Het is nu za dec 02, 2023 12:10 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 32 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Oorlog in Israel
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: zo nov 26, 2023 3:09 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


De militaire tak van Hamas meldt dat vier hooggeplaatste commandanten van de Gazastrook zijn gedood. In bericht op Telegram wordt niet vermeld hoe of wanneer het viertal is omgekomen.

Onder andere de dood van Ahmed al-Ghandour, de aanvoerder van Noord-Gaza, wordt gemeld. Volgens het bericht op Telegram is ook het hoofd van de Hamas-raketinstallaties omgebracht.


https://nos.nl/liveblog/2499286-hamas-m ... aza-binnen

Vier van die rotzakken op een dag.... Niet slecht.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: zo nov 26, 2023 3:04 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Ik hoor geen enkele kritiek op het barbaarse optreden van het Israëlische leger.
Dat is op z'n minst merkwaardig.
Nu over Hamas.
Als er wederzijdse oorlogshandelingen zijn is het logisch en vanzelfsprekend dat die plaats vinden.
Dat neemt niet weg dat ongewapende burgers beschermd moeten worden.
Of het mogelijk is om Hamas volledig uit te schakelen is de vraag.
Vele deskundigen menen dat dit godsonmogelijk is.
Het ware daarom beter om te proberen een politieke oplossing te vinden.
Momenteel zijn de Israëlische autoriteiten bepaald nog niet in de stemming om dit te doen, maar het is natuurlijk wel de beste optie, gelet op het feit dat een volledige uitschakeling van Hamas vrijwel onmogelijk blijkt te zijn, hoezeer velen dat wel als de meest wenselijke oplossing zien.

Beide partijen zullen noodzakelijkerwijs elkaar moeten gaan respecteren, hoe pijnlijk en moeilijk dat ook is.


Dat werkt al 2.000 jaar niet, waarom nu wel ?

Ik denk zomaar dat jij er structureel naast zit, met je 'analyses'. Mooipraat is het, meer niet.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: zo nov 26, 2023 11:07 am 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


Als Hamas niet zo'n laffe terroristische aanslag had gepleegd op 7 oktober, had de Palestijnse zaak er heel wat beter voor gestaan. Je ziet hoeveel begrip er is en hoeveel mensen vinden dat Israel de Palestijnen beter moet behandelen. Nu echter moet Israel zich verdedigen, het is een reus die terugslaat. Hamas heeft wind gezaaid en oogst nu de storm. Domme jongens....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: wo nov 22, 2023 1:28 am 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Biertje schreef:
kwaaisteniet schreef:
Volgens mij heb je een leesprobleem.
Er zijn bewijzen van het doelbewust vermoorden van journalisten en pogingen daartoe. Dit zijn oorlogsmisdaden.


Lever de bewijzen dan maar.


Dat ga ik hier niet doen.


Vreemde reactie.

Het blijft weer bij de gebruikelijke kletskoek.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: di nov 21, 2023 6:39 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


Het Israëlische kabinet komt vanavond om 20.00 uur lokale tijd (19.00 uur Nederlandse tijd) bijeen "met het oog op de ontwikkelingen aangaande de vrijlating van de gijzelaars", schrijft het kantoor van premier Netanyahu. Over welke ontwikkelingen het precies gaat, is niet bekend, maar mogelijk is er een deal met Hamas ophanden.

Details zijn nog niet bekend, maar eerder kwamen al berichten naar buiten over de vrijlating van enkele tientallen vrouwen en kinderen door zowel Israël als Hamas. Ook zou er gesproken worden over een tijdelijk bestand en noodhulp aan Gaza.

Netanyahu heeft alleen nog gezegd dat er ontwikkelingen zijn in de gesprekken over de gijzelaars, maar veel meer heeft hij niet bekendgemaakt. "We zetten stappen. Ik denk niet dat het nuttig is om hierover veel te zeggen, ook niet op dit moment, maar ik hoop dat er snel goed nieuws komt", zei hij volgens een uitgeschreven verklaring van zijn kantoor.


https://nos.nl/liveblog/2498621-israeli ... gijzelaars

DAT zou goed nieuws zijn, in ieder geval voor een deel van de mensen....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: zo nov 19, 2023 5:32 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


Lies schreef:
VN scholen, waar leerlingen elkaar ophitsen om Israël van de kaart te vegen, terwijl het zonder dit al lang een aards paradijs had kunnen zijn. Wie moeten we dat kwalijk nemen?

