Het is nu zo aug 25, 2019 3:21 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 80 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di aug 13, 2019 7:36 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Biertje schreef:
Huis dat volledig energie-neutraal moest worden veroorzaakt vooral veel hoofdpijn
VIDEOHet moest een van de eerste volledige energie-neutrale woningprojecten in het land worden, maar de 52 gezinnen van de verduurzaamde huizen in Zoetermeer liggen wakker en kampen met hoofdpijn door te veel CO2 in huis.


Volgens Denis de Jong wordt de lucht in de duurzame woningen niet goed ververst.
Volgens Denis de Jong wordt de lucht in de duurzame woningen niet goed ververst. © Frank jansen
52 gezinnen uit wijk Palenstein in Zoetermeer hebben gezondheidsklachten sinds hun bestaande woning door verhuurder De Goede Woning als een van de eerste in Nederland is verduurzaamd en CO2-neutraal is gemaakt. Ze hebben al een jaar hoofdpijn door een te hoge concentratie CO2in huis. Verder kampen ze met benauwdheid, hebben ze een droge mond en slapen ze slecht.

GGD Haaglanden, die door de bewoners werd ingeschakeld, constateerde dat de woningen - die werkelijk potdicht zijn geïsoleerd - een te hoge concentratie CO2 bevatten. De ventilator die lucht in- en uitlaat, kan de capaciteit niet aan. ,,De lucht met CO2 die de bewoners uitademen, wordt niet goed ververst'', aldus bewoner Denis de Jong, die namens de tientallen gezinnen de woordvoering doet. ,,We werden maandenlang niet serieus genomen; 'Die klachten kunnen niet', werd gezegd.'' De bewoners hebben inmiddels een advocaat op de zaak gezet. ,,Ik moet elke ochtend na mijn slaap naar buiten rennen om frisse lucht te krijgen.''


Benauwd
Het voelt benauwd, zegt ook Sunita Panday, die met enige regelmaat bij haar vriend in de straat slaapt. ,,Je slaapt slecht, je wordt wakker van de warmte. De lucht is droog.''

Verhuurder De Goede Woning kwam uiteindelijk in beweging na onderzoek door de ggd. Zij meldde gisteren dat in vier van de 120 verduurzaamde huizen inmiddels duidelijk is hoe de installatie beter kan worden afgesteld. ,,We hebben de aannemer aangesproken op het niet goed functioneren van de ventilatie'', aldus de wooncorporatie. ,,We zetten druk op de aannemer om de maatregelen zo snel mogelijk bij alle woningen door te voeren.'' De gemeente Zoetermeer verklaart dat zij het project nauwgezet volgt.

Willen we de duurzaam­heids­am­bi­tie van het kabinet waarmaken, dan zul je de huizen zo moeten inpakken.


Klimaatneutraal
Ruim een jaar geleden werden de 120 huizen klimaatneutraal gemaakt. Alle huizen van de klimaatpioniers kregen muren en gevels met daarin 37 centimeter dik isolatiemateriaal. De ramen kregen driedubbel glas. En in het huis kwamen ventilatieroosters waarbij schone lucht werd ingeladen en vervuilde lucht werd uitgeladen. In elke voortuin werd een grote systeemkast gezet met daarin een warmtepomp om de boiler van warm water te voorzien, plus de aansturing van de zonnepanelen op het dak.

In huis kwam een bedieningspaneel dat aangeeft hoeveel vermogen de zonnepanelen leveren, en hoeveel de wasmachine, televisie en andere huishoudelijke apparaten verbruiken. Het idee is dat de woning net zoveel energie produceert, als dat het gebruikt: zogeheten nul op de meter-huizen.

Toekomst
,,Dit zijn wel de huizen de toekomst'', aldus een woordvoerder van De Goede Woning. ,,Willen we de duurzaamheidsambitie van het kabinet waarmaken, dan zul je de huizen zo moeten inpakken.'' Duurzaamheidsprofessor Jan Rotmans gelooft in het Zoetermeerse concept. ,,De huizen krijgen een isolatieschil om zich heen in combinatie met een waterpomp en zonnepanelen. Er zijn kinderziektes geweest, er wordt aan gewerkt. De techniek wordt steeds geavanceerder. Er wordt geleerd, er worden fouten gemaakt. Maar in de kern is dit de toekomst. Ik ben optimistisch.'' De woningen staan onder meer ook al in Tilburg, Amersfoort, Groningen, Kerkrade en Leeuwarden somt hij op. ,,De meeste bewoners zijn juist tevreden.''

Volgens ontwikkelaar Jan Willem van de Groep van Factory Zero die de installaties leverde, zitten de gezondheidsklachten van de bewoners uit Zoetermeer mogelijk tussen de oren. ,,Misschien zit er toch een psychologie achter. De mensen ervaren het in ieder geval zo. Er zijn ook veel gezinnen die de klachten niet hebben.''

Van de Groep erkent dat er in Zoetermeer instellingsfouten zijn gemaakt. ,,Het is nu een kwestie even langs alle 120 woningen gaan en zorgen dat het systeem goed gaat werken.'' De ventilator uitzetten kan niet, zegt hij. Maar bewoners kunnen volgens hem wel frisse lucht binnenhalen door een raam open te zetten.https://www.ad.nl/wonen/huis-dat-volled ... ~a2a29711/

Waarom vragen we het de eskimo's. hoe je zo'n klimaatneutrale woning bouwt? :luidlachen: :luidlachen:


De klachten zitten tussen de oren, joh. Allemaal spychologie.

Zegt de ontwikkelaar, dus het moet wel kloppen.... :holy:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do aug 01, 2019 10:23 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Nergens op maar ja, er mag ook niks meer.... :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do aug 01, 2019 9:05 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Die investeringen van Tennet zijn dus minder snel nodig als je het houdt bij kolen en gascentrales en je snapt dat tomaten beter gekweekt kunnen worden in een land met veel zon. . :yes:En dan moeten ze weer met vervuilende vrachtwagens met energieslurpende koelelementen naar Nederland worden vervoerd, zodat er hier tomaten in de supermarkt liggen...


Wat is mis met een schip? Den ook eens aan de subsidie die de kassenhouders krijgen.


Nee, zo’n schip is lekker milieuvriendelijk.... :hardlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo jul 31, 2019 12:40 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Alles goed en wel, als je maar niet in birkenstocks gaat lopen.
Er zijn grenzen.


O ja? Kijk eens naar het verplegend personeel in zieken- en verzorgingshuizen. Wat heb je liever, dat personeel luchtig gekleed zijn en hun hoofd koel kunnen houden tijdens de zomerstress of bezwijken door de warme en de stress?


Zucht.... :foei2:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo jul 31, 2019 1:23 am 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


PeterJKH schreef:
Dat hele airco-gedoe is ook onzin. Voor particulieren: OK, dan is het zomaar 10 dagen per jaar (gemiddeld) dusdanig warm, dat het ook in huis zweten is. Ga je dan écht voor die 10 dagen een airco installeren? Voor bedrijven: zorg gewoon dat er weer ramen open kunnen in de kantoren, dat is veel gezonder dan heel de dag in gerecirculeerde lucht te zitten.

Verder geldt natuurlijk dat mensen steeds minder bereid zijn te accepteren dat het soms warm en soms erg koud kan zijn. En dan willen ze een machine die het "aangenaam" maakt. Ik kan me nog snikhete zomers uit mijn jeugd herinneren en dan leefden we gewoon met die hitte, we speelden gewoon buiten (zonder factor 20 zonnebrand) en we aten gewoon gebakken aardappels met sla. Mijn vader ging gewoon naar zijn werk, in normale werkkleding, en mijn moeder liep in een luchtige katoenen jurk, dus niet alsof ze op de camping was, half bloot met blote voeten in slippers. En we hebben het allemaal overleefd.


Ik schaamde me halfdood voor mijn moeder op badslippers (die ze zo ongeveer 365 dagen per jaar draagt, nog steeds) en mijn vader op z’n slippers met sokken erin.... Neeeeee ! En dan moest ik mee om boodschappen te doen ofzo of de hond uitlaten, met zulke absurd uitziende ouders. Verder waren / zijn ze erg lief gebleken en viel 30 graden toen inderdaad best mee. :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do jul 25, 2019 10:14 am 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Het eerste effect van deze warmte is dat mensen massaal airco's aanschaffen om zich te wapenen tegen deze hitte.

Het energieverbruik zal weer een fikse stijging laten zien deze maanden....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 13, 2019 9:27 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

De Polen doen dat een stuk beter. Oh wacht, ook alweer niet goed.


Je bedoelt: door bijv. massaal de Nederlandse belastingen te ontduiken door gewoon in een auto met Pools kenteken rond te blijven rijden, ook al wonen ze feitelijk gewoon in Nederland, maar laten ze de auto op naam van de ouders staan die wel in Polen wonen?


Yep, ook alweer niet goed. En zo klagen we en jammeren we ons weer door een zomerse zaterdag heen. Hoe zit het eigenlijk met de arbeidsethiek, belastingmoraal en mentaliteit van de autochtone Nederlanders? Of zijn dat allemaal van die brave huisvaders en -moeders die alles maar over zich heen moeten laten komen? :cry: :cry: :cry:


Peter stelde een terechte vraag, maar je maakt weer een mooie draai.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 13, 2019 8:08 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


PeterJKH schreef:
HvR schreef:
PeterJKH schreef:


Er zijn wijken vol met mensen uit allerlei windstreken die een permanente verblijfsstatus hebben. Spreken ze Nederlands? Nee. Doen ze zélf moeite om Nederlands te leren? Meestal niet. Doen ze moeite om aan werk, een opleiding, een mogelijkheid om de eigen broek op te houden, te komen? Bijna nooit. Ze vinden het wel best. Een leuk rijtjeshuisje, elke maand geld op de bank, en laat Nederland (lees: de Nederlandse werkende mensen) maar betalen. Vaak zijn ze zelfs nog te beroerd hun eigen omgeving netjes te houden. Voortuinen vol met rommel en onkruid en brandnetels, verzakte hekjes, onkruid tussen de tegels. Hele straten zie je zo. Hele straten heb ik zo zien verworden sinds de oorspronkelijke Nederlandse bevolking wegtrok en immigranten de buurt overnamen. In sommige voortuintjes zie je dan nog een verwilderde hortensia of hosta, herinnering aan hoe de tuintjes ooit werden bijgehouden.

Maar die mensen erop aanspreken mag niet, want voor je het weet wordt de discriminatiekaart getrokken en heb je de poppen aan het dansen.


Maar snap het dan Peter, die mensen zijn toch zielig.... :holy:

Ik heb deze discussie al zo vaak gevoerd en altijd eindig je weer in het standaard-frame: racisme, discriminatie, Wilders, deportaties, etc.
Het is om erg moe van te worden, maar het moet wel gezegd worden.


Maar hoe idioot zijn we dan? Als ik wel eens door die wijken loop of fiets, zie ik tientallen vrouwen van rond de 40, geheel gekleed in lage gewaden en tig hoofddoeken, hun man van 40+ zit ook ergens rond te hangen, en die leven gewoon hun leven lang op kosten van onze samenleving, en doen zelf geen maar dan ook géén enkele moeite om aansluiting te vinden in Nederland.


We zijn volkomen idioot bezig en we hebben nooit duidelijk gemaakt wat we minimaal van nieuwkomers verwachten.

Hoezo zou je de taal leren als de informatiefolders vertaald worden en er een tolk voor je aanwezig is ? Dat is lang zo geweest.

We hebben heel lang (en misschien nog steeds) last van een 'WOII-complex': iedereen moet geholpen worden en anders ben je een nazi.

Nooit hebben we de vraag durven stellen zoals Amerika of Australie, wat migranten komen brengen in plaats van altijd alleen maar halen hier.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 13, 2019 7:08 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Hoe het op dit moment is, weet ik niet, want het verandert nogal eens en voor mij is het niet meer actueel. Maar de meeste tijd dat ik ermee te maken had, mochten immigranten niet werken voordat ze een permanente verblijfsstatus hadden. Ook al hadden ze goede kennis van de Nederlandse taal en een erkend diploma.


Er zijn wijken vol met mensen uit allerlei windstreken die een permanente verblijfsstatus hebben. Spreken ze Nederlands? Nee. Doen ze zélf moeite om Nederlands te leren? Meestal niet. Doen ze moeite om aan werk, een opleiding, een mogelijkheid om de eigen broek op te houden, te komen? Bijna nooit. Ze vinden het wel best. Een leuk rijtjeshuisje, elke maand geld op de bank, en laat Nederland (lees: de Nederlandse werkende mensen) maar betalen. Vaak zijn ze zelfs nog te beroerd hun eigen omgeving netjes te houden. Voortuinen vol met rommel en onkruid en brandnetels, verzakte hekjes, onkruid tussen de tegels. Hele straten zie je zo. Hele straten heb ik zo zien verworden sinds de oorspronkelijke Nederlandse bevolking wegtrok en immigranten de buurt overnamen. In sommige voortuintjes zie je dan nog een verwilderde hortensia of hosta, herinnering aan hoe de tuintjes ooit werden bijgehouden.

Maar die mensen erop aanspreken mag niet, want voor je het weet wordt de discriminatiekaart getrokken en heb je de poppen aan het dansen.


Maar snap het dan Peter, die mensen zijn toch zielig.... :holy:

Ik heb deze discussie al zo vaak gevoerd en altijd eindig je weer in het standaard-frame: racisme, discriminatie, Wilders, deportaties, etc.
Het is om erg moe van te worden, maar het moet wel gezegd worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za jul 06, 2019 8:52 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Lies schreef:
HvR schreef:
Raya schreef:


Klopt, het kan of hoeft niet het enige te zijn wat we doen. Maar bomen planten kan wel relatief snel. Er zijn boomplantmachines.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Verder is het een leuke en goede actie voor schoolkinderen om bomen te planten. Het betrekt ze ook meer bij de natuur.

We kunnen in korte tijd heel ver komen, als we maar zorgen dat we geen bomen onnodig (bijv. voor ander financieel gewin) kappen. Zelfs in Nederland kunnen nog heel veel bomen geplant worden. Dat kunnen zelfs fruitbomen zijn in straten en parken. Nog leuk voor de mensen ook en voor hen een reden er met enige zorg mee om te gaan.


Ja, en als we de veestapel moeten inkrimpen omdat we hier niet meer voor de hele wereld produceren, kunnen er ook weer een paar weilanden worden volgeplant.

Maar dat zal Lies misschien een minder goed idee vinden.... Zonnepanelen dan ? :holy:


Nee, Lies houdt van haar open ruimte en van hier en daar een koe in de wei. Ik vind het merkwaardig dat we van de landbouwsector vragen om de vleesproductie te reduceren, terwijl minder produceren van geen enkele andere economische sector wordt verwacht.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Schiphol helemaal niet goed voor de economie
https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/ ... r-economie

Ik vind het weelde dat we ons zelf kunnen verzorgen met voedsel. Nog wel, want de boeren zitten te wachten op regen....ook mijn buurman met zijn aardappelen op kleigrond. Ons goede landbouwgrond en regelmatig wat water van boven zorgt voor voedsel, niet de fabriek.

Ik ben niet graag afhankelijk, daar wordt in dit land veel te gemakkelijk over gedacht. Denkt men nog na over de gevolgen, of blijven we blind voor de realiteit?

Brazil sent one million salmonella-infected chickens to UK in two years
https://www.theguardian.com/environment ... hickens-uk

'Braziliaanse ontbossing met 88% toegenomen'
https://fd.nl/economie-politiek/1307236 ... toegenomen

De houtkap in het Braziliaanse Amazoneregenwoud is vorige maand met 88,4% toegenomen ten opzichte van juni 2018. In juni werd 920 vierkante kilometer aan bomen gekapt in 's werelds grootste tropische regenwoud. Dat meldt het Braziliaanse agentschap voor ruimteonderzoek (INPE) op basis van satellietbeelden. Het percentage is voorlopig, maar volgens INPE een goede indicatie van de jaarcijfers over ontbossing die het agentschap eind juli publiceert.
Fair point, well made. :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr jul 05, 2019 5:21 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Raya schreef:
HvR schreef:
Prima idee, maar een biljoen boompjes kweken, planten en doen groeien, kost (weer) een hoop tijd.

We moeten het ook doen, net zoals per direct radicaal investeren in kernenergie. En minder autorijden en minder vliegen en-en-en....


Klopt, het kan of hoeft niet het enige te zijn wat we doen. Maar bomen planten kan wel relatief snel. Er zijn boomplantmachines.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Verder is het een leuke en goede actie voor schoolkinderen om bomen te planten. Het betrekt ze ook meer bij de natuur.

We kunnen in korte tijd heel ver komen, als we maar zorgen dat we geen bomen onnodig (bijv. voor ander financieel gewin) kappen. Zelfs in Nederland kunnen nog heel veel bomen geplant worden. Dat kunnen zelfs fruitbomen zijn in straten en parken. Nog leuk voor de mensen ook en voor hen een reden er met enige zorg mee om te gaan.


Ja, en als we de veestapel moeten inkrimpen omdat we hier niet meer voor de hele wereld produceren, kunnen er ook weer een paar weilanden worden volgeplant.

Maar dat zal Lies misschien een minder goed idee vinden.... Zonnepanelen dan ? :holy:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr jul 05, 2019 5:19 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Wisp schreef:
HvR schreef:
Prima idee, maar een biljoen boompjes kweken, planten en doen groeien, kost (weer) een hoop tijd.

We moeten het ook doen, net zoals per direct radicaal investeren in kernenergie. En minder autorijden en minder vliegen en-en-en....


Fijn dat je er eindelijk achter komt dat kernenergie geld kost
maar dat is dan juist ineens weer "investeren"
terwijl je het bij windenergie steeds had over "subsidie"....

Het meest efficiënt wat we in Nederland kunnen doen is natuurlijk huizen isoleren


Huizen isoleren, ja ook !

Je hebt gelijk dat ik inconsequent ben in de terminologie.
Ik denk dat het mij ingegeven wordt door de gedachte dat kernenergie een veel duurzamer en betrouwbaarder investering is dan windmolens.

Windmolens doen veel schade aan de omgeving en moeten iedere zoveel jaar vervangen worden.
Dat lijkt men steeds te vergeten.

Kernenergie zal de komende vijftig jaar betrouwbaar en 100% schoon draaien, het afvalprobleem is beheersbaar
en bovendien zelfs nodig voor de farmaceutische industrie.

We kopen er de tijd mee om even rustig te kijken wat er gebeurt en nieuwe, betaalbare, duurzame technieken verder te ontwikkelen.
Dit paniekplan leidt tot helemaal niks, behalve een failliet NL....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr jul 05, 2019 4:51 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Prima idee, maar een biljoen boompjes kweken, planten en doen groeien, kost (weer) een hoop tijd.

We moeten het ook doen, net zoals per direct radicaal investeren in kernenergie. En minder autorijden en minder vliegen en-en-en....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do jul 04, 2019 7:25 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Einstein schreef:
Niet zo onvoorstelbaar, het is tweemaal de staatsschuld van de VS. Het is het totaalbedrag wereldwijd, als je de NRC-raming van onze kosten (300-350 miljard) deelt door het bevolkingsaantal van Nederland en vermenigvuldigt met het totaal aantal wereldbewoners, dan kom je op zo'n soort bedrag.

CO2=verbranding=Economie. Helaas. Daarom zet ik "kost" ook tussen aanhalingstekens. Het "kost" dat bedrag, maar dat wil nog niet zeggen dat we het niet overleven. De economie moet veranderen. Wanneer de temperatur 4-6 graden stijgt, staan we voor meer kosten. Nederland zeker.


Alweer een reden om eerst maar eens de wereldbevolking drastisch te verminderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do jul 04, 2019 7:23 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Niet zo onvoorstelbaar, het is tweemaal de staatsschuld van de VS. Het is het totaalbedrag wereldwijd, als je de NRC-raming van onze kosten (300-350 miljard) deelt door het bevolkingsaantal van Nederland en vermenigvuldigt met het totaal aantal wereldbewoners, dan kom je op zo'n soort bedrag.

CO2=verbranding=Economie. Helaas. Daarom zet ik "kost" ook tussen aanhalingstekens. Het "kost" dat bedrag, maar dat wil nog niet zeggen dat we het niet overleven. De economie moet veranderen. Wanneer de temperatur 4-6 graden stijgt, staan we voor meer kosten. Nederland zeker.De temperatuur tussen 1100 en 1500 was in Nederland subtropisch. Daarna is het weer drastisch afgekoeld, en werden winters weer echte sneeuw-en-ijswinters en waren de zomers matig. De kleine ijstijd, heette het. Niet voor niets konden de Hollandse meesters van toen van die fantastische wintergezichten maken, want het was inderdaad van november tot eind februari gewoon koude winter destijds. Na 1900 begon de boel weer een andere kant op te zwaaien, en werden winters allengs minder lang en streng, en zomers iets warmer.

We hebben het allemaal overleefd de afgelopen 700 jaar, van subtropisch tot zeer koud. Dus waarom zouden we dat nu niet kunnen?


Precies, over 10.000 jaar hebben we weer een nieuwe ijstijd.

Het is allemaal een grote hoax om zoveel mogelijk geld binnen te harken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do jul 04, 2019 6:52 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Einstein schreef:
Het "kost" misschien wel 40.000-50.000 miljard om het CO2-probleem echt op te lossen jongens..

En we worden er alleen maar gelukkiger van, en minder arm.. als zoveel mogelijk landen meedoen :)


50.000 miljard.... knettergek.

Snap je zelf nog wat je schrijft ?!?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do jul 04, 2019 5:52 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


baedeker schreef:
Hume schreef:
Wanneer komt Baudet in de kamer met zijn doorrekening van 1000 miljard?

Motie Baudet om het klimaatakkoord te laten doorrekenen door het PBL en Clintel.
Vóór (FvD en PVV) = 18 zetels
Tegen (de coalitie en overige oppositie) = 124

Eerst maanden lopen zaniken dat FvD zijn raming van €1.000 miljard moet laten doorrekenen. Vanmorgen waarschuwt het Economisch Instituut van de Bouw (EIB) nog dat het klimaatakkoord veel duurder uit zal vallen dan het kabinet dat nu voorspiegelt. Maar puntje bij paaltje stemmen de malle pietjes tegen doorrekening van het klimaatakkoord. Het interesseert de eco-marxisten geen donder wat het kost.
:leugens:


Men WIL het gewoon niet weten, als dat idiote plan maar doorgedramd wordt.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr jun 07, 2019 11:59 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Ons nageslacht zal ons in navolging van Greta dankbaar zijn....

Not ! :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo mei 29, 2019 12:31 am 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Rightnow schreef:
HvR schreef:
In vergelijking met de Chinezen zijn de Nederlanders daarentegen nu formeel collectief knettergek geworden.
We krijgen nu naast de derde dinsdag in september ook een vierde donderdag in oktober: Klimaatdag.
Hiermee is het klimaat in een klap net zo belangrijk als alle andere beleidsdomeinen samen.

Er wordt niet geluisterd naar mensen met praktijkervaring in en visie op zorg, onderwijs en justitie en er is altijd te weinig geld voor....

Nu gaan we wel luisteren naar 'zieners' die voorspellen dat de hemel op ons hoofd gaat vallen als we niet luisteren
en leggen onszelf geldverslindende maatregelen op waarvan totaal niet bewezen is dat ze iets aan de situatie gaan veranderen.

Ons nageslacht zal ons dankbaar zijn. Not.

Inderdaad. Mijn interesse is nu wat we voorstellen als we niet geloven dat de hemel op ons hoofd gaat vallen. Als het ons opvalt hoe de klimaatlobby selectief met feiten omgaat, en hoe we steeds om de tuin worden geleid. Nu weer door Rutte die op Prinsjesdag alles wilde doorrekenen behalve het meest schokkende wapenfeit, het klimaataccoord.

Volgens mij hebben ze een beetje moeite gehad om te zeggen waar het op stond, en al voor de kamerverkiezingen bestond dat probleem wat door Ed Nijpels nog te elfder ure ter sprake is gebracht. Dus hoe stellen we ons voor dat een minder vergaand beleid er uit zou zien?

Aardgas en aardolie maken ons afhankelijk van buitenlandse machten en daarom alleen al is een ander beleid nodig. Kolen en kernenergie zijn allebei OK maar hebben toch ook hun nadelen. Een vorm van belasting op energiegebruik, waarbij consumenten in ieder geval enigszins op evenredige wijze betalen voor de CO2 belasting van producten, een en ander uit te werken op een protectionistische wijze die ons niet buiten spel zet, het moet denkbaar zijn zonder de denkbeelden die Groen Links nu uitvent als neutrale wetenschappelijke feiten (in feite uitgewerkte rekenmodellen waarvan de uitgangspunten altijd arbitrair zullen blijven).


Hoe ?

Middels een duurzame omslag naar 'nieuwe' energiebronnen, waarbij we niet afhankelijk meer zijn van een vieze, fossiele achtervang
en die ons in staat stelt om mee te liften met / investeren in toekomstige ontwikkelingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di mei 28, 2019 11:51 pm 

Reacties: 1689
Bekeken: 41114


Biertje schreef:
HvR schreef:
Biertje schreef:
Neemt niet weg dat ze nu nog steeds een grote uitstoter zijn/

https://www.euronuclear.org/info/encycl ... d-wide.htm


Zij doen er tenminste iets concreets aan. En het zijn er een miljard dus wat ze doen, zet (veel) zoden aan de dijk.


Het land krijgt zijn energieverbruik niet onder controle en de (economische) statistieken en cijfers die worden openbaar gemaakt worden door de Chinese staat klopt vaak voor geen meter. Dus waarom moet ik dit wel vertrouwen? Omdat ze kerncentrales bouwen?


Ja, bijvoorbeeld.... Je kan het ermee eens zijn of niet maar ze maken wel een keus die zoden aan de dijk zal zetten.

Idem zoals met de een-kindpolitiek. Controversieel, maar wat als ze dat niet hadden gedaan ?
Dan hadden we met een nog grotere overbevolking te maken gehad en China met nog grotere vervuilingsproblemen.

Chinezen snappen blijkbaar dat je met een miljard mensen en groeiende, het energieverbruik niet kunt verminderen.
Een vergrijzende dwerg als NL die denkt dat de wereld 'maakbaar' is, snapt daar niets van....
Sorteer op:  
Pagina 1 van 4 [ Er voldeden 80 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling