WSP [Bekijk forum]  >> De Bovenkamer [Bekijk forum]  >> Computer, wetenschap & internet [Bekijk forum]
Ga naar: "Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad?"

Brouwer2012: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 18, 2016 6:27 pm)

Mijn oude Android tablet staat op het punt de geest te geven, dus ik wil mijn e-boeken overzetten naar mijn nieuwe I-pad. Die boeken zijn allemaal van het epub-formaat en voor zover ik weet worden die niet automatisch geaccepteerd. Ik las ergens (ja, ik heb eerst gegoogeld) dat ik ze via I-tunes kan overzetten. Ik neem aan dat ik dan een account op I-tunes moet maken, maar hoe 'weet' I-tunes dat ik die boeken al bezit? Ik heb geen zin om ze opnieuw te moeten kopen.

Ergens anders las ik dat ik ze ook naar mezelf kan mailen en dat dan een of ander programma ze automatisch oppikt als ik zo'n mail met bijlage open. Helemaal duidelijk vond ik die tekst niet.

Iemand die hier ervaring mee heeft en me kan uitleggen wat te doen?

Ik heb overigens een account bij Adobe Digital Editions en uiteraard eentje bij Bol.com. Helpt dat?

Raya: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 18, 2016 7:26 pm)

Mijn gevoel zegt dat je het zou kunnen proberen via je laptop, maar ik weet verder ook niet hoe of wat. Helaas.

Maar misschien dat dit je op weg kan helpen?

https://support.apple.com/nl-nl/HT205063

Janno: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 18, 2016 8:55 pm)

Je kunt ze inderdaad via iTunes overzetten, maar het is zo lang geleden dat ik dat heb gedaan dat ik niet meer precies weet hoe ik het heb gedaan. Zet ze voor de zekerheid eerst even op een usb-stick vóór je tablet vroegtijdig de geest geeft.
Je kunt ze inderdaad ook mailen naar jezelf, dan open je ze gewoon in je mailprogramma op de iPad.

Lancelot: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 18, 2016 9:05 pm)

Wat je ook kunt doen is calibre-ebook.com downloaden. Je zet al je boeken in die bibliotheek en het handige is dat je boeken kunt overzetten naar een ander device in andere bestanden. Ik lees mijn boeken op een ipad via ibook dat er volgens mij standaard op zit

Brouwer2012: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 18, 2016 10:00 pm)

Dank, Raya & Janno, ik ga het uitproberen.

Brouwer2012: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 25, 2016 5:41 pm)

Dat overzetten via i-tunes, ik snap er geen barst van. Het artikel op Apple vind ik niet duidelijk. Wat moet ik nou precies doen? Ze gaan er steeds vanuit dat ik iets naar een Android apparaat wil overzetten, geloof ik.

Mailen naar mezelf lukt niet, het epub bestand wordt door Apple niet herkend.

@Lancelot: wat moet ik nou doen? Moet ik dat calibre programma downloaden op m'n pc of op m'n i-pad? En dan? Digibeetje hier, dus hopelijk heb je wat meer stapsgewijze info in Jip-en-Janneketaal voor mij.

Brouwer2012: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 25, 2016 7:45 pm)

Nou, het leek heel even goed te gaan. Nadat ik bijna een hartverzakking kreeg van allerlei ongein, gedoe en de onmogelijkheid om iets via m'n mail of i-tunes te verplaatsen/openen, bedacht ik dat ik het via ADE kon proberen. Ja, op m'n laptop, niet op m'n i-pad. Google, google en google. Ik vond een duidelijk artikel over Dropbox en ja, verdorie, dat ging zo'n 20 boeken lang goed. Ik kon ze vanaf Dropbox exporteren en dan in ADE openen. Maar bij boek 21 ging 't weer mis. Geen idee wat ik fout heb gedaan ('t zal wel aan mij liggen), maar wat ik ook doe, nadat ADE het boek geopend heeft, staat het muurvast. Ik kan niet naar een volgende bladzijde, ik kan niet meer terug naar mijn bibliotheek, ik kan niet meer terug naar Dropbox, tenzij ik dat via de thuistoets (wat een woord!) doe en daarmee dus ADE verlaat en Dropbox opnieuw vanuit m'n startscherm open.

Kan iemand me hier alsjeblieft mee helpen? Verplaatsen gaat dus goed, maar daarna loopt ADE vast, zo lijkt 't wel. Wat kan ik hier tegen doen? Hoe los ik het op?

Raya: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 25, 2016 9:54 pm)

Het kan zijn dat er net bij dat ene bestand iets verkeerd is gegaan. Kun je het overslaan en kijken of de rest wel goed is, en dan vervolgens dat ene bestand opnieuw doen (wel eerst de oude op dropbox hernoemen of daar verwijderen, of zo.)

Brouwer2012: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 25, 2016 11:00 pm)

Nou, Raya, ...... tromgeroffel ..... 't is me toch gelukt! (Applaus voor mezelf!) :-)

Ik moet nog veel uitzoeken met dat ding, maar ik heb ook al wat foto's erop weten te zetten, eigenlijk ben ik best slim..... ;)

Raya: Re: Hoe zet ik epubs van Android over naar een I-pad? (zo dec 25, 2016 11:06 pm)

http://www.jellekuiper.nl/sites/default/files/hulde%20persfoto.JPG