Op die 360 vierkante kilometer - 1,5 procent van Neom - hadden de de Arabische olielanden als pilot eerst een groene stad kunnen creëren met wuivende palmen, vliegende taxi’s, kunstmatige regen plus de hoogste gebouwen en het beste onderwijs ter wereld. Dat had Hamas heel wat wind uit de zeilen genomen. Maar blijkbaar krijgt Hamas vooral geld om wapens te kopen.Kan oliegeld vrede brengen?
https://www.volkskrant.nl/economie/kan- ... ~bd227c1f/

Saoedi-Arabië organiseert niet alleen het WK Voetbal, het wil ook de Olympische Winterspelen. Hiervoor wordt in de woestijn een stad voor negen miljoen mensen gebouwd met de naam Neom. De omvang zal 26.500 vierkante kilometer bedragen, ongeveer even groot als Nederland boven de rivieren.

In Neom moeten vliegende taxi’s voor het vervoer zorgen, moet kunstmatig regen worden gecreëerd, zoet water uit zeewater worden gedestilleerd en moeten wind en zon voor alle energie zorgen. En wereldwijd zullen expats geworven worden om hier te gaan wonen.

Saoedi-Arabië is zo droog als as, maar zwemt in het geld. Hetzelfde geldt voor de piepkleine oliestaatjes Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten waaronder Dubai en Abu Dhabi die palmeilanden voor de mondiale elite bouwen. Het IMF schatte dat de gestegen olieprijzen door de oorlog in Oekraïne deze landen 1.400 miljard dollar extra oplevert.

Een aards paradijs
Daarmee zouden deze landen ook een aards paradijs kunnen creëren voor hun Palestijnse broedervolk. Maar daar gaat blijkbaar heel weinig naartoe. De belangrijkste donoren zijn westerse landen die zoals Nederland tientallen miljoenen hebben gestoken in de infrastructuur.

De Palestijnse gebieden zijn straatarm. Dat geldt zeker voor de 1,5 miljoen Palestijnen die op een kluitje in Gaza wonen en nu deels zijn gevlucht of bij bombardementen zijn omgekomen. Op die 360 vierkante kilometer - 1,5 procent van Neom - hadden de de Arabische olielanden als pilot eerst een groene stad kunnen creëren met wuivende palmen, vliegende taxi’s, kunstmatige regen plus de hoogste gebouwen en het beste onderwijs ter wereld. Dat had Hamas heel wat wind uit de zeilen genomen. Maar blijkbaar krijgt Hamas vooral geld om wapens te kopen.

De zogenoemde Midden-Oosten deskundigen zemelen nu veelvuldig over een tweestatenoplossing in Palestina als ultieme weg naar eeuwige vrede. Maar het creëren van twee staten achter een grens met hekken en slagbomen zorgt echt niet voor vrede. Er is nu zoveel haat gezaaid dat de twee volkeren elkaars bloed kunnen drinken. Ook met een grens zal continu worden geïnfiltreerd in elkaars territoria.

Daarnaast leggen orthodoxe Israëli’s noch radicale Palestijnen zich bij een tweestatenoplossing neer. De eerste willen de autonomie over nog geen vierkante centimeter bezet gebied opgeven.De tweede willen alleen vernietiging van de Israëlische staat.

Niet economisch achtergesteld
De enige aanzet tot een oplossing is ervoor te zorgen dat de Palestijnen in welvaart de Israëli’s naar de kroon kunnen steken. In dat opzicht is er iets te leren van Noord-Ierland waar de troubles konden worden beëindigd nadat de katholieke gemeenschap zich niet langer economisch achtergesteld voelde bij de protestantse. Ook nu nog zijn alle trauma’s uit het verleden niet helemaal verwerkt. Het zal nog generaties duren voordat alles is vergeven en vergeten. Maar het is daar nu al tenminste stukken beter dan voor het vredesakkoord van 1997.

Misschien kunnen de Arabische landen niet met wapens of diplomatie, maar met geld investeren in de economische ontwikkeling van Gaza helpen vrede te bewerkstelligen.

Dan maar een palmeiland minder. En het gunnen van de Olympische Winterspelen aan een Alpenland.Tja, de Israeliers maken er in een paar jaar een vruchtbaar stuk land van.

Die Filistijnen komen niet verder dan bommen en granaten. Hamas moet kapot, dan kunnen Palestijnen en Israeliers met elkaar praten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: zo nov 19, 2023 1:39 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Het is tevens van belang dat Israel geen onschuldige burgers en kinderen in gigantische aantallen gedurende lange tijd gevangen houdt.
Dat kan evenmin op deze voet doorgaan.
En verder zie je ook wat er op de Westbank gebeurt met vele Palestijnse doden, zeer vele gewonden, destructie van woonvoorzieningen en infrastructuur, in beslagnemingen van Palestijnse eigendommen en terreinen, het stichten van illegale kolonies, het bewapenen van deze illegale kolonisten, etc, etc.
Ook daarom is een twee staten oplossing dringend noodzakelijk.
Voor de tijd nadat Hamas en Islamitische Jihad verslagen zijn zal er daarom een tijdelijk mandaat moeten komen waarbij Turkije ervoor zorgt dat dit soort en andere gewelddadige agressie definitief gestopt wordt.


Zijn er al gijzelaars vrijgelaten door de terroristische Hamas-beweging ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: za nov 18, 2023 11:40 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Welnee man, Israel heeft allang toegegeven dat ze zich vergist hebben en dat de Hamas hoofdcommandopost in Khan Yunis zit.
Dat was overigens ook al veel eerder in Israel bekend. Zelfs ik wist het daarom.
De gedwongen ontruiming van het Al Shifa ziekenhuis heeft een heel ander doel.
Ze hebben er maar wat opgeplakt om dit doel te realiseren.


Tja, de terroristen van Hamas verschuilen zich onder de Palestijnse burgerbevolking. Dat is een oorlogsmisdaad.

Het geeft niet waar ze zitten: onder een ziekenhuis, in Khan Yunis, in het zuiden.... Hamas moet gewoon kapot.

Dat zal burgerdoden kosten maar zolang Hamas bestaat, zal er geen vrede zijn. Zijn er al gijzelaars vrijgelaten of worden er alleen lijken gevonden ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: za nov 18, 2023 11:53 am 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Er is geen hoofdcommandopost van Hamas in het Al-Shifa ziekenhuis aangetroffen.
Men heeft een geweer en wat munitie gevonden waarvan beweerd wordt dat het van Hamas is. Het is onduidelijk hoe dat geweer en die munitie daar gekomen is. Er was zeer grote druk op het IDF om aan te tonen dat er een hoofdcommandopost in het ziekenhuis zou zijn, waardoor het zelfs een in scene gezette valse vlag situatie zou kunnen zijn.
Israëlische soldaten gingen zogenaamd met goede bedoelingen met couveuses het ziekenhuis in, maar er werden ook gesloten dozen het ziekenhuis ingebracht. Wat in die gesloten dozen zat is onbekend. Die couveuses werden gebracht niet om de baby's te helpen, maar om ze naar onbekende bestemming elders te vervoeren.
Inmiddels zijn alle intensive care patiënten overleden doordat er te weinig stroom was en zijn er ook een aantal baby's dood gegaan.
Thans wordt het ziekenhuis onder dreiging van geweren ontruimd. Sommige doctoren weigeren met hun patiënten te vertrekken.

We zien hier overduidelijk voor onze ogen een genocide.


Zo er al sprake zou zijn van een genocide, dan is die te wijten aan de terroristen van Hamas.

Misschien moet je je vrinden daar eens influisteren dat ze de gijzelaars vrij moeten laten....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: di nov 14, 2023 10:32 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Ik begrijp uit de reactie van HvR dat hij zich openbaart als een zeer gedreven oorlogszuchtig knaapje.
Dit terwijl hij bij de oorlog van Rusland tegen Oekraïne het tegenovergestelde beeld vertoonde van de slappe pacifist die het allemaal wel prima vond als Rusland delen van Oekraïne zou innemen, de Zwarte Zee blijvend zou terroriseren, etc.
Verbazingwekkend.


Dat begrijp je dan verkeerd (zoals wel vaker). :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: di nov 14, 2023 9:15 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


Lies schreef:
P-G schreef:
Ja, Hamas is kennelijk een club lieverdjes. Tijdens een staakt-het-vuren meermaals per dag raketten afvuren op Israël, onschuldige burgers doodschieten of met een bom opblazen. Het zijn kennelijk tekenen van vrede.

En in Gaza zijn er hulpgoederen, maar louter in handen van Hamas. Men heeft geen olie over voor de eigen ziekenhuizen maar wel voor de raketten op Israël.
Ja, Hamas zijn echte vredesduifjes :noo:

Vredesactivist Chaim Katsman werd vermoord door Hamas, Op de bres voor de vrede, maar omgekomen in de oorlog. Het overkwam Chaim Katsman, hij was één van de slachtoffers van de Hamasterreur van zaterdag in kibboets Holit.

Canadees-Israëlische vredesactiviste omgekomen bij Hamas-aanval op 7 oktober
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/11/14/ca ... r-a4180803

De in Canada geboren Israëlische vredesactiviste Vivian Silver is omgekomen bij de aanvallen van Hamas-strijders op 7 oktober. Dat meldt het Canadese CBC. Haar familie was er tot maandag vanuit gegaan dat Silver was gegijzeld door Hamas. Autoriteiten hebben haar stoffelijk overschot echter geïdentificeerd.Hieronder is Vivian Silver in een filmpje te zien, hoe beestachtig moet je zijn om haar te vermoorden? Daar staat je verstand toch bij stil?
https://twitter.com/RamyYaacoub/status/ ... 0665269405

En dan hebben we dit ook nog:

Nederlandse staat aangeklaagd om houding in Gaza-oorlog
https://www.telegraaf.nl/nieuws/7762539 ... aza-oorlog

DEN HAAG - Meerdere hulp- en mensenrechtenorganisaties klagen de Nederlandse staat aan om de houding van Nederland ten opzichte van Israël en de oorlog in Gaza. De organisaties vinden dat Nederland medeverantwoordelijk is voor „schendingen van het oorlogsrecht en een collectieve bestraffing van de Gazaanse burgerbevolking” vanwege de wapenexport naar Israël.

Het kort geding wordt voorbereid door Oxfam Novib, Amnesty International, PAX en The Rights Forum. Zij worden daarin bijgestaan door advocaten Liesbeth Zegveld en Thomas van der Sommen. In het kort geding eisen ze dat de regering in lijn gaat handelen met onder meer de eigen beleidskaders, (grond)wettelijke verplichtingen en internationale afspraken. Want dat gebeurt nu niet, stellen ze.

Volgens de organisaties weigert de regering Israël bijvoorbeeld publiekelijk aan te spreken op wat zij zien als „evident ernstige schendingen van het oorlogsrecht.” Daarbij komt dat Nederland onlangs nog onderdelen voor F-35-gevechtsvliegtuigen aan Israël zou hebben geleverd. Volgens NRC waarschuwden juristen van Buitenlandse Zaken daarbij voor mogelijke risico’s op schendingen van het oorlogsrecht.

Ook halen de organisaties een ander artikel van NRC aan over een vertrouwelijk stuk van de defensieattaché op de Nederlandse ambassade in Tel Aviv, waarin staat dat Israël „onevenredig geweld” gebruikt in de oorlog met Hamas.

„Het is voor ons een ongekende stap om naar de rechter te stappen, maar als het nodig is dan is het helaas niet anders”, zegt directeur Michiel Servaes van Oxfam Novib. Het is volgens hem haast niet te bevatten dat de bombardementen in Gaza waardoor de hulpverlening „onmogelijk” wordt gemaakt met Nederlandse militaire steun plaatsvinden.

Volgens Dagmar Oudshoorn van Amnesty International presenteert Nederland zichzelf graag als voorvechter van het internationaal recht. „Maar onze regering verliest op dit moment iedere geloofwaardigheid.” Ze vindt dat evidente schendingen zoals de gedwongen verplaatsing van de bevolking en het bombarderen van scholen, ziekenhuizen en journalisten niet worden benoemd. „En door wapenonderdelen te leveren, loopt Nederland risico medeplichtig te worden aan schendingen van het internationaal humanitair recht.”

Martje van Nes van PAX wijst erop dat (wapen)export strikt verboden is „wanneer militaire goederen kunnen bijdragen aan schendingen van mensenrechten of het internationaal humanitair recht.”


Minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) wil niet op de rechtszaak vooruitlopen, zegt ze in een reactie.

Een wonder dat ze nog woorden uit de mond krijgt, ik zou sprakeloos zijn.


Onbestaanbaar !

Ik mag toch hopen dat mensen direct massaal stoppen om deze clubs te steunen en hun lidmaatschap opzeggen. Dit kan echt niet.

Groot-Brittannië heeft sancties opgelegd aan leiders en financiers van de Palestijnse militante beweging Hamas, als reactie op de terroristische aanval van de groep op Israël vorige maand.

"We zullen elk instrument blijven gebruiken om de activiteiten van deze terroristische organisatie te ontwrichten, zegt de nieuwe minister Cameron van Buitenlandse Zaken in een verklaring. De voormalige premier werd gisteren benoemd als minister van Buitenlandse Zaken.


https://nos.nl/liveblog/2497753-drie-ge ... e-weergave

Zo kan het ook....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: ma nov 13, 2023 6:18 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


P-G schreef:
Waar blijft de levering door Hamas?


Exact....

Misschien dat Hamas ook wat gijzelaars vrij kan laten. Zou verstandig zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: za nov 11, 2023 5:38 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Wat een oorlogszuchtige taal HvR!
Ik hoop maar niet dat jij legerleider wordt als er oorlog is.
Stuk voor stuk oorlogsmisdaden, Halleluja.


Integendeel Kwaaisteniet, ik ben niet op oorlog uit en ben altijd de man van het gesprek.

Echter, als het mis gaat en je valt mij aan, dan maak je een fout en maak ik je helemaal kapot. Logisch.

Wij hebben (nog) geen idee hier in Europa hoe die 'samenleving' in het M-O werkt....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: za nov 11, 2023 10:55 am 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Sommige simpele zielen denken dat het Israëlische leger ziekenhuizen, burgers en journalisten bombardeert. Nou die hebben het totaal mis. Hoe komen ze er bij. Het is namelijk Hamas die dit doet! Die hebben zulke geavanceerde bommenwerpers en precisie bommen, etc. En hoe verderfelijk ook: Israel daarmee in een kwaad daglicht stelt. Schandalig.


Zeker ! En dan vergeet je nog dat tunnelnetwerk dat Hamas onder ziekenhuizen heeft gebouwd en hoe ze zich schuil houden tussen de burgerbevolking.

Wat een rotzakken, Israel kan niet anders. Hamas moet kapot.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: do nov 09, 2023 2:17 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Behalve dat het Israëlische kabinet bestaat uit een veroordeelde terrorist blijkt er ook een minster te zijn die heeft geopperd een atoombom op Gaza te werpen. Weer een andere minster beweert dat de Palestijnen niet bestaan, maar een uitvinding zijn.
Het heeft er alle schijn van dat Netanyahu een kabinet heeft samengesteld van rapalje.
Als ik de Palestijnen was zou ik die Israëlische atoombommen maar kapen of opblazen.


"Nu is er voor niemand in de regio meer rust", zegt Khalil al-Hayya tegen de krant. "Het is het begin van een nieuw, vijandiger hoofdstuk in de strijd tegen Israël."

....

De op 7 oktober aangerichte massamoord wordt omschreven als "een goed voorbereide operatie". Hamas-leiders noemen de moord op en ontvoering van ruim duizend burgers en honderden militairen "een noodzakelijke prijs die moest worden betaald om de status quo te doorbreken".

Een media-adviseur van Hamas, Taher El-Nounou, zegt: "Ik hoop dat de staat van oorlog met Israël permanent wordt aan alle grenzen en dat de Arabische wereld aan onze kant staat."


https://nos.nl/collectie/13959/artikel/ ... uroperatie

'Onze' Hamas-lover propagandeert lekker verder: oorlog, vijandschap, mensenlevens die niet tellen....
Prima, laat maar zien wie je bent. :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: wo nov 08, 2023 12:03 am 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Er mag niet vergeten worden dat de Israëlische minister van veiligheid is veroordeeld voor terrorisme jegens de Palestijnen, let wel door een Israëlische rechtbank. Het is natuurlijk volslagen onverantwoord om zo'n man in een regering op te nemen.
Netanyahu staat apocalyptische Bijbelteksten te jammeren waarbij de wereld zou vergaan. Hij, en een deel van de Israëlische samenleving, leeft nog in het jaar 2280, van de Hebreeuwse jaartelling wel te verstaan.
Daarnaast komt het veelvuldig voor dat Israëlische militairen zonder dat ze er voor bestraft worden zomaar Palestijnen neerknallen
Van zulke lieden met een dergelijke inhumane mentaliteit is het niet reëel te verwachten dat ze op een verantwoorde wijze de Gaza kunnen gaan besturen.
Dat wordt een groot drama.
In Israel zal het besef moeten doorkomen dat als de Palestijnen niet veilig zijn het ondenkbaar is dat de Israëliërs veilig zijn.
Zo werkt dat niet.
De veiligheid moet van beide zijden komen terwijl er in een lange historie aan beide zijden diep wantrouwen is gecreëerd.
Dat kan niet even op een achternamiddag opgeheven worden.


Klopt hoor, met je eens: eerst de gijzelaars vrij en de terroristen van Hamas en Hezbollah kapot.

Daarna kunnen 'normale' Israeliers en Palestijnen gaan praten over vrede maar dat zal tijd kosten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: di nov 07, 2023 5:40 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


Biertje schreef:
kwaaisteniet schreef:
Wat er in een ver verleden onder het Ottomaanse bestuur gebeurde is nu niet van toepassing.
Momenteel is Israel met een genocidale oorlog bezig.


Vergeet het maar, Turkije ontkent vandaag de dag de genocide gepleegd op Armenië


En dan hebben we dat akkefietje met de Koerden nog.... Ja, de Turken zijn echt de aangewezenen om dit even op te lossen. :noo:

Zou Kwaaisteniet nou zelf niet snappen hoe dom hij kletst ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: zo nov 05, 2023 11:15 am 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


Kwaaisteniet is dol op een beetje oorlog, zo lijkt het. Of het nu in Oekraine of in Israel / Gaza is: meer wapentuig is zijn oplossing.... :rolleyes:

De 'sukkelaars' hadden beter geen terroristische aanslagen op burgers gepleegd op 7 oktober. Hamas moet weg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: wo nov 01, 2023 11:31 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Het is vanzelfsprekend dat het vermoorden van onschuldige mensen op geen enkele wijze te rechtvaardigen is, noch door Hamas, noch door Israel.
Een land dat alsmaar achter elkaar willens en wetens oorlogsmisdrijven pleegt als reactie op de gruweldaad van Hamas moet je ook niet steunen.
Er is niet zoiets als een dubbele standaard.


Zolang de 'spokesman van Hamas' de gruweldaad nog altijd niet wil erkennen en daar verder niet over wil praten,
is er wel degelijk sprake van een dubbele standaard.

Hij doet een beetje hezelfde als jij: hij wil alleen maar praten over hoe slecht Israel is.
De 'spokesman van Hamas' wil het liever niet over Hamas zelf hebben.
Verheven stel, met je standaard.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Oorlog in Israel

 Berichttitel: Re: Oorlog in Israel
Geplaatst: di okt 31, 2023 9:43 pm 

Reacties: 517
Bekeken: 6242


kwaaisteniet schreef:
Israel is bezig het Gazaanse volk af te straffen, zoals Netanyahu dat in zijn eerste verklaring meteen al stelde te gaan doen en totaal geen enkele rekening zou houden met het humanitair oorlogsrecht en dat nog eens bevestigd werd door president Herzog.


Ik ben wel een beetje klaar met dit eenzijdige geleuter, Kwaaisteniet.

Ja, Israel moet gewone Palestijnen ontzien. Waren we het al over eens.

Maar ik hoor jou nooit over de terroristen van Hamas. De wereld is een betere plaats zonder deze fanatieke moordenaars. Weg ermee.

Maar dat ontwijk je want je wil niet praten over de terroristen van Hamas, het werkelijke probleem.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 32 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling