Het is nu ma mei 20, 2019 8:32 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 79 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo apr 03, 2019 7:40 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Marcel schreef:
Einstein schreef:
:evendenken: origins, oranges.. confuus ?

phpBB [media]
:hardlachen: :luidlachen:

Cofveve!


Tjongejonge, hoever moet de kritiek gezocht worden ?

Trump zegt het duidelijk, en hij zegt ook nog: "From the beginning (= origin) of these investigations"....

Leer Engels en hou op met dit gejeuzel please. :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo feb 24, 2019 12:30 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Einstein schreef:
Trump had het over het terugnemen van overlevenden van IS in Syrie, voor zover die een Nederlandse nationaliteit hebben.

Het alternatief is vrijlaten, of overleveren aan Assad. Iedereen mag dood ? Of alleen de mannen en de kinderen boven de 12 ?

Of.. mogen ze wel ontsnappen


Met wortel en tak, zei ik al.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 8:00 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Hume schreef:
En geen pensioenen voor de daders ,maar voor de slachtoffers.

Nog steeds krijgen Nederlanders die bij de Waffen-SS zaten, een uitkering uit Duitsland. Veel hoger dan wat Holocaustoverlevende Albert de Leeuw (82) ontvangt.
Naar schatting leven nog ruim 200 Joden uit deze twee geboortejaren. Voor degenen in deze groep die in een getto zaten, voert De Leeuw (82) al jarenlang strijd, gesteund door zijn vrouw Gladys (70). Zeventig jaar duurde het om heel Amsterdam door de Duitsers erkend te laten worden als getto, zodat iedereen die er woonde en werkte in aanmerking kwam voor het pensioen. Eerder waren er de strijd om een eenmalige uitkering voor alle Holocaustoverlevenden, een bedrag dat veel lager uitviel dan elders. Ruim 1400 euro kreeg De Leeuw voor het verlies van 158 van zijn 164 familieleden. Zijn moeder, die overleefde, herkende hij niet meer toen hij na een vlucht uit de trein naar Westerbork en jarenlang onderduiken buiten de stad werd opgehaald door haar nieuwe man. Zonder familie, opleiding en zelfvertrouwen maar met een door alle ontberingen voorgoed geknakte rug moest De Leeuw zich vanuit de goot opwerken op de maatschappelijke ladder.

Drie jaar terug werd bekend dat Nederlanders die in de oorlog bij de Waffen-SS dienden, nog steeds een aanvullend pensioen krijgen uit Duitsland. Dat ligt tussen de 800 en 1500 euro per maand. En daar zit De Leeuw dan met 28 euro. “Je kunt toch niet zes miljoen mensen vermoorden, een paar die overblijven afschepen met een fooi en degenen die op hen hebben gejaagd ruim vergoeden.” Tv-programma ‘EenVandaag’ ontdekte deze week dat nog 34 ex-Waffen-SS’ers – of hun weduwe – dit pensioen krijgen.

“Het maakt me verschrikkelijk woedend”, zegt De Leeuw. Maar het geeft hem ook nieuwe energie om Duitse ambtenaren, parlementariërs en zelfs kanselier Angela Merkel aan te schrijven en te wijzen op het onrecht van de twee geboortejaren.


https://www.trouw.nl/home/-je-kunt-holo ... ~a0a3f7a9/


Onvoorstelbaar dit. Dit had men allang kunnen corrigeren als men had gewild.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 6:18 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Hume schreef:
Einstein schreef:
Hume had een vooruitziende blik, drie pagina's geleden.. :((

Hume schreef:
Of zijn er soorten oorlogsmisdadigers , van goede en van foute oorlogen?

We debatteren hier inderdaad over hoe fout IS was, als criterium of Nederlandse repatrianten (waaronder spijtoptanten) terug mogen komen, zie de laatste twee pagina's.. we oordelen over repatrieering van Nederlanders, afhankelijk van de "slechtheid" van hun oorlog. De geschiedenis herhaalt zich. Na de Spaanse burgeroorlog verloren de repatrianten, uiteraard socialisten, hun Nederlandse nationaliteit, die werd ze permanent ontnomen. Met de oostfronters was dat niet het geval. Ze werden 2-6 jaar gedetineerd, maar na detentie kregen ze hun nationaliteit terug en konden ze dienst nemen in het NL leger, om te gaan vechten in Indonesie en Korea. De Nederlanders die het Franse vreemdelingen-legioen verlieten, kregen uiteindelijk, na een jarenlange juridische strijd, ook hun nationaliteit terug.

Maar nu is er dus weer een "foute" oorlog geweest.. en de roep is weer luidruchtig, om deze strijders inclusief vrouw en kinderen hun nationaliteit te ontnemen. Bij de repatrianten van IS wordt zelfs overwogen, om ze niet alleen hun nationaliteit te ontnemen, maar ze ook helemaal niet meer in Nederland toe te laten en ze onder de dictatuur van Assad te laten berechten. Alsof we in 1945 tegen Stalin hadden gezegd: "Mwaaa, die NL krijgsgevangenen ? hou ze maar".


Je hebt helemaal gelijk dat er met verschillen de maten wordt gemeten.


Ik denk van niet. Ten overvloede:

"Nederlanders" in Duitse dienst, met een SS-embleem, hadden (niet alleen) wat mij betreft gerust aan Stalin mogen worden overgelaten.

Men vond het destijds geweldig toen die hufters aan het Oostfront op hun donder kregen en zo is het ook met die jongens en meisjes van IS vandaag.

Ze hebben verloren, gelukkig en de restanten moeten met wortel en tak worden uitgeroeid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 5:16 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Lancelot schreef:


In sommige landen staat de doodstraf als je een man kust. Ik vind de sharia inderdaad inferieur recht ten opzichte van ons recht. Ik had niet van jou verwacht dat je ons recht niet superieur acht ten opzichte bv. Saoedi Arabie of Iran. Over de weg kwijt zijn gesproken. In dat soort landen kun je de kussende man en de terrorist wel met elkaar vergelijken. Beiden krijgen de doodstraf. Lands eer, lands wijs. Ammehoela. Recht is leuk totdat we er last van krijgen. Stelletje hypocrieten.


De hypocriet ben jij, met je valse vergelijking en rare conclusie.

Kijk, over een kussend stelletje kun je discussieren. Over terrorisme niet.

Zo simpel is het.
Wij discussieerden niet over terrorisme. Wij discussieerden over waar de terrorist, of de kussende man, of voor welke overtreding in een theocratische dictatuur dan ook, voor de rechter moet verschijnen. Ik geef daarbij aan dat ik liever zie dat een Nederlander voor de Nederlandse rechter verschijnt dan voor een sharia rechtbank. Voor welke wetsovertreding dan ook, of het nou de genocide pleger is of een kussende man. En jij bent weldegelijk de hypocriet hier. Allereerst durf je niet toe te geven dat ons recht superieur is ten opzichte van de sharia, terwijl ik je in het verleden daar wel anders over heb horen praten. En als ik je vraag of een kussende man in de categorie lands eer lands wijs behoort, en of Nederland geen verantwoordelijkheid heeft als het om Nederlandse kussende man gaat, geef je niet thuis. Logisch, want als je dan zou zeggen dat Nederland wel een taak heeft voor de kussende man zou dat ook voor de terrorist gelden. Hypocrisie is inderdaad zo simpel, al gelang naar hoe de wind waait geeft HvR een draai aan zijn principes.


Veel grote woorden maar je leest niet goed en hebt eerder niet goed gelezen. Recent heb ik nog een draadje gestart over een van verkrachting verdachte Nederlander in Spanje waar meneer de advocaten en aantal goedbedoelende naievelingen proberen de man naar NL halen. Ook Spanje zou niet goed genoegd zijn. Mijn betoog was en is dat het voorval in Spanje heeft plaatsgevonden en men het daar dus moet uitzoeken.

Idem voor deze IS-terroristen. Die hebben vooral in de regio mensen vermoord (naast een heleboel opgeeiste aanslagen in de wereld). Men kan ze dus het best in de regio berechten, omdat men er daar bij geweest is. En omdat het gros van de slachtoffers zich ook daar bevindt en niet hier. Uit NL was het toch maar een handjevol radicalen dat erin slaagde om in Syrie te geraken ? De dreiging en aantallen werden toch maar schromelijk overschat ? Wat zouden wij dan nu ineens een grote broek aantrekken en denken wij al die IS-strijders wel even gaan berechten, terwijl in eigen land nog geen 25% van de misdrijven wordt opgelost ? Knettergek.

Natuurlijk is de islam een achterlijk geloof en onze rechtstaat in alle opzichten superieur, maar dat is het hele punt niet. Ongeacht in welk apenland je moet zijn, je hebt de plaatselijke wetten te respecteren. Wij sturen een Marokkaan of een Somalier ook niet terug om in Marokko berecht te worden als hij hier een misdrijf pleegt. Een drugsmokkelaar in Singapore die levenslang krijgt, malen we ook niet om. Controleer nog maar een keer waar de wind ook weer vandaan komt.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 2:45 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Raya schreef:


Inderdaad.

Ik krijg het gevoel dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat wij superieur zijn, boven die landen en mensen staan, alleen wij recht kunnen spreken en eerlijk kunnen straffen.
IS-strijders zijn rucktsichtloze massamoordenaars, die je niet simpel een strafje van 2 of 3 jaar (als ze dat hier al krijgen) kunt laten uitzitten en dan doen alsof ze van hun kalifaat-wanen zijn genezen. Willen we dat onze kinderen en kleinkinderen echt aandoen?


Als superieur-denkenden als Lancelot menen dat je dit soort terroristen moet vergelijken met het kussen van een ongetrouwde vrouw, dan weet je wel een beetje hoever sommigen feitelijk de weg kwijt zijn hier....


In sommige landen staat de doodstraf als je een man kust. Ik vind de sharia inderdaad inferieur recht ten opzichte van ons recht. Ik had niet van jou verwacht dat je ons recht niet superieur acht ten opzichte bv. Saoedi Arabie of Iran. Over de weg kwijt zijn gesproken. In dat soort landen kun je de kussende man en de terrorist wel met elkaar vergelijken. Beiden krijgen de doodstraf. Lands eer, lands wijs. Ammehoela. Recht is leuk totdat we er last van krijgen. Stelletje hypocrieten.


De hypocriet ben jij, met je valse vergelijking en rare conclusie.

Kijk, over een kussend stelletje kun je discussieren. Over terrorisme niet.

Zo simpel is het.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 2:18 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Raya schreef:
HvR schreef:
Lancelot schreef:


Wellicht, maar als je van mening bent dat zowel de kussende man als de levensgevaarlijke terrorist recht heeft op een eerlijk proces ontkom je er niet aan als Nederland daarvoor je verantwoordelijkheid te nemen. Je weet dat in landen waar de sharia geldt of wordt geteisterd door een burgeroorlog er geen sprake is van goed recht. Dus haal je ze terug naar Nederland. Mijn inziens zijn er maar twee smaken, of je laat Nederlanders in den vreemde over aan hun eigen lot en mag zowel de kussende man als levensgevaarlijke terrorist opgehangen worden, of je zorgt voor een rechtvaardig proces, als dat mogelijk is, en berecht je ze hier. De Amerkanen hebben Nederlanders in hun macht en kunnen ze uitleveren aan ons, het is dus mogelijk. Trump vraagt daar om. Ik vind dat we gehoor moeten geven aan zijn verzoek.


Hoe blij denk jij dat Trump en de Koerden gaan zijn als er in NL helemaal geen zaak van te maken valt omdat er niets te bewijzen valt, omdat justitie geen capaciteit heeft en deze gasten na een jaar vrij op straat staan met een uitkering en een gesubsidieerde woning met dank aan een dure advocaat ??

De Koerden, Assad en andere plaatselijke leiders zijn veel beter in staat om over deze misdadigers te oordelen dan wij....


Inderdaad.

Ik krijg het gevoel dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat wij superieur zijn, boven die landen en mensen staan, alleen wij recht kunnen spreken en eerlijk kunnen straffen.
IS-strijders zijn rucktsichtloze massamoordenaars, die je niet simpel een strafje van 2 of 3 jaar (als ze dat hier al krijgen) kunt laten uitzitten en dan doen alsof ze van hun kalifaat-wanen zijn genezen. Willen we dat onze kinderen en kleinkinderen echt aandoen?


Als superieur-denkenden als Lancelot menen dat je dit soort terroristen moet vergelijken met het kussen van een ongetrouwde vrouw, dan weet je wel een beetje hoever sommigen feitelijk de weg kwijt zijn hier....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 2:07 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Joyce schreef:
Lancelot schreef:
Joyce schreef:Dit is niet te vergelijken.
Iedereen die naar Isis is gegaan wist dat het een puur moorddadige groep was, dat valt niet te
ontkennen.
Nu het afgelopen is moet je deze consequentie maar dragen, ze hadden er ook geen moeite
mee om anderen te vermoorden of te weten dat dat gebeurde.

Dit zijn geen gewone criminelen, dit zijn levensgevaarlijke terroristen.

Wellicht, maar als je van mening bent dat zowel de kussende man als de levensgevaarlijke terrorist recht heeft op een eerlijk proces ontkom je er niet aan als Nederland daarvoor je verantwoordelijkheid te nemen. Je weet dat in landen waar de sharia geldt of wordt geteisterd door een burgeroorlog er geen sprake is van goed recht. Dus haal je ze terug naar Nederland. Mijn inziens zijn er maar twee smaken, of je laat Nederlanders in den vreemde over aan hun eigen lot en mag zowel de kussende man als levensgevaarlijke terrorist opgehangen worden, of je zorgt voor een rechtvaardig proces, als dat mogelijk is, en berecht je ze hier. De Amerkanen hebben Nederlanders in hun macht en kunnen ze uitleveren aan ons, het is dus mogelijk. Trump vraagt daar om. Ik vind dat we gehoor moeten geven aan zijn verzoek.Ik heb heel veel moeite met recht hebben op voor deze terroristen, als ik terugdenk aan wat ze
aangericht hebben met hun keel oversnijden en standrechtelijk executeren vind ik persoonlijk
dat ze eigenlijk hun rechten hebben verspeeld.

Maar het blijft een dilemma, willen de landen waar ze nu verblijven ze veroordelen, als ze dat
willen moet Nederland elke straf accepteren die daar gegeven wordt, ook de doodstraf.


Sterker nog: ik zou de doodstraf voor deze terroristen de enige juiste straf vinden.

Opgeruimd staat netjes (en een goede, laatste waarschuwing aan wannabees). Weg ermee.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 1:40 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Lancelot schreef:
Joyce schreef:
Lancelot schreef:
Deze mening deel ik niet. Ik ben niet zo'n cultuurrelativist. Als een straf op een wetsovertreding te belachelijk voor woorden is kan mij die lokale wet de pot op. Maar goed, dat is op zich een andere discussie. On topic, Stel nou dat jou de doodstraf boven het hoofd hangt omdat jij een mooie ongetrouwde schone passievol op haar mond hebt gekust en haar broer eist op basis van de Shariah je hoofd, maar jij hebt net op tijd je heil gevonden in de Amerikaanse ambassade, dan vind ik dat Nederland het voortouw moet nemen om jou in Nederland te krijgen. Vind jij dat de Amerikanen je de ambassade uit moeten zetten? Soortgelijks is er nu in Syrië aan de hand. Criminelen zijn in handen van de Amerikanen. Moeten de Amerikanen die criminelen buiten hun terrein zetten of moet Nederland het voortouw nemen de criminelen in Nederland te krijgen?Dit is niet te vergelijken.
Iedereen die naar Isis is gegaan wist dat het een puur moorddadige groep was, dat valt niet te
ontkennen.
Nu het afgelopen is moet je deze consequentie maar dragen, ze hadden er ook geen moeite
mee om anderen te vermoorden of te weten dat dat gebeurde.

Dit zijn geen gewone criminelen, dit zijn levensgevaarlijke terroristen.


Wellicht, maar als je van mening bent dat zowel de kussende man als de levensgevaarlijke terrorist recht heeft op een eerlijk proces ontkom je er niet aan als Nederland daarvoor je verantwoordelijkheid te nemen. Je weet dat in landen waar de sharia geldt of wordt geteisterd door een burgeroorlog er geen sprake is van goed recht. Dus haal je ze terug naar Nederland. Mijn inziens zijn er maar twee smaken, of je laat Nederlanders in den vreemde over aan hun eigen lot en mag zowel de kussende man als levensgevaarlijke terrorist opgehangen worden, of je zorgt voor een rechtvaardig proces, als dat mogelijk is, en berecht je ze hier. De Amerkanen hebben Nederlanders in hun macht en kunnen ze uitleveren aan ons, het is dus mogelijk. Trump vraagt daar om. Ik vind dat we gehoor moeten geven aan zijn verzoek.


Hoe blij denk jij dat Trump en de Koerden gaan zijn als er in NL helemaal geen zaak van te maken valt omdat er niets te bewijzen valt, omdat justitie geen capaciteit heeft en deze gasten na een jaar vrij op straat staan met een uitkering en een gesubsidieerde woning met dank aan een dure advocaat ??

De Koerden, Assad en andere plaatselijke leiders zijn veel beter in staat om over deze misdadigers te oordelen dan wij....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za feb 23, 2019 10:22 am 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Wisp schreef:
HvR schreef:
Wisp schreef:


Dat vind ik toch een rare gedachte gang
Ons rechtssysteem is juist veel beter dan dat van de Koerden (waar ze nu zitten)
En als de Koerden ze vrij laten,
(en wat moeten de Koerden anders dan?)
dan maakt het ons zeker niet veiliger
In tegendeel lijkt me


Onzin, Koerdistan kent een uitstekende infrastructuur opgebouwd met hulp van de Amerikanen destijds en kan deze IS- terroristen uitstekend zelf berechten. Of ze krijgen de doodstraf of gaan de gevangenis in. De schuldvraag kunnen ze daar in ieder geval veel beter beantwoorden dan wij hier.


Lekker ben jij!
Eerst krijgen deze Koerden uit ons land moordenaars op hun dak,
dan mogen ze de grondoorlog tegen IS uitvechten
Vervolgens krijgen ze Turkije op hun dak
en omdat het voor ons beter uitkomt hebben ze plotseling een uitstekende infrastructuur
zodat ze de berechtingen mogen doen en de jihad-gangers houden

Hele steden zijn in puin , en de grondoorlog heeft zeker vele gaten geslagen in de bevolking maar de Koerden hebben een prima infrastructuur


Het is precies wat je zegt: de Koerden hebben het meest direct de maken gehad met IS en zijn daarom het best gepositioneerd om recht te spreken.
Zij waren erbij, wij niet. Zij kennen de mores aldaar dus laat dit maar aan hun over....

Dat het westen Erdogan niet meteen heeft weggebombardeerd toen hij weer optrok tegen de Koerden na alles wat zij gedaan hebben in de strijd tegen IS, is een grote schande.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr feb 22, 2019 11:37 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Deze mening deel ik niet. Ik ben niet zo'n cultuurrelativist. Als een straf op een wetsovertreding te belachelijk voor woorden is kan mij die lokale wet de pot op. Maar goed, dat is op zich een andere discussie. On topic, Stel nou dat jou de doodstraf boven het hoofd hangt omdat jij een mooie ongetrouwde schone passievol op haar mond hebt gekust en haar broer eist op basis van de Shariah je hoofd, maar jij hebt net op tijd je heil gevonden in de Amerikaanse ambassade, dan vind ik dat Nederland het voortouw moet nemen om jou in Nederland te krijgen. Vind jij dat de Amerikanen je de ambassade uit moeten zetten? Soortgelijks is er nu in Syrië aan de hand. Criminelen zijn in handen van de Amerikanen. Moeten de Amerikanen die criminelen buiten hun terrein zetten of moet Nederland het voortouw nemen de criminelen in Nederland te krijgen?


Vandaag 3000 lijken in een massagraf buiten Raqqa, Lancelot.
Het gaat niet om een mooie ongetrouwde schone passievol op haar mond kussen.
:eek:


Niet? :krantjekoffie:


Nee. Je maakt aldus een rare vergelijking.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr feb 22, 2019 9:06 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Einstein schreef:
Het rechtssysteem van de Koerden is goedbedoeld, maar Koerdistan bestaat niet. Er zijn misschien wel rechters, maar er is geen bevoegdheid, of gevangenissen.

Er zijn twee mogelijkheden, ofwel Assad gaat deze mensen berechten en/of standrechtelijk executeren. Het patroon is, dat de vader ter dood wordt gebracht en de moeder levenslang krijgt, zonder dat er recht is op juridische bijstand of naar het verhaal wordt geluisterd. Voor de kinderen wordt in Syrie een gastgezin gezocht. Vlaams Belang pleit hiervoor- Ofwel.. Elk betrokken land moet hun jihad-strijders terugnemen, berechten en en detineren.

Er moet in elk geval iets gebeuren. Ik vrees, dat het Assad gaat worden. Ik ben het eens met Wisp, je kunt deze mensen beter niet laten lopen, zie het rapport van CTSV,

Zie ook bovenstaande discussie tussen Frankly en mij over de SS'ers. Nederland liet ze niet door Stalin berechten en vermoorden. In 1945 nam Nederland duizenden SS'ers en oostfronters terug, deze mensen werden massaal gedetineerd, tot ca 1952. En zeer onterecht behandeld, soms. Zie Frankly. Maar het gros kreeg een fatsoenlijk proces en een tijdelijke straf. Zoals dat gaat in een rechtstaat. Dat boden de Sovjets niet.. en Assad biedt die rechtsstaat nu niet.. dus we moeten ze terugnemen.


Misdaden moeten berecht worden in het land waar ze plaatshebben. 's Lands wijs 's lands eer.

Als ik kijk naar landen als Saoedi Arabie, Syrië of Iran en je daar de doodstraf kunt krijgen als je als man een man zoent zie ik weinig eer in dat soort dictaturen. Ik denk dat Nederland een taak heeft om Nederlanders in den vreemde te beschermen tegen straffen die in onze ogen disproportioneel zijn. Ik sta achter Trump als hij zegt dat elk land zijn verantwoordelijkheid moet nemen in de berechting van zijn onderdanen. Terughalen dus en hier berechten.


Als jij in Amerika iemand vermoordt, word je gewoon in Amerika berecht en kun je daar gaan zitten.

Als jij in Saoedi Arabie moet zijn, is het jouw verantwoordelijkheid om je aan de plaatselijke wetten te houden, hoe bizar die ook mogen zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr feb 22, 2019 8:19 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Einstein schreef:
Het rechtssysteem van de Koerden is goedbedoeld, maar Koerdistan bestaat niet. Er zijn misschien wel rechters, maar er is geen bevoegdheid, of gevangenissen.

Er zijn twee mogelijkheden, ofwel Assad gaat deze mensen berechten en/of standrechtelijk executeren. Het patroon is, dat de vader ter dood wordt gebracht en de moeder levenslang krijgt, zonder dat er recht is op juridische bijstand of naar het verhaal wordt geluisterd. Voor de kinderen wordt in Syrie een gastgezin gezocht. Vlaams Belang pleit hiervoor- Ofwel.. Elk betrokken land moet hun jihad-strijders terugnemen, berechten en en detineren.

Er moet in elk geval iets gebeuren. Ik vrees, dat het Assad gaat worden. Ik ben het eens met Wisp, je kunt deze mensen beter niet laten lopen, zie het rapport van CTSV,

Zie ook bovenstaande discussie tussen Frankly en mij over de SS'ers. Nederland liet ze niet door Stalin berechten en vermoorden. In 1945 nam Nederland duizenden SS'ers en oostfronters terug, deze mensen werden massaal gedetineerd, tot ca 1952. En zeer onterecht behandeld, soms. Zie Frankly. Maar het gros kreeg een fatsoenlijk proces en een tijdelijke straf. Zoals dat gaat in een rechtstaat. Dat boden de Sovjets niet.. en Assad biedt die rechtsstaat nu niet.. dus we moeten ze terugnemen.


Misdaden moeten berecht worden in het land waar ze plaatshebben. 's Lands wijs 's lands eer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: vr feb 22, 2019 2:28 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Wisp schreef:
Enzo501 schreef:
Joyce schreef:Dat is het allerbelangrijkste maar wat als hun land van herkomst ze weigert, dan is er weer een
probleem.
Er is een vrouw/meisje van 19 die de Engelse nationaliteit is ontnomen en nu de Nederlandse
nationaliteit wil aanvragen omdat volgens haar haar derde kind van een Nederlander is.

Toen haar werd gevraagd of ze het niet vreselijk vond dat er mensen werden onthoofd door
haar geloofsgenoten zei ze dat haar dat niet kon schelen.

Wat moet je met zulke "mensen"?

Niet terughalen is het veiligste voor ons, want ons rechtsysteem is niet op dit soort uitwassen gebouwd...


Dat vind ik toch een rare gedachte gang
Ons rechtssysteem is juist veel beter dan dat van de Koerden (waar ze nu zitten)
En als de Koerden ze vrij laten,
(en wat moeten de Koerden anders dan?)
dan maakt het ons zeker niet veiliger
In tegendeel lijkt me


Onzin, Koerdistan kent een uitstekende infrastructuur opgebouwd met hulp van de Amerikanen destijds en kan deze IS- terroristen uitstekend zelf berechten. Of ze krijgen de doodstraf of gaan de gevangenis in. De schuldvraag kunnen ze daar in ieder geval veel beter beantwoorden dan wij hier.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: zo jan 27, 2019 11:01 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


kwaaisteniet schreef:
Nu is er weer een geheel nieuw item naar boven gekomen.
Het gaat over de beroerde staat van Venezuela, waar president Maduro de scepter zwaait.

Er zijn al zo´n 3 miljoen ´vluchtelingen´ naar de buurlanden gemigreerd, niet omdat er een oorlog of burgeroorlog aan de gang is, maar omdat de regering niet in staat is om de zaken binnenslands naar behoren te organiseren. Er is een tekort aan van alles er is een duizelingwekkende inflatie en ga zo maar door.
Er zijn gerede twijfels over de rechtmatigheid van de laatste presidentsverkiezingen waarvan aangenomen wordt dat deze op ruime schaal ´gemanipuleerd´ zijn.
Bovendien is het parlement min of meer buiten werking gesteld doordat de president een zogenoemde constitutionele raad heeft ingesteld die boven het parlement is gesteld. Hiermee is de democratie min of meer om zeep geholpen.
Enfin er zijn gigantische misstanden en nu heeft de voorzitter van het parlement en tevens oppositieleider, Juan Guaidó zich uitgeroepen tot interim president.
Trump heeft gedreigd met militair ingrijpen als Maduro niet het veld ruimt ten bate van de zichzelf benoemde interim president.

Dit kan natuurlijk niet. Een staat kan niet zomaar ingrijpen in een andere staat omdat de gang van zaken niet goed loopt.

Ik zou Trump, en alle andere betrokkenen, willen aanraden om de constitutionele weg te bewandelen.
Het parlement kan in Venezuela besluiten dat de president niet goed functioneert en hem dan vervangen op een wettelijk geregelde manier. Het is stellig aan te raden om die weg te (laten) bewandelen en de Venezolanen zelf het heft in handen te laten houden.
Dan is er ook niets op aan te merken. Geen militaire ingrepen van buitenaf. Dat is onrechtmatig en veroorzaakt alleen nog maar meer ellende.Nee, laten we vooral niks ondernemen tegen een dictator die zijn eigen bevolking onderdrukt met geweld en een inflatie van 10 miljoen (!!) procent.

Gewoon doorlopen mensen.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: za jan 12, 2019 7:16 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Lies schreef:
En hup de gordijnen maar weer in...….:)

'Ivanka Trump genoemd als president van de Wereldbank'
https://www.nu.nl/economie/5679479/ivan ... dbank.html


Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, is een van de gegadigden om Jim Yong Kim te vervangen als president van de Wereldbank. Kim maakte maandag bekend per 1 februari te vertrekken.
Interessante kandidaat.... :mrgreen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 08, 2019 6:25 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
baedeker schreef:
Is het niet gewoon zo dat Chuck en Nancy niet akkoord gaan met die $5 miljard omdat ze grensbewaking minder belangrijk vinden dan politiek spelletjes spelen met POTUS?

Zo had ik het ook opgevat want een grensafbakening om migratie te stoppen begon onder Obama. Toen Trump dit verder wilde brengen, was het plotseling niet meer goed. Maar omdat het een verkiezingsbelofte is, zou het een enorme opsteker voor de Democraten zijn als deze niet kan worden ingelost. En passant zal dan de taaiheid van de democratie de kiezers afschrikken van het hele gedoe om je nog te laten registreren enzovoorts, en juist veel Trump supporters zal dit overkomen.

Zo werkt machtspolitiek nu eenmaal en in dit veld proberen de Republikeinen zich te handhaven.


Huh? De Republikeinen hebben 2 jaar lang de meerderheid in Huis en Senaat gehad en een President uit hun gelederen en hadden dus alle gelegenheid om die muur te regelen. De Democraten de schuld geven dat ze nu ze de meerderheid in het Huis hebben hun agenda proberen te volgen omdat meer kiezers voor de Democraten dan de Republikeinen hebben gestemd bij tussentijdse verkiezingen. Zo werkt democratie gelukkig nog in de VS, wel jammer dat dit soort basisbegrippen nog moeten worden uitgelegd hier. De Republikeinen hadden samen met de Democraten overeenstemming voor een begroting, maar de president weigert een krabbeltje te zetten onder een compromis waar ook verder wordt gebouwd aan grenscontrole en waarna honderddiuzenden overheidswerkers weer aan het werk betaald gaan worden.


Een beetje doordoen om dan de ambtenaren te kunnen betalen, is niet goed genoeg. Fair point van Trump.

Democraten die nu ineens dwars liggen omdat het niet op hun manier gaat, volgen een eigen agenda
en mogen zich deze shutdown minstens voor de helft aanrekenen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 08, 2019 3:57 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Het is een no/brainer om illegale immigratie tegen te gaan en dat kost uiteindelijk veel minder dan (tien)duizenden illegalen waar niemand op zit te wachten.

Alleen wanneer men uiterst selectief is, behoudt men voldoende capaciteit en draagvlak om echte vluchtelingen te helpen.

Zou Europa zich ook eens moeten realiseren.... :rolleyes:


Er lag een bipartisan plan waar Democraten en Republikeinen in grote meerderheid achter stonden en dat op meerdere manieren illegale immigratie, die al 10 jaar afneemt trouwens, zou tegengaan en die de politieke gijzeling van honderdduizenden overheidswerknemers zou hebben voorkomen. Maar dat weegt allemaal niet op tegen het ego van de president.


Jajaja, het ligt allemaal aan Trump en zijn ego.
De gemiddelde democraat zou in NL nog rechts zijn dus dat Trump met afgrijzen bekeken wordt hier, snap ik.

Ik denk dat de politieke realiteit in Amerika iets genuanceerder ligt.... :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: di jan 08, 2019 1:03 pm 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


Het is een no/brainer om illegale immigratie tegen te gaan en dat kost uiteindelijk veel minder dan (tien)duizenden illegalen waar niemand op zit te wachten.

Alleen wanneer men uiterst selectief is, behoudt men voldoende capaciteit en draagvlak om echte vluchtelingen te helpen.

Zou Europa zich ook eens moeten realiseren.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Beleid Trump begint vorm te krijgen

Geplaatst: wo dec 26, 2018 2:05 am 

Reacties: 3407
Bekeken: 138881


kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
kwaaisteniet schreef:
De meeste drugs heb ik afgezworen. Ik gebruik geen suiker, geen chocola, geen nicotine en geen alcohol meer.
Ik gebruik nog wel nootmuskaat, theïne en cafeïne, maar dat zijn slechts zeer lichte softdrugs, die bovendien niet op de lijst van nog te verbieden drugs voorkomen. Maar of ik daar nu van uit m'n bol ga, geloof ik niet.
Die gigantische meteoriet inslag bij Noord Mexico waardoor de dino's uitstierven had zeker een vergelijkbare impact als een eventuele uitbraak van het gebied van Yellowstone Parc.
Met andere woorden, in het geval zoiets voorkomt en die explosie in Yellowstone park wordt al verwacht, is het zinloos om miljarden te besteden enkel voor verplaatsing van vervuiling.

Er is maar een kleinigheidje dat je over het hoofd ziet en dat is dat je met dat soort geologische processen absoluut nooit weet wanneer ze plaats vinden Het kan nog best miljoenen jaren duren. Verder is de vorm waarin een eventuele ontploffing zich gaat voordoen al even ongewis.


Met grotere zekerheid wordt een nieuwe ijstijd voorspeld over 14.000 jaar....

Stoppen dus nu met al die flauwekulinvesteringen om te trachten de temperatuur op aarde met een paar honderdste graden te beinvloeden
(wat met zoveel mensen en verschillende ontwikkelingsstadia en belangen sowieso niet mogelijk blijkt).
Sorteer op:  
Pagina 1 van 4 [ Er voldeden 79 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling