WSP [Bekijk forum]  >> De Bovenkamer [Bekijk forum]  >> Sport & Spel [Bekijk forum]
Ga naar: "Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021?"

P-G: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (ma nov 15, 2021 10:36 pm)

Het Formule 1-seizoen 2021 was én is buitengewoon spannend. Gedurende het gehele seizoen was het stuivertje wisselen tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen voor wat betreft de leiding in de tussenstand voor het wereldkampioenschap. Eerder dit jaar kwamen de twee titelkandidaat al tweemaal met elkaar in botsing. En waar Red Bull twee weken geleden won op het "Mercedes-circuit" van Austin, was gisteren Hamilton niet te stoppen.

Met nog drie (3) races te gaan en maximaal achtenzeventig (78) punten te behalen, nadert de titelstrijd zijn ontknoping. Max Verstappen leidt momenteel het kampioenschap met een voorsprong van veertien (14) punten. De grote vraag is nu: wie verwachten wij wereldkampioen te worden?

HvR: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (di dec 07, 2021 9:11 pm)

Ik denk / hoop dat Max dit voor elkaar gaat maken komend weekend.

Absoluut erg spannend inderdaad.... :)

Biertje: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (zo dec 12, 2021 6:43 pm)

Max heeft gewonnen, dankij Latifi die crashte, safetycar en Max op rood ging rijden en die in de laatste ronde Hamilton klopte. Max gaat de geschiedenisboeken want dit heeft nog geen coureur geflikt

Lies: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (zo dec 12, 2021 9:45 pm)


Max heeft gewonnen, dankij Latifi die crashte, safetycar en Max op rood ging rijden en die in de laatste ronde Hamilton klopte. Max gaat de geschiedenisboeken want dit heeft nog geen coureur geflikt
Tweede protest Mercedes afgewezen lees ik. Ik hou niet van autosport, maar het gevecht tussen de heren Hamilton en Verstappen en het gedoe rondom deze coureurs vind ik dan weer wel leuk.

En ik gun het Verstappen, omdat hij tot het randje durft te gaan:

Over het protest laat Verstappen niet veel los, want hij lijkt het er duidelijk niet mee eens te zijn. "Ik heb er eigenlijk niet veel over te zeggen. Het vat het seizoen samen", aldus de Nederlander.

ONGEKEND! VERSTAPPEN PAKT DE WERELDTITEL! Samenvatting race Abu Dhabi | Formule 1 2021
https://www.youtube.com/watch?v=zh4VNprZ3Ao

http://www.youtube.com/watch?v=zh4VNprZ3Ao

Biertje: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (ma dec 13, 2021 9:54 am)

Het is te triest voor woorden dat vrijwel in elke race de wedstrijdleiding onderwerp is van discussie en dat je ziet dat teamsniet gelijk worden behandeld. Voorbeelden, de vleugel van Lewis waar Max een boete krijgt van 50 mille maar waar aan geknoeid is door Mercedes die geen straf krijgt. Gele vlag genegeerd door Max resulteerd in een gridstraf en als Lewis het doet volgt er geen straf.

Lies: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (do dec 16, 2021 9:10 pm)

We leven in een gekke wereld, waarin we alles en iedereen proberen uit te melken.

In de Telegraaf: "Toto Wolff twijfelt of Lewis Hamilton volgend jaar nog in Formule 1 rijdt: ’Hij zal pijn nooit kwijtraken’.

In het AD: Uitspraken Toto Wolff roepen vraagtekens op over Lewis Hamilton: ‘Ik hoop dat hij doorgaat met racen’
https://www.ad.nl/formule-1/uitspraken-toto-wolff-roepen-vraagtekens-op-over-lewis-hamilton-ik-hoop-dat-hij-doorgaat-met-racen~aa1ebc02/

Ik zet mijn vraagtekens bij Toto Wolff, omdat Lewis Hamilton gewoon doorgaat met racen.

Biertje: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (wo jan 12, 2022 6:22 pm)


We leven in een gekke wereld, waarin we alles en iedereen proberen uit te melken.

In de Telegraaf: "Toto Wolff twijfelt of Lewis Hamilton volgend jaar nog in Formule 1 rijdt: ’Hij zal pijn nooit kwijtraken’.

In het AD: Uitspraken Toto Wolff roepen vraagtekens op over Lewis Hamilton: ‘Ik hoop dat hij doorgaat met racen’
https://www.ad.nl/formule-1/uitspraken-toto-wolff-roepen-vraagtekens-op-over-lewis-hamilton-ik-hoop-dat-hij-doorgaat-met-racen~aa1ebc02/

Ik zet mijn vraagtekens bij Toto Wolff, omdat Lewis Hamilton gewoon doorgaat met racen.
Hamilton zit ook aan het contract vast van 2 jaar.

Biertje: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (vr feb 25, 2022 7:40 am)

Max Verstappen kraakt besluit FIA: ‘Ik geef altijd mijn mening’
Met twee nieuwe wedstrijdleiders begint de Formule 1 aan een nieuw seizoen. Michael Masi moest het veld ruimen, na de tumultueuze ontknoping in Abu Dhabi. Onnodig, oordelen Max Verstappen en Sebastian Vettel.

Arjan Schouten 24-02-22, 20:13
Door Arjan Schouten

Er was maar één vraag voor nodig om Max Verstappen eens goed aan het praten te krijgen in Barcelona. Een dag na zijn eerste testkilometers in de RB18 was hij aanwezig op het circuit voor media-verplichtingen, toen hem gevraagd werd naar het vertrek van Michael Masi. In zijn uitgesproken reactie zat veel. Onbegrip, woede, verbijstering, maar ook medelijden. ,,Masi is gewoon onder de bus gegooid”, oordeelde Verstappen.

De Australische wedstrijdleider werd na een intern onderzoek aan de kant geschoven door de FIA. Geslachtofferd voor zijn rol in de seizoensontknoping in Abu Dhabi, waar Verstappen in extremis nog een onverwachte titelkans in de schoot geworpen kreeg. Natuurlijk ging het in de nasleep van die laatste grand prix van 2022 meer over Masi, diens afwikkeling van de late safety car-situatie, de woede van Mercedes over de verspeelde overwinning van Lewis Hamilton en de vervolgens uitgeoefende druk van de recordkampioenen.

En ja, natuurlijk bestond er uiteindelijk zoveel controverse dat doorgaan met Masi ongetwijfeld alleen nog maar tot meer ophef had geleid. Maar de man uit zijn functie zetten? ,,Het voelt gewoon niet correct, die man deed zijn uiterste best, net als iedereen hier”, aldus Verstappen. ,,Het voelt heel oneerlijk wat er gebeurd is.”


De Limburger kreeg meteen bijval van Sebastian Vettel. De routinier van Aston Martin, die aan zijn zestiende Formule 1-seizoen begint, herinnert zich Masi vooral als een uiterst bekwame race director, die zijn hele leven in dienst stelde van de sport.

,,En ik moet nog maar zien of het er nu beter op wordt, met het besluit dat genomen is”, aldus Vettel, die weinig vertrouwen lijkt te hebben in de nieuwe arbitrage in de Formule 1, met roulerende wedstrijdleiders (Eduardo Freitas en Niels Wittich) en de komst van een videoscheidsrechter. ,,Ik hoop vooral dat die nieuwe krachten minstens zo hard werken en zoveel commitment hebben als Michael.”

Wat voor Verstappen vooral als onrechtvaardig voelt, is dat Masi slachtoffer is geworden van een door de FIA zelf geschapen systeem met open radioverkeer van teams naar de wedstrijdleiding. ,,Moet je je voorstellen dat dit in een andere sport gebeurt, dat de scheidsrechter de hele tijd in zijn oor geschreeuwd wordt door coaches: penalty, geel... Dat is in beginsel al fout, dat zoiets kan gebeuren. Michael moét de beslissingen zelf ongestoord kunnen nemen. En de mensen die dat zelf hebben toegestaan, hebben hem nu ontslagen. Ongelofelijk... Echt, ik vind zijn vertrek onacceptabel. Ik heb hem ook een berichtje gestuurd, voel heel erg mee met Michael. Want dit was niet het juiste besluit.”


Natuurlijk moest er wel wat veranderen na de afloop in Abu Dhabi, die gunstig uitpakte voor Verstappen en Red Bull Racing. Maar dat had volgens Verstappen ook anders gekund. Minder rigoureus. ,,Had iemand naast hem gezet. Zo’n ervaren kracht als Charlie Whiting (wedstrijdleider van 1997 tot zijn plotse overlijden begin 2019, red.) vervangen, is ook niet eenvoudig. Maar ik ben ook in deze sport gekomen als een complete rookie, moest ook veel leren. Zo afscheid nemen van Michael, dat voelt gewoon niet juist.’’

Verstappen, die op de tweede testdag in Catalonië bezoek kreeg van coureur Giedo van der Garde en Barcelona- en Oranje-voetballer Memphis Depay, kwam er later in klein comité bij de Nederlandse pers nog eens op terug. Sprak hier de nieuwe wereldkampioen die zich plots ontpopte als ‘de stem van de paddock’? ,,Ik geef altijd mijn mening, dan maakt het niet uit of je kampioen bent of als laatste rijdt. Ik heb gewoon met hem te doen. Ik vind niet dat het is gegaan zoals het hoort, dus dan spreek ik me daar over uit.”

https://www.ad.nl/formule-1/max-verstappen-kraakt-besluit-fia-ik-geef-altijd-mijn-mening~ad41a91f/

Met andere woorden, de teams met het meeste geld kunnen dus de wedstrijdleiding onder druk zetten en doen dat dus ook, denk maar aan de bandenwissels waarbij RB zonder elektronica sneller is dan Mercedes. Als je bij voetbal een scheidsrechter onder druk zet moet je van het af dan wel de spelersbank verlaten, maar bij F1 kan alles.

P-G: Re: Wie wordt er wereldkampioen Formule 1 in 2021? (ma maart 21, 2022 8:14 pm)

Dankzij het - dalende - budgetplafond hebben alle teams nagenoeg hetzelfde te besteden.