professionele koranschool tot problematische sekte. Het Verwey-Jonker Instituut is in drie jaar tijd drastisch van mening veranderd over het onderwijs in de alFitrah-moskee in Utrecht.

Het onderzoeksinstituut dat in 2016 de lessen van alFitrah "pedagogisch verantwoord" noemde, concludeert vandaag in een nieuw rapport dat de moskee kinderen leert zich af te sluiten van de Nederlandse samenleving en daarmee een voedingsbodem vormt voor radicalisering.

AlFitrah is een van de grootste salafistische moskeeën van Nederland, met twee koranscholen waar kinderen en jongvolwassenen de fundamentalistische islam krijgen aangeleerd. Na jaren van controverse is nu voor het eerst door onderzoekers vastgesteld dat de organisatie voeding geeft aan radicalisering, en zelfs sektarische en anti-democratische tendensen kent. Alleen: hoe kan het dat hetzelfde Verwey-Jonker Instituut nog maar drie jaar geleden een andere conclusie trok over dezelfde moskee?

Al vier keer kreeg het gerenommeerde instituut opdracht van de overheid om informele koranscholen te onderzoeken. Steeds gebeurde hetzelfde: moskeeën gaven de onderzoekers slechts beperkt toegang tot het gegeven onderwijs. Maar kan een onderzoeker zijn werk wel doen als de onderzochte instantie maar gedeeltelijk meewerkt?

....

Veel 'nieuwe' bevindingen waren tijdens het eerste onderzoek al bekend. Bijvoorbeeld de strikte scheiding tussen jongens en meisjes. Hieraan geven de onderzoekers nu een andere interpretatie. De scheiding leidt niet langer tot een mogelijk risico, zoals in het eerste rapport, maar tot "een zeer beperkte mogelijkheid tot arbeidsparticipatie".

Ook een video waarin alFitrah-oprichter en imam Suhayb Salam schetst hoe kinderen moet worden geleerd zich af te keren van de ongelovige samenleving was al bekend, maar dient pas in het tweede rapport als bewijs dat de boodschap van alFitrah lijnrecht ingaat "tegen democratische beginselen".

Zo vinden Nieuwsuur en NRC nog verschillende andere preken en lessen van alFitrah met een soortgelijke boodschap, die al vóór 2016 online te vinden waren. Op de website van alFitrah staat een overzicht van lesboeken voor de jongeren. In een van de lesboeken over 'reiniging', geschreven door imam Suhayb Salam zelf, staat dat de islam wel degelijk vrouwenbesnijdenis kent, en dat verschillende geleerden tot dat oordeel zijn gekomen.

De onderzoekers raadpleegden het lesmateriaal en de vrij beschikbare lessen en lezingen in eerste instantie niet.


https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/230359 ... risch.html


Het is ook geen wonder allemaal.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo sep 22, 2019 11:46 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


baedeker schreef:
Oostenrijk zet 60 imams het land uit

De Oostenrijkse conservatieve bondskanselier Sebastian Kurz kondigde vrijdag aan dat zijn land 60 door buitenlandse fondsen gefinancierde imams zal uitwijzen en zeven moskeeën zal sluiten. Daarmee wil hij de "politieke islam" bestrijden.
... Eerder had Oostenrijk de buitenlandse financiering van moskeeën al verboden.Zo ingewikkeld is het allemaal niet.


Als Oostenrijk dit kan, dan wij toch ook.

Prima eerste stap....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo sep 15, 2019 9:11 am 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Daar gaan we weer ... Salvini is weg ... Duitsland nodigt Afrikanen uit om de oversteek te wagen ... De aanzuigende werking komt weer op gang ... Nog even en Duitsland vindt dat Nederland ook moet meedoen.
Duitsland schiet Italië te hulp, elke vierde migrant welkom.

De EU en grensbewaking. Het was niks, het is niks, en het zal ook nooit wat worden.
:evil:

Nou.. dank voor die link,

"Duitsland en Frankrijk zijn allebei bereid elke vierde migrant die over zee in Italië aankomt, op te nemen. Dat zegt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) in de Süddeutsche Zeitung.

"Ik heb het altijd gezegd, onze migratiepolitiek moet ook humaan zijn. We laten niemand verdrinken", zegt Seehofer. "De gesprekken lopen nog, maar als alles blijft zoals het nu is, kunnen we 25 procent van de uit zee geredde mensen overnemen."

Het voorstel zal later deze maand op Malta aan EU-collega's worden voorgelegd. Duitsland, Frankrijk en Italië hopen daar tot voorlopige afspraken te komen. Gehoopt wordt dat andere landen zich daarbij aansluiten. Voor Duitsland verandert er niets. Ook nu komt ongeveer een kwart van de in Italië aangelande migranten in Duitsland terecht."


Ik vind het goed nieuws ! Eindelijk zijn er noordelijke EU-landen bereid, om zich (hard) vast te leggen op een percentage.. en een land aan de Middellandse Zee te ontlasten. Vermoedelijk is dit overeengekomen, dankzij het verdwijnen van Salvini. Een enorme eikel in de internationale politiek.. natuurlijk was Merkel niet bereid te onderhandelen en Macron kon zich achter haar brede rug verschuilen. Er waait een frisse wind in Rome, blijkbaar zijn de gesprekken uit het moeras getrokken en hebben ze geleid tot een resultaat. Bravo.


Wat een geleuter. We moeten helemaal niet iedere 4e migrant toelaten. Dat kunnen we helemaal niet waarmaken.

We moeten alleen mensen toelaten die een echte reden hebben om te vluchten.

Geen economische gelukszoekers en nee, ook niet als ze bij bosjes verzuipen. Genoeg is genoeg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di jul 16, 2019 4:41 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Frankly schreef:
Lancelot schreef:
HvR vindt dat je voldoende kunt oordelen op basis van onvoldoende info?


Wel artikel ff goed lezen, want dat stelt HvR natuurlijk helemaal niet.
https://www.nu.nl/politiek/5965563/intr ... elijk.html

Fred Grappenhaus en Ankie Broekers-Knol (en wrs. de nederlandse rechter) stellen dat er in bijna alle gevallen te weinig informatie is wat er in Syrie is gebeurd om van syriegangers met dubbele nationaliteit, het nederlandse paspoort af te nemen.
In media, politiek en publieke debat werd dit breed als m.o.m. terecht/vanzelfsprekend gezien.

De getallen : ik meen dat er tot nu toe van slechts 11 (!) syriegangers het nederlanderschap is afgenomen, van de ca. 100 die daar voor in aanmerking komen is er (op een paar na) onvoldoende informatie om ze daartoe, of uberhaupt te veroordelen. Als ze hier naartoe worden gehaald zijn ze dus direkt of heel snel weer op vrije voeten. We zouden wel (knetter)gek zijn dus om syriegangers terug te halen. Daar in Syrie/Irak waar zij hun daden hebben begaan voor de rechter, daar veroordelen.


Dank, dat was inderdaad exact het punt. :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: ma jul 15, 2019 11:51 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Het intrekken van het Nederlanderschap van uitgereisde jihadisten is vaak niet mogelijk, zo blijkt maandag uit een brief van minister Ferd Grapperhaus en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat er niet altijd voldoende informatie is om "een intrekking op te kunnen baseren".

...

Zo moet er sprake zijn van feitelijke informatie waaruit blijkt dat de persoon in kwestie zich heeft aangesloten bij een terroristische organisatie.

"Ook moet boven redelijke twijfel verheven zijn dat de betrokkene de door de terroristische organisatie nagestreefde doelen onderschrijft en dat hij de intentie heeft om zich bij deze organisatie aan te sluiten", aldus Grapperhaus en Broekers-Knol.


https://www.nu.nl/politiek/5965563/intr ... elijk.html

Briljant dit.... Er is onvoldoende info beschikbaar om te beoordelen of deze mensen hun dubbele nationaliteit kwijtraken of niet.
We praten nog niet eens over de optie om dit schorem tot persona non grata te bestempelen.

Maar laten we ze vooral hier naartoe terughalen en hier proberen te veroordelen.... De advocaten zullen lachen:
Maar edelachtbare, er is niet voldoende info om deze slachtoffers van enige betrokkenheid te betichten.
:rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: wo mei 22, 2019 4:21 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Lies schreef:
IND weert criminele vreemdelingen amper
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/20/co ... e-a3960923

Het werk van de IND lijdt onder menselijke fouten, stroeve procedures en personeelstekorten, stelt een onderzoekscommissie.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) trekt bij nog geen 5 procent van alle vreemdelingen met criminele antecedenten de verblijfsvergunning in. Dat komt door het „complexe veld” aan wetten en beleidsregels. Daarnaast heeft de IND haar procedures en werkwijzen op dit politiek gevoelige terrein „onvoldoende op orde”, blijkt uit een maandagavond gepubliceerd rapport.

Een commissie onder leiding van voormalig topambtenaar Johan de Leeuw onderzocht in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid meldingen van een klokkenluider over het mogelijke disfunctioneren van de dienst, onder meer bij het intrekken van verblijfsvergunningen van criminele vreemdelingen.

Het is ook geen wonder dat het draagvlak om 'vluchtelingen' op te vangen, verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wanneer we echte oorlogsvluchtelingen willen kunnen blijven helpen, zullen we veel strikter moeten zijn t.a.v. de (vele) profiteurs en/of criminelen die deze kant op komen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di mei 21, 2019 7:28 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Enzo501 schreef::hardlachen: (als het niet zo treurig was....)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: di mei 21, 2019 4:51 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Ernstige misdrijven gepleegd door asielzoekers zijn in een rapportage van het ministerie van Justitie en Veiligheid weggemoffeld, bleek na onderzoek van De Telegraaf. Zedendelicten en misdrijven zijn onder de noemer ’overige’ verborgen in een rapport dat juist openheid moest bieden.

- tabel -

De politie meldt na vragen van De Telegraaf dat er onder de 1000 ’overige misdrijven’ in 2018 zware vergrijpen zijn. Zo zijn er vorig jaar 79 zedenmisdrijven geregistreerd die gepleegd zijn door asielzoekers. Het ging onder andere 47 keer om aanranding in of rondom een asielzoekerscentrum, vijf keer ging het om seksueel misbruik van kinderen, vier keer om verkrachting en acht keer om het bezit van kinderporno. Niet alleen zedendelicten vallen onder ’overige’, zo staat ook 31 keer moord/doodslag onder die kop.


https://www.telegraaf.nl/nieuws/3597203 ... n-al-weken


Wat komt er hier in vredesnaam allemaal voor volk binnen ?!?

Het zal Harbers deze keer de kop kosten....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: ma apr 01, 2019 10:45 am 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


baedeker schreef:
HvR schreef:
Raya schreef:
Dat is een utopie.
Er zal altijd groepsvorming zijn en die groepen zullen allemaal hun eigen accenten en vervolgens verdere afwijkingen in de gezamenlijke taal krijgen. Er zijn zelfs tussen Australie, de VS en GB grote verschillen in het Engels. Terwijl ze toch allemaal dezelfe basis hebben.

We kunnen dat maar beter accepteren. Twee Nederlandstalige wetenschappers die samen iets onderzoeken, kunnen zich nu eenmaal in het Nederlands beter uitdrukken dan in het Engels. Zo is de kans dat er essentiele informatie in de uitwisseling van gegevens verloren gaat, aanzienlijk kleiner, met een veel grotere kans op postieive resultaten.
Ik vergeet nooit het verhaal van mijn opa, die vroeger op 'de grote vaart zat', ergens tussen WOI en WOII....

Zat 'ie eens in een kroeg in Njew Jork te praten met een kerel in gebrekkig Engels, komen ze er na een uur pas achter dat ze allebei uit Vlaardingen kwamen !

Maar wat 'ie ook geleerd had: satu, dua, tiga, empat, lima, enam, tujuh, .... :)

Ja zie, dat is mijn ervaring ook. In de kroeg in het buitenland kun je best gewoon Nederlands blijven praten. Desnoods wat harder herhalen als ze het niet meteen snappen. Maar goed, wetenschap is iets anders dan kroegpraat.

Overigens snap ik je hele verhaal inmiddels niet meer. Niet is onvermijdelijk, en al helemaal niet dat Chinezen, Brazilianen, Fransen en Spanjaarden hun taal overboord gooien. Er zijn bovendien gewoon betere oplossingen denkbaar. Je geeft toe dat 1 voertaal niet realiseerbaar is, maar bepleit die dan toch weer. Je zegt dat je zuinig bent op de Nederlandse taal, maar gooit die te grabbel voor een utopie. Misschien kun je het in Spaans opschrijven en klinkt het dan wat logischer?
:)


Het is niet zo heel ingewikkeld.... :)

Hoewel jouw bezwaren gegrond zijn en het idee niet realiseerbaar, vind ik de kern van het idee wel degelijk goed.

Zodoende heb ik niet zoveel bezwaren tegen Engels als voertaal in de internationale wereld (wetenschap, zaken, politiek, etc).

Vroeger spraken ze allemaal Latijn, mede zo is het geworden wat het is. Tot die tijd zullen we het met vertalingen moeten doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo maart 31, 2019 11:28 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Raya schreef:
HvR schreef:
baedeker schreef:


Wie taalvaardig genoeg is om in het Engels te publiceren doet dat nu ook al wel. De verkwisting van talent door Engels onderwijs levert dus niks op. Chinezen, Brazilianen, Fransen en Spanjaarden doen wetenschap om goeie reden nog steeds in hun moedertaal. Dat is kennis die je ook beschikbaar wil hebben, en dan kun je sowieso beter omzien naar vertaalwerk door professionals en naar nieuwe systemen om wetenschappelijk werk in verschillende talen te indexeren. Dat onderwijs in het Engels is een modegril, meer niet.


Ik vrees dat het een onvermijdelijk gevolg is van de voortdenderende globalisering.

Het fenomeen an sich beschouw ik niet als positief, maar een (1) wereldtaal zou ik wel voorstaan.

Engels, Spaans, Chinees, maakt niet zoveel uit voor mij....


Dat is een utopie.
Er zal altijd groepsvorming zijn en die groepen zullen allemaal hun eigen accenten en vervolgens verdere afwijkingen in de gezamenlijke taal krijgen. Er zijn zelfs tussen Australie, de VS en GB grote verschillen in het Engels. Terwijl ze toch allemaal dezelfe basis hebben.

We kunnen dat maar beter accepteren. Twee Nederlandstalige wetenschappers die samen iets onderzoeken, kunnen zich nu eenmaal in het Nederlands beter uitdrukken dan in het Engels. Zo is de kans dat er essentiele informatie in de uitwisseling van gegevens verloren gaat, aanzienlijk kleiner, met een veel grotere kans op postieive resultaten.


Ik vergeet nooit het verhaal van mijn opa, die vroeger op 'de grote vaart zat', ergens tussen WOI en WOII....

Zat 'ie eens in een kroeg in Njew Jork te praten met een kerel in gebrekkig Engels, komen ze er na een uur pas achter dat ze allebei uit Vlaardingen kwamen !

Maar wat 'ie ook geleerd had: satu, dua, tiga, empat, lima, enam, tujuh, .... :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo maart 31, 2019 10:26 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


baedeker schreef:
Lancelot schreef:
baedeker schreef:

Het klopt dat er steeds meer in het Engels gepubliceerd wordt. Universiteiten meten zichzelf o.a. aan de hand van citaties van hun publicaties, en dan is het handig om deel te zijn van een groot Engelstalig netwerk. Maar niet iedere wetenschapper heeft een talenknobbel. Als je alleen maar Engels onderwijs gaat bieden, dan verlies je een deel van je talent en maak je het voor velen met een andere moedertaal lastig. In die zin zijn de aanbevelingen van je artikel verstandig: zet samenvattingen boven een artikel in meerdere talen, en besteed wat geld aan een goede vertaling van boeken die er toe doen. En misschien zijn er wel sommige vakken waar je zonder Engels geen meter vooruit komt. Laat daar die dan maar in het Engels gegeven worden. Maar om zomaar alles Engelstalig vind ik een slecht idee.


Onderzoeken zijn nu eenmaal in het Engels, omdat wetenschap zich niet laat beperken door grenzen. Als een onderzoek in het Engels is kan zowel de Chinees, Braziliaan en Nederlander volgen waar het over gaat en daar zijn eigen wetenschappelijke input weer in stoppen. Voor wetenschap ik het gewoon handig dat je in 1 taal spreekt. Dat is waarom publicaties in het Engelse netwerk worden geplaatst. Hierdoor zullen ongetwijfeld talenten afvallen, maar dat weegt niet op ten opzichte van het voordeel dat talenten die het wel lukken om Engels te begrijpen onderzoek uit heel de wereld tot zich kunnen nemen. Goede zaak dat universiteiten over stappen op het Engels.


Wie taalvaardig genoeg is om in het Engels te publiceren doet dat nu ook al wel. De verkwisting van talent door Engels onderwijs levert dus niks op. Chinezen, Brazilianen, Fransen en Spanjaarden doen wetenschap om goeie reden nog steeds in hun moedertaal. Dat is kennis die je ook beschikbaar wil hebben, en dan kun je sowieso beter omzien naar vertaalwerk door professionals en naar nieuwe systemen om wetenschappelijk werk in verschillende talen te indexeren. Dat onderwijs in het Engels is een modegril, meer niet.


Ik vrees dat het een onvermijdelijk gevolg is van de voortdenderende globalisering.

Het fenomeen an sich beschouw ik niet als positief, maar een (1) wereldtaal zou ik wel voorstaan.

Engels, Spaans, Chinees, maakt niet zoveel uit voor mij....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: zo maart 31, 2019 8:25 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Hume schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:


Talenkennis is een goede zaak. Het is altijd goed om meer dan 1 taal te beheersen, al zal je een tweede taal zelden zo goed beheersen als je moedertaal. Niet voor niets zijn talen ook aparte studies. Wellicht kunnen mensen die talen gestudeerd hebben, en dus een diepere kennis hebben, wetenschappers van dienst zijn bij vertalingen en beter begrip. Steinkool Engels vertalen naar Steenkool Engels, en vervolgens naar Charbon Engels kan een opeenvolging van fouten genereren. Neem maar eens een groep personen en laat ze elkaar een verhaaltje doorfluisteren. Je zult zien dat het eindresultaat sterk kan verschillen van het oorspronkelijke verhaal.

Nee, laten we vooral uitgaan van de kennis en de vaardigheden in de eigen taal. Als er dan vertaald moet worden, is dat de specialiteit van anderen.
Dat hier in het Engels wordt onderwezen heeft slechts tot doel meer buitenlandse studenten aan te trekken, onder het mom van kwaliteit, kwaliteit welke vaak juist met de steenkolen de kachel in verdwijnt.
Dat buitenlandse talenten Nederland kiezen om te studeren is een prettige bijkomstigheid, maar niet de voornaamste reden om voor Engels als voertaal te kiezen. Dat is toch echt omdat de taal in de wetenschap Engels, wat sinds we ook nog eens in het IT tijdperk leven ook noodzakelijk is geworden voor de technische wetenschappen als natuur- en scheikunde.


Hier heb je volkomen gelijk in.
Alleen voor de sociale en culturele wetenschappen is het een totale verarming ,
want Amerikanen hebben daar geen verstand van.


Alle Amerikanen ? Wat een geleuter.

Doe je weer een Baudetje.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: za maart 30, 2019 7:09 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


Biertje schreef:
HvR schreef:
baedeker schreef:


Vertel eens ... welke oorlogen zou dat gescheeld hebben?


Het zijn er heel wat geweest sinds de toren van Babel.... :wink:

Miscommunicatie is de grootste oorzaak van conflicten, dat heb je al als je dezelfde taal spreekt.

Ik denk dat het veel beter zou zijn wanneer iedereen dezelfde wereldtaal zou spreken en mensen elkaar beter zouden begrijpen.


Taal is onderdeel van een cultuur. Dan moet je zeggen dat er nog maar één cultuur komt, de leitcultuur. Zeg maar dag met je handje tegen de EU. Toch?


Een 'hoofdrijbaan' klinkt beter dan door te slaan naar een 'leit-cultuur'.

De EU zit sowieso op de verkeerde weg maar dat is weer een ander onderwerp....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: za maart 30, 2019 6:27 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


baedeker schreef:
HvR schreef:
baedeker schreef:
Vertel eens ... welke oorlogen zou dat gescheeld hebben?
Het zijn er heel wat geweest sinds de toren van Babel.... :wink:

Miscommunicatie is de grootste oorzaak van conflicten, dat heb je al als je dezelfde taal spreekt.

Ik denk dat het veel beter zou zijn wanneer iedereen dezelfde wereldtaal zou spreken en mensen elkaar beter zouden begrijpen.

De toren van Babel was geen oorlog. En de "heel wat" sindsdien is ook niet echt een antwoord. Geen voorbeelden?

De meeste oorlogen ontstaan door hebzucht, drang naar vrijheid, bescherming van het eigene, ideologie, enz. Hoe lang zijn taalgenoten in Somalië al niet in oorlog met elkaar? Volgens mij kun je minstens zou goed argumenteren dat oorlogen worden voorkomen doordat je niet precies weet wat de ander uitspookt of in het echt van je denkt. Taal als een schutting waarachter je kunt ontspannen zonder al die buren in your face.

En trouwens, als je Engels als voertaal aan iedereen wil gaan opleggen, dan heb je zeker een wereldoorlog te pakken. Hoe had je gedacht dat te realiseren?


Met dat laatste heb je natuurlijk een terecht punt; het idee is niet realiseerbaar.

Ik vind het alleen wel een interessante gedachte omdat taalverschillen een barriere vormen als het om goede communicatie gaat.

Hoewel ik ook graag zuinig ben op de Nederlandse taal, denk ik dat het onvermijdelijk is om sommige vakken in het Engels te geven.

Temeer omdat wetenschappelijke literatuur en publicaties meer en meer in het Engels geschreven zijn.

https://tekstblad.nl/nieuws/taal-als-ba ... ublicaties

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Multiculturele samenleving is harde dobber.

Geplaatst: za maart 30, 2019 4:06 pm 

Reacties: 778
Bekeken: 39254


baedeker schreef:
HvR schreef:
Ik heb hier al eens eerder bepleit dat het het beste zou zijn wanneer iedereen het Engels zou aannemen als voertaal.

Als we allemaal dezelfde taal zouden spreken, dan zou dat oorlogen schelen....


Vertel eens ... welke oorlogen zou dat gescheeld hebben?


Het zijn er heel wat geweest sinds de toren van Babel.... :wink:

Miscommunicatie is de grootste oorzaak van conflicten, dat heb je al als je dezelfde taal spreekt.

Ik denk dat het veel beter zou zijn wanneer iedereen dezelfde wereldtaal zou spreken en mensen elkaar beter zouden begrijpen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 29 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling